|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   še enkrat o anitperspirantih in raku.....razi...
28.2.2005 20:31:32   
india
Se najprej opravičujem,ker ponovno odpiram to temo, a danes smo svetovalci podjetja Oriflame dobili obvestilo podjetja in laboratorijev v zvezi z informacijo o raku,ki ga povzročajo deodoranti.
Za vse,ki vas to zanima, prilagam uradno poročilo.


LP, Miška:miska:




Aluminij v deodorantih proti potenju


Mediji so v svojih poročilih javnosti povezali uporabo deodorantov, ki vsebujejo aluminijeve soli in nastanek rakastih obolenj, izhajajoč iz trditve, da škodljive aluminijeve sestavine zlahka prodrejo skozi kožo ali vstopajo v telo skozi majhne ureze, ki nastanejo ob britju.
Ta poročila večinoma bazirajo na zastarelih raziskavah in so bila znanstveno ovržena, saj nimajo nobene dejanske osnove.

Nobenega znanstvenega dokaza ali podatkov, temelječih na raziskavah, namreč ni, ki bi podprla to teorijo, da sestavine v izdelkih za nego v predelu pod pazduho ali deodorantih povzročajo raka.
Hišne študije so na podlagi testov, ki smo jih opravili v enakih pogojih uporabe, dokazale nizko vsebnost aluminijevih soli, ki so prodrle skozi kožo. Ena od kliničnih študij je naprimer poročala, da preko antiperspirantov v kožo prodrejo samo sledovi aluminija (0,012%), kar je 40 krat manj kot jo v enakem časovnem obdobju običajno vsrka tanko črevo ob prebavi hrane.

Ameriško združenje za boj proti raku (American Cancer Society) je izvedlo obširne in poglobljene raziskave o rizikih raka na dojkah, ki pa so uporabo deodoranta proti potenju (antiperspiranta) izključile kot možni rizični faktor.
Ena od študij je raziskovala učinke kombinacij britja pod pazduho ter uporabe deodoranta, ki preprečuje prekomerno potenje. Izsledki niso pokazali nobene zvišane rakotvorne nevarnosti na prsih pri ženskah, ki so uporabljale deodorant ali antiperspirant. Prav tako rezultati ne kažejo povečanega tveganja za nastanek raka na dojki pri ženskah, ki so se brile pod pazduho in uporabljale deodorant proti potenju, niti pri ženskah, ki so deodorant ali antiperspirant uporabljale v roku ene ure po britju.

Sestavine, ki se uporabljajo v kozmetiki, so pod strogim nadzorom Evropske kozmetične direktive (European Cosmetics Directive) ter so podvržene natančnim varnostnim kontrolam ter znanstvenim analizam. Varnost teh sestavin je trenutno splošno uveljavljena in nesporna po vseh zakonskih določilih ter tako splošno potrjena za uporabo v deodorantih, ki preprečujejo prekomerno potenje (antiperspirantih).
Še več, Aluminium Chlorohydrate (slovensko: aluminijev klorhidrat), najpogostejša aktivna sestavina v deodorantih, ki preprečujejo prekomerno potenje, je s strani FDA iz Združenih držav Amerike opredeljena kot »sestavina 1. kategorije: varna in učinkovita«.
Kozmetična industrija tako verjame v varnost izdelkov za preprečevanje prekomernega potenja (antiperspirantov) in deodorantov.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   še enkrat o anitperspirantih in raku.....razi...
28.2.2005 20:37:20   
Annny
Morda res ne gre valiti krivde na aluminijeve spojine, ampak na (pretirano) uporabo deodorantov kot takih...če logično pomisliš- dandanes je koža pod pazduho stalno prepojena z deodoranti...se sploh ne čudim, da se na njej (in v končni fazi na prsih) začnejo pojavljati rakaste spremembe..Ni pa tu nobenega pravila- poznam žensko z rakom na dojkah, ki nikoli ni uporabljala dea.

Težko je soditi o raku..zaenkrat je pač še zelo skrivnostna bolezen.
Drži pa, da nobeno pretiravanje v življenju ni dobro in posledice tega se vedno (tako ali drugače) pokažejo na telesu.

LP

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   še enkrat o anitperspirantih in raku.....razi...
28.2.2005 20:42:21   
Zea
No ja, jaz sem tudi ena od tistih, ki antipersperanta ne uporablja več. Ga pa zelo pogrešam. :(
Tudi če je tvoje pismo resnično pa se mi zdi nasplošno nezdravo, da neka snov preprečuje potenje, a ne?

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   še enkrat o anitperspirantih in raku.....razi...
28.2.2005 20:48:22   
Annny
Pa še to:
laboratoriji in svetovalci podjetja Oriflame nikakor niso neki neodvisni raziskovalci, ampak jim gre v ozadju predvsem za uspešno prodajo lastnih proizvodov še naprej.
Produktov ne poznam in jih ne sodim.

Kar rabimo, je neodvisna študija...pa še tu je vprašanje, če zadaj ne stoji kak lobi in koliko je V RESNICI zraven neodvisnosti..človek nikoli zares ne ve:)
Take raziskave ponavadi tudi dolgo časa trajajo- desetletja, preden bi bili preprični o pravilnosti rezultatov...predolgo, da bi proizvajalci čakali.

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   še enkrat o anitperspirantih in raku.....razi...
28.2.2005 20:48:49   
india
Zea, če dvomiš v resničnost tega pisma, si poglej stran

http://www.oriflame.si/contentTemplates/news.jhtml?navigBarFirstLevel=%2FconsultantServices%2FnavigbarFirstLevel.jhtml&navigBarSecondLevel=%2FconsultantServices%2FconsultantNews%2FnavigbarSecondLevel.jhtml&_DARGS=%2FcontentTemplates%2FnewsLeftColumnSegment.jhtml.2_A&_DAV=%2Fcontent%2Flive%2FNews%2Fsl_SI%2F152719327.xml

pa si sama preberi,kaj so napisali strokovnjaki.

Bistvo pa je v odstanjevanju slabega vonja.
Lp, Miška:miska:

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   še enkrat o anitperspirantih in raku.....razi...
28.2.2005 20:53:27   
Zea
Ej Miška, jaz v vse dvomim - to je v moji naravi. Saj nisem mislila, da študije niso bile narejene ali, da to pismo ni resnično. Ampak take študije me spominjajo na tisto, ko so ugotavljali če je kajenje škodljivo (mislim, da je bilo to v 50-ih?) in so na miših ugotovili, da NI ŠKODLJIVO! No in zdaj 50 let kasneje?

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   še enkrat o anitperspirantih in raku.....razi...
28.2.2005 20:57:36   
india
Sorry, Zea, kozmetična podjetja,ki nekaj prodajajo, se pač prepričajo v kvaliteto svojih izdelkov in je prav, da v primeru takih izjav in trditev,kot je bila ta, naredijo še kakšno raziskavo več. Prav je tudi, da dajo v javnost rezultate svojih raziskav neglede na to, ali so le ti pozitivni ali negativni za podjetje samo.

Vendar, da ti sedaj ne uporabljaš več antiperspiranta, ker je pač prišla v javnost prejšnja trditev, je pa tvoja odločitev in tu ti jaz ne osporavam, imaš vso pravico. Jaz na primer sem ga vedno uporabljala in ga vedno tudi bom.


(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   še enkrat o anitperspirantih in raku.....razi...
28.2.2005 21:18:10   
babylove
Mail na to temo, ki sem ga jaz dobila, ne govori o prodiranju škodljivih smovi iz kozmetike v kožo, ampak ravno obratno - o nevarnosti preprečevanja prodiranja škodljivih snovi IZ kože (=preprečevanje potenja). Na ta način zadeve, ki bi jih telo naravno sicer rado izločilo, zablokiramo in ostanejo v nas in to bi naj (poleg ostalih dejavnikov) povečalo možnost nastanka rakavih obolenj. Miškino poročilo tega ne omenja!

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   še enkrat o anitperspirantih in raku.....razi...
28.2.2005 21:25:02   
Zea
Ma pa saj ravno o tem govorim - jaz bi ga tudi rada in ga zelo pogrešam. Ampak naj me prosim nekdo v to utemeljeno prepriča - npr. z neodvisno študijo, čez neko konkretno časovno obdobje!

Saj ne izključujem, da so tisto prvo pismo, ki je krožilo po internetu, dali ven tisti, ki so želeli iz konkurence izključiti antipersperante!

V kaj smo pa sploh še lahko prepričani danes? Mikrovalovke, mobiteli, meso, hojce, kengurujčki....

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   še enkrat o anitperspirantih in raku.....razi...
28.2.2005 22:22:43   
Petra P.
Sem se spomnila, da sem enkrat v reviji Življenje in tehnika, prebrala nekaj o tem. Nasploh to ni nek tabloid in ne ženska modna revija, jaz ji kar zaupam. Kar piše je običajno dobro preverjeno.

O.K. najdla. Članek gre takole (ŽiT 2004/ 5-6):

Nedavno so bili objavljeni izsledki raziskave, ki jo je na vzorcu 437 žensk z rakom na prsih opravil dr. Kris McGranth z univerze Northwestern v Chicagu. Ugotovil je, da so bile tiste ženske, ki so se trikrat na teden brile pod pazduho in hkrati uporabljale deodorant, 15 let mlajše, ko so jim odkrili raka na prsih, kot ženske, ki niso počele niti enega niti drugega. Podobna epidemiološka raziskava na vzorcu 800 žensk, ki jo je leta 2002 objavila raziskovalna skupina pod vodstvom Dane Mirick iz ustanove Red Hutchinson Cancer Research Center iz Seattla v ZDA, pa v nasprotju s to prvo raziskavo ni ugotovila kake podobne povezanosti.

McGrathu pritrjuje Phillipa Darbre z Univerze v Readingu Velika Britanija, ki je v prsnih tumorjih našla tudi parahidrobenzoične kisline. TE SO VČASIH UPORABLJALE tudi nekatere vrste deodorantov. Po mnenju obeh strokovnjakov njihovi izsledki sicer niso dokončni, so pa dovolj za oceno, da bi bilo povezavo potrebno podrobneje raziskati.

Evo, za tipkarske napake se opravičujem, sem zelo hitela. Meni se je zdelo zanimivo, upam, da kaj pride prav!

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?