|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako naprej?
19.8.2008 15:50:14   
sakuL
zdravo, sej bi bila anonimna pa se ne znam priklopit da bi bila....
predno sem sla na dopust, se mi je zgodilo nekaj groznega in podrlo vse načrte za naprej in vse grdo kar se mi je naredilo za nazaj....

ko sem prišla izpod tuša, mi je nekaj reklo daj si pogledam dojke... in res na levi dojko sem takoj opazila bulo, tudi brez tipanja,...user posted image
naslednji dan sem takoj klicala zdravnico, katera me je napotila pod urgento na pregled (seveda sem se prej mogla skregat, da me je dala... sej veste naše zdravstvo, tri krat se prej okol obrnes v krst, kukr da te kam pošljejo, za njih je vse dobro...user posted image .)
ko sem šla na pregled, mi je ginekolog puntiral dojko (nekaj je srkal ven) in me pod nujno naprej napotil na rentgen...

kaj sledi nevem...user posted image user posted image me je kar strah  misliit na karkolii....

z mojim svana tem da si začneva ustvarjati družinico, sva se bl med mladimi, sedaj pa to...user posted image user posted image
Sploh nevem kaj naj... ??

Moj me tolaži, da bo vse u redu, upam da res...

tako močno si želim imeti družino... zdej pa me je to prehitelo, mogoče celo smrt....user posted image user posted image user posted image user posted image

kaj naj naredim?

naj čakam na izvide? Naj delava na otročku, naj čakava (kaj-smrt?)...

Vsak dan jočem.. sama sebi grem na živce, živciram desca, ker bi rada tolk se naredila v življenju.....


mi kdo zna kaj vspodbujajočega povedati?user posted image


nesrečna.....user posted image


_____________________________

**najraj**

"A baby is something you carry inside you for nine months, in your arms for three years and in your heart till the day you die."
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako naprej?
19.8.2008 18:56:59   
luka jan
Sakul, vem kaj preživljaš, tudi sama sem dala vse to skozi. Vedi da vse tisto kar te ne ubije te utrdi, in to je v praksi čista resnica.
Vem da ti sedaj po glavi blodi tisoč misli, a eno je potrebno vedet, rak ne pomeni smrt. Če je odkrito pravočasno, se nimaš česa bati.
Želim in upam da bo vse vredu, so pa res ti tedni ko čakaš rezultate najbolj grozni.
Drži se, pa javi ko boš izvedela, upam da lepo novico. Držim pesti zate.

(odgovor članu sakuL)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kako naprej?
19.8.2008 19:32:19   
tanjusi
user posted image user posted image probaj bit pozitivna, ne preveč mislit na to....
Kaj misliš kdaj bošdobila izvide....
Drži se, pa javise še , boš vidla da bo ok.user posted image user posted image

(odgovor članu luka jan)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kako naprej?
19.8.2008 21:23:44   
Felicita
sakul, meni se je to zgodilo pri 16ih. tko, bula velikosti cca 1x2 cm. so me skor na psihiatrijo vlekli, sem bla na robu živčnega zloma, tko da pomoje vem kako ti je. pol so me pa še na onkologijo poslali na punkcijo, sem že poslovilna pisma pisala...

prva tolažba, ki ti jo dam je ta, da rak ne zraste od danes na jutri, sploh pa ne tako velika bula, da bi se 'ven' videla (tko mi je vsaj ginekolog rekel).

druga tolažba je, da je približno 15% 'bul' rakastih. ja, 15%, ne 90% ali 100%.

tretja tolažba ti pa lahko povem kaj vse je lahko, pa ni rak: vodna cista, maščobna cista, fibrodenom (kolagenska - nitasta tvorba), otečene/neprehodne mlečne žleze, otečene bezgavke, ali preprosto skepljenje maščobnega tkiva zaradi hormonskih sprememb, pa še kej bi se našlo.

meni so po 14ih dneh mučenja povedali, da gre za fibrodenom. ostal mi bo za vedno (mogoče izgine med dojenjem ali menopavzo), kontrolo imam 1x na leto, če se nič ne spreminja (punkcijo in UZ). no, pol leta kasneje se je pojavil še en, malo manjši, isti postopek velja zanj. večji zdaj spet raste, pa me spet malo panika grabi...

Rekla ti bom, da se drži, misli pozitivno, ker statistika in verjetnosti govorijo tebi v prid. upam da sem ti vsaj malo pomagala; če bi pa rada še kaj izvedela, pošlji ZS.

Držim pesti za ugoden izid user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kako naprej?
20.8.2008 8:12:53   
sakuL
hvala vam za vzpodbudne besede...

vem da moram čimmanj misliti na to... pa vseeno... tako težko je to... potem pa še misel oziroma želja po otroku...user posted image

drug teden v torek imam rentgen... potem pa sploh nevem kako in kaj potekajo postopki po rentegnu....

ali kaj veste,... če je kaj sumljivo ti dajo prednostno, da gres čimprej na kako operacijo, ali čakaš kot "budala" v vrsti?

hvala vam še enkratuser posted image


_____________________________

**najraj**

"A baby is something you carry inside you for nine months, in your arms for three years and in your heart till the day you die."

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kako naprej?
20.8.2008 8:53:01   
luka jan
Najprej boš imela ali mamografijo, ali ultrazvok prsi, jaz sem imela kar oboje. Potem pa bodo že takoj videli če je kaj nevarnega. Vsaj pri meni je bilo tako. Ker se mi je to dogajalo lani pred dopustom, sem morala na operacijo malo počakat, sicer pa traja od diagnoze do operacije ponavadi ene 14 dni da te operirajo. Ponavadi kar pohitijo, imam občutek da so pri mladih še malo bolj urgentni.
Pri meni je bilo tako, da so mi že na ultrazvoku povedali da nekaj ni v redu, mamografija pa je pokazala vse ok. Šele ko so mi punktirali so ugotovili kaj je, žal je bilo pri meni pozitivno, čeprav so mi vsi zdravniki rekli da sem za kaj takšnega še premlada, a žal rak ne izbira.
Preživela sem dve operaciji, kemoterapijo, obsevanja, sedaj po enem letu pa sem imela kontrolo in je vse vredu.user posted image user posted image user posted image

Pa še to, sama zatrdline nisem niti zatipala, pa tudi moj ginekolog ne, iz čistega firbca sem šla malo po porodu na ultrazvok, tako čist iz prepričanja, da je dobr da to nardim zase. In hvala bogu da sem šla, ker vprašanje kaj bi bilo sicer.

Tako dobro kot se počutim sedaj se nisem še nikoli, svet gledam z druge perspektive, uživam življenje in se imam res lepo. Preprosto sem pozabila kaj sem dala skozi, to je za mano, še veliko življenja in veselja pa red mano. Zato se nikar ne sekiraj že v naprej, boš videla da bo vse vredu.user posted image . Zares držin pesti zate.

(odgovor članu sakuL)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kako naprej?
20.8.2008 20:58:52   
* Mateja *
O mater, vem da ti je hudo, ampka misli pozitivno. Tudi jaz sem mnenja, da ti bula ne zraste kar čez noč, tako da je lahko čisto kakšna nedolžna stvar! Moja soseda je imela tudi neko bulo oz. ful povečano eno dojko in so jo poslali na preiskave, sam je bilo vse ok.  Upam, da bo tudi pri tebi. Verjamem kako se počutiš, ampak zdrži do rezultatov. Držim pesti !!!!!!!

(odgovor članu luka jan)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kako naprej?
23.8.2008 14:52:30   
LoCa
js sm tudi imela eno bulco nekaj let nazaj. samo ok, js nisem zganjala take panike. še manj pa jo je dohtar, ostalo je namreč samo pri rutinskem pregledu.....v glavnem, bila je samo cista, ki je sama od sebe tudi zginla. tko da-ne bit tko črnogleda, čeprav vrjamem da če greš skozi vso to proceduro ti še dodatno para živce. pomoje ne bo nič, držim pesti zate user posted image

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kako naprej?
24.8.2008 13:04:51   
haloze
sakul, držim pesti zate, da ne bo kaj hujšega.

(odgovor članu LoCa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kako naprej?
27.8.2008 19:54:53   
Felicita
no, jaz bom ponucala kar tole temo. kot zgoraj omenjeno sem šla mal pokazat moj tvor (tumor - fibrodenom) in je G reku - more vn (od zadnje pregleda je zrastu 8 mm in je zdej velikosti 3,3 x 1,8 cm... kot mejhna sliva je reku G user posted image ). torej, me čaka operacija. pa me zanima, če je kera to že dala čez, kok časa si v bolnici, kok rabiš bolniške, kakšna brazgotina ostane (sej ne da sem nečimrna, ampak reč je na najbolj možno vidnem mestu user posted image ). Pa nasploh me zanimajo izkušnje s tovrstno operacijo (bolečine, ...)

_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu haloze)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?