|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Vrtec zopet plačljiv

Uredništvo Ringaraja.net, 5.2.2021
Vlada RS je sklenila, da od 26. januarja starši niso več oproščeni plačila vrtca, če otrok ostane doma.

image
Vrtci zopet plačljivi (FOTO: Freepik.com)
/11


Vlada RS predloga MIZŠ, da bi bili starši v času razglašene epidemije oproščeni plačila za vrtec, ni upoštevala pri sprejetju Zakona o dodatnih ukrepih za omilitev posledic COVID-19 (PKP8). To pomeni, da starši, ki svojega otroka niso vključili v vrtec, ki je v rdeči regiji, v času od 26. 1. 2021 do 29. 1. 2021 ne bodo oproščeni plačila vrtca. 

Spomnimo: V okrožnici MIZŠ, z dne 20. 1. 2021 je bilo sporočeno, da si bo MIZŠ prizadeval, da bodo s postopnim odprtjem vrtcev, ki se bo pričelo 26. januarja, plačila oskrbnine vrtca oproščeni starši, ki otroka ne bodo vključili v vrtec. Državni zbor je 3. februarja odločal o novem PKP8, kjer pa tega predloga niso potrdili. Nova okrožnica MIZŠ torej pravi, da v času od 26. 1. 2021 do 29. 1. 2021 ni pravne podlage, da bi bilo plačilo staršev za otroke, vključene v vrtce na območjih rdečih regij, financirano iz državnega proračuna.

Navodila za pripravo zahtevkov za plačila bodo pripravili v naslednjih dneh. 

 

PREBERITE TUDI: V torek se tudi v vrtce vračajo otroci

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Otrok se lahko zaljubi že pri petih letih
Kaj je ljubezen? Kaj otroku predstavlja zaljubljenost? Kdaj je mladostnik dovolj zrel, da že lahko ljubi? Kdaj je pravi ...
5
Besede, ki jih morate kot starši uporabiti...
Kar otroku govorimo starši, ostane za vedno, zato preverite, katere stvari morate otroku izreči čim večkrat.
4
5 razlogov ZA počitniški dolgčas
Sodobni otroci zaradi vsakodnevnih intenzivnih stimulacij iz okolja še toliko bolj potrebujejo počitniški dolgčas. Preve...
4
Preproste ideje za praznično okrasitev doma
V predprazničnem času radi poživimo in okrasimo prostore, v katerih preživimo največ časa, da vanje vnesemo praznično v...
4



Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."
9 idej za darila za vzgojiteljice
Kmalu bo konec šolskega leta, zato smo pripravili 9 idej, kaj lahko podarite vzgojiteljicam.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?