|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

RINGARAJIN KLEPET: Zmagamo, ko si pomagamo!

Helena Primic, 3.9.2019
Srčnost, dobrodelnost in sodelovanje so vrednote, ki vodijo v lepši jutri, zato jih velja razvijati že pri najmlajših.

image
Letošnja zbrana sredstva bodo namenjena avtističnim otrokom.
/11


Pred letošnjim že 4. dobrodelnim tekom Otrok Otroku, ki se bo odvijal 20. septembra 2019 na Mestnem stadionu Velenje, smo se pogovarjali z direktorico podjetja Skaza, ki tek organizira, - Tanjo Skaza. 

 

Katere so novosti letošnjega Skazinega dobrodelnega teka?

Letošnji dobrodelni tek Otrok otroku, s katerim v Skazi uresničujemo svoj cilj, da dobrodelnost in skrb za sočloveka preideta v navado že najmlajšim, poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

Ker je Skazino poslanstvo pomagati spreminjati navade ljudem in s tem ohranjati naš planet lep in čist, bo tudi naš dobrodelni tek trajnostno oziroma zeleno obarvan. Vsak udeleženec bo za spomin prejel Skazin krožnik in kozarček, ki ju bo lahko uporabil že na sami prireditvi, s čimer se bomo izognili izdelkom za enkratno uporabo. Trajnostno naravnana bo tudi okrasitev - oder bodo namreč krasili biološko razgradljivi baloni.

Letošnje dogajanje bomo nadgradili še z velikim srečelovom, v sklopu katerega bomo poleg nagrad naših donatorjev, ki smo jim hvaležni iz srca, podelili tri otroška kolesa. Ta kolesa nosijo prav posebno zgodbo - so namreč plod povezovanja in sodelovanja naših sodelavcev, ki so kolesa sestavili na enem izmed letošnjih timbildingov in se že takrat odločili, da jih bodo podarili v dobrodelni namen ter tako pomagali pričarati nasmeh na otroške obraze. 

To sicer ni novost, se mi pa vendarle zdi prav, da izpostavim: da so na našem dobrodelnem teku vsako leto zelo dobrodošli vsi otroci in njihovi starši, tudi tisti najmlajši. Tek je namreč organiziran tako, da lahko tečejo tudi mamice z otroškimi vozički.

 

Katerim otrokom so namenjena letošnja zbrana dobrodelna sredstva? 

Mladi tekači bodo z zbranimi sredstvi letos pomagali polepšati življenje otrokom, ki se soočajo z avtizmom. Zbrana sredstva bodo namreč namenjena Centru za otroke in starše Žalec, v katerem z izvajanjem različnih dejavnosti skrbijo za najmlajše, ki se soočajo s to razvojno motnjo.

Gre za edini tovrstni zavod v Sloveniji, v katerega prihajajo po pomoč otroci in starši iz vse Slovenije, seveda je pa veliko uporabnikov doma iz našega lokalnega okolja, torej Velenja.

V centru sicer izvajajo več programov za pomoč otrokom s posebnimi potrebami, sredstva, ki jih bomo zbrali z letošnjim tekom, pa bodo namenjena za individualne terapije za otroke z razvojnimi zaostanki, ki prihajajo v center, in izdelavo testne mobilne aplikacije za učenje govora otrok z avtizmom ter druge otroke s težjo in težko govorno jezikovno motnjo.

Tek Otrok otroku

 

Nam lahko zaupate kakšen lep spomin iz katerega od lanskih tekov?

Zame je vsak tek edinstven, saj je vsako leto ta dogodek prav poseben. Vsakič znova je moje srce polno, ko vidim, da naše mesto Velenje združuje prav posebna vrednota - to je povezovanje. Tudi s tem tekom vedno znova dokazujemo, da ljudje znamo sodelovati, da znamo biti dobrodelni in da imamo zares veliko srce.

Po prav vsakem teku mi tako v srcu ostajajo nasmejani obrazi otrok, ki smo jim vsaj za nekaj trenutkov omogočili lepšo in brezskrbnejšo mladost. Otroci povezujejo ljudi, prinašajo veselje in ljubezen. Zato se nalezimo te ljubezni od njih in svet bo gotovo veliko lepši.

 

Kakšni so vaši načrti oziroma želje za Skazin dobrodelni tek v prihodnjih letih?

Želim si, da bo dobrodelni tek Otrok otroku še naprej rastel, da bo torej vsako leto večji in odmevnejši, saj bomo tako lahko zbrali še več sredstev in pomagali še večjemu številu pomoči potrebnim otrok.

Vsak dodaten nasmeh, ki ga bomo narisali na obraze srčnih malčkov, bo zame nova zmaga.

 

Mati narava nam na vsakem koraku vse bolj sporoča, da brez sodelovanja - kot bodo otroci sodelovali tudi na Skazinem dobrodelnem teku - ne človeštvo, ne Zemlja ne bo preživela. Na kakšne načine v Skazi skrbite za sodelovanje?

V prvi vrsti so nam zelo pomembni naši zaposleni. V Skazi si želimo, da so naši zaposleni srčni, zadovoljni in srečni ljudje. S certifikatom Družini prijazno podjetje, katerega prejemniki smo že vrsto let, potrjujemo, da gremo v pravo smer in da delamo prave stvari.

Prehod s štiri- na triizmensko delo, uvedba šesturnega delovnika, štipendiranje mladih talentov (predvsem otrok zaposlenih), številna interna in eksterna izobraževanja, timbildingi, kjer tudi izven delovnega časa skrbimo za povezovanje med zaposlenimi, vsakoletni hackathon (na katerem naši sodelavci s svojim razmišljanjem in idejami v razmeroma kratkem času odkrivajo najboljše inovativne rešitve) ...  Vse to govori o naših vrednotah, ki so tudi vrednote posameznikov. 

 Sicer pa vse, kar delamo v Skazi, to opravljamo z mislijo na naravo. Iz narave in za naravo. V njeno središče postavljamo človeka - najbolj ustvarjalen del narave, ki je svojo ustvarjalnost dolžan usmerjati tako, da naravo ohranja v vsej njeni lepoti, kakovosti, virih, bogastvu in vrednosti.

 

Kako pa se v vašem podjetju soočate s krizo plastičnih odpadkov, ki vse bolj dušijo naš planet?

Poslanstvo našega podjetja je osredotočeno na trajnostni razvoj - s pogledom v prihodnost ter v duhu krožnega gospodarstva in trajnosti. Na nepopustljivo in dosledno prizadevanje, da s svojimi rešitvami pomagamo človeku spremeniti dosedanje, za okolje pogosto slabe navade. Te lahko s pomočjo naših rešitev in izdelkov enostavno, hitro in učinkovito spremenimo v naravi koristno sobivanje.

V Plastiki Skaza smo tako v segmentu lastne blagovne znamke že zamenjali večji del plastike na naftni osnovi za trajnostne materiale, kamor poleg bio osnovane plastike (denimo iz sladkornega trsa, ki jo uporabljamo za določene linije lastne blagovne znamke) spadajo tudi reciklirani materiali.

Da v našem podjetju to, kar govorimo, tudi zares živimo, dokazujemo tudi z nedavno akcijo naših zaposlenih, ki so se v začetku leta 2019 prav vsi pridružili gibanju Skaza Coffee Cup. Vsi zaposleni v podjetju Skaza so prejeli ekološki lonček za kavo s svojim imenom in tako popolnoma opustili uporabo lončkov za kavo za enkratno uporabo.

 

Morda še kakšno sporočilo pred novim šolskim letom za obiskovalce Ringaraja.net?  

Srčnost, dobrodelnost in sodelovanje so vrednote, ki vodijo v lepši jutri, zato jih velja razvijati že pri najmlajših. Dragi otroci in dragi starši, pokažite svojo srčnost na vsakem koraku in pomagajte sovrstnikom, da bodo hodili po svetu z nasmejanimi obrazi. In ne pozabite: zmagamo, ko si pomagamo! 

 

Tek Otrok otroku

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
6
Neverjetne porodne fotografije
Porodne fotografije, ki vas bodo pustile odprtih ust.
6
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
6
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
5



Mojca Fatur: Kako sem premagala težko bolezen
Morda bomo pa sedaj zaradi korone končno našli pravo ravnovesje – najprej znotraj sebe, nato pa še v življenju nasploh, ...
Ali res veste, kako poteka ženski cikel v ...
Ali se ženske sploh zavedamo, kaj vse se dogaja v naših telesih v okviru naših ženskih ciklov? Kako z temi cikli čim bol...