|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Na pomoč, sta bila dva ???
21.3.2005 16:12:05   
nogometas
Najprej lep pozdrav vsem pogumnim mamicam :duda::duda: in:duda::duda::duda: , pa tudi kaj več... ne vem, če moja tema ravno sem spada, me pa zanima, če je imela katera kdaj podobno izkušnjo:
prejšnji teden sem v čet. zjutraj splavila nekaj, ovojnici podobnega. Čakala sem, da se bo ulilo in da se bo splav nadaljeval, pa nič (tudi G je rekel, da se bo). No, ker se do nedelje ni, sem šla na urgenco, kjer je UZ pokazal še eno čisto celo 11mm veliko vrečkico z rum. mehurčkom. Zdaj čakam, kaj bo s pikico, zanima pa me, kako pride do takšne dvoplodne nosečnosti in kolikšna je možnost, da ne splavim še drugega bitjecA???? A JA, ŠE TO: zgleda, da je bila prva pikica nekoliko "večja-starejša-bolj razvita?" od druge?? Če katera ve kaj več o tem, naj mi prosim pomaga!!!
LP
Juli:kava:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Na pomoč, sta bila dva ???
21.3.2005 22:43:38   
nejcko
Ne vem sicer, če gre za enako stvar, ampak mogoče ti bom lahko osvetlila situacijo s primerom moje mame.

Moja mama ima t.i. dvorogo maternico. Ko je bila prvič noseča, je nosila le en plod - mojega brata, ko pa je bila drugič noseča, je nosila dva ploda in enga splavila (jaz sem ostala). Bila sem baje najmanj mesec dni starejša od svojega "dvojčka", ki seveda ni bil moj pravi dvojček, torej sem bila temu primerno večja od njega in sem ga "zrinila" ven.

Pri t.i. dvorogih maternicah so taki primeri dokaj pogosti. Dejansko gre za to, da ženska praktično 2x zanosi, razmik med zanositvama pa je lahko tudi po več mesecev, zato je splavitev enega plodu prej pravilo kot izjema. Ker se ploda razvijata povsem neodvisno drug od drugega, je, če je seveda z materničnim ustjem vse ok, možnost, da drugega otročka donosiš, kar velika.
So pa tudi primeri, ko mati donosi oba otroka, ki pa se največkrat rodita istočasno (torej je en predčasno rojen), sem pa pred časom v časopisu zasledila, da je ena ženska rodila taka "dvojčka" vsakega na svoj rok, torej je rodila 2x v (če se ne motim) v treh mesecih.

Upam, da sem ti kaj pomagala. LP

(odgovor članu nogometas)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Na pomoč, sta bila dva ???
21.3.2005 23:47:12   
nogometas
Živjo, zahvaljujem se ti za odgovor. Ja, obstaja možnost, kajti G na urgenci mi je rekla, da imam nepravilno oblikovano maternico. Vendar jaz prej mislim, da ni to vzrok, kajti da zanosiš "dvojno" v časovnem presledku, mora priti do ovulacije dvakrat, če pa si že noseč, naj jajčeca ne bi več zorela. Zato mislim, da večplodni nosečnosti botruje pogosta ovulacija in ne oblika maternice. Jaz naj bi imela eno O na začetku meseca in drugo na koncu meseca in obakrat mi je uspelo zanositi, kar naj bi bila posledica jemanja progesterona. Je pa še veliko neraziskanega, zato se bom prepustila misli, da drugo dete:duda: pridno raste in se razvija....
Lep pozdrav,
Juli

(odgovor članu nogometas)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?