|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   koriščenje letnega dopusta
23.3.2009 9:22:10   
alexa77
Pozdravljeni!

01.06.2009 nastopim porodniško. Zanima me kako je s koriščenjem letnega dopusta za leto 2009. Ali ga lahko v celoti koristim preden nastopim porodniško? V službi so mi rekli, da ga ne morem koristiti v celoti, ampak samo polovico. Po informacijah, ki sem jih dobila drugje, pa bi menda lahko izkoristila vsega.

Hvala za odgovore in lep pozdrav!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: koriščenje letnega dopusta
23.3.2009 10:00:55   
tralala
Jaz nastopim porodniško 28.05.2009, koristila bom lanski dopust (3 tedne) in celotnega letošnjega, saj ko se vrnem že dobim novega in ga bom imela čas izkoristiti le pol leta (28.6.2010 se vračam v službo). Kje bi bila logika ne koristiti letošnjega dopusta v celoti? Oni bi raje videli da ti propade?

(odgovor članu alexa77)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: koriščenje letnega dopusta
23.3.2009 10:11:42   
Onasiss
Citiram zakon o delovnih razmerjih:
163. člen

(izraba letnega dopusta)
(1) Letni dopust je mogoče izrabiti v več delih s tem, da mora en del trajati najmanj dva tedna.
(2) Delodajalec je dolžan delavcu zagotoviti izrabo letnega dopusta do konca tekočega koledarskega leta, delavec pa je dolžan do konca tekočega koledarskega leta izrabiti najmanj dva tedna, preostanek letnega dopusta pa v dogovoru z delodajalcem do 30. junija naslednjega leta.
(3) Delavec ima pravico izrabiti ves letni dopust, ki ni bil izrabljen v tekočem koledarskem letu zaradi odsotnosti zaradi bolezni ali poškodbe, porodniškega dopusta ali dopusta za nego in varstvo otroka, do 30. junija naslednjega koledarskega leta, če je v koledarskem letu, v katerem mu je bil odmerjen dopust, delal vsaj šest mesecev. Če je delavec v koledarskem letu, v katerem mu je bil odmerjen dopust, delal manj kot šest mesecev, ima pravico izrabiti letni dopust v skladu s prejšnjim odstavkom.
(4) Delavec, ki dela v tujini, lahko v celoti izrabi letni dopust do konca naslednjega koledarskega leta, če je tako določeno s kolektivno pogodbo delodajalca.



_____________________________

So what....

(odgovor članu tralala)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: koriščenje letnega dopusta
23.3.2009 11:09:58   
boni25
Men recimo novega dopusta niso pustil da koristim celega sem ga lahko samo 10 dni toliko kokr ti ga po zakonu morajo odobrit.Po moje je vse odvisno od delodajalca.

(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: koriščenje letnega dopusta
23.3.2009 11:19:58   
kajajaka
ni odvisno od delodajalca- no lčahko se zgovarja ali grozi... ampak načeloma ti ne smejo preprečevati izrabe dopusta.
Ali pa ga potem po porodniški koristi- še bolj ti bo prav prišel, da bo otroček malo večji, ko boš šla delat (ampak 10 dni, ti ga bo propadlo, če ga ne koristiš v letu 2009.

Sedaj pojdi pa na bolniško, če ti nočejo dopusta dat!

(odgovor članu boni25)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: koriščenje letnega dopusta
23.3.2009 13:11:27   
alexa77
Sem se sedaj pozanimala še pri računovodji in pravi, da sem upravičena do koriščenja celega dopusta pred nastopom porodniške, saj se mi delovno razmerje ne prekine.
Bom videla kaj sem bom lahko zmenila s šefom.

Hvala za pomoč in lp


(odgovor članu alexa77)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?