|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako naj jo prepričam, da bi kakala?
18.1.2011 8:50:13   
pety78
Mamice, upam, da mi boste lahko pomagale s kakšnim nasvetom, ker sem že res čisto obupana.
Naša 2,5 letna punčka noče in noče kakat. Pred 14-imi dnevi je bila zaprta in je po navodilih zdravnice dobila svečko. Od takrat naprej se BOJI kakat in zadržuje, ker jo je po svečki res zelo bolelo.  Noče in noče, ritiko skupaj stiska, govori, da ne bo kakala. 
Je bila prej že kdaj zaprta in je težje kakala, pa smo ji pomagali s suhimi slivami in je na koncu vedno šlo. Strah ni bil prisoten, sedaj pa je. user posted image
Vsako jutro ji dam 3 žlice odvajala, probamo, da veliko pije, sladkarije smo čisto čisto ukinili, prav tako flaško z raznoraznimi kašicami, ki jo je še pila zjutraj in ponavadi tudi zvečer. Prav tako dobi zvečer žličko Portalaka (oz. enega drugega, podobnega), pa nič. Danes je zopet 4. dan, ko ni kakala in bo zvečer morala dobiti svečko. Spet bo jok in strah bo še bolj prisoten.

Imate kak nasvet?

_____________________________


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako naj jo prepričam, da bi kakala?
18.1.2011 9:03:44   
janapan
Moja kolegica je imela isto težavo pri svoji takrat tudi 2,5 letni punčki, Začelo se je z vneto ritko , zaprtjem odvajalom in tako ni hotla več kakat. Vem , da je trajalo kar nekaj časa, sprobala je vse, od lahko prebavljive hrane, namočenih sliv....in ni in ni šlo. Spoomnim se da je bila popolnoma obupana. Zdravnica ji je svetovala poleg pač prave hrane in svečke še to naj bo odločna in naj je ne bo strah posest otroka na školjko in vztajat naj kaka. Njej pa je bilo hudo otroka prisilit kakat.....no kot se to čudno sliši je na koncu res storila tako šla z njo v kopalnico jo posedla na wc in vztrajala odločno....in res se ne hecam tamala se je pokakala in od takrat nima več težav.....kar sem napisala res zgleda mal čudno ampak je res

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
18.1.2011 9:18:07   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu janapan)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kako naj jo prepričam, da bi kakala?
18.1.2011 9:21:17   
pety78
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

pety78 - manj, kot teden dni nazaj je bla ena podobna tema, z naslovom "klistir pri otroku" oz. neki podobnega: poglej, ce tam najdes kako uporabno info, so punce dosti napisale.


Saj to je bila moja tema. user posted image
Sem si vse prebrala, upoštevam nasvete glede hrane in sirupa, pa ne pomaga. Res je psiha in me zanima, kako ste se ve soočile s tem, kaj je pomagalo?



< Sporočilo je popravil pety78 -- 18.1.2011 9:25:04 >


_____________________________



(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kako naj jo prepričam, da bi kakala?
18.1.2011 9:32:39   
sami0804
IZVIRNO SPOROČILO: pety78
Vsako jutro ji dam 3 žlice odvajala,

user posted image
Kaj ji pa to dajete,da je ne požene?

< Sporočilo je popravil sami0804 -- 18.1.2011 9:33:15 >

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kako naj jo prepričam, da bi kakala?
18.1.2011 9:41:36   
pety78
Prorektal.
Saj problem je to, da jo tišči. Vsake toliko jo pritisne, pa postane ful tečna, se zakrči, stisne rit, da nazaj not potegne. Noče in noče!


_____________________________



(odgovor članu sami0804)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kako naj jo prepričam, da bi kakala?
18.1.2011 9:51:54   
inja2
Enake težave smo mi imeli, ko smo tamalemu pri 2,5 let dali stran pleničke. Na noben način ni hotu kakat in je zadrževal, kljub temu, da ga je tiščalo.
In težave so po ene 3 mesecih tudi same od sebe izginile.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kako naj jo prepričam, da bi kakala?
18.1.2011 9:52:45   
sami0804
IZVIRNO SPOROČILO: pety78

Prorektal.
Saj problem je to, da jo tišči. Vsake toliko jo pritisne, pa postane ful tečna, se zakrči, stisne rit, da nazaj not potegne. Noče in noče!


user posted image user posted image
Si mi obudila spomine na našo kalvarijo-ko že par dni ni kakal,je kar jest nehal,samo sok je še pil,ko ga je pa pritisnilo,pa je kar v krogu laufal,pa rit skup držaluser posted image .

Nimam pametnega nasveta-razen,da vztrajate s sirupom,zaradi mehkega blata in ogromno potrpežljivosti-ponavadi mine okrog 3.leta,vsaj pri naših dveh je,čeprav smo imeli s pupo precej manj problemov,ker je pač bila takoj na sirupu,ko jo je začelo zapirat,pri fantu je trajalo vse skupaj eni dve leti.

Držim pesti,da se vam čimprej porihta in da ne boste rabili čakat do treh let ali več.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kako naj jo prepričam, da bi kakala?
18.1.2011 10:05:57   
nananaja
Če jo tišči, potem jo posedeš na kahlo ali wc, slečeš ji hlače, kolena naj da narazen, ramena naj nagne k kolenom in naj globoko diha. Jaz naši tako pokažem in večkrat pomaga, res pa ona nima odpora kakat, le trdo blato ima in včasih večkrat poskuša kakat.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kako naj jo prepričam, da bi kakala?
18.1.2011 11:10:05   
*blu*
Pri nas je pomagalo, da smo ji dali nazaj plenico za kakanje. Potem se je nekako zatekla v en kot, jamrala in stokala ampak je lažje kot na stranišču ali kahli ker je otrok v prisiljenem položaju. Potem je še kar nekaj mesecev še vedno prosila za plenico za kakanje. Sedaj ji redno dajem sok aloje vere od herbalife zjutraj na tešče in ima dobro prebavo.

_____________________________

Sprememba je kot vdih kisika, ki te poživi.

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kako naj jo prepričam, da bi kakala?
18.1.2011 12:01:05   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: *blu*
ampak je lažje kot na stranišču ali kahli ker je otrok v prisiljenem položaju.

Na kahli ni nič v prisiljenem položaju ampak v najbolj pravilnem za opravljanje potrebe - školjka pa je druga pesem za otroka, ki ne doseže do tal in mu nogice bingljajo.

_____________________________

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu *blu*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kako naj jo prepričam, da bi kakala?
18.1.2011 12:56:21   
ALWAYS LARA
pri nas je blo isto..sicer je bla mal starejša, zadnja runda tega zadrževanja je bla letos jesen. vedno se pa začne tako, da je nekaj zaprta oz da ma bolj trd drekec in da jo zaboli ko gre na wc in takrat se pol ustraši te bolečine in začne zadržvat. potem seveda vendo akcija s slivami ap vse to kar že delate pač zato, da drekec ne boli. potem pa pri nas je edino to pomagalo da sem jaz malo pošizila. in sicer enkrat sem jo res imela dost, ko je jokala in rit skup tišala, po par dneh je imela trebuh kot žogo, čist ej bla napihnena, bolel jo je trebuh res je bla že boga. no in ko je takole začela rit skup tišat sem rekla, zdej pa tega dost, tok časa boš sedela na stranišču, da boš kakala pa če cel dan sediva. in sem jo dobesedno zagrabila in posadila nasilo na wc, zravn nje sem se usedla na pručko in jo držala na wcju. seveda je tulila in jokala, ampak je nisem spustila dol. zravn sem ji prigovarjala, naj se pač pomiri in naj kaka, ker če ne bo kakala bo šla v bolnico in ji bodo zdravniki mogl drek na silo ven dat (klistir) in da vrjetn jo bo mal na začetku zabolelo, ker je drekec posušen, ker tok časa že ni kakala, potem bo pa ok. in da kakat je treba vsak dan, da ko te prime moraš it nikol ne smeš zadrževat ker lahko fejst zboliš. in sva sedeli in se jokali in po ene pol ure na wcju je potem kakala pomoje ene 2 20 cm dolgi klobasi! ne pretiravam! k me je skor kap zadela. seveda sva se potem objemali in ghvalila sem jo sto na uro in tko.
no pol naslednič k jo je prijel, me je prosila če grem z njo in sem jo držala za roke še ene parkrat. no zdej kaka normalno vsak dan tut po večkrat, pa dostkrat sama pove, mami ne zadržujem več kakca, sem pridna :)

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kako naj jo prepričam, da bi kakala?
18.1.2011 12:57:09   
ALWAYS LARA
še to ja, ko jo vidiš da jo prime, jo posedi nekam, na kahlo al wc čimprej, ker z napetjo ritjo je velik velik težje zadržvat k če stojiš in rit skup tišiš :)

(odgovor članu ALWAYS LARA)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kako naj jo prepričam, da bi kakala?
18.1.2011 13:02:56   
Micy
Naša ni imela v tako hudi obliki, sem ji pa pomagala s tem, da sem ji z bepanthenom in z bubchen oljem mazala odprtinico in je potem lažje kakala.

Sem pa namesto klistirja in raznih sirupov, ki jih priporočajo uporabila star način reševanja le tega problema

na palčko za čiščenje ušesk, sem nanesla za tamal nohtek žajfe (trdo milo)in ji potisnila v odprtinico.

Ni varjante da nebi kakala, prežene takoj, pri nas je v roku parih minut kakala.
Prvi čep težje seveda, ostalo pa brez problema.

Pa veliko tekočine, pa jogurtov pa takih stvari

_____________________________

Love is in di er.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kako naj jo prepričam, da bi kakala?
18.1.2011 13:08:54   
ALWAYS LARA
ja mici sam to je druga stvar. ti naši otroci niso zaprti ampak zavestno zadržujejo.

(odgovor članu Micy)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kako naj jo prepričam, da bi kakala?
18.1.2011 13:23:19   
Micy
Vem kaj misliš Lara, tako je počel moj nečak je mela sestra take težave z njim, k je zavestno zadrževal,

sam mu je moja sestra tud dala žajfico not pa je kakal boleče ampak je šlo, ker žajfica razdraži in drek rine vn pa če hočeš al pa nočeš. PRISILI na nek način, seveda je jokol k norc, se ga sploh nočem spomnit, kako se je za štok od vrat držov pa tresu, jokov, tulu skakal vse živo pa je kakov ker mu ni ratal zadržat.

_____________________________

Love is in di er.

(odgovor članu ALWAYS LARA)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kako naj jo prepričam, da bi kakala?
18.1.2011 13:33:33   
picola1
Pri nas smo tut imel eno obdobje, ko je ful zadrževala, ker je bila enkrat zaprta. Jst sem problem rešila tako, da sem ji rekla, da če bo lepo kakala, da bo dobila nalepke. In za vsako kakanje je bla nalepka in ful pohvala ter navdušenje. Takrat je bla ful manija pri njej na nalepke. In je palilo. Na začetku je blo sicer mal hudo, pol so jo pa te nalepke čist premamle...user posted image
Probej mu kej obljubit, kar si ful želi. 
Pa namaži mu ritko prej s kako kremico, da ga ne bo tolk bolelo.


_____________________________

Indijanska prerokba: Šele, ko boste posekali zadnje drevo, zastrupili zadnjo reko, ulovili zadnjo ribo, šele takrat boste spoznali, da denarja ne morete jesti.

(odgovor članu Micy)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kako naj jo prepričam, da bi kakala?
18.1.2011 14:50:11   
pety78
Hvala vsem za odgovore. Bom upoštevala vaše nasvete, pa bomo videli, kaj bo. 

_____________________________



(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Kako naj jo prepričam, da bi kakala?
18.1.2011 14:52:03   
Precious
Šola kakanja

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Kako naj jo prepričam, da bi kakala?
18.1.2011 15:10:33   
TaMaSa
IZVIRNO SPOROČILO: ALWAYS LARA

še to ja, ko jo vidiš da jo prime, jo posedi nekam, na kahlo al wc čimprej, ker z napetjo ritjo je velik velik težje zadržvat k če stojiš in rit skup tišiš :)


Tega se jaz posluzujem. Posadim jo na skoljko in tako dolgo drzim, da se pokaka. Je vcasih fejst hudo, ker se cist zaskoci otrok, napne, rito skup stiska, jo moram kar s silo dol tiscatuser posted image , ampak nazadnje ves upor ne pomaga, se mora. Ali pa jo drzim v narocju, obe cepiva, tamala sicer vpije in joka, da noce kakat...grozno je res.

Se je tudi zacelo z trdim kakcem, pred nekje 2meseci. Sem jo peljala v dezurno, ker je bilo ze tolk hudo, da je samo jokala in nazaj drzala, tudi hoditi ni vec mogla. So ji dali res veliko klistirja in revez je kakal 2dni veliko.

Kupila sem sirup, za mehcanje blata, pri P dobila nek prasek, kateri naj bi res pognal-ga noce, ker je res zanic, pa ni vazno, tudi ce je v soku. Vcasih dam odvajalo direkt v ritko, pa se po njem se komaj, da kaj.
Kuham slivov kompot, stiskam pomarance in mandarine, po nasveti P, a se vedno je kriza. Menda bomo imeli te tezave kar do petega leta:(((.

Vceraj je kakala, najprej dva trda bobka, pol pa samo vodo:(. Prej tri dni ni. Danes spet noce, pa sva ze bili na skoljki...

_____________________________

Nas pogled nikoli ni tako popacen, kot takrat, ko gledamo sebe.

(odgovor članu ALWAYS LARA)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Kako naj jo prepričam, da bi kakala?
18.1.2011 15:21:01   
pety78
O, ****tiš, sploh nisem vedela, da so take težave možne!!!user posted image Evo, dokler kaj takega ne doživiš, si niti predstavljaš ne, kako sranje je to.



_____________________________



(odgovor članu TaMaSa)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Kako naj jo prepričam, da bi kakala?
18.1.2011 15:24:12   
sanasan
pri nas je delovalo.
-jabolčni sok zmešan z vročo vodo, ali pa par dc čistega jabolčnega soka sobne temperature
- pitje veliko mlačne vode
- posadila na wc in držala za rokice + spravljala sem jo v smeh, da se je smejala in sprostila (ni več oz. manj zadrževala)
- ob zaprtju pa še 2-3x dnevno masaža trebuščka
+ če vse to še ni najbolj pomagalo sem dodala še 'podkupnino'user posted image

_____________________________

CARPE DIEM!

(odgovor članu TaMaSa)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Kako naj jo prepričam, da bi kakala?
18.1.2011 15:26:30   
sanasan
aja, pomagalo je tudi žgečkanjeuser posted image

_____________________________

CARPE DIEM!

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Kako naj jo prepričam, da bi kakala?
18.1.2011 15:30:07   
sami0804
IZVIRNO SPOROČILO: Micy


Sem pa namesto klistirja in raznih sirupov, ki jih priporočajo uporabila star način reševanja le tega problema

na palčko za čiščenje ušesk, sem nanesla za tamal nohtek žajfe (trdo milo)in ji potisnila v odprtinico.

Ni varjante da nebi kakala, prežene takoj, pri nas je v roku parih minut kakala.

Pa veliko tekočine, pa jogurtov pa takih stvari

Vse te stvari smo pri našem probali-in je spodletelouser posted image

Da ne omenjam,kako mi dvignejo živec komentarji,da se prebavo lahko uravnava s prehranouser posted image smo poslušali te "dobronamerne nasvete" več kot eno leto in to s strani starih mam,sosedov kot tudi zdravnikov...

Kateri starši z naraščajočo grozo štejejo dneve,ko dete spet ni kakalo in se vedno bolj bojijo dneva,ko spet bo,ker se ponavadi naredi taki čep,da si še ritko rani (je imel parkrat prav bulice pri ritki,kot ene hemeroide)-ti  verjetno razumejo,o čem pišem.

Dan,ko se nas je ena zdravnica končno usmilila in nam predpisala sirup,je bil za nas kot začetek novega življenjauser posted image

Sem vesela za vse,ki ste uspele rešiti težave s kakanjem na čimbolj naraven način,vsi žal nismo imeli take sreče...

(odgovor članu Micy)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Kako naj jo prepričam, da bi kakala?
18.1.2011 15:53:06   
TaMaSa
Meni gredo ravn tako na nekam komentarji od ljudi, ki nimajo pojma kako izgleda, ko otrok nalasc zadrzuje blato.

Mi je moj zadnjic predlagal resitev: konjsko dlako mora pojest-od grive las-, pa kaka brez problemov. Se je z svojimi vedezevalci-sestra, zgleda pogovarjal in evo, samo konja kupimouser posted image

_____________________________

Nas pogled nikoli ni tako popacen, kot takrat, ko gledamo sebe.

(odgovor članu sami0804)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hval...
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hvala mama.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?