|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Materinstvo in delovno mesto
6.6.2005 11:48:06   
Še ena T
Sem na tretjini nosečnosti, pa mi v službi že grozijo, kaj bo POTEM(!!!!) ko pridem s porodniške... Ne mislijo namreč tolerirati bolniških odsotnosti zaradi otroka in so mi že zdaj povedali, da me bodo najbrž premestili na drugo delovno mesto (degradirali...) Lepo. In to v zahvalo, da sem že 8 let v tej službi, nikdar na bolniški, nobenega otroka še nimam, za nosečnost sem povedala takoj, delam kot ponavadi in takoj smo se začeli pripravljati na zamenjavo. "Babica servisa" pač nimam in zdaj jim gre v nos, da po porodniški pač ne bo moglo biti popolnoma isto, kot da nimam otroka.
Ženske smo res vedno nekaj prikrajšane...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Materinstvo in delovno mesto
6.6.2005 11:57:44   
Čiračara
Ja, res žalostno:(:(

(odgovor članu Še ena T)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Materinstvo in delovno mesto
6.6.2005 12:54:36   
leah
Kolikor jaz vem,te po zakonu ne smejo zaradi tega,ker boš mamica in greš na porodniško dati na nižje delovno mesto.Na tvojem mestu bi,če imaš možnost iskala drugo zaposlitev(če je mogoče....tako za rezervo,če se ti mogoče "userje)in ko bi se vrnila v službo,če bi se ti res kaj takega zgodilo kar si napisala,takoj poklicala dewlovno inšpekcijo...pa mal naštudirej zakone,mogoče ti kaj prav pride....

(odgovor članu Še ena T)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Materinstvo in delovno mesto
6.6.2005 14:03:23   
Anonimen
Leah ti je kar dobro povedala. Lahko ti sicer spremenijo delovno mesto ampak potem morajo tistega tvojega ukiniti in niti pod razno nanj zaposliti koga drugega.
Stvar, zrela za delovno inšpekcijo.


(odgovor članu Še ena T)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   Materinstvo in delovno mesto
6.6.2005 15:05:59   
Aleksandrin
Pozdravljena sotrpinka verjetno imava šefe iste krvi :hudicek: (saj zgledajo takole, ne?) :)-

Veš kaj je pri nas problem "dobrota sirota", ne se pustit, kot ti je povedala že ena prej, preglej malo zakone, človeške pravice...lahko ti bo to kaj pomagalo:

http://www.sigov.si/mddsz/?PID=69

http://med.over.net/phorum/list.php?f=147%3Cbr%3E

http://www.gov.si/irsd/

Korajžno naprej, dekle
LP :sloncek:

(odgovor članu Še ena T)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Materinstvo in delovno mesto
7.6.2005 10:18:53   
Gina
Po zakonu te ne smejo dati na nižje delavno mesto, razen zaradi spremenjenih potreb del. procesa. V tem primeru morajo tvoje del. mesto ukinit, tebe pa lahko zaposijo na nižje del. mesto, vendar ti ne smejo znižati plače!!, ne glede na to, da je tisto del. mesto mogoče finančno načeloma veliko slabše plačano.

Poglej v zakon o del. razmerjih in v vašo kolektivno pogodbo. Za delavca vedno velja tisti zakon ali predpis, ki je zanj ugodnejši.

(odgovor članu Še ena T)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Materinstvo in delovno mesto
7.6.2005 17:23:52   
marty5
Jaz sem v zadnjih dneh tako razočarana. Sploh, ko berem take poste.

Tudi jaz sem spraševala nekaj tem nazaj o delovnem času (sicer ni v povezavi s tvojo). Res ne razumem, kaj mislijo, da bodo dosegli na dolgi rok. Vedno sem ostajala dlje v službi, rada delala, prišla tudi kak vikend v pisarno in nič mi ni bilo težko.
Kaj pa pol dobiš? Da te j....na vsakem koraku. In kaj so dosegli? Obilo slabe volje pri zaposlenih in ne delam več minute kot 8 ur. Na bolniško nisem nikoli hodila - vse sem na nogah prebolela, pa čeprav bi lahko doma ostala. In veste kaj? Naslednjič ne le, da jo bom vzela - še podaljšala si jo bom, kolikor bo le mogoče.

Saj vem - pred vrati čakajo, da se lahko zaposlijo na moje mesto (to šefi vseskozi ponavljajo), ampak trenutno sem takooo jezna.

A res mora biti tako? Z represivno politiko nihče ne profitira. Dobiš to kar daš.

Malo sem zašla, ampak sem mogla pokomentirat - pa čeprav v 3 dni....

(odgovor članu Še ena T)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Materinstvo in delovno mesto
7.6.2005 22:13:46   
Anonimen
To je res zoprna stvar. Če nimaš varstva, pač nimaš izbire, ali boš na bolniški ali ne. Ampak pri nas v firmi je tudi tako, da če bi jaz bila pogosto na bolniški, tudi najbrž ne bi mogla biti več na tem delovnem mestu, ker bi morali vsakič poklicati nekoga, ki delo obvlada in je pripravljen vskočiti vsak trenutek. Takih pa ni. Tako da bi billo najbrž tudi edino izvedljivo, da bi me prestavili kam, kjer me ne bi rabili. Ne vem, vsaj tako si predstavljam. Pri nas je stanje še celo tako, da bi bila srečna, če me ne bi sunili v rit. To je res grozno. Plačo ti pa lahko vedno znižajo, gotovo je kje kakšen "hakelc", stimulacija, količina dela ali kaj podobnega. Velikokrat sem že premiškjevala, kako mora biti grozno puncam, ki nimajo dodatnega varstva.

(odgovor članu Še ena T)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   Materinstvo in delovno mesto
11.6.2005 15:55:35   
rija
No, pa da ti jaz odgovorim s stališča delodajlca, ki ga delavci enostavno raje spregledate. Imela sem zaposleno delavko, ki je bila zaradi otrokove bolniške pol meseca doma. Mali je dvakrat kihnil, pa je ni bilo 14 dni v službo. Nakar jo kličem po telefonu (mobitel) in slišim v ozadju dretje otrok. Pa jo vprašam, kje je, nakar mi odgovori, da je v cerkvi, da z otroki pripravljajo neke stvari za božič. Halo??? Mar ni tvoj otrok bolan in bi morala biti doma? Seveda sva se po tem zelo hitro poslovili. S službo namreč.
Saj vem, tudi sama bom mami, pa bo moj otrok kdaj bolan in ne bom mogla v službo. Ampak v malih kolektivih so lahko take bolniške problem. Nimaš prave zamenjave, saj smo primorani zaposliti minimalno število delavcev, in potem trpijo ostali, nič krivi delavci, ki morajo delati nadure. Pa še storilnost v tem primeru ni enaka, kot če delata dva spočita delavca.
Lahko je govoriti tistemu, ki samo vsak mesec čaka, da bo petnajsti. Jaz pa moram zagotoviti denar za plače, prispevke, regrese ipd. kar pa v trenutni gospodarski situaciji tudi ni mačji kašelj.
In posledica takih izkušenj (vsaj pri meni) je, da pri sprejetju na delovno mesto rahlo diskriminiram mlade mamice brez varstva svojih potomcev.

ŽAL!

Ampak eno pomembno vprašanje na razgovoru za službo je tudi pri nas postalo vprašanje otrok in njihovega varstva med boleznijo.
Vem da je to kruto, ampak ne morem pa se igrati socialne delavke in postaviti mojega desetletnega truda in trdega dela na kocko, ker nekdo ostane dva tedna doma, ker mu otrok dvakrat kihne.
Tudi jaz in še nekaj ljudi bomo brez službe, če nam crkne firma.
No, pa me raztrgajte...

(odgovor članu Še ena T)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Materinstvo in delovno mesto
11.6.2005 19:56:02   
Anonimen
Ne bom te ravno raztrgala, ker se mi niti ne da toliko pisati, ampak jaz tudi ne bom zanemarjala svoje družine in postavljala svojega zdravja na kocko, da boš ti na mojih plečih gradila svoje podjetje. Ker če bi to že hotela, potem bi postavila lastno podjetje in delala zase.
Na razgovoru bi ti mirne duše rekla, da imam varstvo. Potem pa bi ravnala tako kot bi zahtevala moja ali otrokova zdravstvena situacija. Briga me za tako službo, slabih delodajalcev je malo morje!

(odgovor članu Še ena T)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   Materinstvo in delovno mesto
11.6.2005 20:08:37   
Gina
Če je mati dopoldne na bolniški, je popoldne vseeno prosta. Saj pride oče domov in lahko skrbi za otroka, ona pa gre lahko z drugimi svojimi otroki kamor hoče, npr. na božične delavnice. Jaz bi te šla v takem primeru sigurno inšpekciji prijavit, če bi mene zato na cesto vrgla.

Je pa tako, pri nas bolnišk ni veliko. Zakaj? Ker naš šef nikoli ne teži zaradi bolniških odsotnosti. Zato vsaka gleda, da bo tudi ona do njega fer. Zanimivo, kajne!

(odgovor članu Še ena T)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Materinstvo in delovno mesto
12.6.2005 13:01:41   
rija
Hja Selena, in jaz ti mirne duše ne bi podaljšala delovnega razmerja in lahko bi se tožila stotim inšpekcijam! Vsi pa veste biti zelo pametni, kako bi lahko imeli svoje firme in delali zase. Bla,bla, bla...
Pa si naredi svojo firmo, pa ne boš nikoli niti razpravljala pod podobnimi posti. Lahko boš vedno doma, boš popolna mati, boš imela bolniško ko boš hotela... In potem se boš zbudila...
Veš, dobri delodajalci pa bodo čedalje redkejši. Razen, če imaš srečo, da te plačujemo iz proračuna...

(odgovor članu Še ena T)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Materinstvo in delovno mesto
12.6.2005 13:05:22   
rija
Problem je bil pri nas ta, da očeta ni bilo, pa tudi ona ni imela drugih otrok, s katerimi bi lahko šla kamor koli. Samo enega, s katerim bi morala biti doma. Inšpekcijo pa si lahko v takem primeru delavec vtakne nekam.
No, tudi pri nas delavke v treh letih niso imele več kot 5 dni bolniške ker smo zdaj zdrav, dober kolektiv, očiščen izkoriščevalcev in se imamo super. Vsaj tako pravijo moji delavci.
In najlepši poklon, ki sem ga dobila od svojega delavca je bil, da tako vredu šefice ni imel in je ne bo imel.
Meni je to zadovoljstvo, pa lahko pišete ve kar hočete.
Veš Gina, tudi inšpektorji ne padajo na vse fore delavcev, ki velikokrat lažejo....

(odgovor članu Še ena T)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Materinstvo in delovno mesto
12.6.2005 13:16:36   
Gina
Lej, rija, da me ne boš narobe razumela, jaz zelo razumem delodajalce. Imam kar par prijateljic, ki imajo firmo, pa se matrajo tako, da ne vem, če ne trpijo celo njihove družine čisto preveč. Tako da mi je čisto jasno, da imeti firmo ni mačji kašel.
Jaz nisem bila praktično nič na bolniški ne zase ne za otroke, odkar jih imam. Ampak se mi zdi, da mora iti za fer odnos iz obeh strani. Včasih je res, da tudi delodajalci pretiravajo v določeno smer, včasih je pa res, da delavci izkoriščajo naš državni sistem. Zato zagovarjam tezo, da morajo en drugemu iti malo na roke, da so duše pomirjene in je s tem rezultat dela sigurno boljši, kot če so odnosi slabi. Je pa res, da jaz krivic ne bi trpela, pa tudi delala bi vedno pošteno in ornk. Nismo pa vsi enaki. Zato je v bistvu težko posploševat, kaj bi v določeni situaciji kdo naredil, pa tudi vse ljudi ne moremo v isti koš metat. Ne delodajalcev, ne delavcev.:)

(odgovor članu Še ena T)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Materinstvo in delovno mesto
12.6.2005 13:22:36   
rija
No, saj vidim, da misliva isto. Vedno je treba gledati obe strani. Samo žal delavci vidijo velikokrat samo svojo. Verjemi, da bo moja družina trpela zaradi mojega dela veliko bolj, kot povprečna slo družina, z "navadno" službo.
In ker se jaz trudim, da dobijo delavci vse kar jim pripada, pričakujem od njih fer odnos nazaj. Enostavno firma kot celota ne more uspešno funkcionirati, če je prisoten samo eden, ki ga serje. Kot sem napisala, če en delavec izkorišča svoje odsotnosti, trpijo drugi delavci. In namesto, da bi bili nagrajeni s prostim popoldnevom za svoje korektno delo, morajo nadomeščati tistega, ki ga serje. In so za dobro delo kaznovani. In jaz tega ne dovolim. Iz korektnosti do dobrih delavcev.
Sicer pa v naši firmi je vedno vse stvar dogovora med delavci. Imajo proste roke glede dopustov, prostih dnevov. Mene samo obvestijo kako in kaj. In dokler delovni proces laufa nemoteno in dobro služimo, me podrobnosti tudi ne zanimajo.

(odgovor članu Še ena T)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Materinstvo in delovno mesto
12.6.2005 13:23:50   
Primoza
Osebno mnenje o temle pisanju.

Spoštovanje zakonskih pravic delavcev je dejansko problem v celi Evropi.

Svetujem vam, da proizvodnjo preselite na Kitajsko.

Tu pa je tako kot je.

Majhen kolektiv ne sme biti izgovor za to, da tim v času porodniške in bolniške prevzame nase delež od sodelavke. Delam v majhni grupi, kjer brez nadur ne gre, če le enega od nas ni. Ampak ni to noben problem, ker delujemo po načelu vzajemnosti, se pravi da lahko tudi od sodelavk pričakujem isto, se pravi, da me razbremenijo takrat, ko to rabim. Kot npr. zdaj, ko čuvam Žana dokler ne dobi vrtca.

Boste pa letos pač prihranili svoj dopust ali pa ga malo skrajšali in opravili manjkajoče delo oz. obveznosti.

Tistih, ki pa ne upoštevajo vzajemnosti, bi se pa tudi jaz znebil iz tima. Ampak to se ne vidi takrat, ko vzamejo bolniško ampak na rednih delovnih dosežkih. Odgovornost delodajalca je, da pravočasno opazi motiviranost posameznih delavcev pri rednem delu in da jih tudi pravočasno "kaznuje". Bolniška je le en izmed pokazateljev, rekel bi da manj pomemben. Zagotavljanje t.i. pozitivne motivacije igra bistveno vlogo, ki se je veliko število delodajalcev ne zaveda v hlastanju za kratkotrajnimi dobički in vnovčevanjem le teh za lastni užitek. Kdor resnično živi s podjetjem in opazuje proizvodnjo zelo hitro ovrednoti kolektiv in sproti poreže suhe veje. Pri drugih pa so delavci ogledalo samega sebe.
Pa brez zamere.

(odgovor članu Še ena T)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Materinstvo in delovno mesto
12.6.2005 13:31:09   
rija
Primoza, nisi izluščil bistva. Ne gre za kaznovanje delavcev, gre za fer odnos, ki ga pričakujemo eden od drugih.
In ne moreš se iti vzajemnosti z vsakim človekom. Za nekatere je vzajemnost to, da ko oni rabijo, bi mogli drugi potrpeti. Ko pa drugi rabijo, pa oni ne bi mogli vzkočiti.
In po moje gre tu samo za selekcijo, pri vzpostavljanju dobrega, zdravega kolektiva.
Saj zato pa zakon omogoča poskusno delo, delo za določen čas...
Da pa bi šli na Kitajsko?
Nam je tu preveč lepo... Našemu kolektivu namreč.

No, mislim, da pa se na koncu vseeno strinjava: s suhimi vejami... Smo veje postanejo suhe iz različnih razlogov...

(odgovor članu Še ena T)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Materinstvo in delovno mesto
12.6.2005 13:42:22   
Primoza
Suhe veje se ne izloča, ko gredo na bolniško zaradi otroka, ampak med rednim delovnim procesom. Meni bi bilo preveliko naključje, da se postane v majhnem kolektivu pozoren na nekoga ravno ko gre na bolniško za nego otroka, kaj pa prej???

Opazovanje delovnega procesa in pravočasno ukrepanje je tako ključ do doseganja konkurenčnih rezultatov napram kitajskemu načinu dela, kjer so delavci povsem brezpravni. Če dojenček kihne, pa ni na vas presojati upravičenost odsotnosti, ampak je to stvar drugih organov.

Suhe veje so tako v podjetništvu, ko drugod. Samo pomislite na kup tatov državnega denarja iz vrst podjetnikov, ki so dobili denar za delovna mesta in ga lepo odvedli iz podjetja, podjetje pa potopili.

(odgovor članu Še ena T)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Materinstvo in delovno mesto
12.6.2005 15:26:47   
Anonimen
Rija, to, da ne bi podaljšala delovnega razmerja, je logično. Tudi meni ne bi bilo v interesu, da bi še naprej delala pri šefici, ki se do mene tako obnaša.
In to sem tudi mislila, ko sem napisala, da se požvižgam na take delodajalce. Takih je cel kup.
Nisem jaz tista, ki je pisala o inšpekciji.
Glede na to, koliko sem vlagala v svoj študij, si službo lahko izbiram. In glede na to, da sem v petih letih vzporedno prigarala dve diplomi na dveh različnih fakultetah, si lahko misliš, da vem, kaj pomeni delati. In zagotovo ne bom enako trdo delala za nekoga, ki ni toliko strpen, da bi razumel, da me otrok rabi.

Drugače pa je primoza super napisal. Kvaliteta delavca se zagotovo ne meri po tem, da ostane doma na bolniški zaradi otroka.

p.s. Če bi želela imeti lastno firmo, bi jo zagotovo lahko odprla, imam dovolj potencialov. Pa so mi v življenju bolj pomembne druge stvari. Med drugim tudi ta (oz. predvsem ta), da sem ob svojem otroku, ko me potrebuje!

p.p.s Zame je debata končana. Se mi res ne da več!

(odgovor članu Še ena T)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   Materinstvo in delovno mesto
12.6.2005 17:59:36   
rija
Ma tudi zame je ta debata končana, ker enostavno nima konca.
Vsak naj dela kot misli da je dobro. Preživijo itak najbolj pridni, vztrajni, delovni, tako, da se jaz za tiste, ki jim ni do dela ne mislim sekirati. Pa ne zdaj zopet tu prisotni vzet čisto osebno!
Selena, glede na tvojo izobrazbo in pridnost, pa sem prepričana, da te bodo kjerkoli rade volje sprejeli v službo. In bodi srečna, da si jo še lahko izbiraš. Veliko ljudi te možnosti nima. Pa imajo tudi po dva faksa... Vsaj v naši regiji se bije hud boj za preživetje. Enih in drugih.

(odgovor članu Še ena T)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Materinstvo in delovno mesto
13.6.2005 12:06:34   
Še ena T
Rija, hudičevo dobro se zavedam problema, ki ga opisuješ. Ravno zato nikdar nisem na bolniški, takoj ko sem izvedela za svojo nosečnost, smo začeli načrtovati, kako bomo v firmi izvedli zadevo brez problemov. Tudi o varstvu sem zelo razmišljala, že zdaj me skrbi, ampak doživela sem pa prave grožnje, ker sem povedala po pravici, da babice, ki bo 24 ur na voljo pač ni (mama mi je pred kratkim umrla). Koliko ljudi v tvoji firmi ni bilo v zadnjih 8 letih niti en dan na bolniški, koristilo minimalno dopusta, čeprav je preostal dopust propadel, delalo nadure (brezplačne), nadomeščalo druge odsotne delavce (spet brez plačila)...? Sem mislila, da mi na podlagi vzajemnosti (o kateri govoriš) pripada, da grem lepo v miru rodit prvega otroka in tudi človeško poskrbim zanj...
Dobro se zavedam, kako je trenutno v gospodarstvu, ampak robot pa tudi nisem. Pa veliko delavk izkorišča bolniške itd., ampak jaz nisem med njimi. In žal so nekateri delodajalci tako ozkogledi, da se s tem sploh ne ukvarjajo.

(odgovor članu Še ena T)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Materinstvo in delovno mesto
13.6.2005 15:08:40   
rija
No očitno še ne morem končati...
Pri nas v firmi plačamo čisto VSAKO naduro, tako, da jih delavci radi opravljajo.
Če ni tehnične možnosti za izkorstek vsega dopusta, ga na željo delavcev tudi izplačamo.
Moje punce se vse zmenijo med sabo, mene samo seznanijo z novonastalimi dejstvi. In dokler klapa, ne posegam v njihove dogovore. Ko pa ne več, pa je :hudicek:.
In nisi me razumela, jaz moje delavke ne bi odpustila, če bi zanosila. Bi jo pa, če bi izkoriščala mojo dobroto in ostajala doma kar tako. Pa še dobla sem jo... V tem primeru ni usmiljenja!
Od mojega pisanja si naj vsak vzame, kolikor misli, da mu gre. Tebi si potem ni treba vzeti nič od tega...

(odgovor članu Še ena T)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Materinstvo in delovno mesto
13.6.2005 15:30:08   
Anonimen
Jaz te štekam, rija. Ti govoriš o tistih, ki nočejo delati, in ne o tistih, ki ne morejo.
Grozno pa je, če ti na nitki visi služba, doma pa imaš bolnega otroka, za katerega nimaš vartsva. To pa mora biti grozljivo.

(odgovor članu Še ena T)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   Materinstvo in delovno mesto
13.6.2005 15:33:13   
rija
Te berem med vrsticami, splišni, očitno otrok vseeno ni bil bolan, če pa je ona z njim veselo okrog hodila. BOlni otroci so naj doma, ali bog ne daj v bolnišnici. Mar ne?

(odgovor članu Še ena T)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   Materinstvo in delovno mesto
13.6.2005 15:51:05   
Primoza
Ja to je povsem sprejemljivo, jaz tudi "ponorim" če mi človek izkorišča dobroto. S takim imam samo nepotrebno (neproduktivno) delo ker moram stalno nekaj preverjati in izgubljam čas.

(odgovor članu Še ena T)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?