|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Porova juha
22.12.2007 16:46:45   
jakaracman
Prosim kakšen kul recept za porovo juho.!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Porova juha
22.12.2007 16:55:15   
Putka
Moj je simpl in poceni in hitro. Za 3-4 osebe:

2 debela pora, narezana na kolute, tudi zeleno (čisto temne vrhnje liste dam stran)
2 žlici olja

V posodo dam olje in ko je vroče vržem gor kolesca pora, pražim 2-3 minute. Ko se zmehča zalijev z vročo vodo, toliko da je za približno 2 cm vode čez por. Lahko dodaš zelenjavno kocko (jaz jo dam pol), po želji dosoliš. Na zmernem ognju naj vre 15 minut.
Če želiš kremno juho jo zmiksaš, jaz jo s paličnim spasiram do polovice, toliko da je nekaj pora še v trakcih. Če je pregosto, dolij malo vode.

Jem brez kisle smetane, čeprav zelo paše zraven.

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Porova juha
22.12.2007 16:56:59   
Putka
Če hočeš bolj fensi ali če kaj ostane za naslednji dan:

- popeci kruhove kocke in jih not vrzi
- naribaj sir, juho nalij v nepregorne posodice in gratiniraj v pečici


(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Porova juha
22.12.2007 18:19:31   
robinzon
Naredim jo tako kot putka, včasih naribam še korenček in ga dodam, vedno pa zgostim s pestjo kaše ali zdroba, nikoli ne miksam.

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Porova juha
22.12.2007 20:06:23   
Strawberrie Cherrie
Jaz dam not en res velik por, narezan na kolobarje, 2mala sesekljana korenčka in 2mala krompirčka. podušim, zalijem z vodo, dodam bio zelenjavno kocko, kuham, na koncu dodam žličko kisle smetance in zmiksam.

(odgovor članu robinzon)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Porova juha
22.12.2007 20:24:57   
kačica
Jaz dam malo masla, na kolobarje narezan por, korenček, prepražim. Dodam vodo, domačo vegeto, ko je kuhano spasiram, dodam še sladko smetano. Jemo jo pa z zlatimi kroglicami ali popečenimi, na koščke narezanimi kruhki.

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Porova juha
22.12.2007 20:35:50   
Paštetka
IZVIRNO SPOROČILO: Strawberrie Cherrie

Jaz dam not en res velik por, narezan na kolobarje, 2mala sesekljana korenčka in 2mala krompirčka. podušim, zalijem z vodo, dodam bio zelenjavno kocko, kuham, na koncu dodam žličko kisle smetance in zmiksam.


enako, vendar brez vsake E-jevske in nepotrebne kocke. Namesto kisle smetane lahko daš  vrhnje od dukata, ki je odlično

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Porova juha
23.12.2007 18:23:05   
Anonimen
Porova mineštra
Steblo in liste velikega pora narežemo na centimeter do poldrugi centimeter široke kolobarje, ki jih operemo. Olupimo dva srednje debela krompirja in ju narežemo na koščke. Por in krompir damo kuhat v slan krop, dodamo jima še sol in poper. Kuhamo pol ure oziroma dokler nista krompir in por res dobro kuhana. V drugi posodi na olju zasteklimo na drobno narezane koščke pancete ali suhe klobase in jih damo v mineštro. Nato pripravimo podmet: na segreto olje damo dva stroka na drobno sesekljanega česna in žlico moke. Ko česen zadiši, podmet zlijemo v mineštro. Pri tem pazimo, da se moka ne prežge. Mineštro pokuhamo še dve minuti in že jo lahko serviramo.
Porovo mineštro lahko skuhamo tudi v vodi, v kateri so se pred tem kuhali kosi sušenega prašičjega mesa - na primer rebrca, vratovina ali klobase. Tako je mineštra še bolj okusna. Njen okus pa lahko dopolnimo tudi z dodatkom korenčka, bučke ali surovega paradižnika. Ta jed deluje v zimskem času izredno osvežilno. V ustih čutimo drobne koščke pora in krompirja, ki se hitro stopijo.

Porova kremna juha
V novejšem času gospodinje na Krasu pripravijo tudi porovo kremno juho. Skuhamo jo podobno kot mineštro, le da ob koncu kuhanja zgostimo krompir in por s paličnim mešalnikom. Nato juho zabelimo. Pri pripravi kremne juhe pazimo, da je jed dovolj tekoča, za lepši videz in boljši okus pa dodamo majhne kocke kruha. Kocke pred tem pocvremo in zarumenimo na surovem maslu. Na juho jih damo ob serviranju. Tako juho dekoriramo in obogatimo.

Porova solata
Por narežemo na koleščke in ga skuhamo v kropu. Odcedimo ga, zabelimo z olivnim oljem, okisamo, dosolimo in popopramo. Tako pripravljena porova solata je odlična priloga k tenstanemu krompirju.
Sicer pa imajo jedi iz pora svojstven, mikaven okus, ki v zimskem času deluje osvežujoče. Por je zdravilen, saj vsebuje podobne snovi kot česen in čebula. V ustih je eleganten, obenem pa spodbuja izločanje želodčnih in črevesnih žlez, jeter in žolčnika. Obenem pospešuje prebavo in izločanje seča

(odgovor članu Paštetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Porova juha
23.12.2007 19:38:42   
jakaracman
Naredila po receptu jakodke- češnjice in bila odlična.user posted image

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Porova juha
6.1.2008 22:07:35   
Lia25
http://www.mojirecepti.com/recept/porova-kremna-juha.html
http://www.mojirecepti.com/recept/porova-juha-z-limono.html
http://www.mojirecepti.com/recept/porova-juha.html

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Porova juha
9.1.2008 19:49:18   
kaya2007
podušim, zalijem z vodo, dodam bio zelenjavno kocko,


mene pa zanima-podušiš ali prepražiš? če podušiš, kako?

(odgovor članu Lia25)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Porova juha
9.1.2008 20:37:27   
Strawberrie Cherrie
preprosto.gor dam pokrovalko in nekaj časa dušim v lastnem soku.

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Porova juha
9.1.2008 22:32:47   
kaya2007
a daš prej malo vode not, ali samo v posodo vržeš? mi te tehnične stvari niso še čist jasne user posted image

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Porova juha
9.1.2008 22:33:34   
Strawberrie Cherrie
jst v posodo vržem, pa pokrovalko preko, potem pa tko sok spusti vsa zelenjava. 

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Porova juha
9.1.2008 22:46:50   
kaya2007
hvala za pomoč!

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Danes so na jedilniku šparglji
photo
Šparglji so znani po svojem zdravilnem učinku. Preverite kuharske trike, ki jih morate poznati pri pripravi jedi iz špar...
Kravje mleko za dojenčka: da ali ne?
Čeprav je bilo že veliko povedanega in zapisanega, a še vedno tema o kravjem mleku za dojenčke odpira marsikatere polemi...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?