|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   duda pri 3-letnici
15.10.2007 17:04:01   
BRINA J.
Pozdravljeni vsi skupaj. Naša mala bo še ta mesec dopolnila 3 leta. Prosim vas za nasvete kako ukiniti dudo, predvsem zato ker je zobozdravnica rekla da zaradi dude lahko ima tudi pogoste angine.   Saj čez dan je skoraj brez nje, razen ko je slabe volje, zvečer pa nemore brez nje spat. Hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: duda pri 3-letnici
15.10.2007 19:44:27   
barakuda
Ne vem kako naj ti pomagam, pri nas smo stari dobri dve leti in doma moramo imeti obvezno dudo, v vrtcu pa je ne pozna, pa je tam do treh popoldne user posted image

(odgovor članu BRINA J.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: duda pri 3-letnici
15.10.2007 20:12:51   
Anonimen
predvsem zato ker je zobozdravnica rekla da zaradi dude lahko ima tudi pogoste angine.


user posted image  to pa prvič slišim.

ne ukinjaj je na silo. Moje mnenje. Jo pač naj ima, če se z njo potolaži.

(odgovor članu barakuda)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: duda pri 3-letnici
15.10.2007 20:22:12   
barakuda
Ja imaš prav, na silo se nič ne naredi. No mogoče več škode kot koristi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: duda pri 3-letnici
15.10.2007 20:35:32   
viv_
Pri nas je pri 2 letih in pol Mirni zobarca rekla, da to ni dobro za zobke. Mirna je bila potem takoj za akcijo, ker lepota je le pomembna user posted image  in sva se zmenili, da dava dude sosedom za mucke. Prvi večer je bila kar kriza, potem je bilo pa OK.

Je bila pa že čisti odvisnik. Non stop je mela dudo v ustih.

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu barakuda)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: duda pri 3-letnici
15.10.2007 20:37:50   
altati
Meni osebno se zdi pa 3-letnik resnično že prestar za dudo.
In mislim, da je tudi sposoben razumeti, zakaj jo je potrebno dat stran.
Bi se pa vsekakor z njim poskušala dogovorit za kakšno 'veliko nagrado' (ki si jo zeloooo želi), v kolikor jo da stran.

Pri nas smo dudo pri starejši ukinili pri  18-ih mesecih (vzela jo je luna in jo nesla drugim otrokomuser posted image user posted image ), mlajši točno pri 2-eh letih (ukradla jo je vranauser posted image user posted image ), naš najmljaši jo je pa sam ukinil pri 7-ih mesecih. Aja, da ne pozabim. Starejša ni imela nobene krize, mlajša jo je pa imela kakšne 2 večera. Tista dva večera sem jo malo stisnila k sebi in pocrkljala.In to je bilo to.

(odgovor članu barakuda)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: duda pri 3-letnici
15.10.2007 21:11:15   
hrabra miška
Men se pa ne zdi da je to neka kriza,če ima dudo. Pač so si otroci različni. Pazi samo da ji jo ne boš na silo vzela,ker je duda po tolikem času že del nje,in lahko narediš več škode na njeni psihi kot pa koristi pri zobeh.

_____________________________

Pazite na svoje otročke kot na zaklad.
Vsak je drugačen,vsak je edinstven.

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: duda pri 3-letnici
15.10.2007 22:11:02   
Pikca
jaz sem imela zvečer za zaspat flaško do šole... zobki čist lepi, nobenih angin...

moja hči se pa pri 3 l. pred spanjem še doji...

tko, da bi ji jaz dudo zaenkrat pustila.

(odgovor članu hrabra miška)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: duda pri 3-letnici
16.10.2007 8:09:42   
Nika v službi
Jaz pa našo 2-letnico počasi pripravljam, da bi dudo dala stran. Sicer jo imamo samo za zaspat, čez dan jo itak ni imela nikoli, zvečer pa je obvezna ob uspavanju.

Ji že kar nekaj časa razlagam, da jo bova nesli mladim račkam (ker hodiva na sprehode mimo Save, kjer je mama račka in male račkice), ker one pač ne morejo kupiti dude. Je kar zagreta, da bi jo dala račkam. Kupila sem tudi knjigico Adijo, duda, da bi jo še knjiga malce dodatno vzpodbudila k odločitvi.

Če ne bi septembra začeli z vrtcem, bi se za odvajanje od dude najbrž prej odločila, tako pa še kar malo čakam, da ne bi bilo preveč novosti na kupu.

Sicer pa duda ni tako nedolžna zadeva - ne samo da slabo vpliva na izrast zobovja in čeljusti, posledično vpliva tudi na slabšo izgovorjavo.

(odgovor članu Pikca)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: duda pri 3-letnici
16.10.2007 14:17:11   
lepa posadka
Mi smo se kar nekaj časa pogovarjali in jo je potem sam dal MIklavžu za manjše otroke - hkrati pa smo napisali dolgo pismo za darila. Je težko dal...a je zmogel. Po umivanju zobk smo šli še enrkat v peharček pogledat. Zjutraj je bilo navdušenje nad Lego traktorji skrajno. Samo še zvečer vprašal: kaj pa duda in smo rekli: kje je duda? Nikoli več vprašal.
Težko si pa predstavljam, da bi naredili nekaj na silo in brez razlaganja. Mi smo kar en mesec govorili o tem kako bodo drugi otroci veseli njegove dude in kaj bi si želel za Miklavža. Pa kako bodo njegovi zobki veseli, da ne bo dude...
Srečno!

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: duda pri 3-letnici
16.10.2007 16:09:03   
FANTEK1
Tvoja je ze velika punca in razume marsikaj, zato ji lahko reces da jo boste dali dedku Mrazu v zameno za darila, ali pa kaj podobnega

(odgovor članu BRINA J.)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: duda pri 3-letnici
17.10.2007 8:48:28   
k1
naša že nekje od 2 leta nima dalje, pa že prej je bila samo za zaspati. šli smo v zoo lj in že 14 dni prej smo ji govorili, kako bomo dali dudo opici. no in res smo - kao vrgli - dudo opici in od takrat dalje je več nimamo. pa vsakemu pove, da je dudo dala opici.

tako smo mi enostavno odpravili dudo.

(odgovor članu FANTEK1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: duda pri 3-letnici
17.10.2007 12:13:03   
KIKI****
Meni pa ne da ni lepo da imajo veliki otroci dudo ampak mi je rs grdo, pa se v naprej opravičujem če sem koga užalila.
Duda je za dojenčke, za pomirjanje in občutek cucljanja. Ko otrok začne jesti tega ne potrebuje več-oziroma ko mu zrastejo vsaj titi zobje ki zadostujejo za žvečenje. ( do 2 največ 2,5 let).
Dobro vemo da opozarjajo na čimprejšnjo odstranitev dude zaradi alabosti zobovja in čeljusti ki j lahko duda povzroči.
Jaz sem jo mojim dvema pustila  (sinu) do 19 meseca in hčeri do 21 meseca.


(odgovor članu k1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: duda pri 3-letnici
17.10.2007 14:49:24   
Lenny
Brina, a poznate miško, ki odnese dude v hiško starih dud? Ima morda njena duda kakšno luknjico?
Najin maxi je dudo pregriznil, potem sem jaz vsak dan še malo s škarjami pomagala, pa s selotejpom jo je skušal zalepiti. No, na koncu ni bilo druge, kot da jo je nastavil k oknu, da jo bo miška ponoči odnesla v hišo starih dud. Zjutraj ga je čakala nagrada-igračka, ki si jo je želel. Tu in tam se je še spomnil na dudo, problemov pa ni bilo.

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: duda pri 3-letnici
17.10.2007 15:08:33   
snow
Kiki, to da je duda samo za dojenčke in da je starejši otroci ne potrebujejo se mi zdi smešno. Dostikrat otrok tako v vrtcu, kot tudi drugje, doživi neprijetno izkušnjo in mu je duda sredstvo, ki ga pomiri, tu ne mislim tega, da starši ne naredijo nič v tej smer, da bi oni otroka potolažili.
Naša ta velika je imela dudo točno 3. leta, ko je upihnila svečke na torti je iz terase stekla v svojo sobo in jaz za njo, kjer mi je dala dudo v roke in rekla naj jo dam Urški na morje, ker je še dojenček. Kje je dobila to idejo ne vem. Vem samo to, da sva jo z možem par mesecev prej nagovarjala, da bi dali dudo nešemu kužku. Tamala pa je pri 21 mesecih sama od sebe dala dudo meni, češ, daj jo muci copatarici, ker je ona ne potrebuje več. Tu bi še povdarila, da sta bili obe hudi odvisnici od dude.
Pusti času čas, in ne oziraj se na druge komentarje, češ da je že prestara. Ko bo pripravljena bo sama od sebe dudo dala stran.

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: duda pri 3-letnici
17.10.2007 21:43:45   
Pia73
Mi smo jo preprosto vzeli.

Pri starejšem sinu, ko je bil star 2. leti. Bil je zelo navezan nanjo a ko je zobozdravnica rekla, da naj se jo najkasneje do 3. leta znebimo smo kar pohiteli. Zjutraj so mu brali eno pravljico o hudobni lisici in ta lisica je medtem, ko nas ni bilo doma prišla in odnesla vse dude,....

Pri mlajšem sinu, ki ni bil tako zelo navezan nanjo pa smo kar uporabili dogodek nekega dne, ko mu je ena gospodična rekla, da je duda bljek. In stvari, ki so bljek pač ne potrebujemo,... Star je bil  leto in pol.

Je pa res, da se to morajo odločiti starši, potem pa ni problem. Najslabše po mojem je, da se odločiš in dudo vzameš potem pa jo zaradi raznih pritiskov, bolezni ipd. vrneš. Ko se odločiš, ni poti nazaj.

_____________________________

Ja, ja,...

(odgovor članu BRINA J.)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: duda pri 3-letnici
17.10.2007 22:27:51   
popi
Ko bo čas jo bo sama odvrgla.Sinu je zobozdravnica rekla,da naj ne pije več po flaški.Je šel in jo zabrisal v smeti. In to pred njo.Tamala pa jo ima še pri 4 letih.No,samo za spat...
Pa jo tudi kmalu odvrgla.Je sama napovedala.
lp

_____________________________

Pleši na glasbo,ki jo slišiš.

(odgovor članu BRINA J.)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: duda pri 3-letnici
18.10.2007 9:24:00   
KIKI****
IZVIRNO SPOROČILO: snow

Kiki, to da je duda samo za dojenčke in da je starejši otroci ne potrebujejo se mi zdi smešno. Dostikrat otrok tako v vrtcu, kot tudi drugje, doživi neprijetno izkušnjo in mu je duda sredstvo, ki ga pomiri, tu ne mislim tega, da starši ne naredijo nič v tej smer, da bi oni otroka potolažili.
Naša ta velika je imela dudo točno 3. leta, ko je upihnila svečke na torti je iz terase stekla v svojo sobo in jaz za njo, kjer mi je dala dudo v roke in rekla naj jo dam Urški na morje, ker je še dojenček. Kje je dobila to idejo ne vem. Vem samo to, da sva jo z možem par mesecev prej nagovarjala, da bi dali dudo nešemu kužku. Tamala pa je pri 21 mesecih sama od sebe dala dudo meni, češ, daj jo muci copatarici, ker je ona ne potrebuje več. Tu bi še povdarila, da sta bili obe hudi odvisnici od dude.
Pusti času čas, in ne oziraj se na druge komentarje, češ da je že prestara. Ko bo pripravljena bo sama od sebe dudo dala stran.


Sama imam pač tak mnenje in pri dudi in flaški nisem popuščala ker poznam par ljudi, ki s imeli predolgo dudo pa naj še kdo reče da duda ne prinese težav z stalnimi zobmi. Vsi ti ki jih poznam (trije) imajo zelo grd odprt ugriz.  Eden zobe naprej, da komaj govori, drugi ima obe čeljusti na ven in tretji, ki ima odkar je imel dudo motnje v govoru še zdaj (imel jo je do 5 leta in je ni in ni hotel dati ven). Tudi sama sem nosila aparat celih 12 let in bil apri zobarju 2x mesečno-še ko sem imela mlečne zobe. Hvala bogu da nisem marala dude ker drugače bi imela ugriz kot krokodil, sem pa kljub vsemu 12 let trpela pri zobarju da imam zdaj lepe zobe.

Razumem da je duda sredstvo za pomirjanje, ampak starši moramo vedeti kaj je za otroka v nadaljne dobro in kaj ne. Saj se da tudi kako drugače pomiriti (z niniko, s stiskom k staršem), otroku ki je star 2 leti in več se da tudi že kaj dopovedati.

No, sicer pa vsak po svoje nosimo odgovornost do svojih otrok.

(odgovor članu snow)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: duda pri 3-letnici
18.10.2007 21:10:20   
Barči78
Eden zobe naprej



Poznam punco, ki ima kar precej zobe naprej, pa ni NIKOLI imela dude! Mislim, da to ni glih od dude. Pa naša jo tud še ima, pa kaj naj, se pač pomiri z njo. Jo bo že enkrat opustila, ne glih na silo vzet, mogoče jo res počasi pripravi, da bo duda šla,....

_____________________________

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: duda pri 3-letnici
19.10.2007 9:20:01   
Mimika1
Sem mnenja, da se pri določenih stvareh morajo odločiti starši in ne otrok. Meni so vsi govorili, da se mora otrok odločiti kdaj bo nehal dudat. Pri sinu smo tudi tako mislili. Po nekaj neuspelih poskusih sem se nekega večera, ko dude nismo našli, v hipu sama odločila, da je naš 3 letnik absolutno prevelik za dudo. Ker sem bila takrat tudi malo jezna, ker dude nismo našli, sin pa bi moral zanjo skrbet (tako smo bili zmenjeni), sem se v hipu odločila, da je konec z dudo. Rekla sem mu, da ima dudo njegova enoletna sestrica, on pa je že velik fant in da veliki fantje nimajo dud. Tisto noč ga je malo metalo, naslednji dan je 2x vprašal zanjo, od takrat naprej pa nič več. user posted image  Nekaj tednov kasneje sem v neki škatli našla eno njegovo dudo (katero sem kot rezervo sama tja skrila in nanjo pozabila), padla mi je na tla in sin jo je pobral ter si jo zatlačil v usta. In jo nato takoj ven pljunil in rekel: bljak, jest nimam več dude  user posted image .

Kako bo pri naši 2,5 letnici me ne skrbi. Načrtujem pa, da jo bomo, če ne prej, pustili dedku Mrazu skupaj s piškoti in mlekom user posted image user posted image

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: duda pri 3-letnici
20.10.2007 18:19:29   
Lianna
IZVIRNO SPOROČILO: popi

Ko bo čas jo bo sama odvrgla.Sinu je zobozdravnica rekla,da naj ne pije več po flaški.Je šel in jo zabrisal v smeti. In to pred njo.Tamala pa jo ima še pri 4 letih.No,samo za spat...
Pa jo tudi kmalu odvrgla.Je sama napovedala.
lp


Je pa že zelo prestara za dudo oz. flaško.

(odgovor članu popi)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: duda pri 3-letnici
20.10.2007 18:20:26   
Lianna
IZVIRNO SPOROČILO: Pikca

jaz sem imela zvečer za zaspat flaško do šole... zobki čist lepi, nobenih angin...

moja hči se pa pri 3 l. pred spanjem še doji...

tko, da bi ji jaz dudo zaenkrat pustila.


Najboljš da jo dojiš do 18 leta. Fuj. Pa sej maš dojenčka, a ni dost da njega dojiš.

(odgovor članu Pikca)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: duda pri 3-letnici
20.10.2007 18:24:41   
dory
moj sicer dude ni nikol maral in sem bla prav vesela....je imel pa zelo rad flaso...ko je dopolnil 2,5leti se mi je zdelo obcutno prevec,da s sabo vlacimo flase ...zakaj,ce lahko normalno pije iz kozarca ali vsaj  po slamci... tko da si nisem dala dost dela...razlozila sem mu da so tko flase kot plenice za dojencke..in vzela...ni blo tezav...jst enostavno ne bi pustila...

(odgovor članu Lianna)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: duda pri 3-letnici
21.10.2007 10:18:29   
Pikca
Najboljš da jo dojiš do 18 leta. Fuj. Pa sej maš dojenčka, a ni dost da njega dojiš.
100 ljudi - 100 čudi... kar se tiče načina tvojega odgovora pa - FUJ!

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: duda pri 3-letnici
21.10.2007 10:35:33   
klepetka
pa saj če ima dudo ssam o  za spat ,po moje ni take krize.drugo bi blo ,če bi jo molzla non stop.
Moja tavečja hči je imela dudo do 4 leta,ravno tak oza spat .Sploh nisem poskušala (no ,ne na silo,zlepa pa že včasih)ji ukiniti,pri 4 ih se je pa sama nekega večera odločilča ,da bo brez .Jo vrgla v smeti in tako čisto brez joka pozabila nanjo.
Tamali je pa imela dudo ,ravno tako sam oza spat,do tretjega leta in se odvadil na isti način kot tavelika.Tud brez problema.

Še zobozdravnica i npediatrinja sta rekli ,da če ima  otrok dudo sam oza spat ,da ni panike .Drugo bi blo spet ,če bi imel flašo(pil cel onoč kakšno slagko zadevo)

To ,da bi bile pa pogoste angine zarad dude mi je pa kar mal osmešno .

Torej,jaz mislim ,da  za spat otroku komot pustiš dudo.


_____________________________



(odgovor članu Pikca)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?