|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Oči in okolisti
20.1.2009 16:21:31   
Caarmen
Pred slabima dvema letoma sem prvič opazila, da imam probleme z očmi. Kar na enkrat nisem več videla na tablo ( prosojnic) na faxu. takrat sem bila v zadnjem tromesečju nosečnosti. Šla sem na pregled. Zdravnica mi je rekla da se sama sebi smilim in mi napiše deoptrijo -0,25 in -05. Po ponovnem pregledu ( samoplačniškem) mi je bila ugotovljena ista deoptrija vendar je zdravnica rekla naj počakam, saj se bo vid ob porodu še poslabšal.

Zadnje čase mi v očesu velikokrat trza živec ( jaz tako  mislim). Skoraj vsak večer me pečejo oči. Včasih ne vidim do televizije, ki je slabe 3 metre od mene...
Danes sem bila ponovno na samoplačniškem pregledu. Zdravnica reče, da nimam niti malo deoptrije, zakaj imam probleme z očmi naj grem pa do svoje osebne zdravnice. 

Čez 14 dni začnem delat v novem podjetju kjer bom najmanj 8 ur na dan gledala v računalnik.

Kakšen je vaš nasvet?

LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Oči in okolisti
20.1.2009 16:26:33   
BUŠICA
sama sem imela dolgo te moteče trzljaje v očesu in solzenje- sem šla k okulistu in dobila napotnico za UZ očesa. hja, minilo je vse samo od sebe preden sem prišla na vrsto. kako dolgo te pa mantra tole- mene je cca. 3 tedne.

(odgovor članu Caarmen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Oči in okolisti
20.1.2009 16:34:13   
Caarmen
Po porodu ( sedaj 18 mesecev) sem se najprej zelo pazila... Potem je blo ok, včasih je mal pošpikal... pa nisem dajala posebne pozornosti na to ( sem mislila da je cvetni prah, delal so nam avtocesto v bližini), sedaj me pa slabe pol leta kar opominja, zadnji mesec pa vsak dan bolj...

(odgovor članu BUŠICA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Oči in okolisti
20.1.2009 17:02:52   
Felicita
jest ti svetujem da greš do os. zdravnika da ti da napotnico za nevrologa. ker to trzanje in meglenje in da včasih ne vidiš (torej občasno poslabševanje vida) lahko kaže na kakšne napake na področju živcev ali možganov, ne toliko direktno na okvarjene oči.

_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Caarmen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Oči in okolisti
21.1.2009 7:43:26   
Volga
DIoptrija....okUlist

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Oči in okolisti
22.1.2009 7:00:27   
Natyy
iste simptome sem imela sama ( zraven še visko dioptrijo od malega). Diagnoza po različnih preiskavah alergijska asma. Odkar se vsak dan "bašem" z zdravili tako, tudi težav z očmi ni več.

Tako, da ti svetujem obisk osebnega zdravnika.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Oči in okolisti
22.1.2009 14:18:26   
Anonimen
Tvoja dioptrija je res tako zelo minimalna, da je o njej sploh težko govoriti, še posebej z moje perspektive, ko sem imela tako nekje v 1. razredu OŠ. Prej bi rekla, da tvoji problemi z očmi izhajajo iz drugih zadev, npr. kakšne alergije, kot je bilo že napisano, ali pa imaš premalo solz - suho oko, zato te po dolgotrajnešem naprezanju oči pečejo, mogoče imaš tudi občutek peska v očeh. V lekarni dobiš umetne solze, pomagajo, še posebej, če so oči utrujene.
Če pa se ti občasno pojavlja še kakšno migotanje ali strele pred očmi, še posebej samo na enem očesu, bi šla na pregled očesnega ozadja, da se pregleda, v kakšnem stanju je mrežnica in očesni živci. Sicer je zeloooo malo verjetno, da bi tvoji problemi izhajali iz slednjega.

(odgovor članu Natyy)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?