|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vas je v tem času kdo posebej prizadel?
15.12.2005 15:51:19   
Azzurra
V času nosečnosti, mislim. Se je kateri že zgodilo, da je kdo ob tej prekrasni novički slabo in verbalno grdo reagiral? Je katera dobila kak "nož v hrbet" (kot jaz npr.)?

Ma sej vem, da ko se sliši kakšna taka nečloveška izjava, da ta več pove o tistem, ki jo je izrekel kot o čemerkoli drugem, ampak...zaboli vseeno. 

Še katera s kakšno tako izkušnjo, ki ji je pokvarila dan?
user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vas je v tem času kdo posebej prizadel?
15.12.2005 16:05:28   
Eviii
draga azzurra, odprla si kr eno kruto temo.
mene je najbolj prizadel pred približno enim mescem en dohtr v bolnici. njegova izjava: kako si sploh upate zanosit, če veste, da imate ledvične kamne? kaj ne veste, da je to resen problem? kakšna mama pa boste???
ob tej izjavi sm dobesedno znorela in bi vanj najraje zabrisala vse, kar sm imela pr roki... sicer nism rekla nič, ker se nism hotla kregat, sm mu pa dala vedet, da nima prou. kaj nej se hudiča sama operiram al kaj? sej hodim k urologu že celih 16 let in če se ta ni odloču, da me bo operiral, se sama ne morem... in sm vedla, da rizik obstaja. in sm ga tudi valda sama sprobala (bolečine so ble neznosne in se spet pojavljajo zadnje cajte).

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Vas je v tem času kdo posebej prizadel?
15.12.2005 16:58:50   
Naja30
Azzurra, kaj pa se je tebi pripetilo, katera izjava te je prizadela?

Sej mogoče ni tako hudo, ampak v tem mojem občutljivem času, me je kar prizadela moja šefica, ko me je vprašala "Ali ga boš obdržala?" user posted image user posted image user posted image  Sem se skoraj zadrla, ja seveda, saj sem stara 27 let. A zdaj pa naj delam kariero al kaj? In to na delovnem mestu, ki... ah, ne smem se razburjat. user posted image

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Vas je v tem času kdo posebej prizadel?
15.12.2005 17:03:11   
ribica.
Ja se je zgodilo. S strani staršem mojega dragega. Upala sem, da bom vsaj enkrat dost dobra, pa so bili prvi komentarji bolj v stilu, šit, kaj pa zdaj, noseča, je. Bolj pomembno je bilo po kom se bo otrok pisal, kot pa veselje, da bova imela otroka. Ob tem mi je na misel padlo samo to, da so name tist moment (čeprav verjetno nevede) gledali kot na stoj za rojevanje.
Tega je zdaj že skoraj tri leta, ampak jez svojih občutkov ne bom nikol pozabila.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Vas je v tem času kdo posebej prizadel?
15.12.2005 20:40:06   
darja72
Ja, moja lastna mama. Sicer se je potem nekaj opravičevala v stilu, da to pa res ni padlo iz njenih ust. Po tem dogodku me njene izjave ne ganejo več. In pa še vedno rečem, da je ona drugače čisto fajna in spoštovanja vredna gospa. Kaj pa jaz čutim je pa itak moja stvar.
lp

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Vas je v tem času kdo posebej prizadel?
15.12.2005 20:54:50   
Anonimen
Moja tašča je blesavo reagirala, čeprav me ni prizadelo, ker je itak cela taka. Namreč, pri vsej stvari ji je bilo najbolj pomembno to, da ji ni bilo všeč, na kakšen način ji je mož povedal, kot da si ne zasluži, da bi se ji povedalo drugače ali nekaj takega, pa v jok, pa kako je ona uboga reva itd. V glavnem, spet je bila ona najpomembenjša, zame v bistvu pri vsej stvari sploh ni šlo. Ji je pa mož povedal nekako tako, kot da če ne vidi, da mi že trebuh raste (v šali). Res grozno!
Bolj me je prizadela izjava moje mame, ko sem ji po vrnitvi iz UZ (ko je smo seveda že vedeli, da sme noseča) povedala, da smo videli fantka. No, moram priznati, da sem razučarana, so bile njene prve besede ...

(odgovor članu darja72)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Vas je v tem času kdo posebej prizadel?
16.12.2005 7:06:13   
anajmad
Mene je zelo prizadela ena oseba na RR-ju,ko sem povedala,da sem noseča in mi je poslala zasebno sporočilo,češ kaj si grem jst "tastara",da kaj mi ni dovolj,da mi je eden umrl,sedaj si pa umišljam drugega otrokauser posted image .Da je dovolj mladih,ki bi rade imele otroke in jih bodo tudi imele. No coment...
Pa tudi reakcija moje tašče je bila čist pod podnom.Itak nismo v najboljših odnosih.Tudi,ko je umrl mojuser posted image  Vid,je komaj prišla na pogreb.Njena izjava je bila sedaj samo to: a nam je treba tega,še enga otrokauser posted image .
Po njenem mnenju sploh mi ne bi smeli imeti otrok več.Žalostno toda resnično.
en lpuser posted image D.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Vas je v tem času kdo posebej prizadel?
16.12.2005 7:23:11   
mirjamca
Jaz sem bila do sedaj ene 3x neuspešno noseča in vsakič, ko se je zakompliciralo in sem morala v bolnico so tam sledila nekakšna tehnična vprašanja, med katerimi je bilo tudi to ali je otrok zaželen. Kao zaradi tega, ker s partnerjem nisva poročena. Halooo...leta 2005?! 

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Vas je v tem času kdo posebej prizadel?
16.12.2005 7:25:08   
puncica
anajmad to je pa res grdo in podlo od te RR-jevke, nisem si misla da se lahko kdo takšen najde tle gor. Sicer pa sama nisem imela nobenih slabih izkušenj in slabih izjav in upam da jih tudi ne bo. No mogoče moja svakinja, ki je splavila mesec prej kot sem jaz zanosila je rekla, ko ji je hčerka povedala, da sem noseča "ja vredu" sam jo razumem da ne more zdej do stropa skakat, sploh ko so se matral 2 leti, sej njej je bilo najtežje povedat.

_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Vas je v tem času kdo posebej prizadel?
16.12.2005 8:02:29   
April
ojoj anajmad, sploh nimam besed..
kakšni ljudje so vse med nami, taki negativci se mi po eni strani prav smilijo. Pa že, če jim take bedarije polnijo glavo, bi jih lahko vsaj zase zadržali. A nimajo nobenega filtra?
Najbrž tud sami s sabo niso preveč zadovoljni, zato pa druge v slabo voljo s svojimi primitivnimi izjavami spravljajo.
Pa od RR-jevke..? Res težko za razumet.

V nosečnosti te pa lahko marsikaj spravi v slabo voljo. Mene je že to, ko me je med. sestra pri tem ko sem povedala, da sem noseča in da bi se rada naročila, vprašala, če mislim imeti otroka. Pa vem, da ni bilo to osebno vprašanje, ampak zgolj informacija zanjo glede nadaljnih postopkov.

< Sporočilo je popravil April -- 16.12.2005 8:03:28 >

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Vas je v tem času kdo posebej prizadel?
16.12.2005 8:05:04   
jasnica
Mene je pa šefica razjezila,ker je vsem komentirala da se verjetno ne zavedam kaj je življenje, pa da bi ona prepovedala nosečnost do 30.leta! Sama se pri svojih 22.letih čutim sposobno imeti otroka in mislim da to ni njena stvar.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Vas je v tem času kdo posebej prizadel?
16.12.2005 8:06:40   
jerneja
zelo je žalostno, da so potrebne takšne izjave. Mislim, da nekateri ljudje sploh ne premislijo, kakšne neumnosti kvasijo.
Pri meni so se vse veselili, razen ene kolegice... je samska in mislim, da mi je  "favš".
Anajmand ... ne oziraj se na takšne ljudi, sej se jim vse povrne. Bodi srečna in čimveč otrok. Ne oziraj se na takšne, ki imajo tako nizek nivo. Mi te podpiramo in se veselimo s tabo in z vsemi nosečkami.

lp

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Vas je v tem času kdo posebej prizadel?
16.12.2005 8:10:12   
Naja30
Ojej, kar naježila sem se od branja vaših pripovedi....   user posted image user posted image user posted image  Sploh ne morem verjet, da ti lahko najbližji tako zagrenijo tvojo srečo. Pa da se na RR najde nesrečnica, ki piše take podle... Ne morem verjet.

(odgovor članu jasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Vas je v tem času kdo posebej prizadel?
16.12.2005 8:40:24   
pika-poka
jaz sem tudi doživela eno slabo reakcijo..od mojega očeta...je prav hladno reagiral ko sem mu pokazala slikico od najine bebice..kot da ga ne zanima...ampak se je zdej omehčal..mislim da je biu sam prestrašen in mu je bilo vse čudo...starša sta ločena in mu najbrž ni ajsno kdaj sem odraslauser posted image !?...

aja..pa njegova sodelavka je bila neki pametna..kot češ da pri teh letih (22) bi mogla uživat življenje, zdaj pa sem si ga pokvarila...ampak sem bila kar tiho in si mislila svoje..sem se potrudila da me ne preveč prizadane...!

v tem času ne smemo pustit da nas taki negativni ljudje spravijo na tla..ker so v bistvu samo ljubosumni na tvojo srečo...!!

namuser posted image pa se že na 100000km vidi da kar žarimo od sreče a ne!!

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Vas je v tem času kdo posebej prizadel?
16.12.2005 8:40:45   
DrejcDrejc
Včasih se ljudje preprosto ne zavedajo, kaj so izustili. Eni pa se in potem jim je žal, ampak je že prepozno, ko človeka prizadeneš. Na srečo me do zdaj ni nihče prizadel, je pa res, da niti nisem pričakovala, da bodo vsi skakali od veselja.

Si pa v službi včasih delajo norce na moj račun, češ kaj če bi jaz prestavila porodniško za kake pol leta, ker je tolk dela... to mi pa gre na živce, pa še na teren me kar naprej pošiljajo, pa ravno zdaj, ko mi v bistvu še najbolj paše sedet za računalnikom, ne pa skakat po objektih in jih merit. Ampak, če bom čutila potrebo, bom pa zaprosila za bolniško, pa naj počnejo kar hočejo brez mene. Saj ni nihče nenadomestljiv.

Punce, kakorkoli vas že prizadenejo, ne jemljite si k srcu. Sto ljudi, sto čudi, eni niti ne vedo, da so koga prizadeli, eni so pač taki, da najprej pomislijo nase, najbolj žalostno je to, da ti zatežijo lastni starši s svojimi pokvarjenimi ideali. Ampak to je vaše življenje in vaš otrok in naj vam grejo take izjave pri enem ušesu not, pri drugem ven, nasmejte se in si same pri sebi recite, glej, tale je pa res trčen, saj nima vseh koleščkov, revež...

_____________________________

Carpe diem!

http://drejcdrejc.moj-album.com
http://www.najblog.com/drejcdrejc/

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Vas je v tem času kdo posebej prizadel?
16.12.2005 8:45:40   
katerina
ko je moja kolegica zvedela, da sem noseča, je rekla, da sem se ji itak že dolgo zdela malo čudna. stvar je pa v tem, da sem neporočena (očitno) seksala pred poroko.......svašta!
od tedaj je nisem videla in je tudi ne pogrešam!

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Vas je v tem času kdo posebej prizadel?
16.12.2005 8:57:44   
marty5
Meni je enih par ljudi reklo kakšno butasto.

Nekaj sodelavcev me je spraševalo, če je bila "nesreča", ker se jim pri 26 zdim premlada za otroke - v stilu "pokvarila si boš najlepša leta".

Najprej me je jezilo, ampak potem sem pač enostavno sprejela dejstvo, da smo drugačni. user posted image  je bil zaželen in načrtovan, ker sem faze žuranja in študentskega življenja dala že zdavnaj skozi in ni več zame.

Ne vem no - službo imam redno, stanovanje tudi in predvsem čudovitega partnerja, na katerega se lahko vedno zanesem. Rodila bom pri skoraj 27ih in kar ne morem verjet, da se nekaterim zdi to prezgodaj user posted image  Sem enim par kar povedala, da ni nič tako samoumevno - kljub ugodnim letom in da sem relativno zdrava, se včasih zakomplicira. Včasih se ti zdi donositi zdravega otroka in ga roditi na rok, pravi čudež  - pa se ti prej to zdi nekaj povsem normalnega....

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Vas je v tem času kdo posebej prizadel?
16.12.2005 9:02:07   
Barbs
Da sem noseča sem povedala tudi prijateljici, po telefonu . Rekla je "aha" . Nemudoma je menjala temo in pričela govoriti o njenem kužku,. ki ga mora peljat na kliniko, ker ima neko alergijo.
To me je potrlo . Potem pa sem pomislila, da je verjetno reagirala tako zato, ker sama še nima otrok, stara je 32 let, pa verjetno si ga želi, čeprav pravi, da ne čuti nobene potrebe po tem.

Potem pa se obremenjujem s tem - če je moja prijateljica, zakaj mi ne zaupa svojih travm o tem, da ne more imeti otroka, če si ga pa res ne želi, pa spet ne razumem, zakaj potem ne more biti vesela zame...


No, tko je.user posted image

(odgovor članu katerina)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Vas je v tem času kdo posebej prizadel?
16.12.2005 9:19:18   
sarazan
Joj, joj, kaj ste vse napisale. Kar ne morem verjet. Jaz nimam tako slabih izkušenj.

Malo sem bila žalostna samo tisti dan, ko sva novico povedala staršem. Moji so reagirali zelo hladno - čestitam in to je bilo to. Nobenih vprašanj, kdaj imam rok,.... Malo se mi je zdelo brezveze, ampak jih po svoje štekam, saj imata že 2 vnuka in sta navdušenje pokurila že tam.... Kasneje se je tudi njima prebudilo veselje do novega user posted image  v familiji.
Pri njegovih je bil pa čist drug film, jokali so od veselja, takoj smo odprli šampanjec,... So mi 100x bolj polepšali dan, kot pa ga je mojim uspelo zagreniti. 

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Vas je v tem času kdo posebej prizadel?
16.12.2005 9:34:47   
nejca1
Ja, meni pa je še zdaj zelo hudo, ker me lastna sestra skoraj nikoli ne vpraša, kako napreduje trebušček, kako se počutim, skratka kot da ne bi bila noseča.user posted image  Res ima ona še neurejeno življenje, je mlajša in njen ima že od prej otroka, ampak halo, lahko bi se veselila z mano. Ves čas imam občutek, da tekmuje z mano in da so ji drugi pomembnejši od familije. Če pa bi kateri resno zbolel ali podobno, pol pa v jok. Ah, ni fajn user posted image . So pa za to drugi bolj veseli in odločila sem se, da sploh več nič ne omenim ...

Žalostno ...

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Vas je v tem času kdo posebej prizadel?
16.12.2005 9:47:02   
sonček balonček
Pri meni je situacija takšna, da sva s partnerjem skupaj že 10 let, imava urejeno praktično vse, za kariere, stanovanje sva do precejšne mere že poskrbela. Saj ne da bi jaz to smatrala kot pogoj za otroka, pač tako na srečo je. Problem je v njegovi mami in njegovem bratu z družino. V skoraj devetih mesecih mi ni še nihče čestital, niti kakorkoli drugače omenil pričakujočega člana družine. So pa seznanjeni z mojo nosečnostjo od desetega tedna. Razen njegova mama nama je enkrat skuhala kosilo, ker sem morala dva meseca popolnoma mirovat in načeloma je bila pripravljena fizično pomagat. Ni pa nikoli spregovorila z mano (živimo v isti hiši, toda popolnoma ločeno) o tem otroku. Mene še niti nihče ni vprašal kdaj imam rok (čez štirinajst dni), pred dvema tednoma je partnerja mama prvič vprašala kdaj imam pravzaprav rok. Z mano o tem ne govori. Drugače imajo vsi radi otroke, njegov brat ima dva. Pojma nimam kaj naj si mislim o njih! Moj partner je boter obema bratovima otrokoma, vseskozi jih razvajama. Oni se pa delajo kot da najin sploh ne obstaja - pa verjemite, da se ga pri 8. tednih ne da spregledati!

(odgovor članu nejca1)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Vas je v tem času kdo posebej prizadel?
16.12.2005 9:50:38   
dory
U ja...moj bivsi ni mogel sprejet te novice..no sicer je bil sok za oba...ampak njemu je bila ljubsa svoboda, druzba, babe in droge...sele ko sem zanosila je ugovil,da niti nisva za skupaj...in me postavil pred dejstvo..on ali otrok...odlocila sem za slednje...in danes sem prav vesela,da sem se tko odlocla..kdo pa rabi ob sebi takega dedca? jaz ne :)

(odgovor članu sonček balonček)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Vas je v tem času kdo posebej prizadel?
16.12.2005 12:53:12   
uniq
Grozno kakšne pišete...mene osebno ni prizadelo nič ...razen nekolko me tare ker si je partner vzel nekolko distance ker se boji da ne bi kaj narobe naredil in ga razumem...na druge se ne oziram. V službi so mi dali čudovito podporo so me preganjali že kake tri leta..hehe...in zej se veselijo z menoj resnično odkrito in jih grem rada pogledat.
Glede let pa...kaj druge briga kolko si star...je tvoja odločitev. Jast sem prvo imela pri 19 zej po 8 letih čakam drugega. In uspešno sem spravila hčer pokonci...s partnerjem...kajti če se odločiš za korak imeti otroka veš da si ga zmožen tudi vzgajati in....zanj se odločiš ko se čutiš pripravljenega in drugi nimajo te pravice te obsojati.
Jast sem ponosna da lahko nekomu podarim življenje in da je sad ljubezni...in vem da bom svojim otrokom nudila vse...tudi če bi sebi morala kaj "odtrgati od ust" kot se temu reče.
Zato drage moje user posted image  in že mamice in bodoče user posted image ne se obremenjevati z takimi glupimi izpadi. Vem da ste srečne ker ste user posted image  in pokažite to ljudem...to jih najbolj potare ker vidijo da niso dosegli svojega in vas prizadeli...
Imejte se skrajno lepo...

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Vas je v tem času kdo posebej prizadel?
17.12.2005 8:22:04   
Azzurra
Sem dolžna pojasnit še kaj se je meni zgodilo, saj sem odprla temo.
Najprej me je prizadelo ko je prišlo do neke zmede in se ni vedelo, katera točno je noseča in ker je bilo narobe mišljeno, da to NISEM jaz, mi je ena oseba rekla: "ah, še dobro, vedno sem vedela, da ti si pa ja pametna ženska". Me je skoraj pobralo! Torej pametne ženske nimajo otrok, tiste, ki se odločimo za jih imet smo pa...ja, po njenem očitno neumne!

Isti dan me je moja dolgoletna prijateljica hladno odpikala, ker odslej "ne bova več imeli skupnih tem za pogovor". Je vse zastonj, da se ji trudim dopovedat, da bo to ena tema VEČ za pogovor, in ker se ona trudi zanosit, da bo lahko še ta mesec ali pa naslednji mesec v isti situaciji kot jaz in kako se bo počutila, če njene najbližje prijateljice ne bodo vesele zanjo....Oni se že nekaj mesecev brezuspešno trudijo. Lahko razumem, da jo je moja nosečnost presenetila, vendar na užaljenost, ker jaz sem in ona ne...nisem bila pripravljena.
Češ, da ni pripravljena tega poslušat, ker njo to prizadene.
Ko sem ji povedala, se mi je zdela iskreno vesela, par dni kasneje pa dobim tako kajlo, češ da bom zdaj samo o temu govorila in da nisem več zanimiva za družbo.
Ne vem. Morda sem samo preveč občutljiva, ampak jaz si to razlagam pač tako.
In ne morem doumet, da so v službi tako krasno sprejeli novico, da so bili iskreno veseli zame, da se je moja sodelavka jokala od veselja....in moja prijateljica tako....hladna... user posted image
In stavim, da bo kmalu zanosila in upam zanjo in ji privoščim in ko bo tako, upam, da ji nobena od prijateljc ne bo kaj takega rekla, kot je ona meni.
Še zmeraj pa upam, da sem samo narobe razumela!

(odgovor članu uniq)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Vas je v tem času kdo posebej prizadel?
17.12.2005 8:40:43   
Azzurra
A, ja, in še to....ko pride debata na Tifol in povem, da ga jemljem, dobim pod nos: ja, ma itak po zanositvi ne pomaga nič, bi ga morala jemat vsaj tri mesece prej!
Kot da se zdiva nesposobna načrtovat družino, jaz pri 31, on pri 34 letih. Zakaj? Ker nisva poročena? Ker sva skupaj 2 leti? Otrok je bil zaželjen in načrtovan in jem četrto škatlo Tifola. In ljudje še kar naprej tumbajo, da nam je verjetno "spodrsnilo"...Ma ne moreš verjet...

Jooooj....ljudje ljudje...

_____________________________

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?