|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zgrudana moka!
28.9.2007 22:16:44   
Akil
Včeraj sem kuhala čufte v paradižnikovi omaki.  Sicer jih nisem kuhala prvič, ampak še nikoli mi omaka ni uspela.
Kako naredite omako, da se vam moka ne zgruda?????user posted image   Jaz potem, ko naredim omako (z grudicami) precedim v drugo posodo (vedno jezna ko user posted image ).  Šele nato dodam mesne kroglice!
Zakaj se mi to dogaja?  Sem se včeraj skoraj zjokala zraven štedilnika, pa tako rada kuham!  Sem se odločila, da jih bomo hodili v gostilno jest, ker jaz jih ne kuham več (razen, če bo kakšen nasvet padu, takrat moram probat)!user posted image


_____________________________

Živi vsak dan, kot da je zadnji. Enkrat boš imel prav!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zgrudana moka!
28.9.2007 22:33:35   
smrka
Ko dodajas moko v kako omako, nesmes nikoli direkt v omako dat cisto moko. Probaj dat moko v kozarec, dodat vode notri in fajn zmesat..... potem to zlijes v gulas, ali kero drugo omako. Ko zlivas to moko v omako, mora ta omaka vreti da se ta moka ne zgrudi.

Jest ponavadi ko kuham kako omako naredim tako: najprej preprazim cebulo, potem ko je cebula "steklena"dodam moko, promesam in dodam paradiznikovo mezgo, mal mesam in potem dodam vodo... tako da je omaka ze gosta in potem ne dodajam vec moke.

Probaj narest tako kot delam jaz.

(odgovor članu Akil)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Zgrudana moka!
29.9.2007 16:22:32   
g
Vedno in povsod - pri omakah, pudingih kremah - si pomagaj z metlico, nikoli in nikdar ne boš imela grudic! In kot je že Smrka povedala, ko želiš dodati moko jo v majhni skledici razredči z vodo (kot bi pripravljala testo za palačinke) in počasi vlivaj v pripravljeno omako in non-stop mešaj z metlico pa ne bo grudic!
Čao-čao

(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Zgrudana moka!
29.9.2007 20:28:59   
Jessy
V nek lonček daj malo hladne vode, nato dodaj moko in fino stepaj, da je popolnoma tekoče. Jaz uporabim kar palični mešalnik. Nato pa ob mešanju vlivaj tako pripravljeno zmes v omako in ko se ti zdi, da je dovolj gosta, prenehaj z dodajanjem moke. Če delaš tako, ne rabiš metlice, saj grudic zagotovo ne bo.

Pa tista mešanica naj ne bo prečista, niti ne pregosta. Zgornja primerjava z maso za palačinke je res ta prava. Torej, tako gosto, kot za palačinke. 

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu g)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Zgrudana moka!
29.9.2007 20:58:23   
bamby
Lahko pa tudi te čufte v moko povalaš in daš v omako, pa se bo moka lepo in enakomerno razpustila in zgostila omako. Vendar za tako gostenje je za bolj malo omake. Zdaj če je rabiš več, potem kakor so predhodnice napisale: moko fajn razmešaj v vodi in prilivaj omaki do željene gostote.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?