|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   stopnja izobrazbe in služba
30.9.2010 15:56:56   
Hope2
Kakšne so kaj izkušnje, če npr pošlješ prošnjo za službo, kjer je zahtevana 5 stopnja, ti pa imaš 7 stopnjo. Te sploh pokličejo na razgovor, ali te avtomatsko izpustijo? Te sploh lahko zaposlijo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: stopnja izobrazbe in služba
30.9.2010 16:02:40   
Kerensa*
Odvisno, kam jo pošlješ. Načeloma te lahko zaposlijo, ampak ne pričakuj pa plače za 7. stopnjo. Večinoma je pa pač tako, da za vsako delovno mesto prispe po nekaj deset ali celo nekaj sto prošenj, tako, da obstajata samo dve varianti - al' te takoj izpustijo, ker nisi tisto, kar iščejo, al' pa te takoj zaposlijo, ker boš z več znanja delala za enak denar.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: stopnja izobrazbe in služba
30.9.2010 16:07:21   
Klemy82
Moje izkušnje so take, da  ne pokličejo na razgovor, kadar imajo na razpolago dovolj kandidatov, ki so za delo dovolj kvalificirani... kar pa v trenutni krizi ni problem. Je pa seveda odvisno tudi od tega, kakšne delovne izkušnje imaš in kako so relevantne za dotično delovno mesto, oz zanimive za delodajalca.
Pa seveda koliko mu je pomembna stopnja izobrazbe.
Mnogokje napišejo minimalno zahtevano stopnjo izobrazbe, zaželjena pa je lahko tudi višja, odvisno pač.
Seveda te lahko tudi pokličejo na razgovor, moraš pa biti prekleto prepričljiva, zakaj bi ti sploh rada to službo, sploh če si za delo prekvalificirana... rekli ti bodo, da plača je primerna zahtevani izobrazbi in da ti je na tvojo izobrazbo ne bodo višali, niti kasneje, da hočejo enega za dlje časa, da imajo občutek, da s tvojo izobrazbo nimaš ambicij viset v taki službi več let, dela primernega tvoji izobrazbi pa nimajo... lahko pa seveda službo tudi dobiš, zakaj ne. Tako da ti se kar prijavi, izpostavljaj izkušnje, ne izobrazbe (pač odvisno, za kakšno službo gre) pa boš videla, kako bo šlo. Srečno!

_____________________________

Jst.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: stopnja izobrazbe in služba
30.9.2010 16:45:25   
enkratna
Jaz sem opravila kar nekaj razgovorov s kandidati, kjer je bila zahtevana (in plačana) V. stopnja, izkušnje s kandidati pa različne: eni so pričakovali plačilo za VII. stopnjo (izkušen kader, redko začetniki), drugi so bili veseli priložnosti za službo (začetniki).

Se je v roku leta ali dveh pri začetnikih (z opravljeno VII. stopnjo) kaj kmalu pokazalo, da so nezadovoljni z delom oz. plačo, ter so si želeli "delo izobrazbi primerno". Kar razumem - na začetku ti gre za to, da sploh dobiš službo...

Zakaj smo torej sprejemali kader s VII. stopnjo za delo V. stopnje? Po moje je bila politika delodajalca taka, da so začetniki zadovoljni s pogodbo za določen čas in začetniško plačo (Žal kruta resnica - čeprav je skregana z mojim socialnim čutom.). So pa bile tudi možnosti za interno napredovanje oz. prerazporeditve (sčasoma) večje...
Zagotovo obstajajo delodajalci ali delovna mesta, kjer VII. stopnje sploh ne pogledajo, saj se zavedajo, da je le vprašanje časa, kdaj bo oseba postala nezadovoljna... in obstajajo delodajalci, ki spoštujejo tvojo pripravljenost delati nekaj, ne glede na previsoko izobrazbo. Loterija.




(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: stopnja izobrazbe in služba
30.9.2010 19:35:25   
enkratna
Popravek zgoraj, želeli so si tudi "plačo primerno izobrazbi".

(odgovor članu enkratna)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: stopnja izobrazbe in služba
30.9.2010 20:26:59   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Te sploh pokličejo na razgovor
Te sploh lahko zaposlijo?


Da.
Da. Vendar s plačo za 5. stopnjo.


_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: stopnja izobrazbe in služba
1.10.2010 7:28:09   
Hope2
Bomo probali. Ne gre se denar in ne pričakujem plače za 7 stopnjo, gre se mi zato, ker je idealen delovni čas (mam cel popoldan čas za dete, ni turnusa) in ker že zdaj to z veseljem počnem (brez plačila)

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?