|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Po enem letu - moja porodna zgodba
27.7.2007 23:20:03   
Splet.Ka
Dogajalo se je pred enim letom. Vendar šele zdaj lahko trezno pišem o vsem skupaj. Dolgo časa sem bila nad rojstvom naše (le)potičke tako ganjena, da sem se, preden sem vse skupaj zanalizirala, zjokala.

V petek, 28. 7. 2006, proti jutru sem opazila znamenje, da se porod bliža. Odluščil se mi je čep. To "malenkost" sem zjutraj zaupala vd možu, ki potem sploh ni deloval sproščeno. Ker je bilo do mojega PDP-ja vendarle še cel mesec, sem poklicala ginekologa. Želel me je videti.

"Mogoče se danes še vidimo," je rekel ginekolog in me poslal domov do popadkov ali dokler mi ne odteče voda. Šla sem k mamici in sestrici, ki sta me tisti dan prevažali naokoli. Dogovarjale smo se, da gremo v ponedeljek k sorodnikom. In ko je mami rekla, da morda ne bo šlo, sem čisto popenila. Pa mi je razložila, da bom morda jaz malo "pokvarila" načrte.

Ko je prišel vd iz službe, sva šla najprej po ribice za okusno pozno kosilo. Prišla sva domov, razpakirala nakupljeno. Jaz sem si nadela naaaaajširše kratke hlače, vd je pripravljal ribe. Nameravala sem počasi v kuhinjo, da bi olupila krompir. Mimogrede sem v predsobi pobrala s tal še papirček.

Takrat pa pok...in kratke hlače so postale tople in mokre.

Šlo je zares...

Nekaj minut po peti uri popoldne mi je začela odtekati voda. "Kar pusti ribe, pospravi jih," sem zavpila iz kopalnice. Sedla sem na wc, globoko vdihnila, v trenutku zbrala misli in začela vd-ju dajati navodila. Kje je torba, kje so stvari, ki jih še potrebujeva.

Vd je stvari na kup nosil tako lahkotno, kot da bi bil to njegov hobi. In potem me je čisto sproščeno pospremil do avta. Legla sem na zadnji sedež. Vožnja do porodnišnice s tega zornega kota je bila prav čarobna. Iz neke sanjske idile so me prebudili šibki popadki.

V bolnici je bilo na začetku prav hecno. Med vedno bolj bolečimi popadki sem gospo v sprejemni pisarni vprašala: "Odtekla mi je voda in imam popadke. Naj grem kar gor v porodno sobo ali naj tu najprej uredim papirje?" Zmedena blondinka srednjih let me je po ne tako kratkem premisleku posadila na invalidski voziček s praznimi gumami, vd-ju pa je ukazala, naj s papirji počaka spodaj. V dvigalu mi je zabičala, naj ne rodim tam, ker ona nič ne zna in ne ve, kaj bi morala narediti.

V tretjem nadstropju me je pričakala babica, ki me je takoj (peš, brez vozička) spodila v "predprostor". "Ja to bomo pa kmalu rodili," je rekla po pregledu. Potem pa se je iz mene začela zlivati kri...vse sem popackala.

Vd-ja so poslali drugam. Čeprav je bil prepričan, da poroda ne bo uspel spremljati (že vonj po bolnici ga naredi čisto mehkega), mi je obljubil, da bo ostal, dokler bo šlo. Za rezervo sem poklicala še mamico, ki dela v tej bolnici in se z vsem osebjem pogovarja na "ti". Nekoga sem si močno želela imeti zraven.

Preselili smo se v porodno sobo. Izgubila sem občutek za čas. Popadki so me boleli. Babica je poklicala porodničarja (tistega, ki je rekel, da se morda danes še vidimo), naj pride čim prej. Ker je glavica že spodaj, je pa tudi en hematom.

Postalo mi je slabo. Hematom? Na glavici moje male punčke? Kaj to pomeni? Je vse ok? Kasneje se je izkazalo, da je bil hematom čisto moj, torej tista zadeva, zaradi katere sem precej krvavela.

Prišel je človek, ki mi je vstavil tisto iglo za epiduralno. Popadki so bili grozno boleči. Človek z epiduralno je govoril zelo potiho. Nič ga nisem razumela. Bolelo me je. Mami me je držala za roko. Vd, ki smo ga očitno takrat že poklicali nazaj, mi je dajal obkladke na čelo.

Prišla je neka babica. Takrat je nisem poznala, vedela pa sem, da sva se nekje videle. Je soseda in pred nekaj meseci postali sva dobri prijateljici. Prav hecno je bilo, ko je takoj vedela, v katerem stanovanju živimo in koliko je stalo.

Človek z epiduralno je spet nekaj spraševal. Se je pa vmes zgodilo nekaj hecnega. Pol trebuha nisem čutila, druga polovica se je utapljala v bolečih popadkih. Človek z epiduralno je malo popravil. Potem je prijelo, tako kot je treba.

Popadkov nisem več čutila. V sobi je bilo polno ljudi. En kup babic, porodničar, vd, mami, človek z epiduralno. Babica je poskrbela za prijetno glasbo. Porodničar in mami pa sta občudovala frizuro moje male punčke, ki je prihajala na svet.

Potiskala sem kot nora, pa ni šlo. Menda se (le)potička ni pravilno obračala. Potem me je nekaj zapeklo ("dohtar bo malo pomagal", so rekle babice = rezali so me). Potem sem slišala "kivi". Vakumski porod.

In potem je malo čez pol deseto zvečer na svet zelo glasno (en mesec prezgodaj) prijokala Sara. Položili so mi jo na trebuh. Tako vesela sem bila, da sem končno spoznala punčko, ki me je toliko časa veselo brcala.

Pogledala sem vd-ja, bil je tako lep, tako ganjen. S tistim angelskim nasmehom mi je rekel: "Kako majhna je!". Mami je hodila naokoli z mobitelom in snemala namesto fotografirala (za kar sem ji še danes hvaležna). Kar topila se je.

Potem smo se vsi malo pomirili. (Le)potičko so izmerili, stehtali, umili in pregledali.  Vse ok, 2600 gramov. Ven smo spravili še posteljico. Porodničar mi jo je na mojo prošnjo pokazal od blizu in tako skoraj poskrbel za vd-jevo nezavest. Odnesel jo je ravno še pravi čas. Potem me je začel šivati. In je šival. In šival in šival. Sploh ni nehal. Smo se hecali, če ima morda celo kiklo za zarobit.

Ko je končal, se je (le)potička začela dojiti. Kakšen hecen občutek. In kako močno je vlekla. Takrat sem ji namenila že prva prava dejstva o življenju - povedala sem ji, da jo doma čaka čudovita sobica.

Potem sem se poslovila od vd-ja, ki se je šel domov naspat. In od mamice, ki je šla v prvo nadstropje, ker je imela nočno.

Občutek v omrtvele dele telesa se je počasi vračal. Bila sem tako naspidirana, da bi lahko gore premikala.

Odpeljali so me v sobo številka 62, točno tja, kjer sta še en dan prej domovali prijateljica in njena pikica. . Vedno, ko grem mimo, se nostalgično zagledam v tisto okno.

Jaz pa sem se tistega večera znašla v popolnoma novih dimenzijah življenja, kjer se čas ne meri več v minutah in kjer je pomembno le eno. Moja (le)potička.

_____________________________

Cvetim...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Po enem letu - moja porodna zgodba
27.7.2007 23:28:31   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image Lepouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Splet.Ka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Po enem letu - moja porodna zgodba
27.7.2007 23:45:38   
pika30
user posted image user posted image user posted image  Luškana zgodbica.
Sari čestitke za jutrišnjo 1. svečko. user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Kdor ne misli na druge,bo nekega dne spoznal,da tudi drugi ne mislijo nanj....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Po enem letu - moja porodna zgodba
28.7.2007 6:46:06   
Pingvinčica
Zelo lepa zgodbica user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pika30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Po enem letu - moja porodna zgodba
28.7.2007 6:46:43   
Pingvinčica
Sari pa seveda čestitke ob prvem rojstnem dnevu.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Pingvinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Po enem letu - moja porodna zgodba
28.7.2007 8:40:34   
Medika22
Zelo lepo napisano. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Pingvinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Po enem letu - moja porodna zgodba
28.7.2007 9:18:02   
Bonnie_RR
Lepa zgodba! user posted image

Čestitke za 1. svečko vaše (le)potičke! user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu Medika22)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Po enem letu - moja porodna zgodba
28.7.2007 9:44:34   
Anonimen
Kako lepo....sem se kar naježila...user posted image

Sari pa čestitke za 1. svečko...in seveda mamici...user posted image

LP

(odgovor članu Bonnie_RR)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Po enem letu - moja porodna zgodba
28.7.2007 10:58:46   
blue sky
Kako lepo user posted image user posted image user posted image ,
Sari pa vse najboljše in najlepše ob 1. rojstnem dnevu user posted image user posted image user posted image !!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Po enem letu - moja porodna zgodba
28.7.2007 11:32:50   
Anonimen
Kalo lepo. Lepa zgodba.user posted image

(odgovor članu Splet.Ka)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Po enem letu - moja porodna zgodba
28.7.2007 11:39:37   
Anonimen
Kako lepa zgodba.. Čestitke Sari za 1. svečko user posted image user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Po enem letu - moja porodna zgodba
28.7.2007 11:40:31   
Maxica
Lepo.user posted image  Čestitke za prvo svečko.user posted image user posted image

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Po enem letu - moja porodna zgodba
28.7.2007 14:21:15   
Splet.Ka
Hvala za lepe komentarje in čestitke.

Nisem si mislila, da se bom po enem letu vsega tako živo spominjala.

In nisem si mislila, da bo prvi rojstni dan tak big deal zame. Sem bila prepričana, da bodo sorodniki noreli naokoli, meni se bo pa neumno zdelo. V resnici sem pa že kakšen teden popolnoma evforičnauser posted image .

Lep pozdrav!

_____________________________

Cvetim...

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Po enem letu - moja porodna zgodba
28.7.2007 19:31:41   
Joob
No hruška, pa si iz mene zvlekla solzice...toooook si lepo napisala, da imam še vedno kurjo polt.
Vse lepo še naprej....user posted image

_____________________________

Velik problem spremeni v majhnega, majhnega v nikakršnega....

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Po enem letu - moja porodna zgodba
28.7.2007 19:53:01   
Anonimen
user posted image  user posted image

(odgovor članu Splet.Ka)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
1.8.2007 10:59:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Po enem letu - moja porodna zgodba
1.8.2007 11:17:10   
Splet.Ka
Hvala hvala.

Prvi rojstni dan prvega otroka je res nekaj čudovitega!

_____________________________

Cvetim...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?