|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Poškodovana steklovina očesa- lečejo "mu...
4.7.2008 11:31:14   
Anonimen
Imamo naslednjo težavo.

Hčerka je tožila da vidi muhe, ki jih pa ostali prisotni nismo videli. Dobili smo napotnico za nujni obisk očesne ambulante.

Pri pregledu je bilo ugotovljeno, da so v steklovini nitaste motnjave. Zdravnik je potrdil, da otrok vidi "mušice". Zadeva se ne operira, ni pa se hotel opredeliti glede tega kako zadeva napreduje.

Zdravnik ni izključil, da je to posledica prezgodnjega poroda in uporabe kisika v prvih dneh v inkubatorju. Najbolj sem žalostna, ker smo bili na pregledih vsaka dva tedna se mi zdi do skoraj enega leta.

Ima dioptrijo in tudi tam niso nič povedali.

Otroku je pač težko dopovedati, da mi muh ne vidimo. Se jih pa že kar boji, pa če je prava ali ne! Največ težav ima pri prebujanju. Ima še kdo izkušnje z okvarami na steklovini.

Hvala za pomoč!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Poškodovana steklovina očesa- lečejo &quo...
4.7.2008 11:37:47   
aluš
Ne vem, kje ste bili na pregledu. vsekakor pa bi iz lastnih izkušenj (4-letni sin z dioprtijo in "lenim" očesom) pregled na očesni kliniki v LJ. Tam se mi zdi, da so res strokovnjaki, našemu so naredili ogromno pregledov, nato naročil čez tri mesece na kontrolo. In stanje se nam je v parih mesecih zelo izboljšalo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Poškodovana steklovina očesa- lečejo &quo...
4.7.2008 12:07:29   
Anonimen
Saj itak bomo šli do konca. Samo včeraj so me dobili čisto neprijavljeno in nisem vedela kaj vprašati, ker zadeve ne poznam in ne vem zastaviti vprašanj.

Zato me zanimajo izkušnje, da vidim kam zadeva pelje, čemu posvečati pozornost. Kontrolo imamo za en mesec in do takrat želim biti pripravljena, da bom vedela postaviti vprašanja.

(odgovor članu aluš)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Poškodovana steklovina očesa- lečejo &quo...
4.7.2008 12:27:12   
aluš
Ja, se strinjam. Prvo si šokiran ob novici, da je nekaj kar fajn narobe, ne samo mal. Potem ti povejo diagnozo, v bistvu sploh ne veš kaj to je in tudi vprašat ne znaš. Potem pa domov, pa na internet (le kako bi še lahko živeli brez njega), da potem naslednjič sploh znaš vprašat. Je pa na žalost tako v zdravstvu. Imamo ful strokovnjake, pa ne vem kaj še vse, ampak za vsako drugo bolezen ni pametnega zdravila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Poškodovana steklovina očesa- lečejo &quo...
4.7.2008 13:26:19   
Anonimen
Jaz imam identično diagnozo, nitaste motnjave na steklovini (+visoka dioptrija, + nevusi na očesnem ozadju, + prve spremembe v smeri sive mrene), pa mi ni še nobeden rekel, da bi bilo s tem kaj narobe. Nastanejo zaradi kratkovidnosti ali starosti. Je pa nadležno, ker ti stalno plavajo ene pikice pred očmi, sploh če gledaš kakšen bel papir user posted image .



(odgovor članu aluš)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Poškodovana steklovina očesa- lečejo &quo...
4.7.2008 14:47:01   
sazi
jaz tudi ne bom kaj v pomoč, lahko samo napišem, da meni tudi ena "muha" leta. K sreči je samo ena, a jo "imam" že zelo dolgo. So mi rekli, da je pač ena "smet" v steklovini in da naj se sprijaznimuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Poškodovana steklovina očesa- lečejo &quo...
4.7.2008 17:55:00   
Felicita
meni so tudi nitke (kot npr volna v vodi sem videla) plavale pred očmi, diagnoza enaka, samo jaz mam drugače čisto neproblematične oči (nimam očal ali kakršnihkoli težav). meni je zdravnik rekel, da to lahko nastane zaradi neodkrite dioptrije, bolezni očesa ali pa velikega napenjanja oči. no, takrat sem delala cca 10 ur na dan pod neonskimi lučmi zelo oči-utrujajoče delo (štetje denarja), in se mi je potem ko sem nehala z delom samo od sebe popravlo (sem pa tudi omejila računalnik, tv, branje...). 

_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Poškodovana steklovina očesa- lečejo &quo...
9.7.2008 23:37:59   
Gina
Meni včasih odstopi steklovina. Takrat vidim milion muh, ali drugače rečeno, pol slike mi manjka, moram se zelo skoncentrirat, da vidim kaj sploh gledam in to za osnovne reči - jih pol manjka, čez celo sliko leta milione mrtvih peg, črnih točkic. Ful obupno grozen občutek. To zdravijo s kortikosteroidi in pri tem obstaja možnost, da ti bo šlo nazaj, ali pa da bo ostalo tako za vse večne čase. Jaz sem to imela že prej večkrat, samo nisem šla do zdravnika, dokler me ni že res enkrat panika prijela, ko se je to ponavljalo in ponavljalo. Najhujše je, ker ne veš, ali se bo umirilo ali ne.
Ne vem če ti govoriš o tem ali o čem drugem. Ne spomnim se, d abi meni zdravnica govorila o nitastih tvorbah, mi je pa potrdila, da vidim ogromno pik, ker je bila steklovina čist narobe. Mi je pa takrat zdravnica rekla, da drugega zdravljenja kot kapljice za te reči ni, pa tudi to, da to ni nekaj tako nevarnega kot če bi bilo kaj z mrežnico ali roženico, ali čim drugim. Bi pa to bilo meni izredno moteče, če bi ostalo.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Poškodovana steklovina očesa- lečejo &quo...
10.7.2008 9:07:07   
Anonimen
Je preteklo par dni. Sem se malo pomirila.

Glede na prebrane odgovore mi je malo lažje. Hčerka je zadnjič komentirala, da ta stric ima zato očala, da potem ne vidi muh. Tako kot ona. Po tem sklepam, da muh trenutno ne vidi oz. če katero vidi takoj preverim, če je resnična.

Ima dioptrijo 0,5 in trenutno nosi očala cel dan, edino ko spi ne. In kot kaže pomaga. Je pa dejstvo, da se ji dioptrija slabša zato ima v roku enega meseca kontrolo, da vidimo kaj bo.

Zadeva se ne operira, je pa zdravnik omenil, da pri tako majhnih otrocih ponavadi te motnjave še ni, ker se pojavi pozneje v poznejšem obdobju. Kot sem omenila je pa to lahko posledica prezgodnjega poroda, ki je bil dolgotrajen (24 ur) in še potem je bila na kisiku.

Bomo videli. Trenutno sem srečna, da ni panik glede kakršnih koli muh, da spimo brez nočnih mor in da je stanje stabilno.

Hvala za pomoč!

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?