|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pomanjkljivi recepti
5.10.2009 19:21:24   
dulcinea
Čisto slučajno sem v guglu iskala nek recept in mi je vrglo ven stran od ringaraje. potem sem pa malo gledala še ostale recepte, pa mi je v oči padel tale: http://www.ringaraja.net/gospodinjstvo_recepti_recept.asp?ID=506

V njem sem pogrešila podatek za količino krompirja. Nikjer ne piše, kakšen krompir se skuha (v oblicah ali olupljen narezan na koščke?) Nato pa piše enkrat, da je recept za 2 osebi, sestavine so pa za 4 osebe. Za koliko potem? Kako postrežemo z drobtinami (ponavadi se jih prepraži na malo maščobe)?
Saj ne, da ne bi jaz skuhala še boljše, kot po tem receptu, ampak marsikatera začetnica, ki bo to delala prvič, ne bo mogla po receptu skuhat do konca.
Zanima me, če kdo preveri te recepte (moderatorji), in kdo so avtorji teh receptov (vsak član, posebej določeni)?



_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pomanjkljivi recepti
6.10.2009 7:39:47   
loremi
Hehe, v bistvu se kr mal strinjam z zapisanim.
Jaz mislim, da nekateri, ki sestavljajo recepte oz. jih zapisujejo, marsikaj jemljejo kot samoumevno, kot nekaj, kar je osnovno "znanje" v kuharskih veščinah in se jih torej niti ne zapiše, za začetnike v kuhanju pa so te informacije kot neka podlaga za začetek dela in včasih si kaj želimo naredit, pa nas potem te pomanjkljivosti odvrnejo.
Kot je naprimer osnovno, da moramo pri pripravi pesciv pecilni prašek vedno najprej pomešati z moko in šele nato dodati ostalim sestavinam, ampak ta podatek v recepu redko zaslediš in se potem sprašuješ, zakaj zadevane izpade tako dobro. Ravno tako je tu ... za svalje/njoke/knedlje vedno kuhamo neolupljen krompir, saj je drugače preveč voden za takšno nadaljno pripravo; ravno tako je z drobtinami - jih moramo prepražit, če ne veš, se brihtaš, če jih kar posuješ preko. Ampak če si to slišal že kdaj prej, veš, če pa se učiš iz receptov, pa ti podatki manjkajo. Pa nisem brala receptov tu, na RR, ampak še na drugih portalih.

(odgovor članu dulcinea)
Neposredna povezava do sporočila: 2
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ali lahko dojenčku damo sladoled?
V poletnih dneh je čisto običajno, da se tudi nam, staršem zahoče sladoled. Če smo ravno na dolgem sprehodu z dojenčkom,...
Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?