|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Zakaj je pomembno pitje v nosečnosti in po njej?

Andreja Šeme, 29.3.2023
Med nosečnostjo in v obdobju dojenja se telo spreminja in za normalno delovanje zahteva še več vode kot je telo potrebuje običajno. Zakaj in koliko vode bi morala spiti nosečnica?

image
Z vodo lahko rešite marsikatero težavo v nosečnosti. (Freepik.com)
/11


Voda pomaga pri nosečniških težavah

Nosečnicam priporočajo pitje velikih količin vode, saj je najbolj prvinska tekočina ter telesa ne obremeni s sladkorjem in kalorijami. Z vodo lahko rešite marsikatero težavo v nosečnosti.

Zastajanje vode v telesu lahko preprečite prav s pitjem vode. Več vode kot boste spile, manj je bo zastajalo v telesu.

- Voda preprečuje oziroma omili tudi številne druge tipične spremljevalce nosečnosti kot so:  zaprtje, hemoroidi, glavoboli, slabost in oslabelost.

- Z njeno pomočjo se lahko izognete infekciji mehurja, ki je pogosta težava nosečnic. Če spijete veliko vode, zmanjšate tudi možnosti za nastanek strij.

 

PREBERITE TUDI: Zatekanje nog v nosečnosti

 

Količina vode v nosečnosti

S hrano in presnovo dobi telo vsak dan dober liter tekočine. Strokovnjaki svetujejo, naj nosečnice dnevno v telo vnesejo vsaj še 8 kozarcev po 2,5 decilitra vode, to je 2 litra tekočine. Za vsako uro zmerne aktivnosti pa je treba s potenjem izgubljeno tekočino nadomestiti z dodatnim kozarcem tekočine.

V poletnem času je treba količino popitega še povečati (celo do 4 oz. 5 litrov na dan), saj s potenjem veliko tekočine izgubite in jo je treba nadomestiti. Še posebej nevarna je dehidracija v zadnjem trimesečju, saj lahko sproži popadke in privede do prezgodnjega poroda.

 

Kakovost vode

Glede na to da je telo mamice večinoma iz vode, da je zarodek večinoma iz vode in živi v okolju, ki je večinoma iz vode ter ker se voda prek krvi pretaka med njima, lahko s kakovostno vodo sebi in otroku naredimo veliko dobrega. Na kakovost vode ne vpliva le odsotnosti škodljivih snovi, ampak predvsem prisotnost naravne vitalne energije vode.

Najbolj kakovostna je tista voda, ki ima v sebi življenje. Takšna je vsa voda, ki jo najdemo v neokrnjeni naravi, voda iz pipe pa zaradi številnih procesov v vodovodnem sistemu svojo vitalnosti izgubi. Največ dobrega za oba boste naredili, če boste v telo vnašali živo vodo - vodo, ki ima naravno molekularno strukturo in energijo.

 

PREBERITE TUDI: 5 nasvetov proti zgagi v nosečnosti

 

Voda shranjuje informacije

Če veste, da ima voda zmožnost pomnjenja, lahko prek žive vode otroku predajate pozitivna sporočila in tako dobrodejno vplivate nanj. Da ima voda spomin, je znano že več kot 15 let. Japonski znanstvenik dr. Masaru Emoto je takrat prek poskusov ugotovil, da ima voda sposobnost sprejemanja, ohranjanja in prenašanja informacij iz okolja.

Da je voda živa, prepoznamo po tem, da tvori raznolike strukture kristalov, ko jo izpostavimo različnim vplivom: glasba, misli, besede … Pozitivni vplivi tvorijo šesterokotne kristale, negativni pa kristale potvorijo v brezoblične oblike. Z metodo dr. Masaru Emota so ugotovili, da na vitalnost vode vplivajo tudi oblike izdelkov, iz katerih jo pijemo. Pri nas je že mogoče dobiti posebne vrče in kozarce, ki zaradi svoje edinstvene oblike vodi vračajo naravno vitalnost.

 

Nosečnica prek vode vpliva na plod, doječa mamica na otroka

Voda predstavlja okoli 70 % telesa nosečnice in več kot 84 % krvi, ki do zarodka prenaša hranila, je iz vode. Voda lahko torej zarodku prenaša vaše misli in čustva. Z vitalno vodo lahko dojenčku pomagate tudi po rojstvu, saj več kot 87 % materinega mleka predstavlja voda. Vitalna voda dobrodejno deluje na mamico in prek nje tudi na otroka.

Če mamica v telo vnaša kakovostno vodo z zdravo molekularno strukturo in dobrimi informacijami, bodo te prek mleka prišle tudi v otrokovo telo.

 Za zdravje obeh: Na zdravje!

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Nosečnost in kronične bolezni – ali gredo ...
Zdrave ženske zapleteno prilagajanje telesa v nosečnosti dobro prenašajo, tiste z nagnjenostjo ali že odkrito kronično b...
8
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
4
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
4
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
4



Dr. Pušenjak: Cepljenje nosečnic
Z dr. Stankom Pušenjakom smo se pogovarjali o cepljenju nosečnic - kdaj in za koga se priporoča.
Zatekanje nog v nosečnosti
Pogosta nosečniška težava, še posebej v drugi polovici nosečnosti so otekli gležnji in noge. Ali lahko otekanje prepreči...