|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pecivo iz listnatega testa
18.3.2006 8:45:32   
Reja
V zmorzovalniku imam listnato testo.

Ponavadi iz njega naredim jabolčni zavitek, ali pa žepke z nutelo.user posted image

Ima katera še kakšno drugo idejo za dobro pecivo iz takšnega testa?user posted image

Hvalauser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pecivo iz listnatega testa
18.3.2006 8:58:40   
lelaval
Jaz pa delam šamrole. Testo razvaljam in narežem na trakove, te pa navijem na tulce (modelčki za šamrole), spečem in napolnim s stepeno smetano. user posted image  Nikoli ne ostanejo. user posted image

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Reja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Pecivo iz listnatega testa
18.3.2006 12:44:55   
al1*
Crostato!

Ali pa nardiš zavitek s sadjem.

Ali pa Julka šnite


  Speči dva oblata listnatega testa.
En oblat namaži z nadevom:

5 jajc
20 dag sladkorja
10 dag čokolade v prahu
20 dag mletih orhov
Stepaj rumenjake in sladkor, da je penasto, dodaj ostale sestavine, nato še sneg.
Daj nazaj v pečico in peči 10 minut.
  Ko je ohlajeno, namaži s kremo:
Skuhaš:
5 dcl mleka s
5 žlicami moke,

dodaš
20 dag sladkorja. Ko se ohladi, dodaš
20 dag penasto stepene margarine,
1 vanili,
limonin sok.
Na vrh položi drugi oblat testa in potrosi s sladkorjem.

_____________________________

lp


(odgovor članu Reja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Pecivo iz listnatega testa
20.3.2006 11:16:52   
Nasy
kremšnite! njami

_____________________________

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu al1*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Pecivo iz listnatega testa
22.3.2006 8:43:06   
hati
Reja, ti dam še jaz eno idejo.

Potrebuješ tri kozarce vloženih višenj, nekaj biškotov in listnato testo. Višnje dobro odcedi, dodaj zmlete biškote in dve žlici sladkorja. To dobro premešaj, tako da ne bo masa preveč vodena. Testo razvaljaj, dodaj višnje in zavij. ( Pol višenj na en del listnatega testa). Postavi v namaščen pekač in peci 40  min na 180. Aja preden daš peči testo premaži z jajcem.  Hitro narejeno in zelo dobro.

(odgovor članu Reja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Pecivo iz listnatega testa
22.3.2006 19:17:13   
*alja*
Še en nasvet, malo je več dela vendar je ful dobro!user posted image

ŠPELA:

Biskvit:
5 rumenjakov
7 žlic sladkorja
3 žlice vode
    to zmiksaš in dodaš
snek belakov
8 dek orehov
8 dek moke
malo pecilnega

Krema
pol litra mleka
100 g gustina
2 vanilija
15 dek sladkorja
   to skuhaš, ohladiš in dodaš k stepeni margarini 
25 dek margarine 

Prej si pa že spečeš 2 krat listnato testo ( razvaljaš tako veliko kot imaš pekač, z vilico fajn napikaš in daš pečt ).

Nato sestaviš:
spodauj daš listnato testo, namažeš polovico kreme, na kremo položiš pečen biskvit namažeš preostanek kreme in na kremo položiš drugo ploščo listnatega testa. Posipaš z sladkorjem v prahu.

Najboljša je če jo pustiš v vreči čez noč in režeš zjutraj.

Upam da sem kaj pomagala.user posted image



_____________________________

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.



(odgovor članu hati)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Danes so na jedilniku šparglji
photo
Šparglji so znani po svojem zdravilnem učinku. Preverite kuharske trike, ki jih morate poznati pri pripravi jedi iz špar...
Jedi, ki ustavljajo drisko
Preverite, s katerimi jedmi lahko preženete drisko pri otroku, ki pogosto spremlja gripozna in virusna obolenja oziroma ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?