|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   priča
18.5.2010 8:48:22   
barca1
zanima me, kakšne so kaj navade oziroma dolžnosti poročne priče?

zadnič me je presenetila izjava ene moje prijateljice, da more priča kar globoko pogledati v denarnico (rekla je približno 1000€). mene je pa ta izjava tako presenetila, saj menim, da si za pričo izbereš nekoga, ki ga imaš rad in ti stoji ob strani in mi res ni pomembno to, koliko bo priča prispevala za poroko. meni vem, da bo moja poročna priča sestra in definitivno od nje ne bom pričakovala, da za najino poroko zapravi toliko denarja. drugače se mi zdi, če se priča sama ponudi in reče to in to vama js plačam. popolnoma zgrešeno pa mi je misliti, da priča more toliko prispevat, ker je pač takšna navada v tistem okolišu.

kaj menite?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: priča
18.5.2010 8:55:10   
miapia
IZVIRNO SPOROČILO: barca1

saj menim, da si za pričo izbereš nekoga, ki ga imaš rad in ti stoji ob strani in mi res ni pomembno to, koliko bo priča prispevala za poroko. kaj menite?


tako kot si napisala.

_____________________________

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu barca1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: priča
18.5.2010 9:02:51   
Eva19
Jaz sem šla lani svoji sestri za pričo. Sama me ni prosila nič, da naj ne vem kolk zapravim za poroko. Plačala sem si seveda lepo oblekico, ki je pač bla mal dražja, to me je še največ koštal. Drugače sem jima pa plačala poročno slikanje, ker je pri nas taka navada, kar je naneslo mislm da 350 €, še s tistim slikam, ki so jih na koncu svatje dobil v zahvalo. Plačala sem kosilo vmes, ko smo mel čas in smo šli jest priče, šofer ter ženin in nevesta. Sam te stroške sva si s pričo delila, tko da...pa potem ko smo kao šopek kupval, sva priče mal več denarja not zmetala kot ostali, ampak vse skupaj-brez obleke me je prišlo okrog 400€. Ker je bla pa to moja sestra sem ji za darilo, ker delata stanovanje dala mal večje darilo, kar nekaj denarja, sam to ne štejem pod stroške poroke.

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: priča
18.5.2010 9:10:24   
koala
Jaz sem od svoje priče, moja priča je bila moja najboljša prijateljica, pričakovala samo to da mi ta dan sotijo ob strani, kar mi tudi je. Vse ostalo mi je bilo nepomembno. Jaz sem njej izrecno povedala da želim NJO ob sebi na tako pomemben dan, za vse ostalo pa se mi je kratko malo fučkalo. POmagala mi je pri oblačenju, bila ob meni kadarkoli sem kaj potrebovala in to mi je bilo najbolj važno. Ja pa bila zelo radodarna.

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu Eva19)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: priča
18.5.2010 10:16:55   
Najaa
To se vse zmeniš kaj bo priča plačala. Mi2 s prijateljico sva bile ena drugi priča in sva si samo prstane kupili. No, pa še kakšno malnekost kot je podvezica ipd, ampak sva se pač zmenle, da prstani so darilo od priče in to je to.

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: priča
18.5.2010 11:21:02   
Ribi Bibi
Jaz sem bratu plačala fantovščino, ampak sem se sama ponudila. Nekaj več kot ostali sem dala tudi župniku po obredu, ker se kao pričakuje, ampak to je blo 50€ .Poleg tega je bilo samo še poročno darilo. Če bi šli vmes na kosilo, bi najbrž tudi to pokrila jaz oziroma bi si delili z drugo pričo. Je pa precej odvisno kakšna je poroka. Če je tradicionalna, s šrango in odkupom šopka, potem verjamem, da se ti stroški kar naberejo, sicer gre v končni fazi vse za mladoporočenca, ampak vseeno.

_____________________________

- www.mojasobica.si -

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: priča
18.5.2010 12:26:34   
3jeMi
midva sva pa poroko naredila tako, da ni bil nihče finančno obremenjen, res pa da majhno, samo družinsko... razen, da se lepo oblečejo seveda... najini priči sta bila moj brat in od mojega najboljši prijatelj in ju nisva obremenjevala z denarjem za nič... sta bila pa taki priči kot sva ju na najin dan potrebovala, sproščena, za hece in zabavo... ej, kar solze mi pritečejo, ko se spomnim kako lušno smo se imeli... user posted image

priča naj da, kolikor sama želi dati... za pričo izbereš človeka, ki ga imaš rad in si ga na ta dan želiš ob sebi... user posted image

(odgovor članu Ribi Bibi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: priča
18.5.2010 12:39:41   
baguSka
IZVIRNO SPOROČILO: barca1

zanima me, kakšne so kaj navade oziroma dolžnosti poročne priče?

zadnič me je presenetila izjava ene moje prijateljice, da more priča kar globoko pogledati v denarnico (rekla je približno 1000€). mene je pa ta izjava tako presenetila, saj menim, da si za pričo izbereš nekoga, ki ga imaš rad in ti stoji ob strani in mi res ni pomembno to, koliko bo priča prispevala za poroko. meni vem, da bo moja poročna priča sestra in definitivno od nje ne bom pričakovala, da za najino poroko zapravi toliko denarja. drugače se mi zdi, če se priča sama ponudi in reče to in to vama js plačam. popolnoma zgrešeno pa mi je misliti, da priča more toliko prispevat, ker je pač takšna navada v tistem okolišu.

kaj menite?



kakrsno si naredis po lastnih zeljah in merilih!! jaz od svoje price nisem zelela NIC! le da rece ja, ker sem jo pac potrebovala zraven... rajsi bi se porocila brez, ker pa je prica pri nas zal obvezna, je bila ona tista, katero sem si zelela ob sebi in vse kar je blo z moje strani, je bla zelje, da sprejme moje povabilo... da mi pac tam stoji ob strani. ker je bil njen moz prica mojemu mozu, smo vsi 4je seveda po obredu skupaj pojedli odlicno kosilce (katerega sva castila midva!!) in to je to. :-) sicer sta se onadva vseeno ustulila s financnim prispevkom (ceprav izrecno nisva zelela), pa vendar je grdo nesprejet, zato sva si potem s tem denarjem privoscila takoj, ko smo se razsli, 5 dnevni paket razvajanja v toplicah.user posted image  ni bla pa to njuna dolznost, da se razume, ampak njuna zelja...

_____________________________

Poslušaj svoje srce in življenje bo poslušalo tebe.

(odgovor članu barca1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: priča
18.5.2010 13:03:32   
**M**
No naj še jaz dodam najino izkušnjo. Ko se je od mojega sestra pripravljala na poroko je prosila mojega, da bi bil priča. Seveda je reku, da ni problema in kaj se od njega pričakuje. No takoj so začel, da priča plača slikanje (imela sta fotografa za 750 €), da bova cel teden prej oba na dopustu, da se hiša spravi v red in, da bi jaz nevem kaj vse spekla, šampanjec (70 € ampak sta si z drugo pričo delila), pijača, če se med civilno in cerkveno poroko kje ustavimo (bilo je 70 ljudi), kar se potem seveda nismo, ko sva vse skupaj zavrnila. No in midva sva rekla, da priča bo, ampak, da nevem kakšnega denarja od naju naj ne pričakujejo, ker ga nimava. Ampak oni so seveda drugačnega mnenja, ker imava oba službouser posted image  in sva polna dnarja. No naj povem, da to niti slučajo ne drži, greva pa na dopust, to je pa tut vse, ostalo gre za bajto. No mal so čudno pogledal, noben ni reku nič. na koncu sva dala denar, plačala šampanjec in moj je zrihtal 3 avte, mislim, da je  dovolj plus najina obleka, ampak to nima veze.
Je pa od poroke 2 leti in nisva dobila niti ene same slike, pri nama na obisku sta bla nazadnje (prvič in zadnjič), ko sta prinesla vabilo. Pokličeta nikoli, razen, ko zbirajo denar za kakšno darilo, če bova kaj prispevala, vidimo se samo, če se srečamo pri njegovih doma...

Tko, da mislim, da naloga priče ni "sofinanciranje. Meni so veliko bolj pomembni odnosi prej in potem kot pa nekih 1000 € in pa kakršnakoli pomoč okrog same organizacije.

(odgovor članu barca1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: priča
18.5.2010 18:36:29   
Spiria
Odvisno, kako se dogovoriš s parom. Ko sem bila sama priča, nisem imela nobenih posebnih odgovornosti, zadolžitev ali celo finančnih stroškov, dala sem pač darilo malo večje vrednosti oz. kupček €€€, za vse stroške v zvezi s samo poroko (fotograf, snemalec, prstani, cvetje, skratka VSE) sta poskrbela mladoporočenca sama. Seveda smo se o tem odkrito pogovorili in sta želela vse sama pokriti. To je kar se tiče materialnega vidika, drugače je pa meni osebno to velika skrb in odgovornost in si po pravici  povedano ne želim več te vloge, ker pač nisem oseba, ki bi uživala v središlu pozornosti, ker tukaj si  dejansko celi  dan v ospredju, vedno poleg  mladoporočencev...

(odgovor članu barca1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: priča
30.5.2010 17:30:06   
alma82
Pri nama priče niso imele nobenih obveznosti, niti nista porabila niti centa.
Meni je bila priča moja mlajša sestra, mojemu pa njegov mlajši brat.
Za priče sva hotla nekoga, ki nama veliko pomeni.
Niti svojih oblek nista sama plačala, niti frizerja, .... nič.

Pa tudi takrat ko smo raznašali vabila, sva vsakemu povedala, da se na najini poroki ne bo nič ''''kradlo'''' (neveste, šopka,....) in tako je tudi bilo. Tako da tudi tu ni bilo nobenih stroškov za njiju.

Onadva sta bila tam sam zato, da sta se podpisala in da sta potem fajn žurala in se dobro napapcala user posted image


Poroko ( in vse stroške, ki so nastajali ob tem user posted image  ) pa je plačal oče od mojega user posted image  .

Pri nas je takšna navada, da vse krije njegova družina in nevestina nima nobenih stroškov. user posted image

< Sporočilo je popravil alma82 -- 30.5.2010 17:32:17 >

(odgovor članu Spiria)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?