|
RE: Piščanec, testenine 27.7.2011 16:54:07
|
|
|
|
Felicita
|
IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc* pišč. prsa narezem na zrezke in jih na hitro popečem na olju. pol jih dam na kroznik. na olje dam sir (alla Zdenka) in ga razpustim....dodam navadno sladko smetano in pokuham, da nastane gladka omakica. pol dam zrezke nazaj v ponev v omako, in OBVEZNO zlijem sok, ki je ostal na krozniku zraven. solim, popopram in zalijem z mlekom. ker rata omaka res gosta. za zravem skuham široke rezance ali njoke. njamiš! , hitro in enostavno. jup, to je tisto ki nardi omako jest to nardim tko - meso namažem z gorčico in solim (lahko je na koščke narezan, lahko so zrezki), popečem, dam na krožnik in pokrijem. potem na ponev vlijem smetano, dodam žličko gorčice, mal topljenega sira (kar mam pri roki - zdenka, sir za toaste, ...), solim, mal popra, pustim da povre in potem meso (skupi s sokom) vrnem v ponev, še mal pokuham in to je to.
_____________________________
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|
|
|