|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zakuhe za govejo juho
28.9.2009 10:43:22   
Felicita
sezona se začenja user posted image u bistvu me zanima zlo specifičen recept za parmezanove cmočke... drobtine, jajca, parmezan - mogoče katera ve, kakšne so količine? menda se to kr v žlicah meri... aja, ko smo že pri delu, kako nardit mehke zdrobove cmoke?

druga stvar je pa še kaka nova ideja - rezanci, ribana kaša, vlivančki, bujon (oz. pač jajček kuhan v juhi), zdrobovi cmoki, palačinke,... še kej dobrega?


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zakuhe za govejo juho
28.9.2009 11:01:07   
Erdbeere
mogoče še kakšni žlikrofi...njami...ja ja goveja župca...pri nas je že 14 dni vsak dan skoraj na jedilniku....me moj zlati oči zalaga z njo....je treba porodnico po koncu držat pravi user posted image user posted image

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zakuhe za govejo juho
28.9.2009 11:46:46   
ka tja
čau,

mehki zdrobovi cmoki so bili tudi zame dolgo časa uganka. sedaj samo razžvrljam jajce, dodam pšenični zdrob, malo soli, malo muškata. zdrob v jajce dodajam tako dolgo, da je masa še precej tekoča (če bi jo sedaj dala v juho, zagotovo razpade). Maso pusti stati kakšne 30 min, zdrob bo povlekel vlago iz jajca in masa se bo zgostila. Sedaj poskusi zakuhati v vrelo (in odstavljeno) juho. Če cmok razpade, dodaj še malo zdroba. Cmoke pokuhaj 10 - 15 min, ugasni in jih potem pusti še nadaljnih 10 min namakati v juhi. Zagotovo mehki!

Ribano kašo kupim Pečjakovo in pride zelo dobra.

Parmezan pa pri nas dodamo kar v juho. Zelo okusno!

Deber tek

< Sporočilo je popravil ka tja -- 28.9.2009 11:47:36 >

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: zakuhe za govejo juho
28.9.2009 12:45:20   
tintin
mehki zdrobovi cmoki...

ubij jajce, ga stehtaj....dodaj toliko maščobe kot tehta jajce (olje, maslo...) in dodaj toliko zdroba kot tehtata jajce in maščoba skupaj. Pa seveda ščep soli. Njam njam, preverjeno dobri.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: zakuhe za govejo juho
28.9.2009 13:45:37   
Majuska
Jaz maso za zdrobove cmočke pustim vsaj za 1 uro v hladilniku - kuhati jih je treba v pokriti posodi in vedno mi ratajo mehki.

_____________________________

Aleksander "the great" is here :)
08.08.2008


(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: zakuhe za govejo juho
30.9.2009 15:19:43   
Jessy
Pri nas obožujemo zelo preprosto zakuho, kjer razžvrkljaš 1 jjce (je dovolj za 4 krožnike), malo posoliš in dodaš malo zdroba (približno žlico in pol), premešaš, vliješ v vrelo juho in dobro mešaš, da gre vse narazen.

Ali pa vlivance, kjer razžvrkljaš 2 jajci, soliš, doliješ 1 žlico olja, nato pa postopoma moko in dobro stepaš, da ne nastajajo grudice. Moke je dovolj, ko z vilic teče srednje debel curek te mase. Potem pa kar z vilicami nad juho vlivaš to maso. Ko priplavajo na vrh, so kuhani. Je pa res, da skoraj potrebuješ še eno pomol, da ti z žlico odmika že kuhane ulivance, da imaš kje kakšno luknjico, da lahko nove vlivaš v juho.

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?
Dobre prehranjevalne navade je treba privz...
Prehrana otrok bi morala biti, v primerjavi s prehrano odraslih, energijsko bolj bogata, saj otroci še rastejo in se raz...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?