|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   "štrudl"
27.9.2006 9:10:33   
corfu
Rada bi naredila tak štrudel, kot ga je delala moja babica, Z jajci in ocvirki. Naredila je vlečeno testo, popekla ocvirke in na ocvirke polila jajček, ga potem z vilico razdrobila in posula po testu, zvila in v pečico. Ampak koliko količinsko rabim jaz jajc in ocvirkov? ali katera pripravlja še na kakšen drugačen način?

Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: "štrudl"
27.9.2006 9:15:01   
Shuka
IZVIRNO SPOROČILO: corfu

Rada bi naredila tak štrudel, kot ga je delala moja babica, Z jajci in ocvirki. Naredila je vlečeno testo, popekla ocvirke in na ocvirke polila jajček, ga potem z vilico razdrobila in posula po testu, zvila in v pečico. Ampak koliko količinsko rabim jaz jajc in ocvirkov? ali katera pripravlja še na kakšen drugačen način?

Hvala
In kakšen štrudl je pol to - ocvirkov?

Najraje imam jabolčnega, skutinega, z mešanim sadjem, ker to je zame sladica, vse ostali ostali so zame zavitki.

Jaz sama naredim vlečeno testo, ga razvlečem, polijem malce olja, sladkor, jabolka, skuto, karkoli, malce drobtin zavijem in dam v pečico. To je se mi zdi da klasika.

< Sporočilo je popravil Shuka -- 27.9.2006 9:18:17 >

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: "štrudl"
27.9.2006 9:24:24   
fricka
Tudi moja babica je delala take zavitke- je iz Bele krajine, kjer ni to nobena posebnost. Žal ti ne vem reči koliko jajc in ocvirkov potrebuješ. Po mojem mnenju ne preveč, saj bo drugače premasten in težko prebavljiv. Jaz bi vzela npr. lonček ocvirkov (kot jih kupiš pakirane) in 3-4 jajca. Dela pa moja mami podobno zavitek z maslom in jajci in je božansko dober.

(odgovor članu Shuka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: "štrudl"
27.9.2006 9:24:35   
darjatimci
Moja mama dela ocvirkovko,ampak je iz kvašenega testa.Jaz za štrudl naredim vlečeno testo,ampak še nikoli nisem naredila z ocvirkov.A ne bi to razpadlo,saj vlečeno testo je tanko in tista maščoba in jajce ne vem če bi se to lepo zvilo.Mogoče se pa motim,počakajmo še na kakšen recept.

(odgovor članu Shuka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: "štrudl"
27.9.2006 9:26:05   
fricka
Sigurno ne razpade, jaz sem podobno delala že štrukle. Sam brez ocverkov, z maslom in jajcem ter drobtinami.

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: "štrudl"
27.9.2006 9:42:02   
darjatimci
Bi bilo pa slastno tole probat,mljask.user posted image

(odgovor članu fricka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: "štrudl"
27.9.2006 9:42:05   
Anonimen
V beli krajni temu rečejo prosta potica. Vendar ni potica, ampak štrudl, brez vsega samo maščoba je namazana, pa jajc seveda. Strgat se ne more, ker je velikokrat zamotan in na manjše, ko običajni štrudli. Običajni so ponavadi bolj plščati, to pa je bolj okroglo in seveda manjše, ožje.

(odgovor članu fricka)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: "štrudl"
27.9.2006 13:12:05   
BLAŽIKA
Bi bilo pa slastno tole probat,mljask.


A ima katera res recept in postopek kako to stvar narediti?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: "štrudl"
27.9.2006 13:40:50   
corfu
Jaz kakor se spominjam, je babica dela takole:

-naredila je vlečeno testo, ki ga je malenkost bolj solila
-v ponvi popekla ocvirke, da so lepo hrustali
-na ocvirke zlila jajca, ki jih je predhodna žvrklala v posodi in jih polila čez ocvirke, kot bi pekla jajčno palačinko
-ko je bilo jajce pečeno, je vse skupaj z vilico natrga na koščke
-potresla vse skupaj po testu
-ga zavila
-namazala testo z jajcem
-dala v pečico

Ženske to je fenomenalno!

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Gluten oziroma žitarice uvajajte postopoma
Marsikateri starš je v dilemi, kako zgodaj lahko žita, ki vsebujejo gluten ponudi svojemu otroku, ki se na gosto hrano š...
Jedi, ki ustavljajo drisko
Preverite, s katerimi jedmi lahko preženete drisko pri otroku, ki pogosto spremlja gripozna in virusna obolenja oziroma ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?