|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   NAj sedaj ali naj počakam?
8.10.2007 9:48:19   
bibyzan
Ha, sej ne vem, če je tema pravšnja za tuki, pa vendarle. Glede na to, da imam nedonošenko, me zanima kdaj potrebujejo največ pozornosti. Pri študiju mi je namreč ostalo še nekaj vaj-14 dni jih moram opravit skupaj, odsotna bi bila zjutraj od 6 do 14 popoldan. Varstvo itak, da imam, zanima me samo kdaj se vam zdi bolje:sedaj ko se samo dojiva-mleko bi si izčrpala vnaprej in dala v zamrzovalnk, ali potem, ko bo že tudi kaj jedla. Potrebuje itak vem, da me zmeraj, ampak vam ki ste že dale razvoj otroka skozi, kdaj?Rada bi namreč študijske obveznosti opravila sedaj-ne pa potem služba, otrok pa še šola povrh.
Aja, stara je 5 mesecev, korigirano 2 meseca. KAj menite?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: NAj sedaj ali naj počakam?
8.10.2007 10:30:34   
BaByGiRl
Jaz bi to opravila čim prej, da imaš potem mir.
Je pa vprašanja, ...če se res rada doji, pol ji ne vzemi tega...če pa si že probala s flašico, pol pa po moje ni blema. 14 dni bo že 8 ur brez tebe. Kar je treba je pač treba,ni kej. Pogrešala jo boš pa v vsakem primeru, ona pa tebe sedaj manj kot pa kasneje. Vsaj po moje.
Dobro opravi.

(odgovor članu bibyzan)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: NAj sedaj ali naj počakam?
8.10.2007 11:30:14   
Janya
Pikica je bila že tako oškodovana za naravno cartanje pri tebi, tako da bi jaz probala nadoknadit in se 100% posvetila njej.

(odgovor članu BaByGiRl)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: NAj sedaj ali naj počakam?
8.10.2007 15:40:07   
Noseckica
Jaz bi se na tvojem mestu posvetila raje hčerkici......
Sploh zdaj v tem najzgodnejšem obdobju...pa še dojita se!

Lp.

(odgovor članu Janya)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: NAj sedaj ali naj počakam?
9.10.2007 20:38:31   
* Mateja *
Ne da bi te obsojala, ampak halooo! Sedaj se posveti svojemu otroku ne pa poli. Jaz sem bila s sinom nedonošenčkom 2 leti doma in sem šele pol vpisala naprej fax, pa še se mi zdi, da je bilo prezgodaj in da bi mogla bit še eno leto doma. Dvomesečnega otroka nebi zaupala nikomur , niti očku. Otroček rabi ob sebi mamico, saj sta bili tako al drugače ful časa narazen.
Raje dvakrat premisli preden narediš korak naprej.

(odgovor članu Noseckica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: NAj sedaj ali naj počakam?
9.10.2007 23:14:00   
lindy
Bravo Mateja, točno tko!user posted image

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: NAj sedaj ali naj počakam?
9.10.2007 23:26:01   
Marogica
Če gledaš tako, te otrok potebuje vedno..brez dvoma, vendar imam občutek, da če gre samo za 14 dni, to ni takšna katastrofa, ti pa se rešiš enega bremena. In otrok te bo poteboval vedno več...čimprej opravi, da boš to imela za sabo.

Malo zdravega "egoizma" ne škodi...saj tukaj ne govorimo o desetletju, temveč 14 dnevih. In z rojstvom otroka, starši se smejo "umreti".

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu bibyzan)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: NAj sedaj ali naj počakam?
10.10.2007 9:09:25   
rr.mm.dd
Seveda mora biti mamica čim več časa ob otroku, vendar pa, če jo tarejo skrbi in obveznosti, je bolje, da to opraviš, kot, da te zasleduje v nočnih morah in si nesproščena - tiste, ki imajo izkušnje, že vejo.
jaz osebno bi ti predlagala, da narediš test: začni shranjevat mleko in nato čez nekaj dni odmrzni, nekdo od tvojih naj bo z otrokom, ti pa si vzemi frej od 6h do 2h ali kako si že pisala -  na podlagi tega dneva boš lahko  ocenila
situacijo in se boš najlažje odločila. Ne vem sicer kaj vse tvoj otrok že zmore, donošenim se mi zdi, da se pri 5 m dokončno odpre svet in bi bil skrajni čas, da mamica do takrat uredi take in podobne obveznosti. Nismo pa sužnje, to je pa tudi res. Odloči se sama in le tako boš lahko stala za svojo odločitvijo.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: NAj sedaj ali naj počakam?
10.10.2007 9:25:05   
bibyzan
Mateja,kljub temu, da bi po upam podaljšani porodniški morala it v službo, otroka takrat vidiš samo pol dneva, potem pa še tistega pol dneva bila na vajah? Itak vem, da me otrok skoz rabi-logično, ampak zanima me kdaj bo bolj oškodovan:sedaj ko se še ne zaveda toliko in mu je vseeno kdo ga pazi al potem ko se bo za menoj drla :mami pridi nazaj!
Jst bi te obveznosti bla dokončala pred porordom, če bi bila rodila avgusta, vse bi imela pod streho, samo diploma me bi še čakala, tako sem pa na žalost rodila maja.

(odgovor članu rr.mm.dd)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: NAj sedaj ali naj počakam?
10.10.2007 9:33:48   
emaa
bibyzan mislim, da je bolje, da to opraviš zdaj, kasneje bo večja kriza, ko boš hotela kaj narediti.

(odgovor članu bibyzan)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: NAj sedaj ali naj počakam?
10.10.2007 15:58:33   
* Mateja *
Ajde  če je samo 14 dni, je ena milost, sam še vedno sem prepričanja, da te otrok sedaj rabi! Normalno te bo rabil tudi kasneje, sam po mojih izkušnjah ga večjega lažje pustiš doma pri nekom, čeprav s težkim srcem.

In glede tega da smo sužnje oz. da nismo- jaz sem se morala zaradi otroka veliko stvrem odpovedati. Ne sme v vrtec zaradi nedonošenosti, tako da sem že 3 leta z njim doma, in mi ni prav nič žal. Le tako vidim kako lepo gre gor!! je pa tko, če ne gre drugače kot it delat, je pač eno sranje.
Še enkrat ti pa polagam na srček to; vprašaj se kok časa si bila z hčerko narazen, če je bila v bolnici in kaj ti je trenutno bolj pomembno, dokončat fax v roku al pa otroček!! Odločitev je seveda tvoja!!

Pa fajn se odloči!!

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: NAj sedaj ali naj počakam?
10.10.2007 17:10:55   
Noseckica
IZVIRNO SPOROČILO: * Mateja *

Ne sme v vrtec zaradi nedonošenosti, tako da sem že 3 leta z njim doma, in mi ni prav nič žal.


*Mateja*, zakaj zaradi nedonošenosti ne sme v vrtec?

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: NAj sedaj ali naj počakam?
10.10.2007 17:21:39   
ALEKSA13
To tudi mene zanima, zakaj zaradi nedonošenosti user posted image ne sme v vrtec???

(odgovor članu Noseckica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: NAj sedaj ali naj počakam?
10.10.2007 20:42:26   
* Mateja *
Oh, šenkrat moram pista, mi je tamali sklopu rač.
No, ne vem kake težave so imeli vaši nedonošenčki po rojstvu, naš je imel ful težav.
Najprej je zgledalo vse ok, pol je pa sepso fasal, nato RSV bronhiolitis, nato je priščo do septičnega šoka, še doma smo imeli kisik. Tako da pač spda v skupino rizičnih otrok. Ker se ne ve, kako bi njegovo telo in imunski sistem reagiral na razne mikrobe in viruse, ki itak stalno krožijo po vrtcu, nam ne priporočajo da ga damo v vrtec. Ravno prejšnji teden smo bili na merjenju NO, pa nam je rekla dohtarca,m naj bo kar še lepo doma, pa bo imel 3 leta.
Tako da je lepo doma.
Pomojeje dobro, da se vsakega nedonošenčka mal bolj pazi, ker ni razvil imunskega sistema tako kot ga donošeni otroci, vsi antibiotiki in zdravila jim pa še dodatno zbijejo obrambo telesa. Tako da ni smešno če slišite, da si doma starši roke razkužujejo, pa maske uporabljajo, ...Če je pač čas viroz in grip se mi zdi da so pri teh majhnih dojenčkih taki ukrepi potrebni.
Sicer pa vam približno povejo že sestre in dohtarji na intenzivni kako naj bi se doma ravnalo.
Ker če si tam vsa prekužen, prej ko greš k otroku, je prav, da se podobnih stvari držiš tudi doma, ker tudi doma so bacili po zraku, še posebej,če vašega nedonošenčka hodi gledat in lupčkat cela žlahta.
kar se pri nas ni dogajalo!!!!!

Sicer pa to ni pravilo, lahko da vaš otroček nebo nikoli bolan, nikoli nebo rabil antibiotika in bo lahko šel normalono v vrtec s svojimi sovrstniki. Upajte na to!! Pri nas je pač drugače in smo se temu prilagodili, sicer pa ni tako hudo kot sprva zgleda, vsega se navadiš, samo da je otrok po dooolgem času spet zdrav!!!!

Srečno vsem, če pa vas še kaj zanima kar povejte!!
Jaz kot izkušena mamica nedonošenčka lahko kakšno dobro povem!!user posted image

Aja, pa sori ker nadolgo in široko blatim prvotno temo!!

(odgovor članu ALEKSA13)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: NAj sedaj ali naj počakam?
10.10.2007 21:34:35   
Nanca2
Bibyzan, sama imam nedonošenčka in ti lahko iz lastnih izkušenj povem, da se čimprej  loti šole. Trenutno te otrok res ne rabi tako zelo, čeprav se ti zdi nasprotno. Če je star 2 m korigirano, ne potrebuje toliko ukvarjanja z njim kot ga bo rabil kasneje. Mleko si stiskaj na zalogo, ga daj zamrznit in dokončaj šolo brez slabe vesti. Z diplomo v roki boš bolj brez skrbi in tudi srečnejša mamica in takšna boš v večjo pomoč svojemu otročku ko te bo potreboval, da ga boš učila prevračat na bok in na trebušček, sedet, plazit, vstajat, itd. Verjetno sedaj še ne hodita na nevrofizioterapijo, kasneje pa bosta in takrat te bo veliko bolj rabil kot sedaj, da mu boš pomagala pri njegovem napredku.
Moj nedonošenček je že korigirano 4 mesece začel kričat, če ga je kdo drug prejel v roke, kasneje pa me tko ni smel izpustiti izpred oči.

Sedaj sem ga dala v vrtec pri korigirano 14 mesecih, ko se mi je iztekla podaljšana porodniška. Seveda so mi zdravniki svetovali, da je bolje, da ga ne dam tja zaradi slabega imenskega sistema. Seveda je že tudi zbolel, ampak je zbolel že tudi prej ko je bil doma, saj ga pa vendar ne moreš zapreti doma in sterilizirati stanovanje, če ga tako ščitiš bo sigurno kasneje, ko se bo izpostavil bacilom oz. normalnemu okolju v katerem tavajo bacili sigurno enako zbolel, če že ne huje, ker ga bo več bolezni naenkrat napadlo. Jaz svojemu že skoz pustim, da hodi vzunaj naokrog, se druži z drugimi otroci, da kdaj kakšno stvar v usta, ki jo pobere na tleh, tudi zemljo in pesek, kjer lulajo mucki je že jedel.

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: NAj sedaj ali naj počakam?
11.10.2007 9:51:50   
Marogica
Tudi moj drugi sine je nedonošen, pa smo ga vpisali v vrtec..bolan je bil samo enkrat...Tako, da...user posted image

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Nanca2)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: NAj sedaj ali naj počakam?
11.10.2007 11:47:56   
* Mateja *
Pravila ni, je pa definitivno zelo pomembno da se otročka bolj čuva kot donošenega otroka, vsaj do 1 leta, če ne dlje!!

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: NAj sedaj ali naj počakam?
11.10.2007 19:47:08   
Lianna
Čim prej dokončaj šolo. Sedaj je sigurno lažje, kot bo kasneje. Sploh ker se gre samo za 14 dni.

Poznam kar nekaj nedonošenčkov in vsi so šli pri 1l v vrtec. So bili bolni, tako kot donošeni dojenčki, tako da panike ni treba zganjat. Prej jim bo škodilo dolgo zavijanje v vato, kot bolezni. Otrok si more okrepit imunski sistem in s tem da je zarad nedonošenosti par let doma in ne v vrtcu mu čisto nič ne koristi.




(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: NAj sedaj ali naj počakam?
11.10.2007 19:48:22   
Lianna
IZVIRNO SPOROČILO: * Mateja *

Ne da bi te obsojala, ampak halooo! Sedaj se posveti svojemu otroku ne pa poli. Jaz sem bila s sinom nedonošenčkom 2 leti doma in sem šele pol vpisala naprej fax, pa še se mi zdi, da je bilo prezgodaj in da bi mogla bit še eno leto doma. Dvomesečnega otroka nebi zaupala nikomur , niti očku. Otroček rabi ob sebi mamico, saj sta bili tako al drugače ful časa narazen.
Raje dvakrat premisli preden narediš korak naprej.



Grozno, da ne bi možu in očku zaupala otrokauser posted image

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: NAj sedaj ali naj počakam?
11.10.2007 23:04:49   
* Mateja *
Liana, tvoj otroček zagotovo ni dal tok skozi kot moj, zato ne sodit! Moj iz zdravstvenih razlogov ne sme v vrtec in res je, da ga pri dveh mesecih nebi spustila izpred oči niti za sekundo. 4 mesece bi bila stran od njega, pol da bi ga pa varuškam pustila, ne, odpade!! Tako majhen rabi mamico od katere je bil dolgoo ločen, šele nato tata!

(odgovor članu Lianna)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: NAj sedaj ali naj počakam?
12.10.2007 16:17:25   
Janeja
Bibyzan, če ti misliš, da bo šlo in da se bo mala dobro počutila brez tebe 8 ur dnevno, potem se le loti šole. Važno je, da se tudi ti v svoji koži dobro počutiš in če ti trenutno leži na duši še tale nedokončana šola, potem se sigurno ne moreš tako sprostiti in brezskrbno uživati z malo borko kot bi drugače. Pa tudi sicer gre le za 14 dni in 8 ur na dan - mala pri tej starosti sigurno tudi še veliko spi in mogoče te ne bo toliko pogrešala kot kasneje. Pa od 14h dalje vama ostane tudi še veliko od dneva in se bosta lahko pred nočnim spanjem še kar nekaj uric skupaj cartali.

Glede vrtca pa takole - našo Leo sem letos vpisala v vrtec in se tam super počuti. Ima družbo svojih vrstnikov in čeprav je bila že prej družaben otrok, se zdaj po tem enem mesecu res vidi ogromen napredek. Prej sva doma ves čas peli pesmice, pa plesali pa ni nikoli sama začela peti. Zdaj pa vsako popoldne poje (naučila se je že 4 cele pesmice), pleše, telovadi in ponavlja in mi kaže, kaj vse so v vrtcu počeli.
Je pa res, da razen tistih kritičnih prvih 4 mesecev ni imela nekih resnih problemov z zdravjem. Pa tudi "v vato je nismo nikoli zavijali" in tudi obiske nismo nič omejevali. Doma imam še starejšega sina, ki je ves čas hodil v vrtec, čeprav so mi to odsvetovali.  Pa mi niti slučajno ni žal, da ga nisem takrat izpisala iz vrtca. Prej kot slej si mora otrok zgraditi imunski sistem in naša Lea je na srečo to kar dobro opravila. user posted image   V 6 tednih vrtca je bila samo enkrat malo smrkava, kar pa je bila tudi takrat, ko je bila še doma.

Pa so meni tudi svetovali, naj jo imam vsaj do tretjega leta doma. No danes lahko z veseljem zatrdim, da pri Lei to dodatno leto nebi imelo nobenega vpliva na njeno zdravje in počutje. Kvečjemu v negativnem smislu, ker je mala v vrtcu začela celo jesti dosti bolje kot je prej doma. user posted image To pa mi odtehta vsak smrkav nosek, ki se bo še pojavil ...


Tako da bi jaz svetovala vsaki posebej, da naj se ravna po svojem otroku, ki ga sama najbolje pozna. Če ni nekih posebnih problemov, potem ne komplicirajte in čim prej zaživite "normalno" življenje.

< Sporočilo je popravil Janeja -- 12.10.2007 16:23:34 >

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: NAj sedaj ali naj počakam?
12.10.2007 16:40:27   
Kalina
Sam da komentiram tist glede vrtca, nasa je tud nedonosena rojena v 32t, pa nam vsak pediater strogo odsvetuje vrtec vsaj do 2leta. user posted image Imamo mal slabsa pljuca. Jah bomo ze potrpeli.

_____________________________

...potem so mi jo otrplo in jokajočo položili v naročje.
Prvič sem jo stisnila k sebi in jo poljubila.
Instinktivno se je umirila in me popolnoma zasužnjila s svojim laskanjem moji moči.

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: NAj sedaj ali naj počakam?
12.10.2007 20:30:07   
anajmad
Jst mam Ulo v privat varstvu pri eni gospej za  4 ure. Nisem je dala v vrtec ravno zaradi tega,ker lani sva bili non stop po bolnišnicah zaradi bronhitisa,pa še eno leto nisva bile stari. Letos sem rekla,da bomo počakali,če bo vse v redu,bo šla naslednje leto v vrtec. Jst sem zagovornik vrtca,ravno zaradi socializacije,ker doma otroku ne morem nuditi  tega. Tudi moja tavečja je bila nedonošenček in je šla pri 18 mesecih v vrtec. Bila je bolna non stop,lahko rečem do njenega 11 leta.Po pravici povem,ne vem kaj je je bolj prav??????
Po moje  je boljše,da greš zdej dokončati šolo,kot kasneje. Zdej je še tko mičkena in tisto mleko,lahko ji da tudi tati. Potem te bo bolj zahtevala.
Držim pesti,da uspešno končaš šolo.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu Lianna)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Novorojenček: Prvi dnevi doma
Porod je za vami, zdaj pa je čas, da se navadite na novo življenje s svojim dojenčkom. Poskrbite za dobro prehrano in či...
Dojenje: "Mozoljčki" na bradavicah...
Neverjetno, za kakšne podrobnosti je poskrbela Narava! Poglejte si video, kako pomembno vlogo imajo tiste drobne pikice,...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?