|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   obrat s trebuha na hrbet
30.7.2008 13:31:56   
mklks
imam eno vprašanje!
imam dobrih osem mesecev staro čmrlo, ki že dober mesec samostojno sedi, smo jo sicer mi posedli, ampak se ne prevrne, ker se že na roke upira in se lovi, prevrne se edino, če sama hoče to.
iz ležečega položaja se še ne vsede sama, zdi se mi, da nima dovolj močnih rokic, ker tudi ko je na trebuščku, se sicer že kažejo znaki, da želi plazit, ampak je rokice ne ubogajo?
tudi sicer se iz trebuha na hrbet obrača samo v eno smer, v drugo pa tko tko- včasih ji lih rata???

malo me skrbi, če se normalno oz. pravočasno razvija??
mi lahko katera odgovori in me mogoče vsaj malo pomiri, sistematiko imamo šele čez en mesec?
hvala

_____________________________

zdej sva pa že velike punce in prave dame:)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: obrat s trebuha na hrbet
30.7.2008 13:35:25   
klepetka
pri nas je čist identično, pa pravi P da je vse ok.Tako da upam da res.

_____________________________



(odgovor članu mklks)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: obrat s trebuha na hrbet
30.7.2008 14:28:40   
lexl
Otroci so si pač različni. Moj je pri sedmih mesecih že plazil, shodil pa je pri desetih mesecih. Od brata tamala pa plazila sploh ni, shodila pa pri petnajstih mesecih, pa ji nič ne manjka.

(odgovor članu mklks)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: obrat s trebuha na hrbet
18.8.2008 22:53:14   
oro
Tudi mi imamo 8m - že dolgo lepo sedi, še vedno pa se ne vsede sama! Verjetno glih zato ker ji ni treba user posted image !

A kaj ko smo izvedeli, da je nebi smeli mi posedat ko je že 2 meseca sedela?!user posted image

(odgovor članu lexl)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: obrat s trebuha na hrbet
19.8.2008 18:47:49   
Tisana
user posted image Tudi naša ima 8 mesecev (korigirano 6,5), pa je šele sedaj začela kolikor toliko samostojno sedeti (pa še to samo kratek čas), ker je ful dinamičen otrok in ji je sedenje prava španska vas. Se pa skladno s svojim karakterjem obrača na trebuh že slabe 3 mesece, s trebuha na hrbet, pa bok, pa sloneti na eni rokici, pa na drugi rokici pa suvereno že slaba 2 meseca. Tudi vsede se sama, ampak kot sem že rekla, za to nima posebnega interesa. Ji je pa sedaj ful zanimivo, da ko jo hočeš posedeti, da se kar na nogice postavi in pol je ful važna user posted image . Drugače se pa po trebuhu začela plazit tudi že pred kakšnimi slabimi 3 meseci, medtem ko je na kolenih malo bolj stabilna šele sedaj.Kot vidiš so otroci ful različni. Njihov razvoj je odvisen tudi od njihovega karakterja. Prijateljica ima punčko, ki bo sedaj stara 1 leto in ki se ni nikoli kotalila, niti plazila, pa ob pomoči že veselo stopica s svojimi nogicami user posted image Nečak se je začel plaziti šele pri 10 mesecih, sedel je pa že pri 6. user posted image Tko je to: sto ljudi sto čudi

_____________________________

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu oro)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: obrat s trebuha na hrbet
21.8.2008 20:00:33   
mišk
Naša je pri dobrih šestih mesecih začela samostojno sedet, pri 7,5 mesecih se je začela kotalit, pri 8,5 mesecih posedat iz ležečega položaja, pri 9,5 mesecih pa je začela kobacat po vseh štirih. Po trebuhu se ni nikoli plazla.
Trenutno šiba kot veter po vseh štirih!user posted image
Se pa še popolnoma nič ne postavlja na nogice (tudi če jo jst držim ne). Stara je deset mesecev.
Hodimo v RA in pravijo da je vse v redu. Tudi pri tebi je!user posted image

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: obrat s trebuha na hrbet
22.8.2008 11:07:54   
ursulina
pri nas P vedno sprašuje, če vse kar zna dela v obe smeri - se opravi, se obrača na levo in desno, uporablja obe rokici... tako da posebej opozarja, da je potrebno spodbujat tisto stran, katero ne uporablja. s kako igračo, klicanjem in podobno...


(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
24.8.2008 21:31:11   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ursulina)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: obrat s trebuha na hrbet
20.9.2008 11:30:02   
suzi
Moja mala ima tudi 8 mesecev, sama se obrne na trebuh nazaj na hrbet pa še ne gre in rata prav kmalu vsa besna, takrat pa začne obračat rokice nazaj. Prav tako se še ne vsede. Pediatrinja je rekla da je ok, a naju je vseeno poslala v razvojno kjer pa so se zgrozili in mi na izvid napisali da je  nerazvita, ima giblano motnjo, izrazito hipotonijo ter asimetrijo. Me je skoraj kap. Dobili sva tudi napotnico za fizioterapijo. No moj prvi sinko tudi ni bil ravno atlet dojenček, plazil ni, je kar direkt shodil, sicer bolj pozno pri 15 mesecih, ampak ni čisto nič štorast, je z njim vse ok. Z obema smo ravnali enako, držanje v obliki črke C, pasenje kravic z rokicami naprej na podlahteh, ritka dol, nobenega siljenja k sedenju, pokončnemu držanju ipd. Kdo bi vedu kaj je prav, eni pravijo da so otroci različni, da eni stvari obvladajo prej, drugi kasneje, drugi te pa čisto prestrašijo, da si že prepričan da je s tvojim otrokom nekaj ful narobe ti sam si pa slab starš ker tega nisi takoj pogruntal.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
20.9.2008 11:46:59   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu suzi)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?