|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   a je katera zanosila v času ko je bila na zav...
30.6.2010 16:05:54   
*ava*
Zanima me, če je katera zanosila v času brezposelnosti oz. da je bila prijavljena na zavodu??ti kej pripada finančne pomoči v taki situaciji in kako je s tem??ali samo v primeru,da greš takoj na bolniško???

Hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: a je katera zanosila v času ko je bila na...
30.6.2010 16:35:23   
Anonimen
Za vse brezposelne je enako,nisi upravičena do ničesar več

(odgovor članu *ava*)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: a je katera zanosila v času ko je bila na...
30.6.2010 20:26:07   
Anonimen
Ah to pa ni res upravičen si do starševskega dodatka in nekaj socialne podpore razlika do cenzusa 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: a je katera zanosila v času ko je bila na...
30.6.2010 20:50:34   
Anonimen
Anonimna kaj ne zastopiš??Za vse brezposelne je ENAKO in zaradi nosečnosti ne dobi nič več
Torej vse brezposlne so upravičene do dodatka get it  - in nič več- ala da bi več dobile ker so noseče

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: a je katera zanosila v času ko je bila na...
30.6.2010 22:04:58   
butt3rfly

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Anonimna kaj ne zastopiš??Za vse brezposelne je ENAKO in zaradi nosečnosti ne dobi nič več
Torej vse brezposlne so upravičene do dodatka get it  - in nič več- ala da bi več dobile ker so noseče



pa daj si prosim točno preberi, kaj je napisala, preden dobiš takle brezvezen izpad. dobiš STARŠEVSKI DODATEK, kar pomeni dodatek po nosečnosti, po rojstvu. to je mislala, ne pa neki en bonus, ker si noseča. jasno je, da nosečnica dobi tolko kot vsi ostali brezposelni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: a je katera zanosila v času ko je bila na...
1.7.2010 7:47:26   
*miska.mcc*
ali samo v primeru,da greš takoj na bolniško???


jaz pa mislim, daima una histericna anonima prav. po mojem je tudi mislila za obdobje od zanositve DO "porodniske".

do "porodniske" ti pripada enako kot nenosecim nezaposlenim. pol pa ti pripada starsevsi dodatek. 55% minimalne al zajamcene place +otroski dodatek+ dsp do cenzusa.





_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu butt3rfly)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: a je katera zanosila v času ko je bila na...
1.7.2010 11:21:23   
mamica00
user posted image pozdravljena! če si noseča in na zavodu ti do poroda pripada socialna pomoč,ko rodiš se odjaviš od zavoda oz nekdo drug z pisnim pooblastilom.od tega dne ko rodiš dobiš starševski dodatek ki znaša mislim da 195 eur,in otroški dodatek.prav tako pa si upravičena paketa za novorojenčka oz denar če želiš,in tudi če občina da kak denar za novorojenčka ti tudi pripada!
tak da brez skrbi dvakrat sem bila  noseča ko sem bila na zavodu torej to sem jaz dobivala ker nisem v zadnjih 3 letih delala 12 mesecev skup!
pa
lp
mamica

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: a je katera zanosila v času ko je bila na...
1.7.2010 11:38:13   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: *ava*
ti kej pripada finančne pomoči v taki situaciji in kako je s tem??ali samo v primeru,da greš takoj na bolniško???

Ko si prijavljena na RZZ v evidenci aktivnih iskalcev zaposlitve (EAIZ), imaš dve možnosti:
- če si bila predtem določeno obdobje zaposlena, od RZZ prejemaš nadomestilo, katerega višina je odvisna od povprečja tvojih zadnjih nekaj plač ali
- od RZZ ne prejemaš ničesar, če predhodno nisi bila dovolj dolgo zaposlena ali pa sploh nisi bila zaposlena.
 
V prvem primeru je popolnoma vseeno, ali si noseča ali ne - višina nadomestila se ne spremeni (vsaj zaradi nosečnosti ne).
V drugem primeru imaš možnost na CSD oddati vlogo za DSP, vendar to spet ni odvisno od tega, ali si noseča ali ne. Vlogo lahko oddaš v vsakem primeru, to, ali ti bo odobrena ali ne in v kakšni višini, pa je odvisno od vseh drugih dejavnikov, samo od tega ne, ali si noseča ali ne. Nosečnost sama ni razlog za odobritev DSP.
 
Teoretično (in praktično) to pomeni, da si lahko noseča in prijavljena na RZZ v EAIZ, pa kljub temu ne boš dobila niti €.
 
Ko pa rodiš, je pa malce drugače.
 
Ne glede na to, ali si prijavljena na RZZ v EAIZ, ti leto dni po porodu pripada starševski dodatek, ki je enak za vse nezaposlene matere in njegova višina ni odvisna od ničesar. Prav tako ti, neodvisno od vsega ostalega, pripada paket izdelkov za novorojenčka ali (s strani MDDSZ vnaprej določeno) denarno nadomestilo v vrednosti tega paketa. To dvoje dobiš zagotovo.
 
Odvisno od drugih dejavnikov, predvsem pa od tvojega družinsko-finančnega statusa, pa imaš še naslednje možnosti:
- občinska enkratna denarna pomoč ob rojstvu otroka (nekatere občine jo dajejo vsem, ne glede na vse, nekatere je sploh ne dajejo, nekatere jo dajejo samo tistim, ki za največ 20-30% presegajo socialni finančni cenzus)
- otroški dodatek (pripada vsem, vendar v različnih višinah, katerih dohodek ne presega 99% plače na družinskega člana - najvišji možni je cca. 120€ za 1. otroka in malenkost manj za 2., za 3. in vse ostale nadaljnje pa je enak, tudi nekoliko nižji, kakor za 2.)
- razlika do polne DSP zate IN za otroka (v kolikor izpolnjuješ pogoje in ne presegaš socialnega finančnega cenzusa)
 
Kadarkoli, v času nosečnosti in v času porodniškega dopusta, zaposlena ali nezaposlena, prijavljena na RZZ v EAIZ ali ne, samska ali ne, mati ali ne, pa imaš pravico oddati vlogo za IDSP. Vsako obravnavajo individualno (vsaj morali bi jo), datumi izplačil niso vezani na izplačila DSP (izplačilo IDSP je ponavadi cca. 14 dni zatem, ko je tvoj prejem odločbe vnešen v računalniški sistem), višina je možna do 2-kratnika polne DSP (1x na 6 mesecev - ne koledarsko) in v roku 15-ih dni po nakazilu moraš na CSD dostaviti dokazilo o namenski porabi IDSP (v nasprotnem primeru 18 mesecev nisi upravičena do IDSP, četudi bi jo krvavo potrebovala).
 
Da bi šla kot brezposelna na bolniško? Zakaj, če si tako ali tako doma? Če zboliš v času, ko si prijavljena na RZZ v EAIZ, moraš samo na RZZ dostaviti dokazilo o tem. Posledično ti ni potrebno obiskovati svetovalke in/ali predavanj in/ali vsega ostalega, kar bi RZZ morda zahteval od tebe kot pogoj, da te obdrži v EAIZ. Obiskov na RZZ se ti upravičeno ni potrebno udeležiti tako dolgo, kolikor to piše na zdravniškem potrdilu. Teoretično je to možno seveda tudi do dejanskega poroda, po porodu pa te RZZ tako ali tako za eno leto da "v mirovanje" in ti ne pošiljajo ničesar. Zgodi se, da sami to pozabijo narediti, vendar lahko ti to narediš sama (dovolj je e-mail svoji svetovalki). Včasih celo predlagajo, da se za eno leto izpišeš iz EAIZ, vendar vedi, da ti tega ni potrebno narediti, niti tega ne smejo narediti sami.
 
V času, ko si prijavljena v EAIZ na RZZ, si zdravstveno in pokojninsko zavarovana, če prejemaš nadomestilo. Enako velja, ko prejemaš starševski dodatek. Ko pa si prejemnica DSP, pa si (večinoma) zavarovana kot občanka (zdravstveno zavarovanje ti plačuje občina), v času trajanja odločbe pa ti MDDSZ plačuje tudi dodatno zdravstveno zavarovanje.
 
Kot brezposelna si upravičena tudi do prejema prehrambenih paketov 1x na 5 tednov na Rdečem križu IN Karitasu, Karitas pa ti prav tako pomaga pri plačilu nujnih položnic (pod to spada morebitna najemnina, elektrika, voda, doplačila zdravstvenih storitev, plačila česarkoli nujnega za otroka itd.), obe organizaciji pa ti lahko pomagata s stanovanjsko opremo in oblačili.
 
Kot prejemnica DSP si upravičena do 100%-nega regresa RTV prispevka, v kolikor je TV sprejemnik prijavljen na tvoje ime ali na ime nekoga, ki živi s tabo v istem gospodinjstvu in je naveden na DSP odločbi.
Kot brezposelna ali kot zdravstveno zavarovana kot občanka si (vsaj v LJ) upravičena do 50%-nega popusta pri nakupu  mesečne avtobusne vozovnice.
 
Najverjetneje se najde še kaj, vendar je tole vse, česar se trenutno spomnim.

(odgovor članu *ava*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?