|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Preliv za torto-nujno!
31.12.2008 10:03:12   
Volga
Itak, ja. Imam preliv za torrto, tisto, ko poliješ po vrhu, da sadje drži skupaj,samo zdaj sem že pozabila, a daš lahko smetano spodaj, pa sadje na vrh in potem preliješ ali ne sme biti smetane? Ker na vrečki piše...in polijte po sadju. Razmišljam, če se potem smetana spodaj ne stopi, ker nenazadnje je vroča zadeva, če jo moraš zavreti user posted image Vem pa, da pride lepo, samo sem pa res pozabila, če sem takrat dala smetano spodaj, ker če ne, potem bo torta v končni fazi grda user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Preliv za torto-nujno!
31.12.2008 10:12:41   
higuys
če razumem imaš tisto želatino , nekaj na fix se konča... to raje ne daj direkt na smetano, ker se bo stopila -SMETANA. Če pa daš po vrhnji plasti smetano, na smetano toliko sadja , da jo čisto prekrije   (ne samo za okras ) pa ni problema.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Preliv za torto-nujno!
31.12.2008 10:13:23   
Mišni
Jaz sem enkrat polila čez smetano in sadje in mi je po vse skupaj odplaknilo dol. Samo sem imela želatino, če je to to.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Preliv za torto-nujno!
31.12.2008 10:15:22   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: higuys

če razumem imaš tisto želatino , nekaj na fix se konča... to raje ne daj direkt na smetano, ker se bo stopila -SMETANA. Če pa daš po vrhnji plasti smetano, na smetano toliko sadja , da jo čisto prekrije   (ne samo za okras ) pa ni problema.


Povrhu bi dala kivi, ki je lep, a misliš, da potem lahko prekrijem s smetano? Ker drugače bo grdo? Kaj pa če bi tako, da ne bi dala gor smetana, samo sadje, pa potem to čez, pa samo okoli potem smetano? To bo pa spet grdo, ne? Ja, je neka dolcela preliv za torto piše, bolj kot ne želatina, ja.

(odgovor članu higuys)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Preliv za torto-nujno!
31.12.2008 10:18:41   
higuys
Jaz bi naredila takole , vrhnjo plast bi že potem , ko je torta sestavljena  namočila s sokom, nič smetane, rezine kivija tako, da se malo prekrivajo - v koncentričnih krogih, na sredino mogoče rezine npr. mandarine v rožici, polila čez preliv, ohladila, na obod smetano - kupčke.

Enkrat pa sem ravno s kivijem naredila tako, da sem kivi zmlela in primešala želatini in s tem prelila. Je ratalo luštno.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Preliv za torto-nujno!
31.12.2008 10:18:58   
zvesta
Jaz bi polila čez sadje in potem s smetano okrasila samo s sadjem. Nikakor ne smetane spodaj.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Preliv za torto-nujno!
31.12.2008 10:20:27   
Volga
O.K., hvala, bom brez smetane. Hvala vam, škoda da ni KL tu, da bi lahko rekla: Hvala ti, joškarca user posted image O.K., hvala, bom sporočila, kako je ratalo. 

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Preliv za torto-nujno!
31.12.2008 10:26:27   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: Volga

O.K., hvala, bom brez smetane. Hvala vam, škoda da ni KL tu, da bi lahko rekla: Hvala ti, joškarca user posted image


Aja, a potem ti to večim govoriš?

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Preliv za torto-nujno!
31.12.2008 10:28:55   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Volga

O.K., hvala, bom brez smetane. Hvala vam, škoda da ni KL tu, da bi lahko rekla: Hvala ti, joškarca user posted image O.K., hvala, bom sporočila, kako je ratalo. 
Jaz namažem smetano, gor dam sadje in potem preliv. Pa zmeraj uspe. Samo moraš paziti, da preliv začneš polivati pri strani, tako, da malo posodo dvigneš in se sam lepo preliva. Nikoli ne smeš zliti na sredino.

(odgovor članu Volga)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Preliv za torto-nujno!
31.12.2008 13:38:38   
Čupka
Tudi jaz dam smetano, nato sadje in potem preliv. Preliva je količinsko malo, plast pride tanka, tako da se zelo hitro ohladi in strdi in ni bojazni, da bi se smetana topila. Preverjeno.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Preliv za torto-nujno!
31.12.2008 14:12:33   
Felicita
joj, volga, upam da še ne delaš, ampak nikar kivija pod želatino!!!! kivi ma encime, ki želatino razgradijo, ne bo ratalo nič oz. bo grd in brezobličen žbljoc. enako velja za ananas.

_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Čupka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Preliv za torto-nujno!
31.12.2008 14:41:31   
blaža
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

joj, volga, upam da še ne delaš, ampak nikar kivija pod želatino!!!! kivi ma encime, ki želatino razgradijo, ne bo ratalo nič oz. bo grd in brezobličen žbljoc. enako velja za ananas.


Ma od kdaj pa to? ko jaz delam crostato, dam vedno kivi pa ananas, pa jagode, pa prelijem čez želatino. samo jaz dam lističe želatine in je vedno vse ok. pa itak, da na sadje moraš dat želatino, ki če ne se takoj zmufa- splesni in rata kosmato.

Jaz bi najprej naložila sadje( brez smetane) in pol po sadju bi dala želatino lističe in pol bi okrasila z smetano.

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Preliv za torto-nujno!
31.12.2008 15:09:44   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: blaža

IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

joj, volga, upam da še ne delaš, ampak nikar kivija pod želatino!!!! kivi ma encime, ki želatino razgradijo, ne bo ratalo nič oz. bo grd in brezobličen žbljoc. enako velja za ananas.


Ma od kdaj pa to? ko jaz delam crostato, dam vedno kivi pa ananas, pa jagode, pa prelijem čez želatino. samo jaz dam lističe želatine in je vedno vse ok. pa itak, da na sadje moraš dat želatino, ki če ne se takoj zmufa- splesni in rata kosmato.

Jaz bi najprej naložila sadje( brez smetane) in pol po sadju bi dala želatino lističe in pol bi okrasila z smetano.


pol pa dost hitr pojeste to... namreč kivi vsebuje aktinidin, ananas pa bromelain, ki sta proteinazi (razrajujeta proteine), zato se ju ne uporablja v slaščicah z želatino (želatino naredi želatinasto kolagen, ki je protein) in v mlečnih izdelkov, ki niso namenjeni takojšnjemu uživanju (razgrajujeta kazein in druge mlečne beljakovine, kar ima kvarni učinek). seveda oboje velja za sveže sadje ker termična obdelava te encime uniči, zato bo npr ananas iz pločevinke čist neproblematičen.


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Preliv za torto-nujno!
2.1.2009 11:26:44   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

IZVIRNO SPOROČILO: blaža

IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

joj, volga, upam da še ne delaš, ampak nikar kivija pod želatino!!!! kivi ma encime, ki želatino razgradijo, ne bo ratalo nič oz. bo grd in brezobličen žbljoc. enako velja za ananas.


Ma od kdaj pa to? ko jaz delam crostato, dam vedno kivi pa ananas, pa jagode, pa prelijem čez želatino. samo jaz dam lističe želatine in je vedno vse ok. pa itak, da na sadje moraš dat želatino, ki če ne se takoj zmufa- splesni in rata kosmato.

Jaz bi najprej naložila sadje( brez smetane) in pol po sadju bi dala želatino lističe in pol bi okrasila z smetano.


pol pa dost hitr pojeste to... namreč kivi vsebuje aktinidin, ananas pa bromelain, ki sta proteinazi (razrajujeta proteine), zato se ju ne uporablja v slaščicah z želatino (želatino naredi želatinasto kolagen, ki je protein) in v mlečnih izdelkov, ki niso namenjeni takojšnjemu uživanju (razgrajujeta kazein in druge mlečne beljakovine, kar ima kvarni učinek). seveda oboje velja za sveže sadje ker termična obdelava te encime uniči, zato bo npr ananas iz pločevinke čist neproblematičen.



Sem prelila po kiviju in je bilo prav lepo. Tudi stalo je skupaj, tako da ni bilo panike, res ne. Pa spodaj brez smetane, samo okrog, po obodu pa kupčki smetane. Še danes je en košček v hladilniku in še vedno skup stoji.

Mišni, ne večim, samo prijaznim osebam user posted image

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?
Kravje mleko za dojenčka: da ali ne?
Čeprav je bilo že veliko povedanega in zapisanega, a še vedno tema o kravjem mleku za dojenčke odpira marsikatere polemi...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?