|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   22 mes in BREZ PLENICE!!!
11.7.2006 14:10:56   
dix
Pred 5 dnevi smo začili poskusno uvajanje kahle, najprej sploh ni bilo interesa za njo, se je valjala po terasi, po uhinji...v glavnem jaz sem hodila okoli z njo, mali se pa igral z njo. Lulal je na tla, kakal na srečo na terasi na tla.

Zdaj pa že 3 dni sploh ne lula več na tla (razen na terasi ker mu je fajnpol stopit v lužo), takoj zakriči JUJAAAAT in letiva na wc, danes celo na terasi več ni hotel na tla ampak v kahlo.

Je pa imel rahle težave z kakanjem, saj ni bilo plenice in od včeraj zjutraj ni kakal, ponavadi 3x dnevno. Danes pa se jaz zagovorim s tastom na terasi, malega sploh gledala nisem pa mi naenkrat začne kričat JUJAAAU pa mu jaz rečem ja,ja...ti samo lulaj...on še kriči...pogledam v kahlo...meterska klobasa. Sam se je usedel na njo brez da bi mu kdo kaj rekel in se pokakal user posted image  user posted image

uh, upam da se res letos poleti rešimo plenic...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 22 mes in BREZ PLENICE!!!
11.7.2006 14:15:56   
viv_
user posted image user posted image user posted image  bravo mali!

Mi smo tudi letos ukinili plenice user posted image user posted image user posted image  Ampak smo fazo kahle preskočili, smo šli direkt na wc, kaka pa sedaj bolje kot prej, ko je mela plenice.

(odgovor članu dix)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 22 mes in BREZ PLENICE!!!
11.7.2006 14:20:43   
Anonimen
Supercauser posted image
Moja 22 mesečnica pokaže da jo lulat tako da se prime za luliko,za kakat pa za ritko-potem zagrabi mojo roko in vpijeva,vriskava in tečeva do wc-ja.No ne rata ji pa vedno,več gre še vedno v pleničko.
Je pomoje bolje da jih ne silimo pa bo več uspehauser posted image

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 22 mes in BREZ PLENICE!!!
11.7.2006 14:31:27   
Gina
user posted image  Naš je tudi pri 2letih in 1mesecu suh in čist podnevi in ponoči!user posted image  No, zelo zelo redko mu kdaj malo uide, če se preveč zaigra, ampak - brez plenic smo! Yeeees!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 22 mes in BREZ PLENICE!!!
11.7.2006 14:48:26   
total
user posted image user posted image user posted image user posted image  mi pa začnemo z uvajanjem po morju,upam da rata.

_____________________________

Kaj naj rečem...srečna sm!!!


(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 22 mes in BREZ PLENICE!!!
11.7.2006 15:48:37   
mammy26
user posted image user posted image user posted image

Moja srednja pupa je bila brez plenice ponoči in čez dan pri 18m.

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: 22 mes in BREZ PLENICE!!!
11.7.2006 16:40:05   
Pupica
Pri nas je bilo pa 14 dni po Galovem rojstvu porušeno vse. Tudi kakala je v pleničko, kar ni že od 10.meseca. No po 14 dneh se je stanje noramaliziralo pa smo rekli zdej pa pleničke dol, pa hlačke gor. In tako je vzuni veselo skakala povedala za kakat, za lulat pa ji je eneparkrat še ušlo.
Potem pa smo začeli vneto slačit hlačke in "zalivat rožice".Sedaj ko jo lulat da sama hlačke dol, gre na travico in počepne, nato pride nazaj in pove, da je zalila rožico.
Za čez noč pa pomoje tut pomislit ne smem, da bomo brez...popoldne spi za 2 uri, predno gre spat, ji dam tavelke pampers pleničke(št.6), in že 2 x se je zgodilo, da je bila polulana tudi postelja. k sreči sem mela racman podlogo, če ne bi blo vse polulanouser posted image Enako ponoči...user posted image

(odgovor članu dix)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: 22 mes in BREZ PLENICE!!!
11.7.2006 21:19:58   
rainbow
bravo Dix in vsi ostaliuser posted image user posted image user posted image

naša pa bo kmalu 3 in apriori noče na kahlo ali wc user posted image user posted image user posted image
morje nam je skoraj skrajni čas za odvajanje.
držite pestiuser posted image

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: 22 mes in BREZ PLENICE!!!
11.7.2006 22:04:12   
HuAnita
Tudi mi odvajamo pri 21m, bolj ali MANJ uspešno. Za kakat že pove, potem pol ure čakamo, ko pa naredi kupček, moramo pa še pol ure ploskati. Za lulat pa pove, ko že teče, le enkrat je rekla 10 sec prej, da sem ji še slekla hlačke in je plulala na zemljo. Res si želim, da bi do rojstva drugega uspelo...
Aja, pa še to, ko ste ene omenjale morje - mi smo tam začeli na veliko odvajati, razen za spanje je bila ves dan ali nagec ali pa je imela gor samo sp. hlačke. Za kakat je vedno povedala, lulanje je šlo pa bolj po bedrih, ampak se nisem sekirala, saj je bilo toplo in smo hitro oprali nogici.

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: 22 mes in BREZ PLENICE!!!
11.7.2006 23:32:55   
žiža
Ja naše odvajanje je tud MANJ uspešno kot kaj drugega. Pri desetih mesecih je pred in po spanju prav pridno naredila lužico v kahlico, potem v varstvu je bilo pa konec user posted image  Tako smo še vedno v plenicah. Kahle ne prenese niti od daleč, Wc pa hodi samo gledat.
Tudi jaz si želim, da bi nam do ta drugega uspelo. Mater zdej ko tolk velik pije in posledično tud lula porabim po 7,8 plenic na dan user posted image
Bravo vse suhe riteuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: 22 mes in BREZ PLENICE!!!
12.7.2006 8:33:25   
viv_
Jaz je sploh nisem odvajala, samo enkrat je rekla, da bi imela gatke in smo jih dali gor in to je bilo to. No, prvič je bilo to decembra, pa je potem fasala vnetje mehurja in je bilo konec. Dala sem ji nazaj plenice in čakala, potem je pa enkrat aprila spet rekla, da bi gatke in od takrat naprej se čez dan ni več polulala.

Enako je bilo ponoči. Samo rekla je, da bi šla spat tudi v gatkah. Pa smo počakali do prvega petka, da bomo imeli nočne vaje čez vikend user posted image . In je bilo tudi OK. Ponoči je še kdaj uide - sploh če je ne damo enkrat vmes lulat. Načeloma jo pa okrog enih ponoči dava na wc, se polula in je zjutraj suha.

Odvajala je pa nisem ker:
1. sem komot in se mi ni dalo s tem ukvarjat
2. mi je ena medicinska sestra rekla, da mora mehur dozoret, če ne je to samo "naučeno" lulanje na kahli, tako kot psa natreniramo "tačko", "sedi" ... in da lahko z nasilnim uvajanjem naredim več škode kot koristi.

Ko je enkrat sama izrazila željo je šlo čez noč. In tudi nobenih težav s kakanjem ni več, prej jih je bilo pa ohoho ...

(odgovor članu žiža)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: 22 mes in BREZ PLENICE!!!
12.7.2006 10:55:04   
simone
bravo naši lumpeki, tudi mi smo od 22 meseca naprej brez plenic.user posted image

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: 22 mes in BREZ PLENICE!!!
12.7.2006 13:15:06   
Anonimen
Uf, ste pridni. Meni se pa ob vsem tem poraja kup vprašanj.

Naša bo tudi ta mesec stara 22 mesecev. Danes je prvi dan, ko sva brez plenice, mislim, da kar uspešno. No, prej je šla lulat kdaj v kahlico, sem jo odvila in dala na kahlico, pa je slučajno ratalo, nikoli pa ni pvoedala. Zjutraj je bila takoj, ko se je zbudila sicer že pokakana v plenico. Potem sem jo pustila brez plenice in se je trikrat polulala, vsakič takoj priletela povedat, da se je. Potem pa naenkrat pride in samo reče "mami, mami". Jo vprašam, če jo lulat, pa nič. Vseeno jo hitro slečem in dam na kahlico. Že ko sem jo slačila, sem opazila, da ima rahlo rjave gatke in da jo verjetno kakat. Takoj, ko jo posadim, se je pokakala in potem sva še pol ure ploskali. odnesli sva v stranišče in sama je hotela potegniti vodo in je bila ful ponosna. Potem sva šli ven. V pesku sem jo opazila, da nekaj čudno čepi in jo vprašam, če jo lulat, pa samo reče "ja". Bila je še suha. Hitro jo dam na kahlico in res priteče. Spet sva ploskali, pa pospravljali in sama je morala potegniti vodo. Za tem je še dvakrat prišla do mene in samo rekla mami, mami, sem jo dala na kahlico in obakrat lulala. No, zdaj spi in pleničko ima spet gor. Popoldne pa upam, da nadaljujemo. Zdaj pa vprašanja? Kako to odvajanje zgleda naprej? Midve sva se danes odpovedali sprehodu, da je bila brez plenice. Za jutri pa že vem, da bova cel dan odsotni. Danes sem dobila občutek, da je rabila, da je dojela, kaj to pomeni, lulat, zadržat. A če bo jutri spet cel dan v plenici, bo v petek še imela ta občutek? Kako je s sprehodi in drugi stvarmi, ko pač nisi doma? To pomeni, da če hočem, da bi bila brez plenice, da morava biti ves čas doma? Midve sva kar potepuške sorte in ne vem, kako bova zdržali. Koliko dni ste bili brez plenic, da ste si upali tudi kam iti brez plenic?

Joj, se mi zdi, da ful kompliciram. viv, koliko je bila pa tvoja stara, ko je tako sama rekla? Jaz bi po eni strani tudi tako naredila, pa mi drugi težijo, naj izkoristim zdaj, ko je toplo, pa bla, bla, bla. Sem se pa vseeno odločila, da poskusim, ker sama pove, kdaj se pokaka v plenico. Se pokaka in takoj pride povedat, da jo moram previti, zato bi bilo mogoče dobro, če jo navadim, da gre v kahlico.

(odgovor članu simone)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: 22 mes in BREZ PLENICE!!!
13.7.2006 0:07:04   
viv_
Anonimna, prvič je izrazila željo, da bi bila brez plenic pri 2 letih. Pa je potem po 10 dneh fasala vnetje mehurja. Potem je pri 2 letih in 3 mesecih ponovno bila čez dan, na lasno željo, brez plenice. En mesec kasneje se je pa odločila, da bo še ponoči brez. To je bilo to!

Nikoli nismo uporabljali kahle. Od vsega začetka imamo nastavek na wc-ju in ji je ful všeč, da gre tudi ona na stranišče, tako kot mami in ati user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: 22 mes in BREZ PLENICE!!!
13.7.2006 9:02:03   
viv_
Ja, ne se odpovedat sprehodu. Kiklco daš gor, pa rabiš samo dvoje gatke sabo user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?