|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Avgustovke in njihovi sončki 2006
30.7.2007 11:26:38   
HuAnita
Torej, obrnile smo (ali pa še bomo kmalu) nov list v življenju naših dojenčkov - postali so malčki.
Naj se čvekanje o njih nadaljuje!!!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Avgustovke in njihovi sončki 2006
30.7.2007 12:15:33   
issa
pozdravljeni!
no torej smo prestopili en  nivo višeuser posted image user posted image  zdaj smo otroci,.... no ja nam še manjka par dni ampak bomo tudi kmalu...mi imamo pravo vreščanje tukaj,naš mali gospod se je odločil že pred parimi dnevi da mu tale stolček za hranjenje preprosto ni všeč in zdaj noče za nič na svetu noter sedet,..in zdaj ga ati poskuša hranit,seveda ni nič iz tega,oni bi raje sedel na normalnem stolu,samo me je strah da bo pol dol pado,..ahhhuser posted image user posted image  madonca naš more bit vedno neki kontra....zdaj že več samostojno  hodimo ,zato pa tudi ima kako buško več, čeprav se mi zdi da bolj pada ko gre po vseh 4user posted image user posted image user posted image
v glavnem z našim prstkom je vse vredu in nerabimo imeti več povitega,tako da tudi kopanje spet prakticiramo,...
vsem ki ste zdaj že upihnili prvo svečko še enkrat vse najboljše!

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Avgustovke in njihovi sončki 2006
30.7.2007 12:39:58   
Splet.Ka
Ojla.

Vsem še enkrat hvala za čestitke.

Huanita, hvala za "premik". Ne morem verjet, da smo že otroci, madona:)

Tiasha, kakšno lepo tortico ste imeli. Joj, a niso super teli rojstni dnevi:)

Andrejaz: kar se tiče las, imamo mi že nekaj časa težave. Saj veš, naša Sara ima kar dolge in močne lase. Enkrat smo jo ostrigli. Potem smo ji lase pripeli s špangico "krokodilčkom", samo ni ok, ker pogosto pade na glavo, pa se na špangico udari. Tako da ima zdaj tisto, ki se skupaj stisne. Moram pa pazit, da je ne da v usta.

Ena me je enkrat tudi vprašala, kje smo dobili tanke žabice za pod hlače. Si bila to ti, Tiasha? No, mi smo jih dobili od sorodnikov in pomoje so tako tanke zato, ker so tako ponošeneuser posted image . Menda se pa tanke žabice dobijo v H&M.

Ostalih neodgovorejnih vprašanj se pa res ne spomnimuser posted image .

Melitkica, kajne, kako porodne zgodbe zanimivo delujejo? Jaz imam vedno solzne oči, ko jih berem. Hvala za pohvale o bloguuser posted image .

Jaz grem kuhat kosilo. Ve se pa lepo imejte!

_____________________________

Cvetim...

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Avgustovke in njihovi sončki 2006
30.7.2007 13:49:37   
Tia27
oj, da se še mi pofočkamo, naš Anej bo kmalu upihnil 1. svečko, pravi mali navihanček je, hodi samostojno še ne, imamo 3 zobke, čeblja non stop, rad ima sestrico, v glavnem pravi pobalinček, dojiva se še 1 krat na dan za pocrkljat, ja hitro so zrastli, prehitro, pozdrav vsem avgustovkam 2006.

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Avgustovke in njihovi sončki 2006
30.7.2007 19:48:55   
tiasha77
Čer!

Za mano je prvi delovni dan, je blo kar naporno, pa še naša Zoja je včeraj zvečer začela driskati, pa sredi noči, pa ritko je mela ful rdečo, tak da mi je blo zjutraj kar hudo ituser posted image . Dobro da je ati začel kasneje in jo je peljal v varstvo šele okol devetih. Ta teden me še malo šparajo v službi in sem samo v sredo popoldan, tako da bo kar šlo, čeprav me že skrbi, kako bom v sredo zdržala brez nje cel danuser posted image . Hvala še ostalim za čestitke.

Ja, naši dojenčki postajajo malčki, to se vidi že iz slikic, kako odraslo delujejouser posted image , pa kako napredujejo vsak dan. Mi se veselo plazimo, hodimo na vse mogoče opore, na eno rokico, par korakov celo samostojno (ampak to še ni to), vse pokaže s prstkom, začela je bolj čebljat, ... Aja pa na pregledu je bilo vse OK, samo žogice ni hotla vrnt sestriuser posted image . Ima pa 8760g in 74,7cm.

Hruška - oprosti, pozabla sem ti odgovorit glede uvajanja: je in ni "grozno", kakor vzameš, pa odvisno od otroka in seveda tvoje reakcije. Ko sem jo prvič pustila, je ful jokala, in potem sem še jst skoraj celo uro jokala, dokler nisem šla po njo. Drugi dan jo je peljal ati, je bilo joka manj, pa tudi jst sem se bolj zamotla in nisem razmišljala samo o tem kaj počne in kako kao joka (čeprav v resnici sploh ne), pa je bilo boljše. Tretji dan je tam že jedla, četrti tudi zaspala. Tanke žabice sem pa našla v BC.

Melitkica - lepo da si se javila, jst se trudim zmeraj odgovorit, razen če nimam pojmauser posted image  tak da ti kar vprašaj, mogoče še katero muči kaka podobna stvar, pa ne ve, kako bi se lotla zadeve; se pa strinjam da je najboljš poslušat intuicijo (če jo seveda imašuser posted image ).

Tia27 - dobrodošla, pa če se prav spomnim si se tu pa tam že javila, ne?

Upam da bo tale nova tema lepše zaživela kot ta stara, da ne bo zamer, da nas bo čim več (mogoče se javi še kaka "izgubljena" avgustovkauser posted image ), pa da bomo še naprej čvekale o naših sončkih. Vsem, ki vas praznovanje še čaka, želim lepo fešto.

(odgovor članu Tia27)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Avgustovke in njihovi sončki 2006
30.7.2007 22:54:02   
najina pikica*
uh ja no kaj cajt hiter teče so nši že presedlali iz dojenčkov v malčke.....user posted image

user posted image user posted image user posted image .......vse najboljše vsem malčkom za prvo svečko.....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tiasha77)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Avgustovke in njihovi sončki 2006
30.7.2007 23:08:39   
andrejaz
Pozdravljene

Evo tudi mene na novi temi.

Sarino zdravstveno stanje je danes že malo boljše, zadnjih nekaj dni pa je bilo prav katastrofalno saj je v zadnjih 5 dneh ponavadi v povprečju kar 3x zakuhala med 39 in 40 stopinj, npr. včeraj zvečer je spet kar naenkrat zakuhala na 40,4 stopinje. Smo šli danes spet k pediatrinji in ugotovi pljučnico, pa saturacija je bila zelo slabo in mi napiše napotnico za v bolnico, da bodo dali Sari kisik. Gremo domov spakirat stvari in se odpravimo proti bolnici. Tam jo še enkrat pregledajo in čudežno se je saturacija dvignila. So ji pa vzeli tudi bris grla in ugotovijo streptokok angino. Pljučnice v bolnici niso zaznali, ampak samo hropenje zaardi zamašenega nosa. Tako smo dobili recept za antibiotik in smo šli lahko domov. Še dobro da se je saturacija v nekaj urah tako popravila. Je pa bila popoldne Sara že veliko bolje za videti in tudi z Markom sta zvečer  doma že uganjala norčije.
Po novem se dojimo tam ene 5x na dan- no upam da bova lahko počasi nehale ko se bo pozdravila.

Melitkica – ja res škoda, da nisi vseeno pristopila tudi če nisi bila prepričana, da sem jaz.. Bi se lahko spoznale v živo. Mogoče bo pa kdaj drugič spet priložnost. Ja kako pa si sploh pomislila tam nekje na Hrvaškem, da bi lahko bila jaz?

Tiasha77 in hruška – lepe slikce s praznovanja

Issa – sem se na nekaj spomnila, ko si napisala, da bi tvoj mali gospod rad sedel na normalnem stolu in ne več v stolčku za hranjenje- kaj pa če mu nabaviš tale sedežek in bosta oba zadovoljna. Nam je ta zadeva zelo dobro služila na morju.

http://www.comfortbaby.com/sack.html

Lepo se imejte.


_____________________________

Naš sonček Mark se je rodil 30.8.2004, sončica Sara pa 4.8.2006

(odgovor članu najina pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Avgustovke in njihovi sončki 2006
31.7.2007 10:29:47   
Nea
Hojla!

andrejaz - držim pesti, da bo Sari danes veliko boljše!!! Sem vesela, da niste rabili v bolnici ostat.

Tia27 in mama06 - dobrodošli!!!

stuhica - tudi mi bomo praznovanje prestavili za en teden. Počakali bomo, da se nam še moja sestra pridruži, povabili še nekaj prijateljev in naredili piknik na vrtu. Upam, da bo vreme OK. Samo da ne bo deževalo, drugo bo vse sprejemljivo.

darila... naša Ema je za 1. rojstni dan dobila Baby Borna, lego kocke zod 1-3 l, knjigico s pravljicami, igračko za v vodo in kad (tako s toboganom in majhnimi koleščki, ki jih potem voda obrača).
Meni pa je bilo zelo težko izbrati darilo za Laro, ker praktično ima vse od Eme. Pol pa sem najdla ta leseni vlakec ter upam, da se bosta pupiki kmalu skupaj igrali.
Od moje sestre bo dobila igračke za peskovnik.

dojenje - Ema se je sama odstavila ko je bila stara 1l in dva tedna. Takrat sem jo še samo zjutraj dojila. Potem pa sva eno jutro pozabili in od takrat zizo ni več zahtevala. Z Laro bo malo manj enostavno. Brez zize še vedno ne zna zaspati, vsako jutro se ob 5:15 zbudi in je menda lačna ter se malo potolaži z zizo, dokler ob pol 8ih ne dobi zajtrk. Za zdaj jo še ne mislim odstavljati. Septembra načrtujemo malo daljšo pot in sem ziher, da nam bo ziza-rešiteljica takrat še prav prišla. user posted image

čeveljčki - pri nas v Nemčiji je zelo dobra frima Naturino. Edino da so user posted image dragi.
Tukaj pa imaš debato o čeveljčkih.

Moram se pohvalit, da smo za Laro dobili plac v jaslih in to v mestu v katerem živimo. Občina se je namreč odločila, da v enem izmed vrtcev septembra odpre novo skupino v katero bodo šli samo malčki, kar pomeni da bo Lara tam do svojega drugega leta. Potem bo naslednje leto šla v drugi vrtec, skupaj z Emo.
Glede na to, da v Nemčiji jasli skoraj da ni, sem neskončno veselauser posted image


Zdaj pa moram kosilo dokončati predno bo alarm.

Fajn bodite,
Nea


_____________________________

Moji sončki
24.1.2004 Ema
06.8.2006 Lara
31.1.2009 Erik

(odgovor članu andrejaz)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Avgustovke in njihovi sončki 2006
31.7.2007 17:47:35   
tiasha77
Hojla!


Naša pupa spi popoldansko spanje, pa mam par minutk zase (in vas, rr-jevkeuser posted image ).

Nea - super za jasliuser posted image user posted image user posted image , sem vesela za vas

Stuhica - služba je res user posted image  po eni strani, po drugi je pa fajn da jo mašuser posted image . Jst delam zdej dva dni, pa nam gre kar ok, samo jutranje vstajanje in logitika nas še malo muči (zrihtat sebe, pa malo - se takoj zbudi, ko se jst vstanemuser posted image , pa spakirat rukzak za njo, ...)

Andrejaz - samo da ste doma, pa upam da bo antibiotik kmalu prijel

Issa - kaj pa če ga probaš hranit v naročju al pa na kavču (če ti je to OK, seveda?)

Mama06 - dobrodošlauser posted image user posted image user posted image , ja jst sem imela rok 9.8., rodila pa 28.7., kaj pa ti?

Darila - mi smo dobili en kup igrač (kocke, pa tiste, ki jih vlečeš za sabo, pa dojenčki,...) in oblekc (za nekatere nisem ziher da ji bodo prav prišle, ker so poletne pa so ji še prevelikeuser posted image ), pa knjigice so fajn varianta, če pa hočeš kaj večjega pa npr. gugalnica, sedež za na kolo, peskovnik, avtosedež, poganjavček, ...

Čeveljčki - imamo cicibanove, ker tu pri nas ni veliko izbire, za jeseni bo treba v Lj. v nabavouser posted image , vem da obstajajo še Chicco, pa Fisherprice, pa Geoxx,...samo imamo mi še premalo nogico zanje (še zmeraj ima 17user posted image )

Moje minutke so potekle, grem še malo pospravit!LP

(odgovor članu Nea)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Avgustovke in njihovi sončki 2006
1.8.2007 10:51:42   
Nea
Tale seznam je ponavadi objavila Tanyka. Zdaj se pa nič več ne oglaša user posted image

01.07.  NIK         najina pikica
23.07. AJDA    
    miši
27.07. ŠPELA  
   moj sonček
28.07. ZOJA       Tiasha77 
          SARA          
hruska
01.08. PIA            Polly
03.08. TIA            tija75 
04.08. ALVIN    stuhica   
           PETJA      HuAnita

           SARA        andrejaz  
06.08. LARA        Nea
07.08. ANEJ      issa

08.08. MARK   Sandra    
  VAL            Vesna 
          ŽAN            saraja
09.08. LUKA     Ptica 

10.08. KIAR         dalia 
         ANEJ              Tia 27
12.08. HANA        binabona
13.08. NIK          sončnica13  
            TILEN  Samoyedka
14.08. LORIS  L & L
          MAŠA         bambina
 
16.08. AZRA      melitkica 
17.08. KIMI       goda13
 
19.08. AJDA    piscancek
20.08. ENYA    matejas

23.08. ANA MARIJA   mojcab
27.08. MAJ          Nisaa
29.08. NIKA    saranika

31.08. TIA            beba76
01.09. LOTI      TODI

03.09. RENE    Tanyka



_____________________________

Moji sončki
24.1.2004 Ema
06.8.2006 Lara
31.1.2009 Erik

(odgovor članu tiasha77)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Avgustovke in njihovi sončki 2006
1.8.2007 13:12:55   
lampica
No še jaz se pofočkam na tej temi.

Čas res hitro teče in kar eno leto bo že okoli od kar je naš lumpek prišel na svet. Vsem otrokom, ki ste praznovali oz. še boste praznovali želim vse najboljše.

lp

(odgovor članu Nea)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Avgustovke in njihovi sončki 2006
1.8.2007 14:19:03   
TODI
Tudi jaz se fočkam user posted image  user posted image  in čestitke vsem zdaj že malčkom, ki ste praznovali julija!! Nam še manjka točno en mesec user posted image  user posted image  uh kako čas hiti!!

Statistika: user posted image  user posted image

Imamo 7 zobov, štiri zgoraj in trije spodaj

Spimo vredu, čeprav se sedaj odkar smo se vrnili z morja nekaj ponoči v spanju prebuja in joče a upam, da bomo tudi to kmalu prebrodili!!

Hodimo še ne( samostojno) držimo se za obe rokici, vendar se rajši plazimo, gre hitreje user posted image

Na morju je full uživala in hotela non stop peljati s čolnom( motornim), je med vožnjo prav vriskala od veselja.

No pripopam še kakšno fotko z dopusta:

Ne morem prek shrani.si user posted image a ma katera kako drugo idejo???




_____________________________

Po novem je povprečna slovenska družina tista, ki ima tri otroke. In mi smo od 4.7. 2008 tudi med njimi. :-)

(odgovor članu lampica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Avgustovke in njihovi sončki 2006
1.8.2007 16:24:03   
mojcab
Zdravo!
kako fajn, da ste odprle novo temo, kajti prejšnja je bila že toliko dolga, da človek res ni mogel več odpirati...predvsem mi, ki ne beremo in sodelujemo povsem redno.

Fajn tudiuser posted image , da ste dale seznam otrok gor, tako vidimo, da se vse bolj približujemo dnevu, ko bo treba pihati svečko.

Ana je že prava punca. Sedaj že 14 dni hodi v varstvo k babici, jaz pa v službo. na srečo pravzaprav  hodita k babici obe hčerki (starejša 4 leta) in noro uživata tam.
Ima 6 zobkov (4 zgoraj, 2 spodaj).
Hodi še ne samostojno, ji je pa v zelo veliko pomoč tale voziček,user posted image ki ga naravnost obožuje. Sedaj se že sama spusti z njim po stanovanju in jo je pravo veselje gledati. spredaj naložimo lego kocke, ki jih prav tako obožuje, predvsem tedaj, ko ji mama sestavlja in ona razstavlja.
Pred mesecem dni je imela grozne izpuščaje okrog plenice, pediatrinja nam je svetovala: pamperske stran in v tej vročini naj bo nagec...in tako je ostalo,,,čez dan praktično ne lula in ne kaka v pleničke, temveč v kahlico.
Dojiva se podnev in ponoči, ponoči ene 2-3x, podnevi pa med vikendom malo bolj pogosto, čez dan.
Zna poklicati atija, teto...mama pa je itak ves čas na dosegu.

Komaj čakam, da zares shodi, da me bo nehal boleti križ!

Uživajte s svojimi sončki, sedaj ste verjetno že vse bolj ali manj v službah?user posted image

Boste imele 3 otroke, ko se obetajajo taki bonusi s strani države?user posted image  user posted image  user posted image

lp

_____________________________

*********************************
Življenje je lepo, zato ga je vredno živeti.

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Avgustovke in njihovi sončki 2006
1.8.2007 22:20:50   
stuhica
Oj oj!

no pa smo že pri malčkih- kako cajt hitr mine kajneda? Sem šla pogledat ene par spletnih strani od čevlčkov pa so tolk cortkani eni sam kaj ko ima naš lump tako nogico še zmeri majhno smo šli probat v massa od fishbone št 20 pa so mu še ful prevelike manjših pa nobenih ene so ble pa 2 jih pa spredi sploh mu nismo jih mogl gor nataknt ker so bile tako ozke spredajuser posted image user posted image Tako da imam filing da bo še mal potrajal preden bo dobil nove čevlčke!!

Statistika 7 zobčkov -4 spodaj 3 zgoraj pa ena špica se počas kaže zgori tako da b že8 zobek počsi tu!

Služba je zame počas spet postala rutina majčkn se še navajam na novbe programe drgač pa nič pretresljivega. Je pa fajn ker ko delam zjutaj mi hitr mine pa hitr sem doma , naš ga lahko pomerka Alvina in skupi se še valjata po postelji do 8 ali pol 9 ure. če gre v službo ga pelje k mami če je frej ga on merka, fajn se je mali že navadil. Včeri sva z mojmu skočila zvečer v trgovino v kranj pa nama je z balkona pri mami pomahal za adijo in se šel z žogicami igrat brez da bi se kej razburjal ker sva šla se je že navadu!

Tiasha Sej se boš kar kmal navadla kolk časa rabš za zadeve prštimat in postane kmalu rutina  vsaj mi smo se že kar navadl oz tud  naš se je!

Andrejaz upam da se vam vaše zdravstveno stanje izboljša čimprej in da se kaj kmalu vidimo na kakem kofetku? Kdaj začeneš v službi ? Kar se tiče dojenja se pa nič ne sekiraj mi se tud še zmeri dojimo! A user posted image  teto si že dobila?? Jaz jo še zmeri nimam, pa tud prav!

Hruškica lepe epe slikice! Slisim da sta se Alvin in Sara mal igrala skupi? Le kaj počnet askupi k meni ni kaj?? Tamali dve te skoz pohvalita in sta se že navadle na to da ima pa Alvin punco user posted image user posted image user posted image Saro, ki ima luštno mamicouser posted image !

Mojca b ja ja se mi zdi da če je več otrok skupi da teli naši malčki prav uživajo. Naša mami ko merka Alvina sta ponavadi še nečakinje zraven ena 6 in ena 5 let in se kar podi za njima po vseh štirih, tkao da jih je pav zabavno gledat, tkao da je faajn če imajo družbo! # otroci in ugodnosti - hm nič nisem sledila kaj naj bi bilo ugodno? Jaz vem da načkrtujem otroke še imet kljub temu če bodo al pa če nebodo ugodnosti se pa fajn sliš če bodo - kakšne pa in predvsem kdaj???
 

Todi že lep čas se nismo slišal kaj. tud mi še ne hodmo samostojno, zta eno rokico ga vsaj morm držat! Noro na morju je pa prav užival, sploh  v vodi,doma pa ko prde v kopalnico takoj na stopničko za v banjo in s prstom kaže na njegovo banjico da bi se kopal - mislim noro.
 
Evo tolk za dons , sem vesela da smo že padl otročke- madonca še mal pa bo šel v šolo .... user posted image user posted image

_____________________________

Alvin in Lejla cel moj svet..


(odgovor članu mojcab)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Avgustovke in njihovi sončki 2006
1.8.2007 22:54:05   
HuAnita
Še jaz, tik preden mi dete dopolni eno letouser posted image  in končno začne spatuser posted image user posted image user posted image _
- 10 zobov, tudi spodaj že rineta 4ici, se že vidita špički, čutita pa ne
- navajen, da ga pazijo drugi ljudje - baje je ful priden, čim pa se jaz prikažem, pa tak jokuser posted image
- se dojimo, cca 4x čez dan, čez noč pa mi je nerodno priznatiuser posted image user posted image user posted image
- spi čez dan še 2x, po uro do uro in pol
- ponoči - če se zbudi samo 4x, sem že na plafonu in zjutraj celo tako spočita, da si uspem šminko mimo kljuna pripeljati....
- hodi še vedno, kot da bi vozil motor, s tem, da valda gleda sestrico in zdaj še fino šiba
- pridno oponaša glasove, najljubša pa mu je beseda a-a (to pomeni Capinkino trmarjenje, ko je vse a-a: NE), mislim.....user posted image user posted image user posted image   knedl še ene besede ne zna, zna pa že izražati trmo?!
- je ful spreten in motoričen - spleza na 1,5-metrski toboganuser posted image user posted image user posted image  Si mislim, da se igra na 1. lati (na lestvi do tobogana), frajel pa že tisto rito vali čez zadnjo latouser posted image user posted image

ja, pestro imamo.

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Avgustovke in njihovi sončki 2006
2.8.2007 11:35:23   
Nea
HuAnita - kaj če ga čez noč ne bi več dojila?
Od kdaj Laro ne dojim čez noč pupa veliko boljše spi. Na začetku je bilo veliko joka dokler ni dojela, da zizo do jutra ne dobi, potem se je navadila. Tako, da jo v zadnjih dveh tednih dojim takrat ko hoče zaspati (2x čez dan in zvečer), ter zjutraj ob 5ih-6ih, ko je že lačna. Vmes pa lepo spi. Pred tam smo se mi tudi zbujali najmanj 3x user posted image


_____________________________

Moji sončki
24.1.2004 Ema
06.8.2006 Lara
31.1.2009 Erik

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Avgustovke in njihovi sončki 2006
2.8.2007 16:53:50   
TODI
user posted image

Tako pa smo sedaj veliki!!

< Sporočilo je popravil TODI -- 2.8.2007 16:54:32 >


_____________________________

Po novem je povprečna slovenska družina tista, ki ima tri otroke. In mi smo od 4.7. 2008 tudi med njimi. :-)

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Avgustovke in njihovi sončki 2006
2.8.2007 21:22:19   
Nea
Vedno ko se vrnem s kakšnega srečanja z nemško mamico se sprašujem: a sem res "dobra" mama?
Zakaj tako? Zato, ker me na vsako odgovorjeno vprašanje malo čundo gledajo.... in to ne zaradi nemščine, ampak zaradi samega odgovora.
Npr. (modro pobarvani so moji odgovori)
- ali Laro še dojiš? Ja, takrat ko gre spati in zjutraj user posted image
- ali to pomeni, da ne zaspi tako, da jo daš v posteljo, ji daš lubčka in greš stran iz sobe? Ne, ampak zaspi ob dojenju user posted image user posted image
-
svojega otroka pa res še ne bi dala v jasli. Sem rajše tri leta doma, potem pa itak ko imaš dva ali tri otroke za delo ni več časa. In ti? Bom septembra začela delati in sem prav vesela, da nam je za Laro uspel dobiti jasli.
- Hm! In koliko boš delala? po 4 ure
- Misliš: 4 ure na teden? Ne, 4 ure na dan user posted image user posted image user posted image

Tako nekako je potekal razgovor med mano in eno mamico, ki sem jo danes na igrišču spoznala. A da ne omenjam debate o hrani, kaj se sme jesti in kaj ne.
Če ne bi imela kontakta z vami bi res mislila da sem malo čudna user posted image in da je vse kar počnem z mojimi otroci popolnoma narobe.

Po drugi strani ti isti nemci delajo naslenje:
- otroci do 6ega leta smejo gledati samo 5 minut risank na dan
- z otrokom ne grejo na počitnice dokler ne dopolni 3 l, ker pred tem počitnice nimajo nobenega smisla
- 1.5 l star otrok večerja in bi rad jedel samo paradižnik. Očka ga opozori da naj je malo paradižnika, malo kruha. Otrog ga seveda ne uboga na kar za kazen ostane brez večerje.
-
-
-
In kdo potem je tukaj čuden user posted image

S temo sem malo zgrešila, ampak sem vam mogla povedat, kaj se mi je danes zgodilo.
Fajn bodite,
Nea


_____________________________

Moji sončki
24.1.2004 Ema
06.8.2006 Lara
31.1.2009 Erik

(odgovor članu TODI)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Avgustovke in njihovi sončki 2006
2.8.2007 22:10:56   
HuAnita
Nea user posted image user posted image user posted image   sem se prav nasmejala...
prav čudni patroni so tele Nemci, pa tudi jaz kdaj kakšno takšno mamico spoznam, da samo sapo zajemam -no, verjetno pa tudi ona...
Glede dojenja pri nas - vem, da je ponoči 'narobe', ampak če ne dobi hitro, tako tuli, da mi še Capinko zbudi - spimo pa vsi skupaj v spalnici, ker nimamo ravno cvelikega stanovanja v najemu (2 SS)... Tako da.... bo treba očitno še kaka 2, 3 m počakati, da bo knedkl sam dojel in začel spatiuser posted image

(odgovor članu Nea)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Avgustovke in njihovi sončki 2006
2.8.2007 22:59:26   
saraja
Še malo pa se vam bom jaz pridružila, 8.8. praznujemo prvo svečko. Kot zanalašč, ker že vsepovsod iščem debato o praznovanju, me zanima kako ste priredili zabavo za juniorčka? Kako hrano, koliko ljudi, ste kuple torto, jaz jo bom delala sama, pač malo povejte.
Zobkov ima naš Žan le 4, zgoraj mu  še dvojkici ven lezeta, a bodo že zrasli. Hodi še ne sam, je previden, poznamo pa že tudi trmo in to veliko user posted image .

Dojila sva se le 6 mesecev, ker sem pač morala jest neka zdravila, bilo mi je zelo težko,a drgač ni šlo.


Se še beremo! LP

_____________________________

Samo pravi prijatelj si upa povedati prijatelju tisto resnico, zaradi katere ne bo več njegov prijatelj!

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Avgustovke in njihovi sončki 2006
3.8.2007 7:38:26   
Tanyka
user posted image



............da se še mi pofočkamo, čeprav bomo zadnji med vami upihnili 1. svečkouser posted image
 
Berem vas redno za pisanje pa mi sploh več ne zneseuser posted image user posted image
 
čeveljčki....imamo cicibanove, tudi copatke
 
striženje...Reneja smo že postrigli, čeprav ni imel bogve kaj las-same žmise(tanke).Tako, da mu sedaj lepo rastejo in so videt bolj gostiuser posted image
 
seznam...lepo, da ga potegnete naprej,.....ja sem kr malo popustilauser posted image
 
slikice........lepe ni kajuser posted image user posted image user posted image
 
Trma.....je pri nas na dnevnem reduuser posted image user posted image user posted image
Trmari 100 na uro sploh če mu kaj ne uspe in če ni tako kot si sam zamisli........
 
Praznovanje............
 
Vsem, ki ste že dopolnili 1. svečko in vsem ki ste kakorkoli napredovali,................
 
čestitam
 
 
user posted image

Še malo naše statistike,........
 
 
zobki..........še vedno 6
hodi......že
plenička.......še vednouser posted image
pošlje lubčka,pokaže papa,lučko, najraje zaliva rožice, jezi sestrco,............
.................
Reče.......baba,ata, deda,Lala(Lara),........................
No še marsikaj  MAMA pa samo takrat ko kaj izsiljujeuser posted image user posted image .
 
Bi bil čas, da se res enkrat dobimo, da vidimo kakšen rovs bi biluser posted image user posted image user posted image
So že res pravi divjakeciuser posted image
 
Vidim, da že več al manj vse delate.Jaz pa pošiljam prošnje in ............user posted image
Sem med nosečnostjo ostala brez službe........user posted image user posted image
 
Vabila...........če ima katera kakšno vabilo za prvi rojstni dan se priporočamuser posted image
tanyka.tanyka@gmail.com
 
 
Nič dovolj za enkrat, slikice pripopam mal kasnejeuser posted image
 
 
Lepo bodite, uživajte user posted image
 
 






_____________________________

Vse mame so bogate, če imajo rade svoje otroke.
Nobena ni revna, ne grda, ne stara.
Ljubezen je njihova največja radost.
(Maurice Macterlinck)

Moja ljubezen vaju bo spremljala vedno, danes in večno!!






(odgovor članu saraja)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Avgustovke in njihovi sončki 2006
3.8.2007 15:01:44   
mojcab
Dojenje ponoči!

ni rečeno, da bo pa vaš otrok potem, ko se boste nehali ponoči dojiti, bolje spal. MOja starejša NI BOLJE spala, pa tudi ena kolegica je ravno zaradi tega nehala dojiti, pa otrok še slabše spi.

Imate tricikle? mi imamo in smo nori nanj!

me pa nekaj zanima: JOK PONOČI???...zadnje 2 tedna pri nas občasno...se prične jokat, dojim, nič ne pomaga, kar spi naprej in joka, prižgem luč, še kar spi in joka, pa joka, pa spet nosim, pa tapkam po ritki, pa nič ne pomaga...potem po 1uri obnemoreno zaspim poleg nje in spimo dalje. sanja? jo kaj boli?user posted image   imate kakšno idejo kaj bi to bilo?

hvala in lp

_____________________________

*********************************
Življenje je lepo, zato ga je vredno živeti.

(odgovor članu Tanyka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Avgustovke in njihovi sončki 2006
3.8.2007 15:15:14   
Tanyka
Utrinki iz morjauser posted image
 
V vodi samo pod pogojem, da me kdo držiuser posted image
 
user posted image

Med kamenčki je boljše kot v vodiuser posted image

user posted image

 Igralauser posted image

user posted image


Več kasneje, ker me ful zajuser posted image user posted image user posted image
Ne gre pa ne greuser posted image

_____________________________




_____________________________

Vse mame so bogate, če imajo rade svoje otroke.
Nobena ni revna, ne grda, ne stara.
Ljubezen je njihova največja radost.
(Maurice Macterlinck)

Moja ljubezen vaju bo spremljala vedno, danes in večno!!






(odgovor članu mojcab)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   [Brisano sporočilo]
3.8.2007 19:40:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Tanyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Avgustovke in njihovi sončki 2006
3.8.2007 22:10:32   
Tanyka
01.07.  NIK         najina pikica
23.07. AJDA    
    miši
27.07. ŠPELA  
   moj sonček
28.07. ZOJA       Tiasha77 
          SARA          
hruska
01.08. PIA            Polly
03.08. TIA            tija75 
04.08. ALVIN    stuhica   
           PETJA      HuAnita

           SARA        andrejaz  
06.08. LARA        Nea
07.08. ANEJ      issa

08.08. MARK   Sandra    
 VAL            Vesna 
          ŽAN            saraja
09.08. LUKA     Ptica 

10.08. KIAR         dalia 
         ANEJ              Tia 27
12.08. HANA        binabona
13.08. NIK          sončnica13  
            TILEN  Samoyedka
14.08. LORIS  L & L
          MAŠA         bambina
 
15.08 LANA    morrak

16.08. AZRA      melitkica 
17.08. KIMI       goda13
 
19.08. AJDA    piscancek
20.08. ENYA    matejas

23.08. ANA MARIJA   mojcab
27.08. MAJ          Nisaa
29.08. NIKA    saranika

31.08. TIA            beba76
01.09. LOTI      TODI

03.09. RENE    Tanyka




_____________________________

Vse mame so bogate, če imajo rade svoje otroke.
Nobena ni revna, ne grda, ne stara.
Ljubezen je njihova največja radost.
(Maurice Macterlinck)

Moja ljubezen vaju bo spremljala vedno, danes in večno!!






(odgovor članu Nea)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?