|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   žolčni kamni in operacija
30.8.2007 19:31:27   
lex
Prestala sem 1 mesec od diagnoze, da imam žolčne kamne. V tem času sem imela 4 take napade, da sem 3x morala po inekcijo. No in sedaj 2.9 grem v bolnišnico, da mi jih naslednji dan odstranijo. Poseg naj bi opravili laparoskopsko.
Ali ima kdo izkušnje s tem posegom. Kako dolgo traja, kako dolgo po operaciji ostanem v bolnišnici in kakšna je dieta po operaciji?
Najbolj me zanima kako dolgo bom tam, ker imam doma 2 malčka - 2,5 leti in 3 mesece. Pač, da se psihično pripravim.

Hvala že v naprej!user posted image


_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: žolčni kamni in operacija
30.8.2007 19:41:56   
Anonimen
Nima osebnih izkušenj,je pa bila prejšni mesec kolegica na operaciji in je sedaj kot rožca.Štiri luknjice na trebuhu in nič več.koliko časa traja ne vem,odvisno,kakšni so kamni,koliko jih je,kako težko ali lahko je priti do njih.
več kot uro sigurno ne.a dijete se pa boš morala držati vsaj dva do tri mesece.
To bodo dali navodila.Tudi ležalna doba je kratka,mislim,da tri dni,nisem sigurna,naj ti kakšna druga pove.Dolga ni,ker ni tako invazivni poseg v telo,kot klasična opracija.Glej,v bolnišnici ne boš dolgo,ker je splošno znano,da se pacijentov hočejo čim prej rešit.
Vso srečo,in ne ne bo hudo boleče in kamlu boš kot rožica,tako kot moja kolegica.

(odgovor članu lex)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: žolčni kamni in operacija
30.8.2007 20:11:49   
bamby
Jaz sem imela že laparoskopsko operacijo žolčnih kamnov. Jaz sem bila operirana v Šempetru, zato ti lahko povem izkušnje od tam. Najprej sem čakala 3 dni, da sem bila sploh operirana. Dr. mi je rekel, da bo operacijalaparoskopska, če ne bo šlo drugače, pa klasična. Ker sem imela le drobir ni bilo problema. Naredili so 4 luknjice, operacija je trajala kakšno uro, potem si v šok sobi, kjer se prebujaš iz nerkoze še kakšno uro ali pa še malo več in potem te že odpeljejo na oddelek. Tisti dan ne vstajaš nič, ker si itak ves omotičen in vso potrebo opravljaš v postelji. Naslednji dan pa se že postaviš na noge. Sprva je malce težko, ko pa se privadiš pa kar gre. Tretji dan pa si že sposoben iti domov, ker tudi resnično hitro okrevaš. Imaš pa še mesec dni stroge diete. Jaz sem po 3 tednih že začela poizkušati tudi druge stvari, pa mi niso škodile. Itak sama ugotoviš, kaj ti paše in kaj ne. Mastno meso ni dobro in se ga je bolje odrekati v večjih količinah (an Žaru predvsem) še kakšno leto. Ni pa to prepoved ampak le v zmernih količinah. Še danes mi večkrat ne paše preveč jesti surove čebule v kakšni solati. Ampak to je vse odvisno od človeka. Bolniška pa ti pripada pribl. 1 mesec, oz. kar ti dr. napiše v odpustnico.
Bo pa težko pri tako majhnih otrocih. Če se upaš zmeniti za varstvo, ker cca. tisti mesec, ko boš doma, je tudi čas za počitek in da se počasi spraviš k sebi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: žolčni kamni in operacija
30.8.2007 20:16:28   
marita
jaz sem dala ta poseg čez lani v oktobru. V bolnico sem prišla v četrtek popoldan do 14.00, od polnoči dalje sem morala biti tešče, v petek ob 8.00 operacija. Zbudila sem se v sobi okrog 12.00. Sama operacija ni zapletena in ni dolga, sem se pa precej časa zbujala iz narkoze. Ko sem se zbudila sem bla čist zadeta od narkoze, sicer sem takoj vse vedela in se javila domačim, samo sem bila ful švoh. Komaj sem ob podpori sestre prilezla do wc. To je trajalo cel petek. Ful me je bolelo, so mi skoz dajali inekcije.  Te inekcije so mi tud pomagale preživeti prvo noč, sem bla tolk zadeta od tega, da sem se vsaj fajn naspala. V soboto sem bla tud še švoh in vsa brez moči, ob dihanju me je vse bolelo okoli reber in trebuh. Ves trebuh imaš zaflajštran. V nedeljo ob 10.00 so me odpustili in na čudež sem bila kr dobra, da sem prestala vožnjo domov. Prvi teden je bil še tko boleč, ampak vsak dan boljš. Bolniške sem dobila 10 delovnih dni, se pravi sem bila doma 2 tedna. Odvisno je tudi kakšno delo opravljaš, jaz administrativnega. Po 1 tednu (lahko kakšen dan gor ali dol, sem že pozabla), mi je osebni zdravnik pobral ven šive. Imam tri luknjice: eno v popku, eno imam na desni strani od popka 10 cm, eno pa v predelu žiočnika.
2 meseca ne smeš nič dvigovat, kar je pri majhnih otrocih težko, ampak jaz sem se res pazila. Tudi dieto po operaciji imaš 2 meseca, seveda lahko manj, odvisno od počutja. Jaz sem se 1 mesec pri hrani ful pazila, pol pa ne več in tud nikdar več nisem imela problemov. Dieta temelji na prekuhanih jedeh, recimo zelo razkuhan riž, čežana, čaji, kompoti, star kruh (ne svež)...Dobiš seznam kaj lahko ješ in kaj ne.Niti nisem imela apetita, shujšala sem 5 kg, sem jih pa potem počasi dobila nazaj, ko sem pričela vse jesti. Sem pa v času bolniške res ležala in počivala in si nabirala moči. Ko sem po 2 tednih prišla v službo, sploh nihče ni mogel verjeti, da sem bila na operaciji, sem bila kot rožca. Tako da kar pogumno.

Marita

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: žolčni kamni in operacija
30.8.2007 20:36:49   
mojcaziga
Pozdravljena!

Tudi sama sem imela laparoskopsko operacijo v SG sicer že tri leta nazaj. Ob 17 uri dan pred operacijo sem bila sprejeta na oddelek. Večerje že nisem več dobila, operirana pa sem bila naslednjo dopoldne ob 9ih. Saj verjetno ti bodo povedali, da obstaja verjetnost klasičnega posega, če laparoskopsko ne bi šlo. Pri meni je v glavnem ratalo in zbudila sem se okoli 14 ure na intenzivni s kisikom. Takoj, mko sem se prebudila sem dobila injekcijo proti bolečinam in odpeljali so me na oddelek. Vsakih osem ur dobiš injekcijo, če želiš. Sama sem zavrnila, ker bolečine niso bile tako hude. Tisti dan nisem dobila ničesar za jesti, naslednji dan sem dobila riževo sluz in prepečenec. Drugi dan po operaciji pa sem dobila za zajtrk že čisto pravi svež kruh (ki si ga pred op. nisem mogla privoščit) in rezino sira. Kosilala pa nisem, ker sem šla prej domov. V sG so imeli tako, da si mogel pred odpustom normalno iti na veliko potrebo, drugače te niso odpustili. Kot sem rekla, bolečine niso bile prehude, kjub temu pa je moja mama takrat za 5 dni prevzela v varstvo mojega dvoletnega aktivnega fantka. Je pa res, da je bilo to zaradi šivov, ki se mi niso celili, ker imam probleme s strjevanjem krvi in so mi zaradi tega šive pobrali ven šele 1 mesec po posegu.

Želim ti čim prijetnejši poseg in lp, Mojca

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: žolčni kamni in operacija
30.8.2007 20:40:25   
marita
jaz sem bila tudi operirana v SG, drugače sem pa iz Gorenjske.


(odgovor članu mojcaziga)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: žolčni kamni in operacija
30.8.2007 22:13:33   
kaj@
jaz pa to vsak dan delam in vam bom povedala kako gre to pri nas.Sprejet si na dan op.seveda si tešč,op.traja kakšno uro,večinoma operirajo laparoskopsko,razen če se kaj komplicira pa se že med samo operacijo odločijo za klasično metodo.Po operaciji prideš v navadno sobo na oddelek,kjer ti čez popoldan večkrat pomerijo krvni tlak,opazujejo drenažo-če jo seveda imaš,splošno počutje....čez kakšni 2 uri po op.že lahko vstaneš greš na wc,če pa nisi sposoben vstati po 2 urah,je pri nas navada da do večera morajo vsi pokonci.Za večerjo dobiš tekočo dieto-čaj in čisto juho,naslednji dan pa že žolčno pasirano dieto.Pri nas je odhod domov,seveda če vse poteka normalno,lahko tudi že naslednji dan po op..najkasneje pa 2 dan po op.Navodila kaj jesti in koliko časa se držati diete pa mi vsakemu damo ob odpustu.Upam da sem bila dovolj izčrpna,če te pa še kaj zanima se javi na zs

(odgovor članu marita)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: žolčni kamni in operacija
30.8.2007 23:33:23   
lex
kaj@ hvala, prav tako vsem ostalim. Mislim, da imam bolj tremo in cmok v grlu zaradi tamalih dveh, ki bosta doma user posted image user posted image user posted image .

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu kaj@)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: žolčni kamni in operacija
31.8.2007 14:51:06   
bamby
Tudi jaz bi te opozorila , da se po operaciji paziš, da ne dvigaš težkih stvari. Jaz sem samo v službo šla in ker imam težje delo se mi je pri popku pojavila kila. Sedaj me obvezno čaka še ena operacija.

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: žolčni kamni in operacija
31.8.2007 23:19:23   
mikina
Jaz sem tudi bila operirana, ko je bila najmlajša stara 5 mesecev. Poteka ti ne bom opisovala, ker so ti že vse ostale napisale. Želim ti povedati samo to, da če otroka dojiš je lahko s tabo v bolnici. Jaz sem imela malo s seboj (po predlogu zdravnika) v bolnici. V bolnici pa sem bila  4 dni.

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?