|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pogodba
12.5.2008 11:06:24   
Balonchy
Ravnokar sem čvekala s kolegom in nisva prišla do konca. user posted image  user posted image
Stvar je taka - 17.6. se mu izteče pogodba za določen čas. Zanima ga kdaj ga delodajalec obvesti o tem ali mu jo bo podaljšal ali ne!?
Moje mnenje je, da se to naj ne bi zgodilo ravno zadnji dan (16.6.). Po moje bi bilo prav, da te obvesti vsaj mesec dni pred iztekom!? Imam prav???
On trdi drugače - pravi, da ve za primer, ki so mu na dan, ko naj bi jo podaljšali povedali - da mu je ne podaljšujejo več!
Zdaj vas pa sprašujem - je to kje z zakonom določeno - kdaj te mora delodajalec obvestiti, da ti ne bo več podaljšal pogodbe???
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pogodba
12.5.2008 11:07:47   
lemavrica
Mislim da ne, je pa najbolje da kolega pogleda v ZDR, tam sigurno piše.

_____________________________

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...


(odgovor članu Balonchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Pogodba
12.5.2008 11:07:49   
baguSka
To pa tud mene zanima!?user posted image

(odgovor članu Balonchy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Pogodba
12.5.2008 11:09:53   
lemavrica
1. Prenehanje pogodbe o zaposlitvi za določen čas

77. člen
(splošno)

(1) Pogodba o zaposlitvi, sklenjena za določen čas, preneha veljati brez odpovednega roka s potekom časa, za katerega je bila sklenjena, oziroma ko je dogovorjeno delo opravljeno ali s prenehanjem razloga, zaradi katerega je bila sklenjena.

(2) Pogodba o zaposlitvi, sklenjena za določen čas, lahko preneha, če se pred potekom časa po prejšnjem odstavku o tem sporazumeta pogodbeni stranki ali če nastopijo drugi razlogi za prenehanje pogodbe o zaposlitvi v skladu z določbami tega zakona.


_____________________________

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...


(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Pogodba
12.5.2008 11:18:50   
nu_tella
Glede na to da nej bi delavec, ki je zaposlen za določen čas, vseeno dal en mesec pred zaključkom dela "Odpoved" (kao da obvesti delodajalca, da se mu izteka delovni čas) mislim, da je prav da tudi delodajalec o tem obvesti delavca vsaj 1 mesec pred iztekom obdobja...samo to je teorija. Kaj je pa praksa vsi vemo.

Načeloma tudi velja, da če en dan po koncu službe prideš na delovno mesto in ti noben "nič ne reče" = te ne ovira pri deanju naj bi se ti pogodba za določen čas spremenila v pogodbo za nedoločen čas... ampak spet...to je toerija v praksi po moje to nebi zdržalo...

Na njgovem mestu bi šla do šefa z nekim dopisom, v katerem napišem da se mi takrat in takrat zaključuje pogodba o delu, ter ga prosila za odgovor v 8 dneh kako in kaj... pa podpiše naj mu prejem...

srečno

_____________________________

Ce te nekdo ne ljubi na nacin, kot si zelis ti, se ne pomeni, da te ne ljubi z vsem, kar zna.

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Pogodba
12.5.2008 11:23:27   
Volga
ne rabi ga nič prej obveščat, da ne bo podaljšal.

(odgovor članu nu_tella)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Pogodba
12.5.2008 11:31:20   
Anonimen
Jaz bi pa vprašala kaj lahko pričakujem.

(odgovor članu Volga)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Pogodba
12.5.2008 11:55:59   
Nika v službi
Nu-tella, precej netočne informacije.

Delodajalcu ni potrebno nikogar obveščati, da pogodba za določen čas preneha in tudi delavcu ni potrebno pisati nikakršne "odpovedi". Z dnem, ko se izteče, se žal izteče. To je pač po črki zakona.

Lepo pa bi bilo, da delavec sam stopi do delodajalca oz. odgovorne osebe, takole kake 14 dni prej, pa pove, da se mu pogodba tega in tega dne izteče ter povpraša, kako naprej.

Tudi tisti prehod iz določenega v nedoločen čas ni tako izi. Žal. V roku dveh let ti lahko delodajalec izdaja pogodbe za določen čas za isto delovno mesto. Pa tudi kasneje se pač lahko NDČ lahko elegantno izogne, če določenega delavca ne pač ne želi zaposliti za nedoločen čas.

Ja, tako pač je dandanes.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Pogodba
12.5.2008 13:50:07   
sazi
Pri pogodbi za določen čas ni nihče ni "dolžen".

Meni so dali novo pogodbo 3 dni pred iztekom, na mojega moža pa so pozabili. Bi se lahko skliceval na tisto varianto, da je zaposlen za NDČ, ker je delal po preteku pogodbe, pa se ni, ker so mu dali novo pogodbo za 1 mesec, potem pa naprej za NDČ - se ni hotel kregat - bi se pa zagotovo, če mu pogodbe ne bi podaljšali "obesil" na možnost za NDČ, če ne zaradi drugega zato, da bi jim nagajal. Res ni fora da zaposlene takole puščajo v negotovosti.
Pri nas smo imeli primer (ki se je razvil iz teh zgodbic, ko so nas takole pozno obveščali o odločitvah), da so enemu rekli, da je pogodba pripravljena, da jo gre lahko podpisat, pa je rekel samo "Aha, hvala, ampak od jutri dalje jaz delam drugje - kakšne face so imeli šefi.

Normalni ljudje se vse pomenijo ob pravem času. Greš mesec pred potekom vprašat in če so normalni, ti kamlu odgovorijo, če pa niso... Pa škoda, če nimaš možnosti iti drugam - ponavadi je že tako, zato pa zaposleni v takih nehvaležnih sistemih pogosto "požrejo" vse take in podobne krivice, ker žal nimajo izbire.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Pogodba
12.5.2008 23:18:58   
andie
 
quote]

Tudi tisti prehod iz določenega v nedoločen čas ni tako izi. Žal. V roku dveh let ti lahko delodajalec izdaja pogodbe za določen čas za isto delovno mesto. Pa tudi kasneje se pač lahko NDČ lahko elegantno izogne, če določenega delavca ne pač ne želi zaposliti za nedoločen čas.[/quote]



Izdajanje pogodb za dol.čas in sprememba pogodbe za dol. v nedol. čas sta dve čisto različni stvari.
Nič spornega ni v praksi, če pride do tega primera- 54.čl ZDR:


Če je pogodba o zaposlitvi za določen čas sklenjena v nasprotju z zakonom ali kolektivno pogodbo ali če ostane delavec na delu tudi po poteku časa, za katerega je sklenil pogodbo o zaposlitvi, se šteje, da je delavec sklenil pogodbo o zaposlitvi za nedoločen čas.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Vrtec.
пеперутка16

Hodi/jo vaš/i otrok/ci v vrtec? V kateri?