|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Z dojenčkom na letalo

Helena Mlakar, 14.4.2011
Mnogo družin se vsako leto odpravi na dopust z letalom. Če boste tokrat prvič leteli z majhnim otrokom, si preberite nekaj koristnih informacij, ki vam lahko pridejo prav. Naj bo tudi za vašega malčka potovanje z letalom prijetna izkušnja.

image
/11


Poklicali smo na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana in se pozanimali, kako je poskrbljeno za mamice z dojenčki in majhnimi otroki.

 

Dojenje in previjanje otrok na letališču

Mamice lahko otroke dojijo ali previjajo v previjalnicah v potniškem terminalu. Pripomočki za previjanje otrok se nahajajo tudi v ženskih umivalnicah. Vsi ti prostori in dostop do njih so jasno označeni.

 

Hrana in zdravila za dojenčke

Starši lahko v ročni prtljagi vzamejo na letalo primerno količino hrane za dojenčka, ki jo bo otrok potreboval med letom. Podobno je tudi z zdravili, ki bi jih otrok v tem času morda potreboval. Kljub temu, da lahko torej na letalo vzamejo količino hrane in zdravil, ki je večja od 100 ml, pa jo morajo na varnostno kontrolni točki na letališču obvezno dati pregledati usposobljenemu osebju.

 

Otroški vozički

Potnik, ki potuje z otroškim vozičkom ima pri prijavi na let dve možnosti.

Voziček lahko odda pri okencu za prijavo na let. Nato gre voziček po prtljažnem traku ali skozi vrata za prtljago večjih dimenzij v sortirnico, kjer ga zaposleni z posebnim računalniškim sistemom razvrstijo v ustrezen voziček za prtljago in nato v letalo naložijo skupaj z ostalo prtljago potnikov. Po pristanku letala ga potnik dobi nazaj na traku za prevzem prtljage. Za tiste potnike, ki so vozičke oddali pri prijavi na let, smo pripravili brezplačne letališke otroške vozičke, ki jih lahko najdejo v prvem nadstropju odhodnega dela potniškega terminala, pri igralih za otroke. Vozički so torej namenjeni prevozu malčkov po površinah potniškega terminala, vse do izhoda na letalo.

Druga možnost pa je, da potnik voziček letališkemu osebju odda šele pred vstopom v letalo. Zato je naložen med zadnjimi kosi prtljage in ga lahko prevzame že ob izkrcanju iz letala. Če se starši bojijo, da bi se voziček lahko izgubil, jim priporočamo to možnost. Zaščita vozička z zaščitno folijo ali pokrivalom ni obvezna, se pa na ta način lahko prepreči morebitne poškodbe.

 

Igrala za otroke

Otrokom, ki čakajo na polet letala, so na voljo igrala v potniškem terminalu. Gostinsko podjetje, ki upravlja z lokaloma Caffe in Terasa Avionček pa je poleg tega v sodelovanju z Aerodromom Ljubljana pred kratkim postavilo še dva nova prijetna in okolju prijazna kotička za igro. Prvi je malčkom na voljo takoj ob prihodu na letališče na zelenici ob lokalu Caffe Avionček, drugi pa na razgledni terasi, nam je povedala Lea Jarc Smole iz Aerodroma Ljubljana.

 

Preberite še:

Prvič na letalu

Na potovanju z otrokom

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Družinski kolesarski izlet: koristni napotki
Kam se podati na poldnevni ali enodnevni družinski izlet? Kolesarjenje po bližnjih hribih ali urejenih poteh je odlična ...
3
3 igrice za preganjanje dolgčasa med vožnjo
Vozimo se, poslušamo otroške pesmice, pravljice in še kaj. Pa se hitro naveličamo in takrat prav pridejo igrice, s kater...
3
Oglejte si, kako smo se imeli na Brionih
V soboto, 24. aprila, smo se Ringarajevci že drugič odpravili na družinski izlet z ladjo Dora. Tokrat na čarobne otočke ...
2
Seznam zabaviščnih parkov v Evropi:
Anglija, Avstrija, Danska, Francija, Italija ter Nemčija.
2



Šest zlatih pravil kampiranja z dojenčkom
Se lahko na kampiranje odpravimo tudi z majhnim dojenčkom? In ali je lahko tudi dopust v kampu z dojenčkom zares sprošče...
Z dojenčkom na morje: na kaj ne smete poza...
Na kaj moramo biti pozorni, ko gremo z dojenčkom na morje? Praktične nasvete je v video prenosu v živo pripravila Janja ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?