|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   asimetrija
8.5.2010 19:45:04   
hmmm
Lp. Imam sinka, s katerim hodiva v Ra in nekje dva meseca na fth. Ugotovljena je hipotonija in asimetrija. Vaje delava vsak dan, a me skrbi asimetrija, saj se je z gibalnim razvojem poslabšala. A ste imele mamice s podobno diagnozo tudi takšno izkušnjo; prej je bila sicer nakazana asimetrija, zdaj ga pa v položaju pasenja kravic vredu vleče v eno stran oz. glavico .Ra imava šele čez mesec dni. Kako se je pri vaših otrocih to poznalo na gibanju, ali ste asimetrijo odpravili popolnoma oz. do kakšne mere? Upam le, da je to zgolj začasen efekt in da bo prišlo do izboljšav, saj že od rojstva uporabljam handling, vaje iz fth pa delava 2 meseca+ enkrat tedensko z terapevtko. Prosim za vaše izkušnje.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: asimetrija
8.5.2010 23:41:43   
mya1802
zivjo, midve sva imeli blago asimetrijo, stara je bila 4-5 mesecev, sva šli k fizioterapevtki in se ji pri nalednjem obisku ni nič več poznalo. Sedaj je vse uredu, pa vseeno hodiva malo potelovadit k fizioterapevtki in po vsakem obisku zna že marsikaj, npr. sedeti itd. Pa nisem doma skoraj nič vaj delala, samo malo sem "raztegovala" tisto stran, ki je bila "izbočena". Fizioterapevtka je pa svoje naredila....full sem zadovoljna z njo.

(odgovor članu hmmm)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: asimetrija
10.5.2010 18:09:34   
marjetica8
midva tudi hodiva na fth sedaj 3 mesece. Ima diagnozo blaga hipertonija in asimetrija. Hipertonija se je zelo hitro popravla. Z asimetrijo se pa še vedno matramo, ker mali nekako noče sodelovat. Poseda se namreč samo na levo stran. Dosegli smo, da je začel kobacat (prej je plazil po trebuhu in se odrival samo z levo roko) in da je začel hodit ob opori. S kobacanjem in hojo je vsaj primoran prenašat težo iz ene na drugo nogo. Posedat se pa noče na desno pa naj delam kar hočem. Ta problem moramo rešit na naslednji fth.
Če gre na slabše, bi jst na tvojem mestu hotla met še eno strokovno mnenje. Pejt privat na eno uro fth k eni druhi fizioterapevtki, pa boš vidla kaj bo rekla...SREČNOuser posted image

(odgovor članu mya1802)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: asimetrija
12.5.2010 11:54:25   
pinkulja
tudi mi imamo podobne težave. kakšen športni voziček mi svetujete, ker bo košaro zdaj zdaj prerastel, star pa je 2,5 meseca. kako se vam je obnašal v lupinici? eni jo svetujejo, drugi ne.

(odgovor članu mya1802)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: asimetrija
12.5.2010 11:56:03   
pinkulja
kako pogosto ste hodile na fizioterapije? se je katera posluževala zasebnih fizioterapevtk? Ima kdo izkušnje z Jožico Potrč iz Pesnice?

(odgovor članu pinkulja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: asimetrija
12.5.2010 11:57:13   
pinkulja
h kateri terapevtki si hodila in kako pogosto?

(odgovor članu mya1802)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: asimetrija
12.5.2010 12:15:02   
marjetica8
IZVIRNO SPOROČILO: pinkulja

h kateri terapevtki si hodila in kako pogosto?


A jst? v Staro Goro pri Novi Gorici, k fizioterapevtki Simoni...kako se piše, povem jutri k gremo glih dol (sem pozabla). Drugače hodimo na fth enkrat na 14 dni.

(odgovor članu pinkulja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: asimetrija
28.5.2010 12:56:42   
pinkulja
h kateri fizioterapevtki si hodila?

(odgovor članu mya1802)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: asimetrija
28.5.2010 12:57:29   
pinkulja
iamamo podoben problem, pa je vedno slabše, pa so rekli, da ni hudo.

(odgovor članu hmmm)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: asimetrija
28.5.2010 12:59:43   
pinkulja
žal sem iz čisto drugegag konca Slovenije. jaz hodim tudi na 14 dni k fizioterapevtki, če imam srečo, privatne pa so vse zasedene. sem enonašla ,a mi ni všeč.

(odgovor članu marjetica8)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: asimetrija
17.6.2010 9:09:38   
biba14
IZVIRNO SPOROČILO: pinkulja

kako pogosto ste hodile na fizioterapije? se je katera posluževala zasebnih fizioterapevtk? Ima kdo izkušnje z Jožico Potrč iz Pesnice?


Mi hodimo k gospe Jožici že od 3.meseca dalje, zaradi hipertonije in asimerije. Na razvojno amb.bi takrat morali čakati 4 mesece in bi bilo že zdavnaj prepozno, tako pa nas je privat fizioth.rešila. Hodili smo 3-4x na mesec, nato 2x,sedaj pa le še 1x. Hipertonija je še malo prisotna, ampak to opazi le terapevt, asimetrije že dolgo ni več. Pri slabem letu kobaca,se dviguje, ob opori hodi. Jožica je zakon. Res priporočam.

(odgovor članu pinkulja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?