|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   FEBRUARČICE 2006
15.11.2005 14:25:23   
tinkatonka
HOJLA!

No tko obljubljeno odpiram novo temo zaradi tega, ker se je prejšnja res nabrala na preko 20 straneh pa mislim da je čas da spet štartamo s stranjo številka 1. Upam da se mi pridružite.

Jaz bom v materinsko šolo začela hodit 5.decembra in sicer v ZD Fužine. Bom hodila pa sama, ker se mi moj možek zaradi službe žal ne more pridružiti vsak dan ob 13h na predavanjih. Ga bomo pa poslali na hiter tečaj za očke. user posted image

Moram se malo pohvalit....sem se zmenila z eno lanskoletno februarčico da mi bo prodala oblekice za dojenčka. Kot najbrž že veste, sem ena izmed tistih, ki ne bo dobila ničesar od kake sorodnice ali prijateljice, ter moram vse nabaviti sama. Pa še to je problem kupiti, ker ali prodajajo izrazito punčkaste zadeve ali pa fantovske. Glede na to, da pri nas nočemo vedeti katerega spola je user posted image  sem že obupala in mislila da se bom mogla res vržt v ne vem kake stroške povsme novih obleki. No in sem hvala bogu našla to mamico, ki tudi ni vedela katerga spola bo otrok in ima vse stvari nevtralnih barv! user posted image  za to mamico. No in danes grem po ta paketek cunjic od 0-6 mesecev. Potem pa res ne bom nič več oblekic kupovala. Razen seveda "slavnega" kompletka za iz porodnišnice in zimskega pajacka.

Se že kar vidim,....zvečer bom pa na postelji sedela pa cunjice opazovala in jih božala. Oh....kdaj bo tu februar.

No takole..to je za krst 1.strani nove teme.....zdaj se pa razpištie.

Lp Tina


_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: FEBRUARČICE 2006
15.11.2005 14:31:24   
sarazan
Ja, res je že potrebna nova tema. user posted image  user posted image  user posted image
Jaz sicer nimam problemov z odpiranjem, ampak vseeno sem vesela, da spet "obrnemo list".
Bravo tinkatonka user posted image  user posted image  user posted image

Urša, če te prepoznam, te pocukam za rokav. Jaz se ne morem opisati, da bi me lahko po čem prepoznala. Nobene izrazite posebnosti ni na meni - razen trebuh, ki ga imamo pa vse udeleženke na tečaju user posted image  user posted image .


_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: FEBRUARČICE 2006
15.11.2005 19:57:47   
sazi
V MS bova šla midva v decembru. Upam, da bom takrat že doma (ali pa vsaj del meseca) in bom lažje šla kdaj tudi na kakšno predavanje dopoldne - kako tako temo, ki ni najbolj nujna, da jo sliši tudi moj user posted image .

Ursa_p kje pa si bila na telovadbi? V porodnišnici ali kje drugje?

Midva sva danes nabavila 3. stvar za otočka. In sicer previjalno mizico na banjici za na banjo - super za majhne kopalnice. SVa pa kupila kar rabljeno (se bom močno posvetila očiščenju zadeve), ker česa takega pri nas še nisem našla (vsaj tako na hitro ne), na internetnih straneh trgovin v tujini pa so za take stvari itak take cene, da bi v nasprotnem primeru itak zmagala previjalka za na pralni stroj (pa je problem, ker imam omaro nad njim). Ko bo spet nekaj časa, bom pa malo bolj začela gledat za avtosedež, voziček... Nekaj cunjic moram pa s sestro skupaj prebrat, kar se ima od mojega nečaka, pa kar mi lahko posodi za tista 2-3 mesece, kolikor za mano ima PDP - to bo pri nas veselo.

More me ne dajejo (moram nekam potrkat), imam pa probleme s spanjem. Ko se ponoči zbudim, potem ne morem več zaspat. Pa tile kratki dnevi me malo spravljajo v depresijo. Ko grem v službo je tema, ko pridem domov je tema, tako da je v bistvu popolnoma vseeno, kakšno je vreme - itak nimam od tega nič user posted image . No, kakorkoli že, upam, da se decembra to spremeni in bo potem več časa za vse opravke, nakupe in uživanje, čeprav ravno v decembrskem času SOVRAŽIM trgovine.

Lep večer vsem

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: FEBRUARČICE 2006
15.11.2005 20:10:57   
čuko
user posted image Bravo Tinkatonkauser posted image !

Sedaj pa je res že bil čas zanovo temo, ker je bilo že res na tolkih straneh.

Tudi jaz se strinjam s tabo, kje je že ta februar! jaz že tudi komaj čakam, ko gledam te lepe stvari,ki jih imam za mojega Gala!user posted image
Te majhne cunjice so tako lepe in cart, da jih kar ne morem nehat gledat!

Punce, kaj se vam tudi zdi, da imate kateri dan bistveno manjši trebuh? Meni se zdi, da že imam dvadni bistveno manjšega.

Glede spanja, pa trenutno nimam problemov, spim ko user posted image . Upam, da vam bo spanje se hitro izboljšalo. Jaz sem tudi še pred kratkim slabo spala, zdaj pa je super. Saj bo!

No lepo bodite pa pobožajte svojeuser posted image , pa malo tudi user posted image , da ne bodo užaljeni!user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: FEBRUARČICE 2006
15.11.2005 20:14:14   
natalia
zdravo souser posted image !

je že katera razmišljala o previjanju, ali z bombažnimi ali plenice z enkratno uporabo? nimam za sabo še materinske šole pa mam malo pojme zamešane,
ali pri plenicah za enkratno uporabo rabim še bombažne plenice gor na user posted image  ali ne? kako dolgo uporabljamo bombažne pleničke? kaj pravite?

v Mb je bilo danes sončno in sem bila super volje, moja user posted image user posted image  pa divja kot vedno!

Tina76 jaz sem isto majčko kupila za najino Evo Zalo, da bo atijeva rockerka!user posted image  si jo kupla v H&M? tam imajo super stvari!

joj, kako sem vesela, da se nam približuje božič in novoletni prazniki, potem pa ni več heca za nas user posted image !

papa

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: FEBRUARČICE 2006
15.11.2005 20:26:28   
Ezi
Joooj, koliko je napisanega ... sploh ne vem več, na kateri strani sem ostala ... pa bom potem vse dokončala ... imam vprašanje glede materinske šole ... vem, da ste se nekaj že pogovarjale, ne bit hude, če se ponavlja, ampak zanima me, če boste mamice, ki že imate  otroke spet hodile na MS, ali mora očke še enkrat plačati tečaj (ali kaj že) in zanime me, ali bo katera začela decembra v lj.porodnišnici obiskovati m.s.?

LP, Ezi

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: FEBRUARČICE 2006
16.11.2005 7:28:25   
Freia
Dobro jutro. Res je bila že dolga pot do zadnjega sporočila, tako da je zdaj dosti bolje.
Jaz sem hodila v materinsko šolo tudi drugič, ampak to zato, ker je bilo od prvega poroda 3 leta. V drugo moj dragi ni hodil, ker pa od prvega obskovanja MŠ ni minilo več kot 3 leta, je brez problema dobil potrdilo za drugič. Partner mora plačat v vsakem primeru: če hodi v šolo je cena 4.000 SIT(vsaj lani je bila), če pa ne hodi v šolo je pa 7.000 SIT. Pravilo pa je, če je od zadnjega obiska šole več kot 3 leta, mora partner ponovno v šolo, vsaj na tistih par seans, ki so obvezne (porodne dobe). Tako je v Ljubljani. Zdaj v tretje pa ne bom šla v šolo, ker so vsi spomini na majhnega dojenčka še kako živi, glede na to da je moj sine zdaj star malo več kot 15 mesecev.

PDP 28.2.2006

(odgovor članu Ezi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: FEBRUARČICE 2006
16.11.2005 7:36:55   
BaGSi
Jaz tudi verjetno ne bom šla v materinsko šolo, kljub temu, da je od prejšnjega poroda že 4 leta. Meni niso po telefonu nič rekli, da bi moral očka ponovno v šolo (če jo je obiskoval pred 4 leti)? Si sigurna?
Kje je še kakšna druga materinska šola v LJ - zraven Lj porodnišnice in ZD Fužine?
Za bombažne pleničke pa jaz nisem ravno navdušena...

Lep dan!

(odgovor članu Freia)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: FEBRUARČICE 2006
16.11.2005 8:25:46   
sarazan
Prvič sem noseča in nekih konkretnih izkušenj s plenicami nimam. V teh nekaj mesecih, ki so minili, sem veliko brala o tem, tudi na materinski šoli smo se o tem pogovarjali, pa mnenja mamic s forumov sem brala... Skratka kar precej informacij.
Ustvarila sem si naslednje mnenje. Bombažna plenička ali plenička za enkratno uporabo (rekla jim bom kar "pamperske", čeprav je firm veliko), obe imata nekaj pozitivnih in nekaj negativnih lastnosti. Torej izbira je čisto na mamici, kakšne predsodke in potrebe ima. Naj opišem vsako posebej.

Bombažna plenička: (racman, štorklja)
- je pralna in namenjena večkratni uporabi (se je ne meče v smeti)
- ena stane okoli 3.000 sit, rabiš jih od 20-30, eni pravijo celo 40 user posted image
- v pleničko lahko dodajaš vložek, ki še dodatno vpija urin (za nočni termin)
- otrok je po nekem času v vlažni plenički, če se ga ne previja na 3 ure (vsaj na začetku)
- čez pleničko daš še zaščitne hlačke
- plenice na začetku likaš, kasneje pa mamice tudi to opuščajo
- kakce nosiš v stranišče, te plenice pa spravljaš v vedro z mrzlo vodo z belilom???, dokler se ne nabere žehta
- mislim, da široko povijanje ravno tako pride v poštev, če ti ga naročijo
- za vzdrževanje pleničke uporabljaš prašek, kasneje mehčalec, pa zraven gre še voda in elektrika, seveda pa tudi čas, da te pleničke sušiš (lahko v sušilnem stroju) in pospravljaš (vse našteto ima svojo ceno). Iz ekološkega stališča ne smetiš s plenicami, uporabljaš pa, praške, vire energije in vode, ki na svoj način škodujejo okolju.
- v vrtcu poleg otroka dobiš še vrečko umazanih plenic za oprat. Vzgojiteljice niso navdušene nad takim previjanjem in rade godrnjajo.

Pamperska:
- plenico po uporabi zavržeš, namenjena enkratni uporabi (se jo meče v smeti)
- porabiš jih cca 5-6000, koliko stane ena ne vem (odvisno od firme)
- v plenički so snovi, ki vpijajo urin in ga kristalizirajo (podobno kot damski vložki "allways"). Otrok tako ne more imeti na koži vlage, razen v ekstremnih okoliščinah, ko ni previt veliko ur.
- čez pleničko ni potrebno dajati zaščitnih hlačk
- kakce skupaj s plenico zavržeš
- široko povijanje se izvaja čez to pleničko - pokažejo v materinski šoli
- pojavljala se je polemika o pregrevanju v takih pleničkah (nevarno predvsem za fantke zaradi testisov in kasnejše (ne)plodnosti). V materinski šoli so nam povedali, da ne pride do nobenega pregrevanja, če vestno menjamo polulano pleničko.
- vzdrževanja pleničk ni. Iz ekološkega stališča plenice predstavljajo kar odstotek ali dva celokupnih smeti. Razkrajajo se kar nekaj časa. Tudi njihova izdelava, kot izdelava bombažnih plenic predstavlja obremenitev okolja.

Iz vsega tega sem se jaz odločila za uporabo pampersk. S časom sem ponavadi na tesnem in ga raje porabim za moža in otroka ali zase, kot pa za vzdrževanje plenic. Veliko enostavneje je otroka previjati na obiskih ali pa ga pustiti v varstvu, saj take plenice ne zahtevajo posebnega ravnanja. Otroka odviješ, plenico vržeš stran in svežo daš na ritko. Probleme delajo ljudje (tudi nekateri očetje), ko je otrok pokakan in je treba kakec prenašat in stresat v wc. Kar se cene tiče, se mi zdi, da sem mogoče celo na boljšem s pamperskami. Plenični izpuščaji se pojavljajo v obeh plenicah, saj je njegov nastanek ponavadi posledica nedovolj pogostega previjanja. Z ekološkega stališča pa je onesnaževanje tako v enem kot drugem primeru. Kje je večje, je težko reči.

Torej, to je moje mnenje. Tiste mamice, ki imate kaj več izkušenj, prosim, da me popravite ali dopolnete.

_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu BaGSi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: FEBRUARČICE 2006
16.11.2005 9:43:14   
ursa_p
Sarazan!

Mene vceraj na zalost ni bilo ... ne ob 16-ih ne ob 18.15. Psa je bilo potrebno peljati k veterinarju, tako da sva domov prisla sele ob 19.30. Prepozno. Prav zal mi je, ampak ni slo drugace. Bova sla na to predavanje, ko bo v decembru.
Upam, da se vseeno vidimo drugic! V cetrtek?

Sazi!

Na telovadbi sem bila v ZD Fuzine in mi je bilo zelo vsec ... se res bolje pocutim po telovadbi.
Danes grem spet - komaj cakam. user posted image


Glede plenick je pa takole. Jaz bom uporabljala kar plenice za enkratno uporabo ... v vecini. Bom imela pa za doma tudi nekaj bombaznih plenick. Jaz sem pa obsolutno proti Pamperskam ... za fantke ... baje so te na prvem mestu, ki povzrocajo neplodnost. Zelo hvalijo Lumpkove plenicke, tako da bomo verjetno pristali kar na njih ... ceprav je firma "leva" so zgleda kar v redu. V glavnem Pampersk ne, Huggies tudi ne ... aja, pa DM-ove (Baby Love) so baje tudi super.
Je pa res obvezno previjanje na 3 ure, pa vmes je dobro, da je se malo brez plenick, sploh pri tistih, ki bojo uporabljale plenicke za 1x uporabo!

Sem pa vsa ponosna sama nase, ker sem se v 14-ih dneh zredila samo za 0,5 kg ... sedaj sem na +8,5! user posted image user posted image user posted image

Lp, Ursa

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: FEBRUARČICE 2006
16.11.2005 10:19:38   
taja27
Tinkatonka,
 
user posted image  za novo temo. Zdaj sem hitreje z vsemi vami. Vidim, da tudi ti rada božaš te male cortkane cotke za naše bebije. Me kar malo tolaži, saj se mi včasih zdi, da sem kr mal čudna.

Čuko,
ja men se tud zdi, da imam včasih kar precej manjši trebuh kot druge dni. Mislim, da je to tudi odvisno kako pokonci stojimo, ali imamo polno črevesje, mehurčke, ... Včasih se mi pa zdi, da ga celo še malo napnem, da se boljše vidi. Joj, jst mam tok rada ta moj buši!!!

Tudi jaz komaj čakam ta naš februar, po drugi strani me je pa kar strah, saj nočem, da pride user posted image  prej na svet. Moji prijateljici so namreč lani naredili CR v 26 tednu, ker je skor umrla zaradi preeklampsije. Fantek je bil težki vsega 700 g, pa še zahiranček je bil. Ampak hvalabogu je zdaj že pravi korenjak in jaz sem seveda ponosna botrca. Midva z user posted image  imava danes 26T in mi kar naprej roji po glavi tale zgodba s prijateljico. Upam, da me kmalu mine. Rada bi šla kupovati kozmetiko v DM (da izkoristim 15% popust, ki sem ga dobila z zbiranjem nalepkic) pa me je kar malo strah, da sem prehitra. A naj še malo počakam?

Glede pleničk pa mislim, da bomo tudi pri nas uporabljali te za enkratno uporabo. Sarazan je tole kar dobro napisala - glede prednosti in slabosti obeh vrst pleničk. Pa mislim, da bombažne res ne moreš uporabljati npr. na poti, na obisku, na morju... le kam bi šle pokakane pleničke?!

Dobrodošle vse ''tanove'' februarčice!!


Pozdravček poln sončka,

Taja + user posted image

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: FEBRUARČICE 2006
16.11.2005 10:21:09   
taja27
...sm še neki pozabla...

Eviii kje si? Te kar mal pogrešam! Upam, da je s tvojimi ledvicami vse OK. Javi se.

Taja

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: FEBRUARČICE 2006
16.11.2005 11:06:01   
shooo
pozdrav,
jaz se sicer januarska sem pa mal pospejala k vam.
na to debato o planickah bi se navezala.
nihce ne omeni iz cesa je tisti gel v planickah, ki absorbira vlago.nekaj casa nazaj sem zasledila da je v njem dioksin in se nekatere druge nevarne snoviuser posted image ..zdaj pa res ne vem...
jaz bom po  vsej verjetnosti uporabljala bombazne + pampers za v vrtec in na pot.
lep dan

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: FEBRUARČICE 2006
16.11.2005 11:11:41   
jasnica
Ojla,
po dolgem času se tudi jaz javlam. V ponedeljek sem imela UZ in je naredila ginekologinja celo paniko da je otroček čisto premajhen in da obstaja možnost zastoja rasti, v petek sem naročena v porodnišnici na UZ, ampak sem šla danes samoplačniško še k dr.Strah in me je potolažila da je z otrokom vse v najlepšem redu in bo pač malo manjša punčka,sicer sem bila pa tudi sama full majhna,ko sem se rodila. Full sem srečna,da je vse  uredu!
Kar se pa tiče opreme ima pa moja deklica že skoraj vse, oblačila sem kupila po večini rabljena, otroško sobico smo dali delat,tako da je oranžna,rumena,modra in zelena, drugo pa sva že skoraj vse kupila banjico,posteljico,vrtiljak,previjalno,stolček za jest,..Samo še drobnarije nama manjkajo,ampak februar je še full daleč.
Ne vem pa kako bom še dolgo delala,ker me že full hrbet boli in se po celem dnevu komaj premikam.

Uživajte in božajte svoje razgrajače v trebuščkih!

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: FEBRUARČICE 2006
16.11.2005 11:30:52   
pika-poka
user posted image za novo odprto temo....!!user posted image

midva bova šla v materinsko šele januarja...ker delam in tuki na primorskem je MŠ samo zjutraj...baje. tako da bomo mogli počakat na januar...user posted image . ..moj user posted image  ni problem ker je še študent-ima vedno cajt zame in za pikca!

glede pleničk...mislim da se bom držala kar tistih za eno uporabo...nisem preveč navdušena nad bombažnimi...
glede firm tistih za enkratno uporabo je pa po mojem odvisno od vsakega otročička...kako občutljivo kožo ima...!

aja pa še eno vprašanje za vse....ker je že taja27 odprla temo kozmetike...kakšno pa boste uporabljale?...katero firmo?


(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: FEBRUARČICE 2006
16.11.2005 11:43:37   
natalia
zdravo souser posted image !

hvala za vaša mnenja glede pleničk, bom raje kar šla na plenice za enkratno uporabo, za rezervo bom kupila par bombažnih. Hvalauser posted image !

od kozmetike bom uporabljala Niveo, Dove ali pa kaka lekarniška.

zdaj pa imam spet novi problem - z mojimuser posted image  sva si spalnico uredila tako, da najina user posted image user posted image  spi z nama ( drugače zaenkrat ne gre) in sem bila prepričana, da je to res najboljše za najino user posted image . Zdaj pa slišim od nekaterih, da nikoli ne bi več spali v isti sobi, ker bi se potem, ko bi dete zraslo težko ločil od naju in ne bi mogel zaspati sam. kaj pravite, to me res muči*?

kaj pa tiste, ki že imate otročeke, kaj pravite, glede na vaše izkušnje?
pa tiste februarke, ki pripravljate ležišče za user posted image , kje bo spal-la?

thanks za odgovore!user posted image

(odgovor članu pika-poka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: FEBRUARČICE 2006
16.11.2005 11:48:45   
čuko
Pozdravljene user posted image !

Kako ste kaj? Mi smo postali pravi zaspanci, tak nam je začelo ugajati spanje, da spimo kar do 11huser posted image user posted image user posted image .

Taja27 joj to je res hudo, kar se je zgodilo tvoji prijateljici, ampak ne mislit na to, s tvojim bo vse uredu in pikauser posted image . To so res redki primeri, no pa hvalabogu je tudi z njenim vse uredu. Medicina full napreduje, baje že od 24 tedna imajo koli 80% možnosti za preživetje, tak da me že imamo velike možnosti.
Glede nakupa v DM, pa mislim, da nisi nič prehitra, ti kar kupi kar ti pašeuser posted image !

Glede planic pa bomo mi uporabljali Pamperske za novorojenčka, potem pa Fixis, ker so baje najboljše. No sicer pa bomo morale same sprobat, kaj kateri ugaja! Je tudi odvisno od user posted image , njihove občutljivosti itd.

Ja Evii, kak je z tvojimi izvidi, mene že pesti bolijo?

Mi jutri že stopamo v 30. tedenuser posted image user posted image user posted image ! Še malo, saj kr hitro mineva, kaj se vam zdi?

Lepo bodite in uživajte v tem prelepem sončnem dnevu, ker bo baje drugi teden sneg user posted image !!!!



_____________________________

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu pika-poka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: FEBRUARČICE 2006
16.11.2005 12:10:02   
čuko
Glede kozmetike, pa tudi mene zanima! Že imate kaj, kaj boste kupile?

_____________________________

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: FEBRUARČICE 2006
16.11.2005 12:10:14   
ursa_p
Natalia!

Na zacetku ti bo veliko lazje, ce bo tamal/-a ob tebi ... ampak ne v tvoji postelji! Jaz sem rekla, da do 1 leta mora ze spati v svoji sobi, ki bo cisto zraven spalnice, do takrat pa bo imel svojo posteljico ob najini postelji ... pravijo, da je to super, ker cuti mamico nekje zraven.

Cuko!

Za 30 teden? Kdaj imas rok? Meni se zdi, da gre cas prepocasi, ceprav ce pogledam za nazaj sem noseca ze pol leta. No, se cele 3 mesece ... tocno ... rok imam 16-ega! user posted image
Pa samo v vednost ... nic ni lepega vremena, vsaj pri nas v Ljubljani ne ... zjutraj je vse kazalo na soncno vreme, je bilo vse jasno in prijetno toplo, ampak sonca potem ni bilo od nikoder!!! user posted image

Kozmetika? Hmmm ... o tem pa se nisem premisljevala ... verjetno kar Baby Love ... ali pa kaj drugega ... res se ne vem ... kar mi bo takrat disalo! user posted image

Pozdravcek vsem tudi od najinega nogometasa ... cisto nic miru pred njim ... trebuh mi ze celo dopoldne prav plese.

Lp, Ursa

(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: FEBRUARČICE 2006
16.11.2005 12:18:12   
BaGSi
Jasnica - kako te znajo tile ginekologi prestrašit, ne? Še dobro, da si šla na samoplačniški UZ in je vse OK... Bom punčka pač čisto po tebi user posted image

Natalia - pri meni se izkazalo, da nisem rabila skoraj nič od kozmetike user posted image Kupila sem Bubchen (takrat je bilo to zelo reklamirano); kot se je kasnje izkazalo, pa je bilo najbolje: da ga čimmanj umivamo z milom; kreme je bolje da ne uporabljamo; šampon tako ali tako ne - ker ima zelooo občutljivo kožo in je (bil) alergik. Tako da je za mene prišlo prav le navadno olivno olje, včasih trdo milo, hladilno mazilo (najenostavnejše iz lekarne) in mogoče krema za obraz - za pozimi. Mislim, da si je brezveze delat ekstra stroške, mogoče je bolj pomembno to, da ima vsa kozmetika čim manj konzervansov, barvil,... vedno več otrok je alergikov (na žalost), vse to pa še poslabša vso zadevo...

Glede spanja pa bo pri nas tako, kot že pri prvem: za začetek imamo malo posteljico (še iz mojega otroštva, podobno veliko kot košek) za prve 4 mesece, ko bo stala pri naju v sobi ob postelji; po 4 mesecih sva Bora prestavila v otroško posteljico 70×140, ki je bila v drugi sobi, ki je ločena le z "harmonika vrati" - da se nismo vsi zbudili ob vsakem premikanju otroka ali naju; potem pa smo pri 8 mesecih posteljico prestavili v njegovo sobico. Res pa je bil zelo nemiren otrok, zbujala sem se ob najmanjšem premiku, velikokrat je kašljal ponoči... KO je bil v svoji sobici pa tega nismo več slišali (vsaj ne vsakega premika), zbujal in jokal pa se je tako ali tako na 3 ure do 3 let starosti (pravijo, da je to tipično pri alergikih oz. pri atopičnem dermatitisu). Ne me vprašat, kako sem preživela nočna jadranja od svoje sobe do njegove in nazaj... Če kdo misli, da bi bilo boljše, da bi bil pri nama v postelji - tamali ni hotel spati pri naju, ni prenesel bližine, ker mu je bilo vedno vroče, zaradi tega ga je koža zelo srebela in se mu poslabšala... tako, da ni bilo druge variante. Pa tudi nisem pristaš spanja v družinski postelji. Sicer pa je to moja izkušnja in mnenje...
Vglavnem, da sedaj spi user posted image

Joj - grozno sem se razpisalauser posted image

Čuko - Anita: kaj nimaš ti rok 28.2.? kako vstopaš v 30 teden?

LP!

(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: FEBRUARČICE 2006
16.11.2005 12:26:56   
natalia
ja, saj sem mislila v svoji posteljici ampak v isti sobi. harmonika vrata? ni slaba ideja..

(odgovor članu BaGSi)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: FEBRUARČICE 2006
16.11.2005 12:39:52   
čuko
Ne jaz imam rok 4.2.2006!

_____________________________

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: FEBRUARČICE 2006
16.11.2005 12:48:13   
marty5
Kako ste pridne user posted image .....jaz še niti v MS ne hodim - zaradi službe ne bo zneslo vsaj do decembra, če ne celo januarja. Pri nas na Obali so taki biseri, da je urnik MS sredi dneva user posted image

Drugače pa glede spanja. Najin user posted image  bo prve tri-štiri mesece v košku pri naju v sobi, potem pa bo šel v svojo posteljico v sosednjo sobo. Najina spalnica je namreč dokaj majhna in otroška posteljica ne gre not. Če bo potrebno, bom se pa jaz za nekaj časa preselila k user posted image  v sobico.

Drugače pa doma imamo posteljico, nekaj posteljnine, odločamo pa se še za previjalno mizo. Razmišljala sem o kakšni širši mizi - da je komoda in zgoraj široka previjalna, ampak ne vem kje dobit - nikjer nisem zasledila. Zaenkrat je še najboljša izbira, pa tudi izredno ugodna cena - za 20.500, ampak ni tako velika, kot bi sama želela user posted image . Ne vem, se moram še odločit - kam mi svetujete, da grem pogledat v LJ? Bila sem v Italiji (palmanova) pa nič.

Drugače bom bodije in te začetne stvari, kar precej dobila - najmlajši v družini je star 4 leta in je vse lepo ohranjeno. Ostanejo edino ta večje stvari - kot je še npr. voziček. Rok imam konec februarja, tako da je še čas.

In še nekaj me zanima - kdaj ste se zmenile za 2. morfologijo? Jaz imam reden pregled 5.12. (takrat bom user posted image  28t2d). Kot sem razumela, se dela med 30. in 32. tednom, ne? Upam, da bo šlo, ker bodo takrat že prazniki zelo blizu in da ne bo moj G kak dopust vzel...

Jaz se še čisto lovim, glede tega kaj potrebujem in kaj ne, pa malo me je začelo stiskat glede poroda - sem brala porodno izkušnjo ene forumke in me je kar pretreslo.....sploh ne bom več brala teh zgodb user posted image .

Punce, jaz tudi komaj čakam, da stisnem našega user posted image ...včeraj je bil pri nas na obisku en 9mesečnik (rojen ravno februarja letos) in bi ga kar pojedla. Komaj čakam, da bo končno tu user posted image

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: FEBRUARČICE 2006
16.11.2005 13:05:45   
sarazan
Midva bova uredila spalnico tako, da bo posteljica za dojenčka (60x120cm) ob najini postelji. Če bo vse ok, bo tam nekje do šestega meseca. Upam, da bo otrok že spal večino noči. Če ne bo, bomo podaljšali čas v najini spalnici. Sicer imava pripravljeno sobo za otroka, v kateri se bo od začetka odvijalo vse ostalo, previjanje, hranjenje (razen ponoči),... Nikakor pa ne bova otroka vzela v svojo posteljo, razen ko se bomo zjutraj crkljali - v budnem stanju user posted image .
Natalia - ležišče oziroma jogi sva midva kupila Baby Alergo v Baby centru. Je precej trdo, antialergeno in ima prevleko, ki se lahko sname in opere.

Kozmetike še nisem kupovala (edina stvar, ki mi manjka). Za začetek bom kupila v lekarni mandljevo olje, hladilno mazilo, jekoderm, bepanten. Trdo otroško milo bom pa izbrala glede na vonj - manj, ko bo vonja, bolje bo.
Otroci so zelo občutljivi na vse te "parfume", ki jih dodajajo otroški kozmetiki.

Še za pleničke moram nekaj napisati. Sestava snovi v plenički za enkratno uporabo je verjetno skrivnost posameznega proizvajalca. Sigurno so to kemikalije, ki nase vežejo vlago. Da bi bile zelo škodljive, dvomim, ker sicer ne bi bile pleničke priporočene s strani strokovnjakov. Res pa je nujno, da otroka vestno previjamo in se ne kuha in packa v eni plenički cel dan.
Sicer pa, katero stvar pa še prodajajo in ponujajo, ki bi bila popolnoma naravna in zato zdrava??? Jaz se ne spomnim niti ene.
Pa teh plenic je en kup različnih. Na začetku moramo najti tisto firmo, katera dela pleničke, ki ne dražijo ritko user posted image , potem pa ni več problemov.

_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: FEBRUARČICE 2006
16.11.2005 13:13:49   
ursa_p
Marty5!

Poglej si tole previjalno (imas jih kolikor zelis) ...
user posted image
Ta ima podaljsano zgornjo povrsino in pride previjalna kar velika .. tako bo meni naredil moj dragi iz komode, ki sva jo pred pol leta kupila v Ikei za 10 EUR ... je zelo lepa ... na 4 predale.
Ostale najdes tukaj:
http://soncek.si/shop/page/group/grp/1026/

Gor pride pa taka ... ta velika blazina ... velikost okoli 80x70:
user posted image
Ostale najdes tukaj:
http://soncek.si/shop/page/group/grp/1029/

Tukaj si poglej ta veliko previjalno polico in blazinico ...
user posted image

Za 2. morfologijo se nic ne vem ... naslednji UZ imam ravno v 30 tednu ... bomo videli kaj mi bojo delali ... imam po novem dr. Strahovo.

Lp, Ursa

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Utrujeni? Preverite ali imate pomanjkanje ...
Pri pomanjkanju železa pride do utrujenosti, vrtoglavice, razdražljivosti, težav s koncentracijo, slabših fizičnih in um...
Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?