|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sladkorna!
24.10.2008 12:57:09   
_ribica_
Živjo!
Nevem, če je prava tema, ampak bom vseeno poskušala.
Moja mama je stara 64let ima sladkorno, neve že koliko tablet je zamenjala in pila, zdej pri zadnjem pregledu je dobila tri vrste tablet in ima še vedno povišano sladkorno 10,3-11,0. Čeprav si ga je pred te znižala in je imela normalno 6,0 pol pa ji spet iznenada skoči do 10,0 in to se ponavlja. Zdravnica mi je danes rekla, da ne ve več kaj da nardi, ker ni več tablet,ki bi ji predpisala. Rekla pa je da bo morala začet z inzulinom, mama pa noče niti slišat za to, je rekla, da rajše prekine s tabletami in z vsem kot pa da jemlje inzulin. Tako, da res nevem kaj, na kaj da gledamo kako da ji pomagamo. Obračam se na vas zato, da mi kaj predložite ali mogoče kaj iz izkušenj in mi svetujete.

Najlepša hvala, že vnaprej in lep pozdrav vsem!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Sladkorna!
24.10.2008 13:53:10   
Šaki
kakšno ima pa prehrano.predvidevam da predpisano za sladkorne.?

(odgovor članu _ribica_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Sladkorna!
24.10.2008 14:22:31   
_ribica_
Ja drži se tega ,kar rečejo zdravniki. Pa še celo je en čas bila pri sestri pri kateri je držala dieto. Nevemo kaj narediti, ker je zdravnica rekla da lahko nenadoma oslepi, ostane brez noge ali pa infarkt. In smo ji rekli pa je rekla rajši vse to kot pa inzulin. Obupani smo nevemo več kako naj ji dopovemo da bo morala ali kako drugače pomagat . Nevem resuser posted image ..

(odgovor članu Šaki)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Sladkorna!
24.10.2008 15:23:07   
tjašun
Živjo!
Samo zanima me, ali je sladkor 10,3-11,0 Hb1c ali je samo jutranja meritev?
Nimaš kakšnega hudega vpliva, saj če se tako otepa inzulina, to pomeni, da verjetno tudi s hrano kaj "prešprica", predvidevam, da tudi premalo giba,..Žal lahko samo svetujemo in prosimo, pomaga pa ne dosti, četudi ji grozijo vse odpovedi,  so še vedno trmasti.
Pri meni je sicer obratno, moja hči ima sladkorno tipa 1, tako da smo tako ali drugače odvisni od inzulina, vendar pa zraven zelo veliko gibamo, hrano smo vsi čisto spremenili, prekrški sicer so, ampak že sama ve, sa jo potem čaka en dolg sprehod ali kaj podobnega, da ponuca sladkor.
Vem tudi, da se ni prijetno pikati, ampak s te resnično normaliziraš sladkor. Veliko pa je odvisno tudi o tem, da s tehtanjem hrane, prideš do tega koliko lahko poješ, da lahko z inzulinom, verjetno tudi s tabletami, pokriješ, da je sladkor v mejah normale.

(odgovor članu _ribica_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Sladkorna!
24.10.2008 20:06:20   
_ribica_
Živjo. Nevem točno nisem toliko poglobljena v to. Samo vem, da ima tako večinoma popoldne, zjutraj redko kdaj, res redko. Živi pa na vasi tako , da se pa giblje veliko, tudi na njivah dela. S hrano pa je tako, pregreši se kar je v mejah normale se pa tudi drži. Zdej v ponedeljek gre k svoji splošni zdravnici, da jo poskuša pregovorit, jst pa močno dvomim-daj bože. Nevem a bi se lahko s kakšno dieto dalo popravit vsaj, da ima nižjo pa, da ostane na tabletah. Res srčno upam , da bo ratalo ali , da se jo bo dalo pregovorit ali pa da ostane na tabletah.user posted image

(odgovor članu tjašun)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Sladkorna!
24.10.2008 20:28:44   
tjašun
Predlagaj ji naj si kakšen teden piše v zvezek, kaj vse skuha,oz. vse obroke, vse malice, pijačo, sadje, skratka vse in naj to na pregledu pokaže zdravnici, Mogoče bosta potem lahko kaj videli zakaj tako visoki cukri. Lahko pa da telo res rabi inzulin, naj vpraša svojo zdravnico, če je možna inzulinska črpalka, saj tudi nekaterim starejšim osebam pripadajo, kadar imajo neurejeno sladkorno.

(odgovor članu _ribica_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Sladkorna!
24.10.2008 20:47:19   
_ribica_
Aha ji bom predložila to , super. Hvala ti! Kaj pa je oz. kako zgleda ta inzulinska črpalka?
Hvala ti.

(odgovor članu tjašun)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Sladkorna!
24.10.2008 20:54:53   
tjašun
Inzulinska črpalka je pripomoček, da si ni potrebno dajati inekcij večkrat na dan. Na vrhnjem delu zadnjice si ga daš pod kožo (S SPROŽILNO NAPRAVO), mislim da 9 mm, sploh ne čutiš (sem probala), potem pa ti jo nastavijo, odmerke inzulina da ti tečejo za "življenje". Vse kar pa poješ, si stehtaš, preračunaš v OH (ogljikovi hidrati), narediš prepačun koliko inzulina potrebuješ in si ga preko črpalke vbrizgaš. Set se zamenjuje na 3 dni (mi na 5).  Ker je naša otrok imamo vse preko zdravstvene plačano, zato se pozanimajte če sploh in če moraš kaj doplačati oz.kako in kaj.Pojdi na www.zaloker-zaloker.si in si poglej kako to izgleda. Če te pa še kaj zanima, vprašaj.

(odgovor članu _ribica_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Sladkorna!
25.10.2008 5:55:00   
2.2.
ja mi smo imeli doma isti problem.....
10 let bila na tabletah  in sladkor jhe nihal večkrat je bil več kot manj. no po 10 letih ker ji je začelše bolj rast pa več ni nobena dieta ne tableta pomagala. zapisovala si je kaj je koliko oh poje si računala koliko sladk zaužila..... in nič je mogla na insulin zdaj že eno leto-bo januarja in se je navadila.
k večanju sladkorja so rekli da so povezani živci. tako se je tudi moji mami zviševal sladk. imela ga je tudi po 24 nad 15 vsak dan.
vzrok je mogoče tudi bil ker mi je oče(mož-od mame) zbolel in se boril z boleznijo (rak) dobre pol leta takrat je itak vse pretreslo še posebno mamo in ji je sladkor samo rasel. večkrat je skoraj padla v nezavest samo smo hitro ji dali žlico sladkorja in je bilo v redi. no po očetovi smrti pa se je pošlabšalo. dnevno je bilo sladkorja po 20 in več tako da je mogla na injekcijo.
zmeraj je govorila da ona se ne bo mogla pikat in kako bo ona lahko delala, ker ne more videt igle. in se je vseeno naučila in ji danes ni problem. pač moraš kar moraš naredit, če ne pa greš na oni svet.
je pa res da si ž sama presoji gdaj si mora in koliko insulina dat ker je res odvisno kaj poleg diete in počutja imaš sladkorja. prej si izmeri sladkor potem pa pikne. je pa danes ta injekcija kot svinčnik da niti ne veš kaj je not.
naj tvoja mama še enkrat premisli, ker to je v dorbro njej. pomisli naj da zdr. hočejo pomagat ona pa zavrača. koliko bolnikov bi hotelo da jim kdo pomaga ozdravet pa zdrav. več nimajo kaj pomagat..... mislim naj res razmisli in vi z njo.

mi doma ko je oče umrl in ko smo smo spremljali njegovo zdravljenje mislimuser posted image user posted image user posted image res kako se eni borijo za zdravje in radi bi ozrdaveli pa ni več pomoči......


joj kako sem se razpisala
vi domači ji pomagajte to v začetku da se bo ona lahko vpeljala, ponudite ji pomioč. jaz sem mami računala koliko oh lahko poje ji vagala posebej kuhala moj možek ji je sprogrameral insulin brat jo je večkrat vozil na preglede pa čeprav ima izpit- češ da ne bo poleg vožnje avta še razmišljala o sladk. in o insul.


(odgovor članu tjašun)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?