|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Amniocenteza
14.12.2005 19:11:19   
Ganga
Zdravo punce,
sem 34 let stara in prvič sem user posted image Drugi teden imam amniocentezo in zelo mi je strah velike igle user posted image . A mi katera zna povedati če to zelo boli in koliko časa traja in če to delata dva G ali samo eden user posted image Malo mi je strah za mojo pikico in upam, da bo vse vredu.
Lep pozdrav in hvala za odgovor.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Amniocenteza
14.12.2005 19:14:42   
Udb
Avgusta je bila na preiskavi moja prijateljica! Rekla je da skoraj nič ne boli, je pa malce neprijeten občutek! Najbolje bo če boš malo zamižala da ne vidiš igle! Traja zelo malo časa , mislim da 15 min, otročka ves čas gledajo z UZ, da ga ne bi poškodovali! Brez skrbi! To delajo strokovnjaki!!

Pa dobre rezultate!

(odgovor članu Ganga)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Amniocenteza
14.12.2005 19:45:44   
Mina1
Jaz sem jo imela v drugi nosečnosti zaradi slabe NS. Naredil mi jo je dr. Cerar v Postojni, z ekipo seveda. Notri v sobi jih je bilo kar pet. Dr. Cerer, asisten ki je vbodel iglo, genetičarka, sestra in še nekdouser posted image  

Mene je bolelo in bila sem na smrt prestrašena, imam namreč nizek prag bolečine in tako. Pa še grdo je izgledalo tam, brez čustev in vsega tega, tudi pogledal me ni v oči in rekel kaj in kako. Ampak ne skrbi, vse bo v redu.

Zate je pomembno, da prve 3 ure intenzivno, skoraj nepremično počivaš v sobi, da ne pride do krvavitve in podobno. Potem pa moraš 3 dni res zelo počivati in mirovati!!!. Če daš to nekako skozi in ni krvavitve oz. kaj neprimernega za tvojo pikico, bo vse v redu. Seveda čakaš na rezultat AC. Jaz sem čakala skoraj 4 tedne in potem je bilo vse v redu.

Ampak zame je bila to živčna vojna vseskozi, pa vse do konca nosečnosti, čeprav je genetičarka rekla, da je vse 1A, ko so šteli kromosome. Mora jih biti 46 in to je to.

Drži se in vse bo v redu. Fino je, če bo tvoj poleg tebe. Mislimo nate, ker verjemi mi, vem, kako ti je pri srčku.

  

_____________________________

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu Ganga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Amniocenteza
15.12.2005 8:15:01   
Ganga
Hvala  Urška in Mina. Zelo sem potolažena in tudi jaz grem v Postojno k Dr. Cerarju. Rekli so mi, da ja naj ne pričakujem psihološke podpore od njega in zato sem pripravljena. Menda je dober pri svojemu delu.  Jaz sem namreč imela v mojih krvnih celicah par celic z nenormalno številko X kromosomov in zato so me dali na AC. NS je bila OK in upam, da tudi AC bo ok.

Res Vama hvala za odgovor in podporo.
Lepe pozdravčke.

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Amniocenteza
15.12.2005 8:29:01   
Barbs
Draga Ganga.....


tako, kot pri vseh drugioh temah.... ne vsega jemat pretirano, lepo te prosim, ker boš drugače res uboga, tega ti pa ni treba.user posted image user posted image  ...

Ti povem iz prve roke, tako kot je bilo mesec dni nazaj z mano?
Na obvestilu, ki sem ga prejela, je bilo natančno vse razloženo, kaj in kako. In tako je tudi v resnici bilo. Le časovno je bilo malce  "raztegnjeno" . Uro sem imela ob 14.30 - najprej genetski posvet ; tu me je genetičarka vprašala splošne stvari, o boleznih v družini po moji in moževi strani, o poteku nosečnosti pri prejšnjih otrocih, o starših, če so še živi, zakaj npr. je umrl oče ipd... Genetičarka je bila ekstremno prijazna in natančna, razložila je še enkrat, kako bo amniocinteza potekala in rekla, naj grem še na eno kavico in naj čez kako urico pridem v porodnišnico spodaj ( tudi jaz sem se odločila za Postojno, ker v Postojni izključno dela prim. Cerar, ob torkih popoldne, on ima pri nas na tem področju največ izkušenj . to pomeni, da je največkrat uspešno opravil amniocintezo - to seveda ne pomeni, da so drugi nezanesljivi, vendar so pri tem posegu izkušnje zelooo pomembne) . No, sprejemati so začeli ob 16. 30 ( to je bil edini zamik) nas je pa kar nekaj mamic čakalo v prijetni čakalnici s televizijo, toplo je bilo, zraven je bil avtomat z napitki in skladkarijamiuser posted image  , malce smo klepetale ( pa z atiji seveda tudi) in tako smo bile lepo po vrsti poklicane v ordinacijo.
V ordinaciji je bila poleg prim. Cerarja še genetičarka in medicinska sestra, ter  mislim da pripravnica zdravnica, ki je zadevo samo opazovala. Prim. Cerar je bil resda bolj molčeč a zelo korekten. Sestra je bila prijazna, pomagala mi je, da sem se pravilno namestila na mizi, me razkrila na delu trebuščka. Najprej me je ultrazvočno pregledal, "lociral" dojenčka" in potem opravil poseg. Igla je res velika, tista "flaška"  za plodovnico na koncu tudi, ampak, saj veš, brez nič ni nič. Poseg ni neboleč, se pa ne more primerjati s kakim zobobolom ali ghlavobolom - to dvoje neprimerno bolj boli, predvsem pa dalj traja. Iglo zapiči skozi trebušno steno, ves čas pazljivo spremlja na monitorju, kaj se dogaja - seveda ne govori, saj mora biti maksimalno skoncentriran in to tudi je!!! Med pikom z iglo mi je postalo rahlo vroče - npr. podobno, kot če se nečesa prestrašiš, občutila sem rahlo neprijetno, topo, a kratkotrajno bolečino, čez minutko pa je iglo izvlekel in to je bilo to. Zahvalila sem se, sestra mi je prijazno pomagala , da sem vzela torbico in me pospremila v sosednjo sobo, kjer me je že čakala postelja in seveda še tri "sostanovalke" ki so prav tako opravile amniocintezo. Poslušale smo radio, klepetale, počivale na "pouštrih" , naši fantje so nam nosili ledene čaje in šokoladice z avtomata....

Meni in tudi ostalim ženskam ni nihče rekel, da moramo NEPREMIČNO ležati, kje pa... Šle smo tudi lulat vmes.
Če bi bil poseg tako zelo rizičen, bi verjetno vse hospitalizirali za en teden, tako pa le svetujejo, da se predvsem prve tri dni po posegu ne naprezaš preveč - to pomeni, da ne cepiš drv, vlačiš pohištva, hodiš na plavanje, nakupuješ cele dneve kkot nora... To pomeni, da si lepo doma, bereš, malce kuhaš, se vležeš, gledaš televizijo itd... Po treh dneh sem jaz že šla do trgovine in normalno po opravkih, za urico dve, potem pa sem spet počivala... Mislim, da boš sama vedela in čutila, kdaj delaš prav - saj te bo malce začelo tiščati v trebuščku, če boš pretiravala - kar pa gotovo ne boš.

Poseg amniocinteze je po odstotkih uspešnosti eden najbolj zanesljivih in uspešnih posegov - kar se tiče ugotavljanja nepravilnosti in kar se tiče morebitnih zapletov.

Ne misli na morebitne zaplete, verjemi vase in v svojo pozitivno energijo - tudi če se boš prestrašila igle, odmisli to, pomisli na tvojega otročička in ga s svojimi lepimi mislimi zaščiti in varuj.

Še to - mene so po telefonu poklicali natanko 13 dan po opravljenem posegu. Zelo prijazno , taktno, strokovno in predvsem človeško so mi povedali, kaj in kako - da je vse vredu, da naj v miru in veselju pričakujem rojstvo mojega sinka....

Ganga, želim ti vse lepo, držim pesti - ampak samo za to, da te ne bi bilo preveč strah, ker si boš samo otežila, ostalo bo tako ali tako vse vredu - verjemi tudi ti, če verjameš, je to že skoraj popolna zmaga...

B.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Amniocenteza
15.12.2005 10:56:15   
Peli
Jaz sem imela AC v torek v LJ pri dr.Pušenjaku, lahko rečem da je zelo prijazen. Vse skupaj je trajalo 5 minut, poleg pa je bila le sestra, najprej pregleda z UZ nato zapiči iglico in to je to, ni kaj preveč boleče pa tudi prijetno ni.
Samo upam lahko da je z mojim user posted image  vse v redu, pa tudi zate držimuser posted image user posted image user posted image . Dobro opravi!

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Amniocenteza
15.12.2005 12:03:53   
lana38
Jaz sem pa stara 37 let in noceča 7 tednov. Februarja bom stara 38 let. Mislim, da me verjetno tudi čaka amniocenteza. Ne vem sicer, če to delajo vsaki nosčnici, ki je starejša ali kako se to odločajo. Zanima pa me tudi, če si po samem postopku v bolniški in koliko časa. Delam v računovodstvu, tako da nekega fizičnega dela tu ni.
LP

_____________________________

lana38

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Amniocenteza
15.12.2005 13:21:26   
Ganga
Joj kar na jok mi gre, ko prebiram vaša sporočila namenjena meni in tako sočustvovanje. Potrudila se bom in imela vse vas v mislih ko bom tam. Prisrčne ste.  In zelo ste mi pomagale pri zbiranju poguma. 
Barbs res ti hvala za podrobno razlago in tako, da bom res na to vse pripravljena. Mislim, da imava isto genetičarko in ona se je zelo potrudila zame in je izredno prijazna.  Hvala ti se enkrat in user posted image zate.
Lep dan vsem.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Amniocenteza
15.12.2005 15:51:12   
Peli
Bolniške dobiš 3 dni morš mal bl počivat.
Moji izvidi hitrega testa pa so zaenkrat bili v reduuser posted image , sedaj počakam še na ostal izvid.
LP

(odgovor članu Ganga)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Amniocenteza
15.12.2005 16:18:57   
Barbs
Lana,

v Postojni ti dajo teden dni bolniške, kot berem zgoraj, pa v LJ tri dni. Se pravi, da je odvisno od presoje G.
Meni je moj G rekel, da vsaka , ki  bo ob PDP stara 37 let,  avtomatično gre na amnioc. in to brezplačno.
Jaz sem šla brez merjenja nuhalne svetline, kar direkt tja .

Je pa treba povedati še to, da ti G da SAMO možnost, da greš na amniocintezo. To ni obvezno, vsaka se mora sama odločiti ali jo bo opravljala ali ne in zato pred posegom tudi podpišeš papirje, da si seznanjen, da lahko gre potencialno tudi kaj narobe in da se kljub temu odločaš za poseg. Meni je G povedal, da se ženske, ki so težje zanosile, zelo težko odločajo za amniocintezo, ker (jasno) želijo izključiti vsakršno možnost, da bi splavile, tudi če je še tako neznatna. Zavestno se odločijo za OTROKA, kakršenkoli bi že lahko bil. Morda se bo slišalo grobo, vendar mi je tudi povedal, da ženske, ki že imajo npr. dva ali tri otroke  pa želijo iti, ker pravijo, da bi v primeru, če bi bilo kaj narobe z dojenčkom premislile,  ali ga obdržati.  Doma imajo namreč že otroke in nekako bi bilo nepravično do njih, ker bi v nadaljnem življenju imele premalo časa zanje - hendikepiran otrok zagotovo rabi celega človeka in ogromno časa .

Sama sicer ne vem, kako bi bilo, če bi bila postavljena pred tako odločitev, natrosila sem ti le nekaj razmišljanj.



(odgovor članu Ganga)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Amniocenteza
16.12.2005 11:41:04   
Ganga
Ja, dobila sem navodila in tam piše, da moram na posvet in podpisat nekaj papirje. Tudi meni so pač priporočili da grem na AC odločitev pa je seveda moja. Jaz sem zelo pozitivna in mislim, da bo moja pikica vredu appak saj nikoli neveš v življenju. Če bom izpostavljena pred odločitvijo bom pa že odločila kot mi bo dovolila čustva in pamet. Samo trenutno se ne sekiram nad rezultati sicer pa komaj čakam, da to odpravim.  Sicer pa šlišim različna mnjenja o prim. V. Cerarju ampak nimam slabega občutka o njem. Bomo videli.
Ponudili so me tudi tisti hitri test ampak je samo samoplačniško in niso pa napisali cene. Mogoče če kdo ve bi rada vedela.
Bolniško pa tudi piše, da imam en teden ampak nevem kdo mi jo napiše. Mogoče osebni zdravnik.
V sredo 21.12 grem v postojno in nato bom doma kaj dobrega prebrala.
Peli lepo, da si zdaj olajšana in če je bil hitri test vredu bodo ostali kromosomi tudi cool. Zdaj pa neskončno vživaj z svojo pikico.

Imejte se lepo čez vikend in veliko veselja.



(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Amniocenteza
16.12.2005 18:48:40   
niki#
Hoj!
No ti še jaz povem kar vem, ker je že vse za mano user posted image . Tudi jaz sem delala v lj. in mene je bolelo (ne bom nič ovinkarila - bolje da si pripravljena da boli pa potem ni nic hudega kot obratno). Tisti hitri test je fish metoda in stane približno 76.000,00. Glede na to da boš delala v Postojni pa boš test prejela že prej kot v 14 dneh. Tudi plodovnice v lj. pošiljajo v laboratorij v Postojni saj imajo tam edini (zaenkrat) možnost dobiti tako hitro rezultate. Kar se pa tiče bolniške pa raje računajte 7 dni, saj naj bi se plodovnica v kompletu obnovila do 14 dni po posegu zato je bolje dalj časa počivati. Posebno bodi pozorna po posegu saj je (če z naglimi gibi pretiravaš) možno da ti poči celotni ovoj v kateri je plodek in ostane brez plodovnice....Tako da počivaj! Leže!!! Raje več kot manj!
Vsem pa srečno. Rezultati da je vse ok bodo vse odtehtali!

(odgovor članu Ganga)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Amniocenteza
18.12.2005 18:01:13   
Peli
Zdaj pa mam še jest eno vprašanje za tiste k ste že ble na AC - a ste po tem posegu imele kaj več izcedka?
Jaz sem bla na AC v torek pa se mi zdej ene 3 dni dogaja da mi vsake toliko časa malo več izcedka vn prteče pa ne vem a je to sam bel tok a je mogče mal plodovnce? Mogoče mal preveč paničarim, pa je sam bel tok - saj če bi bla plodovnca bi se bl vlila ven, a ne?

(odgovor članu niki#)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Amniocenteza
18.12.2005 19:42:49   
živa06
Tudi jaz sem imela po AC več izcedka in sem se kar ustrašla. Šla sem na pregled h G kjer je bilo vse OK, za vsak slučaj pa sem si kupila še posebne vložke (All sens), ki reagirajo na plodovnico.

Drugače pa moram rečt, da sam poseg ni bil boleč in je minil zelo hitro.

LP

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Amniocenteza
18.12.2005 21:05:16   
janč
ojla
jaz sem amnio imela 6x pa me ni nikoli bolelo
dela samo en ginekolog, zraven pa sta ponavadi babica in sestra
tvoji pikici to nič ne škoduje
pa srečno

(odgovor članu Ganga)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Amniocenteza
18.12.2005 21:10:22   
janč
se opravičujem, ker sem zamenjala amnioskopijo z amniocintezo
to je čisto nekaj drugega,za kar pa nimam izkušenj
srečno

(odgovor članu janč)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Amniocenteza
19.12.2005 9:35:40   
Barbs
Peli,

tudi jaz sem imela nekaj izcedka, ampak je menda normalno - plodovnica ti verjetno ne odteka kar tako, če bi ti, bi zagotovo  vedela - verjetno bi imela popolnoma mokre hlačke ali pa še kaj več, pa če bi se ti  "vlila" bi čutila toploto med nogami itd.... ne skrbi, uživaj v user posted image ,

Ganga ,
 
glede bolniške - v Postojni ti bodo dali  "odpustnico" iz bolnice, ki jo neseš svojemu ginekologu, on pa napiše obvestilo osebnemu zdravniku, da ti da ten eden ali po potrebi več bolniškega staleža.

Glede hitrega testa se tudi meni ne zdi potrebno, da bi plačevala, ker pri hitrem testu izključijo "samo" najpogostejše kromosomske napake, ne pa vseh, res pa je tudi, tako, kot so ti povedale punce, da rezultate, če greš v Postojno, dobiš prej kot v 14h dneh, pokliče te prim. Brezigarjeva, genetičarka, kar po telefonu in ti lepo razloži ( na posvetu pred posegom moraš odobriti, da te lahko pokliče in povedati tudi, če želiš vedeti spol otročka) , nato pa dobiš po pošti domov še izpisan izvid in celo "Posnetek" kromosomčkov tvojega sončka ...user posted image ...

Držim pesti zate, pa oglasi se kaj ta teden po posegu!user posted image

(odgovor članu janč)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Amniocenteza
19.12.2005 18:02:29   
niki#
Živa :
Omenila si vložke All sens, ki zaznavajo plodovnico?! Kaj so res kaj takega izumli? Mi zaupaš kje se to dobi?

Peli : tudi jaz imam od AC izcedek (ne samo da ga imam več, na sploh se mi je pojavil prej ga nisem imela nič!) in tudi mene je skrbelo a mi  je g. rekla da je ok! In ravno zato se mi zdi fino, če res taki vložki obstajajo, da sam preveriš - pravzaprav kadarkoli v nosečnosti! Tako, da Živa prosim vse podrobnosti o vložkih!

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Amniocenteza
19.12.2005 19:46:10   
živa06
Niki,

Te vložke sem kupila v Sanolaborju, stanejo približno 3,000 SIT.

Drugače sem pa šla pogledat na škatlo in se prav napiše Al-sense.

LP

(odgovor članu Ganga)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Amniocenteza
20.12.2005 18:18:28   
niki#
Živa HVALA! Grem v nabavo... upam, da nimajo kakšnega kratkega roka uporabeuser posted image !

(odgovor članu živa06)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Amniocenteza
21.12.2005 7:44:55   
Ganga
Barbs,
Danes po službi grem v Postojno. Potem pa bom doma počivala naseldnje pet dni in nato videla če bo vse vredu. Moja osebna zdravnica nič ni komplicirala in je rekla naj drugi teden pridem po bolniško kolikor bom potrebovala samo naj prinesem tisto odpustnico, da vidi, da sem res bila na AC to je vse.
Mislila bom na Vas, ki so to dale skozi in seveda na mojo user posted image . Pravzaprav se kar veselim, da to bo za menoj in bo moja pikica cisto vredu, komaj čakam, da ga vidim in primem v roke.
Hvala in Lp.

(odgovor članu niki#)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Amniocenteza
21.12.2005 8:12:07   
Barbs
Seveda bo vse vredu. Vzemi kapo in šal, v Postojni je hudo mrzlo, pa še piha;  vmes boš namreč imela uro in pol lufta ( po svetovanju in pred posegom) , bela kava je najboljša v baru čez parkiriščeuser posted image ...

Oglasi se kajuser posted image user posted image  , mislila bom nate danes popoldne user posted image ...

(odgovor članu Ganga)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Amniocenteza
22.12.2005 8:27:39   
Barbs
Ganga, kako je šlo?user posted image  No... malo pa le vstani, da nas ne bo skrbelouser posted image

Sicer pa nekaj novega o amniocintezi, iz prve roke -  mene je kar malo ..no ja.. khm.. ko sem prebrala, ampak očitno pri nas, kljub upadanju natalitete, država špara tudi pri tem.... ( odlomek z med.over.neta ) :

Helena :
"V petek je bilo tri tedne, kar sem v lj. porodnišnici imela amniocintezo. Rečeno je bilo, da bodo izvidi najkasneje v 22ih dneh - če so slabi, me pokličejo, če so dobri, dobim izvid po pošti. Danes je 25. dan, pa pošte še vedno ni, klica, na srečo, tudi ne. Včeraj sem že klicala v lj. porodnišnico, kjer so mi rekli, da to sploh ni res, da izvid pride najkasneje v 22ih dneh, da je vse odvisno, kako hitro raste kultura. Iz vaših odgovorv pa sem razbrala, da je izvid le narejen v treh tednih."

dr. Pušenjak :
" žal se na kliniki, kjer poteka tudi po 1000 in več AC letno včasih zaplete na različnih ravneh obravnave kultur celic in izvidov in prihaja zato do zamud, ki pa preprečujejo morebitne napake pri razlagi in so pač včasih nujne. Osebja imamo žal toliko, kolikor ga imamo in ob vrhovih, ko je dela več kot običajno, prihaja tudi do zastojev. Zagotovo boste izvid dobili pravočasno, za zamudo pa se vam opravičujem, čeprav zanjo nisem niti odgovoren niti nanjo nimam nobenega vpliva. Kdaj bo vaš izvid konkretno prišel do vas pa žal ne vem."

Jaz - sitnoba :
"samo kot pripombo - ne razumem, ko govorite, spoštovana Helena, o "rasti kulture" ... Mar to pomeni, da po amniocintezi v postojnski porodnišnici rastejo hitreje? :)) Rezultate amniocinteze sem namreč dobila po telefonu že trinajsti dan, po pošti pa takoj naslednji dan.
Razumem " zasedenost" in obremenitve zdravnikov in ostalih strokovnjakov, ne razumem pa, da so vam zamudo obrazložili z "rastjo kultur".

dr. Pušenjak :
":-) žal je to res, da v Postojni kulture celic rastejo hitreje. Tam namreč dela nek zelo inovativen tehnik, ki je sam "pogruntal" marsikaj novega in mu uspe celice ploda "pospidirati" na dvojno siceršnjo hitrost rasti, vendar je za to osebno zainteresiran in mu takšne reči predstavljajo izziv. V idealnem primeru mu uspe dobiti izvid AC že 9. ali 10. dan. V KC pa nimamo posebne motivacije za dobro delo, saj le-to ni niti približno nagrajeno. Kdor dela dobro to počne samo na račun lastnega moralnega statusa, saj ga imajo navsezadnje celo slabi delavci za prismuknjenega. Plačilo je namreč popolnoma enako ne glede na to ali si inovativen in uspešen ali pa se preganjaš po hodnikih klinike in vrtiš jezik. Mimogrede, od opravljenih preko 1000 AC letno dobimo plačanih največ 700, ker je tako "dogovorjeno z ZZZS", storitve, ki naj bi bile vrhunske in jih plačuje ZZZS pa dosegajo sramotno mizerne cene."
 
 

No, tolk o našem zdravstvu.... še dobro, da imamo nekatere odlične zdravnike - ljudi!!!! - toda, do kdaj bodo entuziasti???!!!user posted image






(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Amniocenteza
28.12.2005 11:25:44   
Ganga
Zdravo,
Evo mene sem ok in cool.  Sicer sem bila ok ze prej a sem bila doma in nisem imela povezave na net kar mi moj mali laptop nekaj hecal. Danes sem spet v sluzbi in delam normalno.
AC v Postojni pri Dr. Cerarju je bil ok. Sicer malce čuden občutek potem zaradi vsega dogajanja in strahu user posted image ampak sem bila ok ze na poti domov. Malo mi je peklo na mestu zboda. Drugi dan sem počivala.  Tretji dan sem pa le ostala in tudi šla ven, ker pač sem nekaj morala nujno urediti.  Drugače pa nisem čutila nobenih krčev. Mogoče imam malo več izcedeka in malo podkožne krvavitve na trebuščku, ki mislim, da se bo izginila.
Čakam pa seveda na rezultate. Rekli so, da mogoče bodo že takoj po novem letu. 
Bilo pa je natančno tako kot je povedala Barbs. Prisrčna hvala user posted image
Igla pa menda je res velika saj je nisem upala pogledati user posted image . Dr. Cerar pa se mi zdi zelo sposoben.
Lep dan vsem.


(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Amniocenteza
28.12.2005 16:57:35   
Barbs
Gangica user posted image user posted image user posted image

No vidiš.... pa je za tabouser posted image

Zdaj pa uživaj in bodi taka nosečkauser posted image ...

Me prav zanima, kaj boš po novem letu povedala : "normalen ženski kariotip" ali "normalen moški kariotip"user posted image

Pa pa. lepo praznujuser posted image

(odgovor članu Ganga)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?