|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   začimbe
13.11.2006 12:58:36   
Anonimen
vem, da piše zadaj na začimbih, za kaj se uporabljajo, vendar meni je to premalo..

torej, zakaj uporabljate: žajbelj, majaron, baziliko, rožmarin, drobnjak, šetraj, čili.....
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: začimbe
13.11.2006 20:53:11   
facka
MAJARON : uporabljamo ga za rižote, juhe,obare, sv. meso in perutnino. Mešamo ga z ostalimi začimbami, razen z origanom. Dodajamo ga mesnim masam in nadevom.
TIMIJAN : dodajamo ga jedem na žaru, telečjemu mesu,gobam, jagenjčku ,divjačini in kozličku. Z njim kuhamo, obaro,rižoto, raguje ter omake za divjačino ali omake za zgoraj navedeno meso. Doziramo ga previdno, saj je to zelo močna začimba.
BAZILIKA : je začimba, ki jo v večini dodajamo v juhe, zelenjavne jedi,paradižnikove omake, zel. narastke ter jedi iz gov. mesa. Uporabljajmo jo previdno, sodi med močne začimbe.
ORIGANO : uvrščamo med začimbe, ki jih uporabljamo za :
paradižnikovo omako, zelenjavne juhe in jedi, morske jedi in pizze. Origano se največ uporablja v Italijanski kuhinji. Dodamo ga lahko tudi pečeni raci in goski.

ROŽMARIN : v večini uporabljamo za perutnino (piščanci,race, Gosi in purani ). Dodajamo ga jedem iz divjačine, ter je osnovna začimba za marinado divjačinskega mesa. Ribe in ostale morske jedi pa brez rožmarina ne morejo biti okusne, kot
sicer. Uporabljajte ga nežno, je zelo močnega okusa!!

ŠETRAJ : ima najraje obare,enolončnice in pa zelenjavne jedi. Skuhamo ga z sladkim zeljem,krompirjevo juho in kromp.golažem. Ne pozabimo še na fižolove juhe. Šetraj je začimba naših babic.
LOVOR : njegove liste dajemo v vse vrste juh, jedi iz stročnic in v enolončnice.
KUMINA ML.: se uporablja pri sv. mesu, za pečenke, zrezke, omake, solate (zeljnata sol.,rdeča pesa), ter pri zelenjavnih jedeh kot so dušeno sladko zelje, ohrovt, zel. narastki.
MUŠKATNI OREŠČEK ML.: je nepogrešljiva začimba vseh zelenjavnih narastkov,
zel. juh, bešamela in ostalih belih omak. Potresemo ga tudi po sv. pečenki in tako obogatimo njen okus.

BELI POPER ML. : za razliko od črnega ne peče ampak doda jedi okus. Uporabljamo ga za zelenjavne čiste in kremne juhe, solate, bele omake in sadje.
ČRNI POPER ML.: potresemo ga v pikantne jedi, golaže, enolončnice, temne mesne omake in na divjačino, zajca ter perutnino.
RDEČA SLADKA PAPRIKA : Z njo potresemo sv. meso( pečenko,kotlete in perutnino), dodamo jo mesnim jedem in omakam (golaž, paprikaš), jedem iz stročnic in nekaterim zelenjavnim jedem. Z mešanjem paprike in moke lahko obarvamo juhe, omake, enolončnice.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: začimbe
13.11.2006 21:14:44   
Gina
Od zgoraj naštetega imamo pri nas najraje šetraj. Jaz ga dam menda povsod notri. Na vse meso (piščanec, puran, govedina, svinjina, celo na faširano), v večino omak, v riž, v govejo juho in v zelenjavne juhe.

Rožmarin dam občasno v riž, včasih na kako meso, pa v paradižnik omako.

Bazilike ne maram več, sem se jo preobjedla. V paradižnikove omake paše, v riž, tudi na meso, če vam je okus všeč.

Žajbelj uporabljam samo za čaj z mlekom. Sem ga pa nekoč jedla v bučkah v smetanovi omaki, pa je bil res fajn.

Majaron dajem v omake in juhe.

Čili je pa moja priljubljena začimba. Gre predvsem v riž in na vse meso, pa v omake. Velikokrat ga kombiniram s curryjem, pa s kurkumo, ingverjem, kumino in gorčičnimi semeni, včasih tudi s koriandrom. Te kombinacije so za vse azijske zoske, zelenjavne in mesne, kar ti bolj paše.

Koper ful paše s korenčkom, sploh tenstanim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
Danes so na jedilniku šparglji
photo
Šparglji so znani po svojem zdravilnem učinku. Preverite kuharske trike, ki jih morate poznati pri pripravi jedi iz špar...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?