|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kaj zdaj?? - zavod za zaposlovanje
13.9.2006 8:45:34   
KIRA
punce živjo. mene pa nekaj zanima - predvsem glede mojih pravic, dolžnosti in financ. če katera dela nazavodu za zaposlovanje, vljudno prosim, da mi napiše...


torej - pred porodniško št. 1 sem imela vsega skupaj 7 let delovne dobe (vključno z pripravništvom), dobila odpoved ker je podjetje zašlo v hude finančne težave, sledi prijava na Zavodu za zaposlovanje, dobivala 6m nadomestila, pol sem pa zanosila. do nastopa porodniške sem bila več ali manj na bolniški (IVF - rizična nosečnost). porodniško sem  normalno zaključila, 2 meseca bila brez prihodkov,  vzdrževati me je moral mož. potem sem šla na drugo porodniško, ki jo zaključujem drug teden.
vpisani že imam obe, na ZPIZ-u   sem to opravila. se pa moram po njihovih "navoidlih" v 8 dneh prijaviti na zavodu za zaposlovanje. baje da mi pripada neko nadomestilo.
sedaj mepa zanima, kako je s tem - mi dejansko pripada kako nadomestilo, ter v kakem primeru? pa za kako dolgo?


potem pa še nekaj: recimo da me pošljejo na kako delovno mesto (pobiranje jabolk ..... ), ki je fizično naporno. a obstaja kakšen razlog (zdravstveni), da se temu izogneš?? sprašujem zato, ker mene še vedno bolijo šivi po 2 CR, dejansko je vse v redu, ampak se zelo počasi celi vse skupaj. jaz se blazno bojim - da si ne bi kaj raztrgala ob kakem fizičnem delu - če je CR zadosten razlog, da te zavod ne pošlje na tako delovno mesto??? rabim kako potrdilo od zdravnika?
ker delo bi najbrž morala sprejeti, če bi bila zdrava - ker po tem "blesavem" zakonu moraš sprejeti delo, ki je za 2 stopnij nižje od tvoje. jaz imam V, to pomeni, da bi morala poprijeti za delo III stopnje. če bi prišlo do kakega takega primera - pa bi delo odklonila - lahko izgubim nadomestilo ali mi pripada v vsakem primeru ker teče iz moje zavarovalne dobe oz. plačanih prispevkov??? bojim se pa tudi, da ne bi bilo s šivi kaj narobe, ker me res občasno blazno bolijo tud pri najbolj preprostih opravilih...


vem kopica vprašanj, ampak zadeva je komplicirana in rada bi vedela kakšne možnosti imam in kaj me pričakuje, da se bom znala spopasti s tem. mi lahko katera pomaga prosim???

LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kaj zdaj?? - zavod za zaposlovanje
13.9.2006 8:57:42   
diva 4
Pri meni je bila skoraj identična situacija kot pri tebi.Po zaključku druge porodniške sem se prijavila na zavodu za zaposlovanje in mi je kar ob prijavi tisti"teta" dala v podpis vlogo za denarno pomoč s strani zavoda .Ta znesek je 38.000 sit.
Glede pobiranja jabolk pa nimam pojma.Ti bo verjetno katera druga znala svetovat.
Na zavodu pa se moraš prijaviti v roku osmih dni od zadnjega dne porodniške.

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kaj zdaj?? - zavod za zaposlovanje
13.9.2006 10:23:59   
lelaval
Če si vso nadomestilo izkoristila pred porodniško, ti več ne pripada, sicer dobiš prostanek. Denarno pomoč pa so s koncem julija 2006 ukinili, tako, da z zavoda po izteku DN ne dobiš nič več. Ostane ti edino še pomoč s CSD, kjer pa moraš bit 3 mesece brez dohodkov, da kaj sploh dobiš (včasih je bilo tako, pa mislim, da ni šlo nič na bolje).

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu diva 4)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   dela katera na zavodu za zaposlovanje????
13.9.2006 10:24:27   
KIRA
hvala vsaj za približen info. bom pol vprašala glede denarne pomoči.

me pa ful zanima, kako je bilo pri tebi da si se znašla v "poobni" situaciji kot jaz. če nočej javno napisat lahko tudi na ZS.

LP iz prekmurja

(odgovor članu diva 4)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: dela katera na zavodu za zaposlovanje????
13.9.2006 13:36:46   
KIRA
se pravi da se brez zveze prijavljam na zavod za zaposlovanje???? user posted image user posted image user posted image user posted image ker službo si itak moram iskati sama. oni mi še nikol pri ničemer niso pomagali, razen tistega nadomestila, ki sem ga prejemala - ampak to mi je itak pripadalo.
sedaj pa če se prijavljam in itak nič ne dobim, se je brez zveze prijavljat. to je bil najbr žnjihov namen ali kako - da znižajo statistike????

za tist denar na CSD pa najbrž moraš bit prijavljen na zavodu za zaposlovanja a ne???

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: dela katera na zavodu za zaposlovanje????
13.9.2006 13:59:13   
tejčica81
ja za socialno pomoč moraš biti prijavljen na zavodu, pa vprašaj (na socialnem) če ti pripada enkratna socialna pomoč.

Srečno

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: dela katera na zavodu za zaposlovanje????
13.9.2006 14:25:32   
lelaval
Za pomoč s CSD moraš imet potrdilo z borze, da si pri njih prijavljena in nič ne dobivaš. Lahko pa se na Zavodu prijaviš kasneje (čez 3 mesece), če ne želiš, da ti gnavijo z iskanjem zaposlitve. Za pomoč s CSD pa rabiš tudi partnerjeve dohodke, da vidijo, koliko lahko sploh dobiš.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu tejčica81)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: dela katera na zavodu za zaposlovanje????
13.9.2006 17:08:25   
KIRA
hvala punce. kolikšen pa je cenzus za 4 člansko družino?

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: dela katera na zavodu za zaposlovanje????
13.9.2006 22:48:53   
Anonimen
Okrog 112 jurjev netto. user posted image

(odgovor članu KIRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: dela katera na zavodu za zaposlovanje????
13.9.2006 22:50:33   
KIRA
ojoj. pol si pa lahko odšminkam kako pomoč. kolk mamo pa kreditov jih pa ziher ne zanima. krepko presega navedeno cifro. mi ne ostane druzga kot banko oropat. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: dela katera na zavodu za zaposlovanje????
13.9.2006 22:53:06   
Anonimen
Ko se boš odločila za to, mi sporoči, pa ti pridem pomagat. user posted image

Do takrat ti pa res preostane enkratna DSP, Večje kot imaš kredite, prej jo boš dobila. Vlogi priloži točen izračun, koliko dohodkov imata vidva, koliko jih bosta imela PO porodniški in koliko od tega gre za kredite. In seveda, koliko vam ostane za preživetje.

Preostanek za ziher ne presega cenzusa.

(odgovor članu KIRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kaj zdaj?? - zavod za zaposlovanje
14.9.2006 8:37:15   
Anonimen
Sicer se preveč ne spoznam na to, ampak mislim, da s tistimi službami "težijo" tistim, ki prejemajo nadomestilo. Ti itak ne boš nič dobivala, tako da te ne morejo "izsiljevat".
Jaz sem se prijavljena zgolj zato (si sama plačujem zdravstveno in pokojninsko in invalidsko zavarovanje), da imam potrdilo, da ne dobivam dohodkov. Tako so nam znižali plačilo za vrtec, pa v knjižnice imaš cenejšo članarino itd. Čez dva meseca pa itak rodim. kdo pa bo nosečnico vzel v službo. Potem si pa moraš službo itak sama poiskat - na Zavodu ti je prav gotovo ne bodo...

(odgovor članu KIRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: dela katera na zavodu za zaposlovanje????
14.9.2006 16:25:33   
KIRA
KERENSA TO JE LEPO IN PRAV, JAZ IZRAČUN NAPRAVIM KOT BI MIGNIL, AMPAK MOJ JE ŽE ENKRAT NAZAJ BIL NA csd-JU IN SO REKLI DA KREDIT NIMA VEZE. (takrat sem že probala prosit za podporo, ko mi je preteklo nadomestilo - pa sva presegala cenzus - takrat je bil za 2 nekje 76 jurjev)

(oprosti da se derem)user posted image

njih ne zanima kolk maš kreditov in kako boš odplačeval vse skupaj. user posted image user posted image


anonimna: otrok itak ne bom dajala v vrtec do 3 leta, niti se ne strinjam s tem, niti ne bi finančno zmogli. v knjižnico pa tud ne hodim, tak da ne vem, kaj mi bo potrdilo??? razen če ga res na CSD-ju rabijjo za bilokaj. ??'user posted image user posted image user posted image user posted image


< Sporočilo je popravil KIRA -- 14.9.2006 16:26:32 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: dela katera na zavodu za zaposlovanje????
15.9.2006 17:48:42   
Sibil_
Kira ja kje boš pa imela otroke, če boš delala?Sicer pa prosi za izredno denarno pomoč že sedaj, pa priloži kake račune od kurjave al pa elektrike, baje da to gre skozi.Kerensa saj gre tako, ne?user posted image

Sicer je pa tako, da če nisi prijavljen na zavodu lahko baje delaš preko študentskega servisa, preko servisa pa dosti raje vzamejo za kako delo, ker so stroški nižji.Pozanimaj se o tem.

LP,
Sibiluser posted image

_____________________________

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: dela katera na zavodu za zaposlovanje????
16.9.2006 13:24:18   
KIRA
če dobim delo, si bom zrihtala vrtec. moj je že vprašal v Radencih in baje bi punčki vzeli kdajkoli. ampak ne vem, kako ga bom plačevala.?? user posted image

prek študentskega pa ne morem delat, saj nič ne študiram??? user posted image user posted image user posted image user posted image ali pač??

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?