|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Očetovski dopust
26.8.2005 9:32:38   
gramec
Pozdravljene,

mene pa zanima, če lahk šef mojemu na kakršnkoli način prepove (tisti čas, za katerega se je odločil, da bo koristil očetovski dopust), da bi ga koristil.
Vem, da po zakonu ga lahko in mu to tudi pripada in mu mora delodajalec to omogočiti samo...
Situcija je takšna:
včeraj mu je povedal, da bo konec novembra (ko bom rodila) koristil očetovski dopust, saj ga takrat jaz in bebika najbolj potrebujemo.
Pa mu je odgovoril, da to ne bo možno, da naj kar si zrihta,da bo šel kasneje (takrat imajo največ dela), v glavnem v tem smislu, da ne sme it takrat.
Moj se ni dal in je vztrajal, da bo to tko kr moglo bit, da on ga kasneje ne potrebuje in da ga bo koristil takrat, ko se bo otrok rodil.

Mu lahko to onemogoči? Je njegov šef taka :pujs:, da bo prevohal vse luknje v zakonu.

Prosim pomagajte.

Hvala in lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Očetovski dopust
26.8.2005 10:15:39   
fricka
Pa saj ne potrebuje za preprecitev ravno utemeljitve v zakonih. Lahko ga zacne sikenirat na delu, mu nagajat,.... Tud moj ga iz istih razlogov ni koristil- kruti kapitalizem pac.

(odgovor članu gramec)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Očetovski dopust
26.8.2005 10:39:51   
SaaS
Moj sicer ni imel problemov s šefi, verjetno zato, ker sploh ni omenjal, da bi imel dopust v času, ko je največ dela. Je kar sam ugotovil, da v času otrokovega rojstva ne bo mogel, ker bo imel največ dela v službi. Zato je očetovski dopust koristil mesec in pol kasneje. Najprej sem bila kar malo jezna in užaljena, potem pa sva se pogovorila in sklenila, da bo tako še bolje in še bolj luštno...
Je pa na srečo moja mama v službi vzela dva tedna dopusta. Vsako dopoldne, dokler mož ni prišel iz službe, je bila pri meni in mi pomagala. Res sem ji hvaležna, ker drugače bi bilo veliko težje.
V kakšnih službah je težje kadarkoli vzeti dopust. Mogoče se je bolje prilagoditi, kot pa z glavo skozi zid.. Tudi če je z zakoni zaščiten, mu lahko mu še lep čas naprej mečejo in drugače nagajajo. Brez veze po moje. Mogoče ti na začetku lahko mama ali tašča kako pomagata, ali kdo drug, če boš rabila.

(odgovor članu gramec)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Očetovski dopust
26.8.2005 10:42:54   
kati1
ojla

je pa res :pujs: ta šef (pa imam občutek, da ni mal takih) ... je pa itak tako, da mora za očetovski dopust dobiti potrjene formularje za CSD iz službe, kjer se delodajalec strinja za odotnost z dela od ... do ... in bi se verjetno že tu zataknilo :( ... poskusita najti kako rešitev ... mogoče pa boš ti mal pohitela/zamudila ;)

lp, K

(odgovor članu gramec)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Očetovski dopust
26.8.2005 10:56:34   
gramec
Hvala za nasvete.

Sam tko sem bila jezna včeraj :grrr::grrr:
Mislim! Kaj pa, če bi bil npr. v bolnici al pa če bi si zlomil nogo al pa bil bolan - angina??? Kaj bi pa takrat naredil ta butasti šef?!! Nekako se bo moral znajti.
Sej je rekel moj, da je bil pripravljen mu popoldne pomagati sam ko je videl kako je reagiral...mislim tud cestital mu ni ipd.
To je ze enmu sodelavcu naredil in zdej je isto pri mojmu.
Sicer ga sef spostuje, sam bolj se mu gre pa za denar, ker je moj zelo sposoben pri delu in veliko opravi - in to ga najbolj jezi (sefa mislim).


(odgovor članu gramec)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Očetovski dopust
26.8.2005 10:59:15   
gramec
Aja, sam un sodelavec je vseeno sel na ocetovskega in celo se svojga si je vzel 2 tedna in ga ni bilo v sluzbo cel mesec.
Pa se je pravtako moral znajti.

Ta sef je taksen, da kateri koli mesec bi bil, mu ne bi pasalo.
Tko, da je mojmu cist vseeno. Res pa je, da je takrat sam mal vec dela kot ponavadi.

Joj, sam res sem jezna na taksne tirane, ki drugim ne privoscijo. :grrr:

(odgovor članu gramec)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?