|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   cerebralna paraliza
21.3.2006 15:59:26   
jajo
Želela se bi pogovoriti s kakšno mamico katere otrok je imel podobno simptomatiko kot ima moja hči rojena s 7 meseci. V razvojni je napisala da ima izrazito nevrološko simptomatiko, izstopa zvišan mišični tonus zlasti spodnjih okončin. Začele bomo hoditi na fizioterapijo v KC k dr.Travnik. V razvojni me je opozorila da če to ne odpravljamo pride do cerebralne paralize.
Sem vsa panična in na tleh.user posted image

Ali katera karkoli ve o kakšnem primeru.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: cerebralna paraliza
21.3.2006 16:26:11   
POKPOK
Pozdravljena!
Tudi moja hčera, 2,5 m prezgodaj rojena, je imela izrazito povišan mišični tonus - napetost mišic. Takoj po odpustu sva začeli z fizioterapijo. Še vedno jo obiskujeva 2 x tedensko privat in 1 x v zdravstvenem domu (če ne odpade). Sedaj pri 10 m korigirano je napetost mišic popolnoma izginilauser posted image .
Prosi fizioterapevtko, da ti pokaže masažo. Večkrat dnevno masiraj cele noge, stopala, vsak prst posebej... Pa seveda redno telovadit in razgibavat... Na spodnji in notranji strani noge se vidijo gubice, poglej kje jih je več, tam je višja napetost.
Boš videla, čas in redno delo bosta prinesla rezultate.
Samo brez panike.
Lp

(odgovor članu jajo)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: cerebralna paraliza
21.3.2006 19:34:22   
Anonimen
Hoj!
Najbrž misliš g. Stravnik v KC. Če  si napotena k njej boš tam dobila vsa potrebna navodila, saj je odlična terapevtka z odličnimi uspehi.
Glede cerebralne paralize te čisto razumem da si na tleh, saj sem bila sama tudi na tem. V porodnišnici so mi že rekli da je velika možnost da se razvije in sva bile napoteni na NFT že takoj ob odpustu, praktično je bila hči še v minusu korigirano. Ko sem izvedela o CP sem bila čisto na tleh, saj še nisem vedela da je vse mogoče omiliti in celo odpraviti z NFT, pravilnim handlingom in vestnim delom tudi doma. Res velikooo delava, pustim se voditi samo terapevtki in vse delam tako kot reče ona. In rezultati pri 16 m - korigirano13.5 mes:
- nobenega napačnega vzorca gibanja
- prav te dni se je začela sama vsedati
- gre na vse štiri,
v glavnem glede na pričakovanja pediatrov je presenetila vse, saj je zelo težka, s poškodbo v možganih.
Še veliko bo treba delati da jo spravimo na noge, vendar ni važno kdaj bo to važno da bo pravilno !!!

Probaj se umiriti in  razmišljati pozitivno, saj je velik plus če bo obravnavana že od vsega začetka. Sploh pa pri tako odlični terapevtki.

user posted image  LP tebi in hčeri in veliko uspeha
(mogoče se še kdaj vidimo na terapiji)


(odgovor članu POKPOK)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepša voščila za mamo
Ravno takrat, ko potrebujemo navdih za čestitko, ki bi jo radi namenili mami, se nam rado pripeti, da ostanemo z izprazn...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?