|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nosečke in mački
24.3.2006 11:58:43   
ElaM
Ojla,
jaz sem velika ljubiteljica živali, doma imam mačke in jih še naprej veselo crkljam. Ljudje me kar malo čudno gledajo, češ da nosečnost in mački ne gredo skupaj.
A ima še katera podobne izkušnje?
Kolikor je meni znano je edina bolezen, ki jo prenašajo mački in je nevarna nosečnicam toxa. Na to sem pa že prekužena.
LP


_____________________________

:)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nosečke in mački
24.3.2006 12:07:10   
puncica
Ja toksa je šit, pa mislim da tud kakšna mikrosporija al neki, pa se mi zdi da lhako od mačkov dobiš tud gliste,. Jaz se našmu mačku izogibma na 50 m, ker še nisem tokse prebolela, pa tud zato, ker se veliko zunaj potepa, po moje če so tvoji mački zdravi (redni pregledi veterinarja) in se bol zadržujejo doma ni panike, sam vseeno kakšno stranišče ni fajn čistit za njimi. No jaz se deke kjer leži še dotaknt ne upam user posted image ja no, itak pa nisem ne vem kakšna ljubiteljica mačkov, jih bol moj dragi crklja, naša tamala se jih pa itak boji user posted image

Brez skrbi pa bo.


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Nosečke in mački
24.3.2006 12:12:20   
Anonimen
js mam svojga mačka, pri moji mat 2. vsi so zunaj in notr pa se nobenga ne izogibam. toxe še nisem prebolea in sem prepričanja da če je zdej v skor 30 letih nism fasala da jo bom pa glih zdej v teh devetih mescih skorej nemogoče. ne čistim pa mačjih stranišč - oz naš maček svoje opravi zunaj, pa po vrtu ne brskam brez rokavic, pa solato dobr operem ker tut od tam lahko npr toxo fašeš.
drgač pa če maš negovanga mačka in si sama umivaš roke in skrbiš za higieno nimaš kej skrbet

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Nosečke in mački
24.3.2006 16:31:59   
PIKA
Strinjam se z Laro. Vsekakor je osebna higiena nasploh pomembnejša od izogibanja raznim "nevarnostim". Vedeti pa moramo, da se noben zdravnik ne bo izpostavljal, zato svetuje izogibanje mačkom, ker ne bo prevzel odgovornosti za posledice. Vsekakor pa je enako nevarna zelenjava z domačega vrta, ker ne vemo, kdo je v njej kakal.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Nosečke in mački
24.3.2006 16:44:28   
KODA
Mi imamo doma 8 let staro polperzijko,ki je navajena življenja samo v stanovanju.Hišni maček.Je navajena na red in čistočo.S toxoplasmozo sem pa že prekužena,tako,da ni bilo problema.Čiščenje mačjega stranišča,pa je v času nosečnosti prevzel moj dragi.
V čisti in zdravi mački ne vidim problema.

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu PIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Nosečke in mački
24.3.2006 17:23:13   
digi
Jaz imam tud mačka in sem s toxo že bila okužena, kar pomeni da več ni nevarnosti. kar se pa tiče drugih okužb pa so možne tud od drugje. Mačje iztrebke pa sedaj čisti moj dragi, če pa ga ni pa si jaz dam rokavice gor pa še seveda roke si temeljito umijem.... Ni panike.... Pa po navadi delajo takšni paniko, ki nimajo mačka, a v hiši vseeno 3x slabše počiščeno....

Pa pa

_____________________________

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Nosečke in mački
24.3.2006 18:24:12   
sašaš
Oj!

Tudi jaz imam doma mačko in nič ne kompliciram. Pa toxe še nisem prebolela. Tudi mačje stranišče vedno čistim sama - saj si potem itak vedno temeljito roke umijem. Sploh pa mislim, da od zdrave hišne mačke nimaš česa dobit. Se mi zdi, da moramo biti bolj pazljive pri zelenjavi in sadju, saj se po vrtovih lahko potikajo vseh sort mački.

Pa tudi jaz si mislim, če je v 25 letih nisem dobila, pa ni user posted image , da jo bom ravno v teh parih mesecih.

_____________________________

ČebELA je k nama priletela 20. 7. 2006

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Nosečke in mački
25.3.2006 11:52:29   
mojčika
Tudi jaz imam dve muci, eno že deset let, pošlatala sem nešteto mačk zunaj, zdravila tri zapuščene muce, ki smo jih oddali naprej, in še in še. Pa do danes nisem prebolela toxe. Jaz imam sedaj sicer muce notri, kar mi tudi bolj paše, saj je moj stari mačkon že večkrat nastradal v pretepu z mlajšimi mačkoni, saj je kastriran. Sicer pa skrbim, da dobivata tablete proti parazitom, zunanjim in notranjim. Wc čistim sama ves čas, PDP imam v tem tednu, pa se nisem okužila. Toxo boste prej dobile, če boste šlatale druge zunanje mačke, ki jih ne poznate, ter če boste jedle slabo oprano solato, tudi na regrat pomislite, če ga lahko dovolj dobro operete. Sicer pa vsak po svoje, a ne?

(odgovor članu sašaš)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?