|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dvoletniku je obupno dolgčas
15.1.2008 14:54:33   
živa
... za kar je v največji meri seveda kriva mama, ker ga ni vpisala v vrtec user posted image . Ker pa zdaj do septembra nimamo šans, da ga vpišemo, mi, lepo prosim, svetujte, kako naj prebrodimo tole zimo v Ljubljani, ko je kar naprej megla ali dež. Jaz sem doma na porodniški in mali, predvsem zaradi dolgčasa, preizkuša meje 100 na uro, pa še ljubosumen je na bratca (ta je star 2,5 meseca).

Sicer ga dopoldne pride zabavat moja mami ali pa gre v spodnje nadstropje k tašči, ampak kak dan to ne gre ali pa čez vikend, in takrat ne ve več, kako bi še obrnil igrače oziroma naju z možem. Začne metat igrače, začne se metat po tleh, polivati sok iz flaške in podobne neumnosti, zraven pa gleda, če mu bova dovolila oziroma kako daleč lahko gre. S tem seveda nič ne doseže. Razlike ni, če se igraš z njim ali pa se igra sam in jaz npr. rihtam dojenčka, če mu je dolgčas, je na čase prav nemogoč.

Kaj naj torej do lepšega vremena počnem z dvoletnikom, da mu ne bo tako dolgčas?

Lp,

živa
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dvoletniku je obupno dolgčas
15.1.2008 15:13:02   
Anonimen
Prstne barve, slano testo, risanje ... 

(odgovor članu živa)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: dvoletniku je obupno dolgčas
15.1.2008 15:24:40   
Spark
Ali pa skupaj sestavljajte kake kockice. Moja punči 3l je v vrtcu, doma pa imamo dojenčico staro tolko kot vaš mlajši. Ampak čeprav je v vrtcu, ko pride domov je včasih ljubosumna na tamalo. Zelo je vesela, ko se same zapreve v njeno sobo in se igrava z igračkami, bereva knjigice, riševe z vodenkami. Takrat je pravi angleček. Sem pa razmišljala, da bi jo peljala v kino, ker tam še nismo bili. Pa dostikrat grem po njo v vrtec, in gremo lepo počasi domov- do vrtca imamo 3km. Drugače ne mara hoditi ampak takrat uživa, ker po poti opazujeve in komentirave hiše, ograje, vse kar nama pride po poti. To je neka najina igrica. Potem ko prideva po tem dolgem sprehodu domov se pa tudi sama zamoti z igranjem. Aja, pa ven pojdite ne glede na vreme. Tamalemu obleči palerino gumijaste škornje pa naj hodi. Jaz si bom za tak primer nabavila še kengurujček, tako, da bom tamalo notri dala, pa gasa. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: dvoletniku je obupno dolgčas
15.1.2008 17:12:23   
dskubin
Mi imamo doma dveletnika in desetesečnico. Na momente je nemogoč, na srečo nima prevečkrat izpadov ljubosumja, ampak hudo je samo če smo cele dneve doma. Sej po eni strani je logično, ne more se dneve in dneve in tedne igrat z istimi igračami, bit v isti sobi. Poskusi zamenjat s kom igrače (jaz kolobarim z našimi, imamo 3 velike škatle in 2 sta pospravljeni. Ko vidim, da ga igrače ne zanimajo pustim zunaj tisti 2, ki sta še v redu in zamenjam škatlo). Sicer se pa že od vedno sam zamoti za kar veliko časa, ampak največkrat takrat, ko imam jaz čas. Ko pa ga nimam,... Aja doma smo pa samo če smo bolni, drugače ju poskusim na vsak način peljat vsaj malo ven, ne glede na vreme. tamalo mam v ruzaku ali vozičku, on hodi. Tudi če je dež, megla, tema,... Gremo ven, ker smo potem vsi boljše volje.

_____________________________

I don't know who you are -
But you probably deserve a hug.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: dvoletniku je obupno dolgčas
15.1.2008 17:24:35   
Anonimen
Odpravite se ven na sprehod ne glede na vreme. Letos temperature niso tako nizke, da to ne bi bilo mogoče; zadnje dni so prav spomladanske. Zrak dela čudeže :).

(odgovor članu živa)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: dvoletniku je obupno dolgčas
15.1.2008 17:57:17   
živa
Če se le da, gremo definitivno ven, da se malo prelufta (z vozičkom, triciklom ali peš). Ker pa je zadnje tri mesece smrkav in ima občasno vročino, ga ob dežju ne peljem ven. Poleg tega nimam vozička z dežno prevleko, da bi dojenčka lahko peljala ven v dežju, ko sem ga pa navezala v trak, je imel ledene noge. No, kadar je kolikor toliko znosno vreme, gremo ven dopoldne, potem pa nam ostane še vse popoldne za igro v hiši (preden vstane in pride k sebi in poje malico, je v tem letnem času že tema).

Prstnih barv mu ne dam, kadar smo sami, ker bi jih imela povsod, kadar mu ne bi stala za hrbtom, in če imaš doma dojenčka, to pač ne gre vedno. Plastelin ga ne zanima, razen če ga jaz oblikujem, navadne barvice za dve minuti, kocke večinoma toliko, da jih strese iz škatle, enako žebljički, ki jih stresa v kozarčke ali na tla, sestavljanko Nodi mu moram pomagat, kake lažje mu niso preveč zanimive, knjigice so super, ampak to nama vzame 15 minut, risanke isto, avtomobilčki kakor kdaj, žogo bi metal po stanovanju in si jo ne bi podajal ... Saj se zamoti sam, včasih tudi dlje časa, ampak potem se naveliča ali pa vidi, da se npr. ukvarjam z dojenčkom, potem pa začne počet neumnosti.

Aja, pa dvakrat na teden greva popoldne na kako aktivnost (telovadba, plavanje), da se malo zamoti in da gre nekdo nekam z njim brez bratca.

Še kake ideje bi mi prav prišle!

Lp,

živa 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: dvoletniku je obupno dolgčas
15.1.2008 22:05:07   
Anonimen
Kaj pa da ga pustiš čisto pri miru, vsaj pol ure, če ne več, se ne zna zamotit sam?

(odgovor članu živa)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: dvoletniku je obupno dolgčas
15.1.2008 22:43:55   
živa
O ja, se zna, navadno s kako stvarjo, ki mi ni všeč user posted image  (potiska žebljičke pod klavir, štemplja po mizi, poliva sok po kapljicah ipd.).

Ne, resno, saj se zamoti, ampak tudi če je to večkrat po pol ure, ostane še preveč ur dolgčasa do 20h, ko gre (recimo da gre) spat. 

Lp,

živa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: dvoletniku je obupno dolgčas
15.1.2008 23:29:40   
piščanc
kaj pa če najameš kakšno varuško, da ga nekam odpelje? tko vsak popoldan ali dopoldan? ali vsaj trikrat na teden za eno uro. ali pa kakšna soseda, ki ima tudi otroke, mogoče psa in ga naj skupaj ven peljeta. nas sedaj rešujejo samo obiski pri sosedih in njihovih otrocih, da nismo skoz doma.

lahko mu naredite grad iz postelje, da teče po stopnicah, posluša glasbo in plešete, ampak fejst na glas, baloni, obisk knjižnice je pri nas zelo popularen...

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: dvoletniku je obupno dolgčas
16.1.2008 1:10:33   
karmy
kaj pa če mu daš kakšne risanke? user posted image moj je prvič videl risanke ko je bil cca. 2 leti star....je bil tako tiho tam pred tvjem skor 3 ure, ko se mu je tako zanimivo zdelo da sem ga mogla it gledat če je še živ... user posted image

_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: dvoletniku je obupno dolgčas
16.1.2008 6:45:36   
rija
po moje mu ni dolgčas, ampak je ljubosumen in išče vajino pozornost. pač negativno.

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: dvoletniku je obupno dolgčas
16.1.2008 9:02:04   
Pajaca
Kot vem imajo nekateri vrtci v lj neke urice za take otroke, ki so pač doma pa da pridejo za par uric v vrtec in se igrajo, ogledajo kakšno igrco. Mal se pozanimaj pa ga začni vozit na take zadeve.

Drgač pa naš dvoletnik se zna sam zamotit in če smo sami doma ga praktično ne vidim celo dopoldne, tko da ti ne znam pomagat.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: dvoletniku je obupno dolgčas
16.1.2008 13:06:08   
urskas
tudi jaz imam obe doma. Razlika med njima je 2 leti in 2 meseca. Prve mesece je bilo najlepše... ko sem imela še dovolj časa za ta starejšo.... Potem pa je nasrečo bilo poletje in lepa jesen in je šlo brez večjih problemov:

Pa še kakšno idejo: včasih ji dam cunjo in mi "pomiva" kopalnico, drugič jo posadim na kuhinjski pult, da mi zmeša moko in vodo, spet naslednjič jo naučim kako naj zloži robčke...  Drugače pa jo enkrat tedensko peljem na cicibanove urice, enkrat gremo za cel dan k moji mami, enkrat ali dvakrat tedensko se dobimo s soesdami in je teden naokoli. Za vikende je pa itak dežurni očka.

Najtežje je bilo zadnja dva meseca, ko je poleg vseh prehladov in viroz postala še zelo ljubosumna in kar naprej nagaja mlajši sestrici...

Sicer pa bo kmalu pomlad in se boste imeli ful luštno....

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?