|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mlada starša
7.7.2008 12:35:18   
jjasna85
Živjo vsem!

Sem 22-letna študentka in ravno včeraj sem izvedela, da sem v pričakovanju. Partner je sicer malo starejši (24), vendar sva oba še dokaj mlada. Zanima me, če je katera/kateri od vas že bil v taki situaciji in se je odločal, kaj naj...

vedno sem govorila, da komaj čakam, da bom mama.. zdaj se je pa res zgodilo in sem prestrašena.. nikoli nisem mislila tudi na to, koliko obveznosti me bo dejansko čakalo..

Zavedam se, da bo težko, a je partner zelo srečen in vem, da bo ob meni.
Če imate kakršno koli mnenje o tem ali pa kakšno vzpodbudno misel, je bom zelo vesela :)

Lp vsem.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Mlada starša
7.7.2008 12:39:50   
Naja30
Čestitam!

Sicer pri prvem otroku nisem bila tako mlada, ampak mislim, da če imaš podporo partnerja in če si oba želita otročka, je to najpomembneje.user posted image

(odgovor članu jjasna85)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Mlada starša
7.7.2008 12:42:39   
tažana
Kar pogumno user posted image . jaz sem imela zelo podobno. poleg tega nihče ni imel dokončanega faksa jaz sem imela študentsko službo, on nič. Bila sva brez možnosti za ureditev stanovanja (sprijaznila sva se z namestitvijo v sobi pri mojih starših). Aja pa še za vzpodbudo me je Tašča nadrla, kot zadnjo smet na svetu! user posted image  

po slabih treh letih.
On: diplomiral pred rojstvom, sedaj ima zaposlitev za nedoločen čas.
jaz: tik pred oddajo diplome, + zaposlitev za nedoločen čas.

Pridobila sva si lastno stanovanje (sicer s kreditom ampak...)
Imava svoj avto user posted image .

Tako da, kar pogumno. Samo vedno moraš najboljše potegnit iz situacije pa potem takoj postane še boljše!
Veliko sreče vam želim!

(odgovor članu jjasna85)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Mlada starša
7.7.2008 12:43:05   
jjasna85
Hvala!

Saj se še kar ne zavedam...se mi kar zdi, da sanjam in, da se bom zbudila..ampak očitno se ne bom user posted image

me je pa strah, ker sem vedno govorila, da hočem bit mlada mama (moja mama je imela mene pri 20ih).. zdaj, ko sem tu, me pa preplavljajo občutki groze.. vem, da je razumljivo, da se bojim, ampak resnično sem verjela v to, da bom skakala od veselja, ko bom noseča.. je blo pa ravno obratnouser posted image  

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Mlada starša
7.7.2008 12:46:52   
Anonimen
Ah,nič se ne boj.
Sem zanosila pri 19 letih,po 2 letih sva pa dobila drugega že :)))
vse se da verjemi.
je pa res,da moraš imeti veliko volje,moči,ker te marsikaj lahko preseneti.jaz še šole nisem končala in tudi v kratkem ne bom,ker ima sin zdr. težave,ampak nič ne de,bomo pa kasneje.
vse kar imava sva v 90 % sama pridelala,brez pomoči staršev in to zato,da nama ne bodo mogli kaj pod nos metati,tako da tudi vam to priporočam.

(odgovor članu jjasna85)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Mlada starša
7.7.2008 12:48:47   
Naja30
Te občutke daj na stran in se veseli novega življenja v sebi. Konec koncev se ti je izpolnila želja! Ko si mlajši, jemlješ vse bolj brez komliciranja, starejši ko si bolj zakompliciraš zadeve user posted image  In še to je, da včasih samo čakamo, da bo vse urejeno, od službe do stanovanja itd. Ko si pred dejstvom, se pa tako hitro vse uredi, da verjet ne moreš. Tako da le pogumno in veliko sreče!

(odgovor članu jjasna85)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Mlada starša
7.7.2008 12:53:56   
tažana
vem, da je razumljivo, da se bojim, ampak resnično sem verjela v to, da bom skakala od veselja, ko bom noseča.. je blo pa ravno obratno
IZVIRNO SPOROČILO: jjasna85

 
brez skrbi ta občutek hitro mine. jaz bi šla takoj šeenkrat k tašči po njeno dretje samo da imam katarinco doma user posted image . In nikoli mi ni bilo žal da sem bila tako mlada - rodila pa sem pri 22-ih pa to po mojem mnenju sploh ni tako zgodaj user posted image .

(odgovor članu jjasna85)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Mlada starša
7.7.2008 12:58:45   
jjasna85
jaz bi šla takoj šeenkrat k tašči po njeno dretje samo da imam katarinco doma user posted image


me veselijo taka sporočila... verjetno začenjam zares verjet v to, da bo vse ok user posted image

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Mlada starša
7.7.2008 13:20:46   
pufka
Prvega sm rodila pr 19-ih,pa sem hodla v večerno šolo pa vse normalno. Zdaj sem stara 23 in pričakujem nasledni mesec že drugegauser posted image .

Če si ga oba želita pol nič straha, jes osebno nisem za splav in nebi splavla pa če bi se vsi obrnili proti meni in bi bla sama z bebikouser posted image  To je nekaj najlepšega kaj se ti lahko zgodi v življernju,ko rodiš pa vidiš svojo malo štručkouser posted image

(odgovor članu jjasna85)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Mlada starša
7.7.2008 13:22:29   
watershine
hei kar pogumno!
sama sem stara 20 let (ko bo user posted image rojen bom že 21) partnet pa je bil maja 25! niti za sekundo nisva podvomila v to da bi obdržala otroka!!!!

tudi sama sem študentka (če sm bolj natančna sem še brucka... samo pomisli kaj me še čaka!!!!) fant pa je zaposlen, nisva polna denarja niti nimava premožnih staršev.... ampak naju misel na user posted image žene naprej in uliva voljo... sploh si ne moreš predstavljet kakšno motivacijo za vse ti da misel na otroka!!!

res od kar sem user posted image sem še veliko bolj motivirana za fax in use ostalo!

če imaš podporo partnerja potem kar ustrajaj-NE BO TI ŽAL!

(odgovor članu jjasna85)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Mlada starša
7.7.2008 13:26:25   
Prvosonce
Živjo!

Najprej iskrene, iskrene čestitke!!!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image

Kar pogumno! Mislim, da tvoja situacija sploh ni nič grozna: sama si si želela bit mlada mami, partner te podpira in se veseli - to je najvažnejše.

Kar začni uživati v nosečnosti!!! Boš videla, kako čudovito obdobje je to. Sploh prva nosečnost, ko se lahko povačaš samo sama sebi. Ko imaš enega otročka že doma, nimaš nikoli toliko časa.

Lepo, mirno in zdravo user posted image  ti želim!

(odgovor članu pufka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Mlada starša
7.7.2008 13:53:19   
smejčica
Brez skrbi, saj bo šlo.
Sama sem (izredna) študentka (kakor tudi partner, saj skupaj hodiva) in imava 7 mesečno pupo. Jaz sem stara 22, partner 25. Zanjo sva se zavestno odločila, četudi imava študij. Partner zraven še dela (na srečo ima enoizmensko delo) in moram povedat, da nama klapa. Sva zelo ponosna na hčerkico, ker nama pomeni vse. S študijem nimama problemov. Do sedaj sma naredila vse izpite, no ta teden imava še zadnjega za to leto. Nato pa naju še eno leto čaka, pa diploma seveda. Malečka je zelo pridna, čeprav te dni slabo spimo (ima že 4 zobke, zdaj rastejo še ostali, tako da verjetno zato) in morem povedat, da je vedno z nama. Ne dajema je v varstvo, razen, če morema nujno kam skočit. Pa gre, tudi učenje, tako da......
Če imaš voljo, bo že šlo. Sam ne si govorit, ah, naj gre ta izpit mimo, bom drugič....ker to lahko hitro pride v navado. Daj vse od sebe. Mene poleg partnerja seveda tudi pupika daje moč, da šolo speljem do konca in sama sebi dokažem, da zmorem.

Lp


(odgovor članu jjasna85)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Mlada starša
7.7.2008 14:04:05   
Anonimen
Čestitke! user posted image

Kar pogumno, boš videla kako lepo je biti mama! user posted image user posted image user posted image

Zanosila sem pri 22-ih, rodila pri 23-ih.

(odgovor članu smejčica)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Mlada starša
7.7.2008 14:07:12   
TRIŠ

Najprejuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .Želim ti lepo nosečnost in enega lepega ,zdravega dojenčkauser posted image

Stara sem bila 19 let prvi letnik faksa ko sem zanosila.Faks sem pustila in se redno zaposlila ,da sem dobivala vsaj nekaj porodniške,kajti tudi mož je bil še v šoli.Nisva imela nič.Pri njemu sva si zrihtala eno sobico in v njej smo bili vsi trije.Bila sem sama z Maticom kajti on je hodil domov le ob vikendih,ko ni bil v šoli.Potem pa je končal šolanje in zopet odšel v vojsko(takrat je bilo to še nujno)in spet sem bila sama.Namreč nimam svojih staršev in sem se preselila k njemu 150 km stran,tam kjer nisem poznala nikogar.Kmalu sem spoznala ljudi,mož je prišel iz vojske,preselili smo se v najemniško stanovanje ,skratka bili smo samo en z drugimuser posted image .Dobila sva še eno zlato punčko in si počasi začeli urejat hiško.Pred dvemi leti smo se vselili v hišico ljubezni in dobili še enega sončka.Danes živimo en za drugega in se imamo zelooooo lepo.Tako da:KJER JE LJUBEZEN JE VSE.Moram pa ti povedat da ko smo se vselili v blok sva imela vsak eno potovalko in nič več.user posted image

(odgovor članu jjasna85)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
7.7.2008 14:12:19   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu TRIŠ)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Mlada starša
7.7.2008 17:48:04   
kjava
Hej, normalno je, da si malo prestrašena, sploh, če nisi pričakovala. Sej maš še dost časa, da se privadiš user posted image

Ne, resno. Jest sem bila vedno za to, da ženske mlade začnejo delat na otrocih, še posebej, če se pojavijo kaki problemi, ker leta potem prehitro minevajo, otrok pa ni user posted image
Kar pogumno, vse bo še ok! user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Mlada starša
7.7.2008 18:53:16   
neonsun
to je popolnoma norm. da si sedaj prestrašena,kako boš rodila,kako boš mamica,kje boš dobila denar..
tud mene je blo zlo strah,pa sem si dojenčka zelo zelo želela in si že od malih nog govorila da bom mlada mamica(stara sem 20 let).
sedaj sem v 19.t nosečnosti in ti morm rečt da je to neki najlepšega v življenju in da še nikoli se mi ni zgodilo da bi vsako jutro vstala dobre volje ker,ko pomislim da pod srčkom nosim detece vse lažje premagam.
in boš videla,da boš s tedni pridobivala toliko samozaupanja,za katerega se ti niti sanjalo n da ga imaš v sebi!
ni zmeri lahko,sploh ko si mlad(stanovanje,šola oz. služba,izpit za avto..)ampak verjemi vase!!
mogoče sm zabluzila,ampak boš vidla ko bo ta negotovost mimo boš najsrečnejša ženska na svetu!!pa šeuser posted image

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Mlada starša
7.7.2008 19:50:54   
Claudi
Najprej čestitke tudi od mene user posted image

Naj ti povem da sem v 20. tednu user posted image  , stara sem 25 let, moj dragi 26.Nevem al se to šteje pod mlada starša ali ne, toda staro se sigurno ne počutim  user posted image

Jst imam službo za nedoločen čas, on tudi, samo nimava svojega stanovanja, živiva v najemniškem, od staršev ne moreva pričakovati kake denarne ali kakršne koli pomoči, ker nismo v najboljših odnostih.Poleg tega je imel še prometno nesrečo in morava službo kombinirati samo z enim avtom. Prišparanega denarja pa tudi nimava nič,za sproti dovolj, samo vedno pridejo kaki nepričakovani stroški, tako da vsi prihranki gredo.


Tudi  midva se  mal bojiva kako bo potem ko bo še en novi družinski član, ampak si ga oba neizmerno želiva....Tako da nisi edina, ki te skrbi, vrjemi....


Sej bo, zate, zame in za vse!

Srečno!



< Sporočilo je popravil Claudi -- 7.7.2008 19:53:38 >

(odgovor članu neonsun)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Mlada starša
7.7.2008 22:09:18   
pupika27
tudi jaz sem pri 21 prvič zanosila sedaj pa sem stara 28 let in imam dva sončka 7 letnega princa AMADEJA in 6 mescev staro princesko STAŠKO!!!!!IN MI NIKOLI NI BIBILO ŽAL DA SEM TAKO HITRO ZANOSILA!!!!lepo zdravo in predvsem polno sreče in novih pričakovanj ti želim vuser posted image nosečnostiuser posted image

(odgovor članu Claudi)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Mlada starša
7.7.2008 23:08:33   
massylou
Čestitke in srečno, mirno ter zdravo nosečnost ti želim.

Predvsem pa, nisi premlada. Po bio-uri si idealna za mamico (20-25 let). Tudi če še nimaš vsega zrihtanega, se ne bo svet podrl. Uredita si najnujnejše, ostalo pa sproti in po potrebi. Tudi naju je presenetilo, sem bila pri porodu samo 1 leto starejša, kot si sedaj ti. Mož sicer dela, za nedoločen delovni čas, majhna plača, sama študiram, brez štipendije, sva pri njegovih, imava bogi avto, njegove stare kredite, tečno taščo, zahtevnega otroka... Stvari se počasi sukajo na dosti bolje, ampak otročka smo dobili v ne ravno rožnato situacijo.

Vse se obrne, vse se zrihta. Verjemi. Otroček ti bo dal samo dodatno vzpodbudo in motivacijo. Da ne govorim o srečnih trenutkih, o iskricah v drobnih očkah... Ko boš do konca dojela, da te čaka blagoslov, boš presrečna.

Bo mogoče malo težje, otroci so zahtevni, ampak ti boš takrat na malčka gledala iz povsem drugega zornega kota. To bo tvoje malo dete, za katerega boš naredila vse. Z veseljem. Prek trnja in križev do sladkih trenutkov.

Pa še to: si še mlada in imaš ogromno energije. Tako za malčka, kot za življenje nasploh, za vse potrebno. Izkoristi to. In se veseli, da se bo tudi dete prismejalo na ta svet.
Le pogumno. Časa za pripravo na user posted image  imaš več kot dovolj. Pa še partnerja ob strani, družino in prijatelje. Na faksu pa imaš kot mamica marsikateri bonus. In še kak opravljen izpit do prihoda malčka, pa bo.

Tvoji občutki so pa čisto normalni. Vzemita si čas, da dojameta in se privadita, potem pa pogumno in veselo na delo.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Čestitke še enkrat.

< Sporočilo je popravil massylou -- 7.7.2008 23:14:12 >

(odgovor članu pupika27)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Mlada starša
8.7.2008 0:05:24   
* Mateja *
Go for it!!
Kaj naj ti rečem, kot da se  z vpljo da! Tudi sama sem zanosila pri 20, rodila nedonošenčka, vse nama je šlo narobe oz. ne po načrtih. Je pa moj bil 4 leta starejši in je imel zaposlitev. Do pred 1 mesecem smo živeli pri mojih starših, ta čas sem končala vse izpiote, se zaposlila, mož dela, smo se preselili na svoje, tamali gre septembra v vrtec,... Vse se je lepo izteklo in ti povem, da nebi zamenjala za nič na svetu. Rada sem mlada mamica!!

(odgovor članu massylou)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Mlada starša
8.7.2008 8:56:26   
lenika
Vedno se sprašuješ, če si pripravljen, ker ne veš kako bo to zgledalo, če zmoreš,...
Sama sem zanosila pri 27., mož jih je imel 33. Imela sva končan študij, službi za nedoločen čas, stanovanje, 2 avtomobila in veliko željo po otročko. Zanosila sem načrtno, a sem se kljub temu takoj po zanositvi nekaj dni spraševala, če sva res pripravljena, če nama bo šlo.

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Mlada starša
8.7.2008 9:01:07   
Pobalami
IZVIRNO SPOROČILO: lenika

Vedno se sprašuješ, če si pripravljen, ker ne veš kako bo to zgledalo, če zmoreš,...
Sama sem zanosila pri 27., mož jih je imel 33. Imela sva končan študij, službi za nedoločen čas, stanovanje, 2 avtomobila in veliko željo po otročko. Zanosila sem načrtno, a sem se kljub temu takoj po zanositvi nekaj dni spraševala, če sva res pripravljena, če nama bo šlo.


Zelo podobno kot lenika. Kljub temu da sva imela vse poštimano tako in drugače, sem bila prestrašena. in še nekaj mesecev po rojstvu tudi.

Le pogumno. Tvoje razmišljanje je normalno in leta pri tem nimajo nobene veze.user posted image

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Mlada starša
8.7.2008 9:05:21   
lenika
IZVIRNO SPOROČILO: Pobalami


in še nekaj mesecev po rojstvu tudi.




Tudi midva. Se mi zdi, da starejši ko si, bolj kompliciraš.

(odgovor članu Pobalami)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Mlada starša
8.7.2008 9:07:01   
Beti S
To je normalno, vsaka se vpraša če bo zmogla, pa ni važno ali ima 20 ali 35 let. Če maš podporo partnerja boš zmogla.
Sama sem zanosila pri 20, moj je imel 23l, rodila sm pri 21. Bila sm študentka, on pa je bil zaposlen, ker pa nisva hotla bit odvisna od staršev sva si takoj dobila najemniško stanovanje. Pri opremljanju stanovanja so nama starši ful pomagali. Tako da ti rečem, če je tvoj zaposlen si le najdita svoje stanovanje, vama bo sigurno boljše.
Ko sva z mojim prišla v stanovanje sem prvič v življenju skuhala kosilo, prvič dala prat perilo, vse se da sam če maš voljo in seveda podporo. No sedaj po 5 letih sva oba zaposlena, z 2-ma avtomobiloma, v svoji hiši, in imava še enega otroka starega 14 m.

Pa lepouser posted image ti želim.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?