|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Plenička za čez noč
8.9.2011 10:17:44   
tresk
Zanima me kako ste vaše male odvadle nočnega lulanja?

Naš je star 4,5 let, pri treh letih je že pridno hodil na kahlico, nismo imeli nikakršnih problemov z uvajanjem, vendar pa se mi zdi da je že skrajni čas da tudi ponoči opustimo pleničko, pa je še vedno vsako noč kar precej mokra. Kak nasvet bi mi prav prišel!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Plenička za čez noč
8.9.2011 10:43:56   
smejčica
Univerzalnega recepta ni.

Moja bo kmalu stra 4 leta in sedaj par dni spi brez pleničke, pa je podnevi suha že od svojega 2. leta.

Zdaj je začela hoditi v vrtec in že nekaj časa prej sma se pogovarjali o tem, da jo bova počasi ukinili.
Pol pa smo ji en večer pozabili dati pleničko gor pred spanjem, pa ni nič rekla. Prej nas je vedno opomnila, kadar smo pozabili. Tako je spala celo noč, pa zjutraj pravi, da nič ni lulala v gačke. Mislim, kar nisem mogla vrjet.
Je rekla, da bo zdaj v vrtcu to povedala. :) Zgleda ji je vrtec bil neka motivacija, ker jih je že veliko spalo brez. In zdaj mi par dni spi v gačkah in se nikoli še ni polulala. Pred spanjem lulat, pol pa zjutraj, ko se vstane spet gre.

Tako da, pogovarjajta se o tem vsak dan, pa bo kmalu sprejel. Neko motivacijo mu daj. Ko se bo on tako odločil, bo šlo. Moja je prej tud vedno imela polno pleničko, pa sem si mislila, kdaj in kako se je bomo le rešili. Zdaj je pa šlo, tak čist po naklučju in hitro. Pa je nismo silili, pa nič. Sama se je tako odločila.

Saj bo, srečno!

(odgovor članu tresk)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Plenička za čez noč
8.9.2011 10:50:51   
Star_a
čeprav je plenička zjutraj še vedno mokra ne pomeni da ne more zdržati brez nje.Otrok je že toliko star in dobro ve ,da v plenico lahko lula.
Mi  smo jo pri obeh preprosto vzeli. saj sta vedela da lahko lulata če imata plenico.
cca kakšen teden so bile občasne nesrečice( par kapljic).

(odgovor članu smejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Plenička za čez noč
8.9.2011 11:10:48   
mateyka
naša je bila ravno stara 4 in ji še ne morem snet plenice ponoči. ker ko se polula tako trdno spi, da se ne zbudi. če jo zbudim ko se polula, reče: mami, mokra sem! in pade nazaj na pojstlo. tudi če sem jo probala zbudit, je tako zaspana, da nesem eno truplo na kahlo ali wc - sploh se ne zaveda okolice. user posted image jo nekak prepričam da mal lula, samo ni sigurno da se več ne bo in poleg tega se mi zdi da ji to ne bo nič pomagalo se SAMI zbudit in rečt "lulat me" in da bi šla lulat.. sicer redno, vsake toliko probavamo brez in z zbujanjem, in do sedaj ni bilo uspešno. user posted image

(odgovor članu Star_a)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
8.9.2011 13:55:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Plenička za čez noč
11.9.2011 13:12:36   
Taddy78
Ko je pred spanjem nehal pit, je ponoči tudi nehal lulat. Ampak tako smo se je rešli mi...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Plenička za čez noč
12.9.2011 13:26:02   
malaMravljica
IZVIRNO SPOROČILO: Star_a

čeprav je plenička zjutraj še vedno mokra ne pomeni da ne more zdržati brez nje.Otrok je že toliko star in dobro ve ,da v plenico lahko lula.
Mi  smo jo pri obeh preprosto vzeli. saj sta vedela da lahko lulata če imata plenico.
cca kakšen teden so bile občasne nesrečice( par kapljic).


pri kaksni starosti pa ste to izvedli? Ker jaz tudi razmisljam, da bi mu jo ponoci tudi kar vzela. Sicej je se mali, ampak vcasih je cez noc suha, vcasih ne, pa mislim, da itak ve da ima plenico gor in lahko lula notri.

(odgovor članu Star_a)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Plenička za čez noč
13.9.2011 23:22:22   
tresk
Mi že nekaj dni sedaj vstrajamo brez, vendar se nam na noč naredi ena nesreča ..... in ker sem še malo okoli povprašala mi je na uh prišlo da če otrok zvečer ne pije mleka potem hitrej neha lulat?????? VE KATERA KAJ O TEM?
Baje mleko nase veže vodo in zato ponoči bolj močijo? Naš je pa vsak večer pri večerji popil malo mleka ali kakava, ker drugače ne pije mleka, a sedaj naj mu pa še tega oduzamem???????
SE komu kaj svita?

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Plenička za čez noč
14.9.2011 9:53:45   
ronja
Pri nas je bilo vse malo drugače, ker že zelo zgodaj nista imeli pleničke (Ronja 6 mesecev, Lejla 6 tednov), nočno smo pa popolnoma ukinili, ko  je bila pač večinoma suha - nekje pri 2 letih pri Ronji in 1 letu in pol pri Lejli. Samo onidve sta takrat že nekaj časa bili čez dan čisto suhi... Ni bilo nobenega problema, edino Ronja si je kar nekaj časa želela imet ponoči tetra pleničko na sebi, čeprav je  ni rabila- pa sva ji jo pač dala gor in potem pač nepolulano opralauser posted image .

Sicer pa pravijo, da mu daj dovolj za pit čez dan, da ne bo zvečer preveč žejen, potem naj gre zvečer obvezno lulat in s 4,5 letnikom bi se verjetno že dalo zmenit, da če se ponoči zbudi za lulat, da pokliče ali gre na wc.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu tresk)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?