|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   December(ke/čki) 2006
19.12.2006 11:29:13   
vampirka
Voila user posted image  ... naša tema!

In verjetno bomo predebatirale vse kar so naše predhodnice user posted image ...

Torej - plenice...dobila sem za darilo kar nekaj paketov plenic...najprej smo preizkusili pampers, ki se kupijo v vseh trgovinah (izdelane za vzhodni trg user posted image ) - ritka se nam je vnela v parih dneh!!! Pamperske is Mullerja so bile naslednje - nimamo pripomb! Sedaj pa smo na DM plenicah - obup - nič ne držijo - pri straneh vse uhaja! No, glede materiala se pa ne smem pritoževat (niso "plastične"). Glede na priporočila bomo verjetno prešaltali na mullerjeve pleničke (njihova znamka).

Kakšne izkušnje pa imate ostale? Saj vem, da je šele kratek čas, ampak naši črveki zelo hitro "povejo" kaj jim ne paše user posted image

_____________________________


http://vampirka.moj-album.com/

The brain is like a parachute. It works only when it is open!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: December(ke/čki) 2006
19.12.2006 11:39:00   
cuma
Vampirka: user posted image user posted image user posted image iskrene čestitke tebi in vsem decemberkam, ki se ti bodo pridružile na tej temi! Želim vam veliko veselega čveka o vaših user posted image !
Lep pozdravček od "ta stare" decemberke Cume user posted image

(odgovor članu vampirka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: December(ke/čki) 2006
19.12.2006 11:52:08   
emaa
Mi smo še na pleničkah za nedonošenčke, ki puščajo kot sito, tako da čez noč smo zanekrat na DMovih. SE kar obnesejo. Imamo pa na zalogi še Mullerjeve in imn Mullerja. Drugače pa smo zmatrano, saj je kar naporno, enega polno dojiti, brizgati za drugega, mu mleko voziti v LJ in še kaj pri njem biit. Baje se bova kmalu učila kako delati z njegovim katetrom za prehrano in ko bova znali in če bo David še stabilen, ga dobimo domov. Upam, da bo še naprej zdrav, da se ne bomo prepogosto vračali v bolnico.
DRugače pa spimo lepo, ponoči od 4-7 ur v kosu in je kar fino.

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: December(ke/čki) 2006
19.12.2006 12:06:14   
frufru
Vampirka bravo za otvoritev. Mi smo z Lovrom sprobal že vse znamkeuser posted image . Je okoli toliko nosečk, da sem dobila pleničke za sprobat, pa je povsod teklo. Pamperska newborn je bila pa premajhnauser posted image . Sem pa že prej kupila 3 racmanke (pralne plenice) za široko povijanje. Te pa držijo. Za enkrat so fine, nič ne pušča in jih rabimo brez dodatnega vložka. Tako, da sva jih z R kupila še 10. Sva rekla, da bova takrat, ko se sušijo pa s temi za enkratno uporabo kombinirala.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: December(ke/čki) 2006
19.12.2006 13:51:36   
tejkaz
jaz sem bila vcasih decembrovka, vendar sem pristala pri novembrovkah ;)
pri nas uporabljamo pamperske. zaenkrat nimam slabih izkusen z njimi. tudi en paket dm plenic smo uporabili. tudi nic slabih izkusenj. dobila sem par paketov pampersk tako da bom najprej uporabila tiste preden gremo eksperimentirat.
vse dojite, ali tudi dodajate?

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: December(ke/čki) 2006
19.12.2006 14:10:58   
vampirka
Ema, kapo dol user posted image ...da vama vse to uspe skoordinirat...mi se samo polno dojimo (na 2 - 3 ure), pa sem že utrujena...ponoči nam uspe do 4 ure potegnit (več ne gre, ker smo majhni in rabimo večkrat po malo)...smo bili pa včeraj na kontroli in ima črvek že 2,8 kg user posted image ... edino popek nam še nagaja - je že 6.dan odpadel, ampak rosi se pa še zdaj - ga z alkoholom moramo pri vsakem previjanju čistit (upam, da se kmalu zaceli, da se bo Lauri lahko končno kopala)!

_____________________________


http://vampirka.moj-album.com/

The brain is like a parachute. It works only when it is open!

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: December(ke/čki) 2006
19.12.2006 15:26:17   
Zasanjana
Super, da je naša uradna prva decembrka odprla našo temo!user posted image Pa da še mi pokomentiramo plenice; dobili smo jih malo morje.Pamperske v glavnem.Tiste, delane za zahodni trg in res nimam pripomb.Res, da jih uporabljamo šele par tednov...prej smo bili na tistih za nedonošenčke... nad tistimi sem pa razočarana.Vse je uhajalo ven in je bil Aleks pokakan do kolen.

tejkaz, mi se dojimo in dodajamo.

Drugače je za nami obupna noč.Nekaj ga je matralo, da se je drl od dveh do petih zjutraj, vmes pa mrknil za 10 minut in potem spet dretje...moram it, ker se že nekaj mrda v posteljici.

(odgovor članu vampirka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: December(ke/čki) 2006
19.12.2006 15:27:01   
Shorty_
Živijo nevem če mi bo ratalo tole napisat do konca ker je ura za jest.
Glede Plenic mi DM-ove kar odgovarjajo, enkrat je čez priteklo pa še to ponoči. Ritka je lepa, popek je odpadel tretji dan, malo se še cedi vn ampak je kar lep.
Ne morem pa verjet kok cunjic se nabere pri taki mali žabici.
Glede dojenja jz čez dan dojim na cca 3 ure ponoči je danes spala  od 11-3 in od 3:30-8:30. Moram pa si stisnit vsak dan še kakih 70ml iz vsake joške viška k drugače me razgoni tko da če je ponoči kriza dobi po flaši moje mleko.
Mojga pa sem ravno danes poslala po nastavek za dojenje ker je ena bradavica bolj ploska pa se mala kar matra zagrabit.
a katera uporablja sabsimplex kapljice? men jih je babca svetovala tko da tudi to in bebe čaj mi bo lubi prnesel. predučerajšnjim sem jedla francosko solato tko da sem mela včeri zvečer žurko 15 minut.

Verjetno pišem brez repa in glave sam sem še mal zaspana tko da zdejle bo pupi dobila papico pol pa v mižule kar vsi trijeuser posted image

Kako pa kej šivi punce?? jz sem včeraj malo pretiravala z likanjem in pospravljenjem cunj pa so me spet ful boleli danes pa je že bolje.

Nč pocrklajte svoje žabice, jz grem pa miško nafutrat al pa spumpat ker že zelo boliuser posted image


Lep dan pa se mogoče še kaj oglasim.

(odgovor članu vampirka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: December(ke/čki) 2006
19.12.2006 15:33:58   
frufru
Pri nas je bila patronažna na obisku. Smo se 1. kopali. Pa se je naša sraka spet drla. Potem jo je pa v znak protesta polulaluser posted image . Pol smo se pa dojili, se je pa še pokakal. In seveda spet hotel jest. Zdaj je pa zaspal, tako da mava z R malo miru za kosilo.
Pri nas je mleka še preveč, tako, da nič ne dodajamo. Upam, da bo tako tudi vnaprej. Je samo 1.2 dni jedel umetno hrano, pa je revčka napenjalo.

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: December(ke/čki) 2006
19.12.2006 16:42:16   
emaa
Jaz letim v LJ. Drugače je bila patronažna danes na obisku, mali je od četrtka do danes pridobil 200g, tako da jih ima 2450, David pa 2410g. Luka je bil okopan že v porodnišnici (prejšnji ponedeljek), doma pa ga bomo (s sodelovanjem staršev, v porodnišnici to ni bilo mogoče) naslendji teden. Uživa pa v bani.

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: December(ke/čki) 2006
19.12.2006 16:50:41   
tejkaz
nasa se pa tako rada kopa....
pri nas dodajamo za od drugega dneva kar smo doma. najprej novalac vendar ga je prevec goltala in potem vedno polivala, potem smo sli pa na aptimil comfort. ta ji pa zaenkrat ustreza. ko smo ze pri hrani... danes noce jest...  nimam pojma zakaj ne. tud spat ne. cel dan jo ze nosim po rokah. zvecer mi bodo kar odpadle...

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: December(ke/čki) 2006
19.12.2006 17:50:42   
Strawberrie Cherrie
Heja hoja...
se vam hitro pridružim user posted image user posted image in vse pohvale Vampirki, da je odprla KONČNO temo med STARŠI user posted image user posted image
Mi smo doma, ravnokar smo jedli...user posted image
Ožbej je ful priden fantek, samo je in spi - ter malo joka; moram trkat na les,res je ZLAT...

Komaj čakam da se tukaj zberemo VSEuser posted image

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: December(ke/čki) 2006
19.12.2006 17:53:07   
frufru
london-paris dobrodošla domauser posted image user posted image user posted image  Ožbej je res luškan

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: December(ke/čki) 2006
19.12.2006 18:41:42   
Ženkica
OOOOOOOOOOOOO user posted image user posted image user posted image

Končno; komaj sem že čakala tole temo, da končno začnem pisat tja, kamor v resnici sodi moja Kaja user posted image ; he he; vidim da je že prava velikanka v primerjavi z nekaterimi; 56 cm-jev in 3.600; iz porodniščnice smo šli z 2.050 g-jev, v petek pa bo stara 8 tednov.

To je za danes vse, se pišemo jutri, mož nujno rabi računalnik, sem ga mogla mal stran nagnat, samo tok, da sem se javila.

pa pa

Ženkica

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: December(ke/čki) 2006
19.12.2006 20:07:37   
Zasanjana
O madoniš, Ženkica... tvoja Kaja je pa že taprava babnica!Našega Alekseja šiša za 2cm in 100g.user posted image

Jaz sem uletela zdajle gor z enim vprašanjem... v kaj so oblečeni vaši user posted image  doma?Imajo dvojne dolge rokave?Jaz res ne vem, kako nej ga oblečem.Patronažna je skoz govorila, da mora met obvezno dvoje rokave... mi imamo 23 stopinj v stanovanju in če je v dolgih rokavih, ima vroč tilnik pa rdeč postane.

< Sporočilo je popravil Zasanjana -- 19.12.2006 20:08:20 >

(odgovor članu Ženkica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: December(ke/čki) 2006
19.12.2006 20:51:14   
frufru
Zasanjana meni je patronažna rekla, da naj bo temperatura v stanovanju 20°C, pa da naj ma dva rokava, ker so user posted image  termolabilni

(odgovor članu Zasanjana)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: December(ke/čki) 2006
20.12.2006 7:33:17   
tejkaz
jutro
mi smo imeli danes prav lustno noc. prav naspala sem se. eva zdaj po 'zajtrku' spet spi, jaz bom pa po moje tudi malo se polezala.
a mogoce katera ve kako dolgo se uporablja aventova flaska z eno luknjico. eva ze od vceraj noce jesti po steklenicki, mleka pa ni, pa po moje zato ker premalo tece. joska ima le vec luknjic kot eno.
in kako se kaj pocutite kot frisne mamice?

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: December(ke/čki) 2006
20.12.2006 7:34:25   
tejkaz
aja, meni je patronazna rekla da dokler nima otrok 3 kg mora biti v stanovanju 25 stopinj, potem 22, v spalnici pa 18. sam pri nas v spalnici nimamo 18 ker bi se mene zeblo...

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: December(ke/čki) 2006
20.12.2006 9:03:00   
Ženkica
Jutro.

Za nami je uspešna noč, smo pridno spali; končno, in to celo v svoji posteljici. user posted image user posted image
Kaja ima oblečene dvoje dolge rokave (2 bodija = obvezen bombaž) in bombažne žabice + nogavičke in še hlače. Imamo pa cca 22 stopinj. Se mi zdi ravno prav, še tako ima včasih mrzle rokice, tako da mislim, da ni nič preveč.

He he punce, prav zanimivo vas je brati, ob vas se počutim že prav noro izkušena user posted image  mamica, ker je Kaja "stara" že 8 tednov, torej skoraj 2 meseca.
No, tako, če vas kaj zanima, me kar vprašajte. Hi hi.

London_Paris: naj te potolažim; prvih 14 dni vsi dojenčki samo spijo, potem se pa začnejo žurke, skoraj garantirano; tudi jaz sem bila ful vesela, kako pridno dojenčico imamo, ko sem jo domov prinesla, evo, zdj je pa že pravi razgrajač user posted image ; no ja, vsaj vemo, da jo imamo user posted image
Aja, obdobje krčev in kolik naredi svoje, pusitite se presenetit.

Joj, komaj čakam da se dobimo s svojimi user posted image , ko boste za akcije samo povejte, sicer moramo še ostale user posted image  počakat, da dobijo v roke svoje user posted image  a ne? He, he, jaz prehitevam čas, se opravičujem user posted image .

No, šibam zdj,

lepo se mejte,

Ženkica

P.s.: v albumu je kar nekaj fotk moje Kaje, če slučajno katero zanima

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: December(ke/čki) 2006
20.12.2006 13:27:03   
klavdijak1
Lep pozdrav dekleta!
Naj se vam še jaz pridružim na forumu nosečnost sem vas samo brala predvsem zadnji mesec upam da me sprejmete.
No naj povem da imamo pri nas že drugega fanta ki je na svet pokukal štiri dni pred rokom 12.12.
Pri nas spimo po 4-5 ur edino zvečer mal ponagaja pa saj kar pase da ga lahko mal crklamo.

Vidim da vse dojite pa ste imele na začetku kaj težav jest sem skoz v dilemi če imam dovolj mleka ker mi skoraj vsak obrok do konca sprazni obe dojki, mu pa tudi dodam mleko zvečer če noče zaspat.

LP

(odgovor članu Ženkica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: December(ke/čki) 2006
20.12.2006 14:38:15   
frufru
Dan!
Jaz sem dopoldne preživela na občini (nekdanja porodnišnica, he,he), so neki kompliciral glede rojstnega lista in priimka, ker je bil na enem od papirjev moj priimek narobe napisan. user posted image birokratske ne znajo pisat, pa sem postala pecilni prašek. Čakala sem pa več kot eno uro.Pa nikjer nobenega stola, da mi je začelo v kletnih prostorih spet kljuvat. Potem pa kleplje po računalnik na 4 obrateuser posted image . Bi jo človek najrajuser posted image , pa sam natipkal.  Še dobr, da je Lovro potegnil s spanjem, pol ga je pa mtka napojila z mojimi stekleničkami iz hladilnikauser posted image . Včasih pa pumpanje prav pride. No in pa rojstni list le mamo, tako da lohka uredva očetovski dopust (R ta teden že poteče), zdravstveno zavarovanje, zdravstveno knjižico. ,... Mater kolk je te papirnate vojske, pa nobenih navodil. Mogoče pa zato rodnost upadauser posted image
Klavdijak1 dobrodošla, mislim, da ne bo nobena zamerla, če te vpišemo med seznam decembrk, samo moraš še ime bebice sporočit.

(odgovor članu klavdijak1)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: December(ke/čki) 2006
20.12.2006 15:50:01   
mml
Dobrodošle,  tudi tukaj pridno čvekajte user posted image


Lanska decembrka

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: December(ke/čki) 2006
20.12.2006 17:53:16   
manetka
Ooo lepo, da smo že tukaj, bravo vampirka za temouser posted image

Madonca se kar čudim kako ste že vse aktivne, res čisto nič zmatrane od porodov?

Mene je kar precej fizično zdelalo, zato se nič ne javljam... Ker sem tako boga, da komaj poskrbim za user posted image  in zase, še dobro, da mi vsi domači toliko pomagajo...

Bo pa vsak dan bolje, danes sem celo zmogla nekaj korakov po vrtu, z Aljo v vozu. Se mi je tako fino zdelo pa čeprav je bilo samo dobrih 10 min.

no bodite fajn, upam, da se kmalu tukaj zberemo vse...

LP m.

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: December(ke/čki) 2006
20.12.2006 18:17:05   
frufru
Joj Manetka saj si še živa, sem mislila, da te ni večuser posted image . Jaz zaenkrat čist lepo furam, ampak mam R na očetovskem dopustu in mi pomaga 100 na uro. Bomo videl, kako bo po božiču, ko gre v službouser posted image . Pa Lovro je zaenkrat ful pridkan. Nismo bili pa z user posted image še nič zunaj user posted image . Upam, da gremo jutri.

(odgovor članu manetka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: December(ke/čki) 2006
20.12.2006 19:45:44   
Shorty_
Zdravo!
No najina pupa je res pridkana, nimam pripomb. Glede tega kako je oblečena mamo dvoje dolge rokave plus žabice, v stanovanju pa 23stopinj.
Klavdijak1, no lepo da si se javila, medve sva že v porodnišnici čvekale če se spomniš? Kdaj si pa rodila in kako sta se potem odločila za ime? mal sem firbčna upam da ne zamerišuser posted image

Manetka čimprej se pocajtaj, jz sem res brez težav, sedim že skoraj naceli ritki in me šivi bolijo samo če likam predolgo, al pa postrani ustanem iz postelje.

Jz zdej dojim z nastavki in nama gre res super, že 24 ur si nisem rabila stisnit mleka, ker tamala tako lepo sprazni jošek, vsakega en obrok kupček podre tako, če se ji kolca spile 5-10ml bebe čaja in zaspi do naslednjega obroka.
A katera uporablja sab simplex, koliko kapljic pa daste na obrok? a jih date vsak obrok?

No lepo cartajte svoje sončke pa mirno nočko z čim manj joka in čimveč spanjauser posted image  

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Prihod iz porodnišnice: z obiski raje poča...
Ko se rodi nov član družine je povsem razumljivo, da se ga vsi bližnji veselijo in ga/jo želijo čim prej videti. Hitenje...
Prvi mesec z dojenčkom: Zakaj je začel tol...
Dojenček, ki je bil prej »priden« in je jokal v mejah normale in predvsem, kadar je kaj potreboval, nenadoma dobi neutol...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?