|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mesečni znesek za hrano
20.3.2009 13:22:38   
tejči77
Nekako me je groza konec vsakega meseca ko položim skupaj račune in vidim koliko smo zapravili samo za hrano. Smo trije in mesečni znesek za hrano je v kakšnih dveh letih poskočil iz 250 na 400€, včasih tudi več. Nikoli ne gremo jest ven, ne kupujemo pripravljene hrane, pa še vedno je nesek velik. Pojemo pa res veliko sadja in zelenjave in za malico v službi si oba nosiva od doma (jogurte, kruh, tune,...)
Doma kuhamo vsak dan.
Zanima me, koliko kaj vi porabite in kaj naredite, da mesečni zneski niso tako veliki. Ali kako drugače načrtujete kosila? Mogoče je dobro za ves teden vnaprej narediti seznam za kosilo in potem v trgovini kupiti točno tisto. Ali skuhati večje količine za naprej? Kakšne zvijače uporabljate, ker vem, da je moja mama imela včasih vse naštudirano, kaj jo je ceneje prišlo. Nekako bi rada poskusila zmanjšati znesek za hrano, ne da bi pri tem stradali in da bi še vedno jedli kvalitetno hrano.

_____________________________

Naša sončica se je rodila 02.07.2007,
10.08.2009 pa se ji je pridružil še drugi sonček.


Slikice naše Larise
http://tejci.blogspot.com/
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Mesečni znesek za hrano
20.3.2009 13:38:23   
Lunca1
ti ne znam svetovat, ker smo na istem user posted image

(odgovor članu tejči77)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Mesečni znesek za hrano
20.3.2009 13:41:32   
ajataja
Tudi mi na hrani ne šparamo,dokler še lahko ,si privoščimo-tako da moj nasvet,uživaj v hrani,ko ne boš mogla več tolk zapravit boš pa tako sama pogruntala kako se da bolj poceni skoz prit.

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Mesečni znesek za hrano
20.3.2009 14:15:06   
melanija
Jaz grem 1 x na 14 dni po nakupih in takrat ponavadi mi račun znese okrog 80 EUR. S tem da meso in zelenjavo imamo doma, kupim kakšnega purana ali pa piščanca, za kruh nismo vneti, ga imam na zalogi v skrinji in če ne ga spečem doma, ravno tako je z jogurti, nobeden ni pretirano navdušen nad njimi.
Vmes grem v trgovino samo po najbolj nujno oz. če mi slučajno kaj zmanjka samo tega ni nikoli več kot 40 EUR, smo pa 5 članska družina, jaz sem doma z otroki, mož je kosila ali večerje v službi (ima deljen urnik).

(odgovor članu tejči77)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Mesečni znesek za hrano
20.3.2009 14:21:44   
Korina1
Tudi jaz grem v trgovino na dva tedna nekako, kupim vse od mleka, zelenjave, mesa in vse kar se rabi za kuhat in osebno  higieno. Račun je okoli 90-110 € Vmes običajno ne hodim razen po kruh pa kako malenkost če mi zmanjka.
Mi smo 4 članska družina in vsi jemo doma, razen z izjemo kako nedeljo ko sva midva z možem sama, nas je pa zato naslednjo nedeljo toliko več ko ssta na kosilu še fanta od naših punc.

(odgovor članu melanija)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Mesečni znesek za hrano
20.3.2009 17:36:37   
josephine27
mi hodimo v trgovino 1x tedensko in porabimo cca 60 eurov. samo kruh gremo kupit svež vsak dan v pekarno ( cca. 0,50).

kupijemo s spiskom samo tisto kar potrebujemo in nam je všeč in ne gledamo na tisto kar je v akciji.včasih smo kupovali več na zalogo pa smo potem veliko stran zmetali ( zelenjava, sadje, jogurti,..). zdaj pa kupujemo kolikor pojemo v enem tednu.

zadnje čase mi ne znese splanirat jedilnika za teden vnaprej. pred časom sem to vedno počela.

jemo v glavnem doma. včasih si privoščimo tudi kosilo zunaj ( ob posebnih priložnostih al pa če gremo kam na izlet).

za dva dni skupaj skuhamo ponavadi samo govejo juho, mineštro ali golaž. če slučajno kaj ostane od kosila pojemo za večerjo al pa poje kužek ( tako da stran nič ne mečemo).


_____________________________



(odgovor članu Korina1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Mesečni znesek za hrano
20.3.2009 17:47:16   
Onasiss
Tudi pri nas se pozna. Je pa res odvisno od tega koliko imaš starega otroka, saj imamo pri nas dva in nanesejo še plenice, pa dodatki, pa skutice za ta velikega, ki jih je vsak dan takoj ko vstane, no skratka, na koncu meseca to kar nanese.

_____________________________

So what....

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Mesečni znesek za hrano
20.3.2009 20:05:39   
Kerensa*
Zapravimo cca. 15€/dan (za hrano in pijačo).

(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Mesečni znesek za hrano
21.3.2009 11:24:57   
metka_zone
Pri nas so gospodinjski stroški kar precejšnji,čeprav še kar nekako varčujem in kuham sama. S plenicami vred porabimo okrog 450 evrov mesečno, smo pa tričlanska družina.
Recepta za manjšo porabo denarja pa ne poznam, saj bi se tudi meni poznal kak evro več v žepu user posted image ...

Lp

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Mesečni znesek za hrano
21.3.2009 19:37:39   
mayflower
Vsaka vam čast, da tako malo porabite. Mi porabimo okrog 600 evrov (vključene plenice, pa kozmetika, praški, čistila). Pa kupujem kombinirano Hofer/Mercator. Je pa res, da je mož diabetik in opažam, da so višji izdatki na račun rib, polnozrnatih izdelkov, lahkih jogurtov... Pa še naš triletnik  ima zdrav apetitin ogromno pospravi vase. Zdaj pričakujemo novega člana in samo upam, da bo dojenje steklo...

_____________________________

Ko se mi nasmehneš, s soncem napolniš moj dan.

(odgovor članu metka_zone)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Mesečni znesek za hrano
21.3.2009 21:06:22   
Korina1
Potem pa mi res zelo malo damo za hrano. Pa še ta znesek se mi zdi precej velik.

(odgovor članu mayflower)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Mesečni znesek za hrano
21.3.2009 21:19:20   
Anonimen
Nekako bi rada poskusila zmanjšati znesek za hrano, ne da bi pri tem stradali in da bi še vedno jedli kvalitetno hrano.


Zdi se mi, da je se najceneje, ce se je kuhana hrana tudi za vecerjo, recimo kaksna polenta, prosena kasa, ajdova kasa, jaz si kuham tudi testenine, pa kaksna juhica je tudi fajn. To se mi zdi bolje in ceneje od pastet, salam, tun in podobnega. Plus cim manj vmesnih obrokov do takrat. To je to, ampak bolj na pamet in po obcutku kot na podlagi racunov.

(odgovor članu tejči77)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Mesečni znesek za hrano
21.3.2009 21:24:15   
Pikicapokica6
Ravno zdaj sva midva začela računati, kje največ zapravimo. No, in ugotovitve so sledeče:
V špecariji na mesec dava približno 280 eur (čistila in kakšni kuhinjski pripomočki so všteti), posebej pa na tržnici večkrat kupimo še ribe, zelenjavo in sadje, kar znese dodatnih cca100 eurov. Smo tričlanska družina - midva in otrok. Moram pa rečt, da kar precej gledava na ceno - sicer ne kupujemo slabe hrane - predvsem če kupujeva za otroka, kupujemo pa npr. mleko budget, pa še nekaj izdelkov tega proizvajalca, kruh pa pečemo doma (imamo kruhomat). Največ smo zapravili, če nismo imeli spiska al če smo šli lačni v trgovino. Če želiš kaj prišparati, če te zanima, kam gre denar, zbiraj račune na kupček, na koncu meseca pa seštevaj. Tvoj znesek je čist v mejah normale, še sorazmerno nizek, če si opazila.

(odgovor članu Korina1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Mesečni znesek za hrano
21.3.2009 21:33:48   
svita
Mi gremo enkrat na mesec v trgovino po osnovne stvari:čistila, kozmetiko, hrano, pijačo kar znese okoli 200 evrov. Pol pa gremo v trgovino še enkrat na teden po kruh,mlečne izdelke, sadje in zelenjavo kar pa pride še okoli 60 evrov. Ven pa gremo na kosilo ponavadi ob nedeljah ko se odpravimo na kakšen izlet.Smo pa 5članska družina.

(odgovor članu tejči77)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Mesečni znesek za hrano
21.3.2009 21:38:21   
Pikicapokica6
Svita, tole men ne štima. Kako vam uspe???Prosim za receptuser posted image

(odgovor članu svita)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Mesečni znesek za hrano
21.3.2009 22:03:18   
svita
Glej za 200 evrov nakupim pralni prah, mehčalce, stvari za osebno higijeno osnovno hrano: testenine, riž, sol, sladkor, kavo, moko, ..................ne, da se mi vsega naštevat.Pa še tedensko60 evrov(TO ŠE 3KRAT V MESECU)upam, da boš zdaj kaj bolje razumelauser posted image ?Seveda se ob rojstnih dnevih in drugih priložnostih znesek poveča.

(odgovor članu Pikicapokica6)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Mesečni znesek za hrano
21.3.2009 22:23:16   
Pikicapokica6
Aha, zdaj štima. 60 eur tedensko - to sem spregledala. Jah, kar pridni ste, vsaka čast. Mi še delamo na tem, se mormo navadit, ker ko bomo imeli kredit za stanovanje bo kriza.

(odgovor članu svita)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Mesečni znesek za hrano
21.3.2009 22:30:02   
svita
Aja pa pozabila sem napisati, da mi meso da mama.

(odgovor članu Pikicapokica6)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Mesečni znesek za hrano
21.3.2009 22:33:46   
krfjolca
Pri nas gre za gospodinjstvo (se pravi hrana in čistila) cca 500-600 na mesec. Bom morala enkrat malo skup vreč račune. Kupujem večinoma v Lidlu, za sproti -kak kruh in sadje- pa v Mercatorju. Mleko kupujemo na sosednji kmetiji. Prašek, kozmetiko itd. večinoma v Muellerju. Nismo preveč šparovni, preseravamo se pa spet ne. Pojemo zelo veliko sadja, pa salam, sirov itd. Kruh večinoma pečem doma v kruhomatu.  

_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D



(odgovor članu Pikicapokica6)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Mesečni znesek za hrano
22.3.2009 8:36:36   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: melanija
Jaz grem 1 x na 14 dni po nakupih in takrat ponavadi mi račun znese okrog 80 EUR, smo pa 5 članska družina, jaz sem doma z otroki, mož je kosila ali večerje v službi (ima deljen urnik).

IZVIRNO SPOROČILO: Korina1
Tudi jaz grem v trgovino na dva tedna nekako, kupim vse od mleka, zelenjave, mesa in vse kar se rabi za kuhat in osebno  higieno. Račun je okoli 90-110 €. Mi smo 4 članska družina in vsi jemo doma.

IZVIRNO SPOROČILO: josephine27
mi hodimo v trgovino 1x tedensko in porabimo cca 60 eurov.

IZVIRNO SPOROČILO: Pikicapokica6
V špecariji na mesec dava približno 280 eur (čistila in kakšni kuhinjski pripomočki so všteti).

IZVIRNO SPOROČILO: svita
Mi gremo enkrat na mesec v trgovino po osnovne stvari:čistila, kozmetiko, hrano, pijačo kar znese okoli 200 evrov.


Kako, vraga, Vam to uspe?! A mi lahko, prosim, napišete, kaj konkretno kupujete? Ker napisano oz. citirano se mi zdi (za moje pojme) že na meji verjetnega - 160€-280€/mesečno za 4-5 člansko družino? Ne dojamem - pri današnjih cenah. A imate kljub temu vse, kar potrebujete? Koliko imate tistega, kar si želite? A izbirate S-Budget variante namesto znamk? Čemu se odrečete in kje zamižite na eno oko? 80€/na 14 dni za 5-člansko družino? Mi smo 4-članska družina, obeh otrok večino dneva ni doma (in jesta v vrtcu in v šoli), oba s partnerjem malicava v službi, pa ne pridemo pod cca. 15€/dan (cigareti v to niso vključeni - govorim izključno o hrani in pijači). 1x tedensko 60€? Cca. toliko znaša tudi naš tedenski enkratni nakup, ampak mi gremo potem še vsak dan (takorekoč) posebej v trgovino po sveže stvari, pa po kaj, kar zmanjka in po kaj, kar si zaželimo in tako tedensko pride še enkrat toliko. 280€/mesec vključno s čistili in kozmetiko? Kako, če pa samo maskara in puder v DM-u staneta 30€ in osnovna čistila (prašek, mehčalec, Pril, tekoče milo in osvežilci) tudi toliko?

Ženske, please - recept za to, kako Vam znese. Jaz Vas res občudujem pri teh zneskih, ampak... ne razumem, no.

(odgovor članu melanija)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Mesečni znesek za hrano
22.3.2009 8:57:57   
Korina1
Kerensa pri nas za hrano ne smemo zapraviti več kot 250€ na mesec ker potem ne ostane za položnice. Ne moremo pa dat 500€ za hrano če imamo tolko prihodka.
Kupujem najcenejšo hrano, pa skoraj nič sadja, meso je na mizio 1x tedensko. Da se pridet skos sam morš res zelo dobr gledat kaj kupiš

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Mesečni znesek za hrano
22.3.2009 9:02:02   
Kerensa*
A pa vas nikoli ne zanese? Npr. tako, da bi za hrano dali 300€, pa potem 50€ položnic prenesli v naslednji mesec? Ja, saj vem - tako samo zabredeš, ampak sama sem včasih tako počela. No, položnic še danes ne znam plačevati redno - v petek sem šla plačat 590€ stroškov, ker sem doma našla še dve januarski položnici. Plus vse februarske plus ena marčevska (RTV). Zdaj pa spet jamram, ker mi od trenutnega budžeta zmanjka za nekaj, kar hočem. Grrr - samokontrola. Je nimam, pa da se *ebem. user posted image

(odgovor članu Korina1)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Mesečni znesek za hrano
22.3.2009 9:06:22   
Korina1
Nas ne sme zanest. Pa najboljše je kupovat v eni trgovini, ker ko greš v dve ali tri po vsako nekaj največ zapraviš. Največkrat me pa vidite v mercatorju.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Mesečni znesek za hrano
22.3.2009 9:09:15   
Kerensa*
Mercator je najdražji. user posted image

Evo, jaz se ravnokar odpravljam v Spar. Kupovala bom tako, kakor kupujem ponavadi. Pa da potem vidimo, kaj bom prinesla domov in za kakšen denar. Grem pa kupit stvari za danes in jutri (ne kupujem na zalogo).

(odgovor članu Korina1)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Mesečni znesek za hrano
22.3.2009 9:22:04   
Korina1
Če kupuješ mercatorjeve izdelke so včasih tudi cenejši kot v Lidlu, Sparu...
Jaz imam kar nekaj stvari na zalogi, npr. moko, sladko, olje. Če ne bi imela te zaloge bi bila kriza nepopisna prejšnji mesec ko smo bili v težavah.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?