|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Zlatko obiskal OŠ Poljane

Uredništvo Ringaraja.net, 2.6.2011
30. maja se je zaključil natečaj »Fotostrip za mojo reko«, s katerim Coca-Cola Slovenija in Ministrstvo za okolje in prostor, v sodelovanju z Ekošolo, osveščata o pomenu ohranjanja slovenskih rek.

image
/21


 

 

Ocenjevalna komisija je izmed 50 prispelih fotostripov, ki jih je ustvarilo skoraj 400 otrok iz vse Slovenije, izbrala najboljše.

Prvo mesto si je priborila skupina učencev iz OŠ Poljane v Ljubljani, ki jo je danes na šoli presenetil tudi ambasador projekta Moja reka si, slovenski raper Zlatko.


»Skrb za okolje je velika odgovornost, katere se moramo zavedati vsi. Z osveščanjem je potrebno začeti že pri otrocih, ki morajo skrb za čiste reke in okolje ponotranjiti. Veseli me, da lahko sodelujem pri projektu kot je Moja reka si, kjer sem mladim lahko vzor ter jim dopovem, da je »kul« biti okoljsko ozaveščen,« je po obisku zmagovalne ekipe povedal Zlatko, otroke pa k ohranjanju okolja pozval s svojimi rimami: »V reke se meče več strupa, kot sposobne so ga spit', da hran'mo jih z odpadki, več ne smemo pustit!«

»V projektu »Moja reka si« smo na OŠ Poljane sodelovali s kar tremi fotostripi. Zmagovalnega je, v okviru fotokrožka, ustvarila ekipa treh učenk in učencev, s katerimi smo obiskali Centralno čistilno napravo v Zalogu. Tam smo se spoznali s postopkom prečiščevanja odpadne vode ter spoznali, katere napake delamo že z vsakdanjim ravnanjem doma,« je povedala Anuška Vidmar Brezec, mentorica zmagovalne ekipe in podravnateljica OŠ Poljane.

Moja reka si je projekt, s katerim Coca-Cola Slovenija in Ministrstvo za okolje in prostor RS že tretje leto zapored osveščata mlade o ohranjanju naših rek. Na letošnji natečaj se je prijavilo 50 ekip, skupaj skoraj 400 otrok iz vrtcev, osnovnih in srednjih šol iz celotne Slovenije. Njihova naloga je bila obiskati osebe, katere vsakodnevno skrbijo za slovenske reke ter na podlagi svoje izkušnje izdelati fotostripe, v katerih so na poučen in zabaven način prikazali, kako pomembne so reke za naša življenja ter kaj lahko stori vsak posameznik za njihovo ohranjanje.

Ekipe petih najbolje ocenjenih fotostripov se bodo jutri, dan pred Dnevom Save, udeležile tudi uradne slovesnosti, ki bo potekala na Brdu pri Kranju.

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Milni mehurčki
Spuščanje milnih mehurčkov je vedno zabavno. Z malo večjimi otroki ob spuščanju spoznavamo fizkalne zakonitosti, pri mal...
4
Na BIO kmetiji je lepo!
Ringarajevci smo se s HiPP-om odpravili na potep na Bio kmetijo Ljubica. Preberite si in poglejte video, kako smo užival...
4
Gomasio, sezam in še več
Sezam nam daje energijo, vzpostavlja ravnovesje živčnega sistema. Vrača voljo in veselje ter izboljša koncentracijo. Upo...
3
Začimbe in dišavnice
Zelišča in dišavnice so nepogrešljiv sestavni del in pravi zaklad vsakega vrta. Lahko rastejo kot okras med drugimi rast...
3



Slovenski vremenski rekordi
photo
Poglejte slovenske vremenske rekorde.
Polnozrnat ploščat kruh po indijsko NAAN
photo
Naan, beseda za ploščat kruh, originalno izhaja iz Irana, kjer pomeni kakršenkoli kruh. Severnoazijski pomeni te besede ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?