|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Porodniška - če zna kera zračunat ...
17.11.2011 16:03:14   
nimanorwen
Lepo pozdravljene. Moja situacija je taka, če katera ve bolj kot jaz, bom zelo veselauser posted image  Sicer sem bila že na našem CSD, ampak je gospa k ma čez porodniške na bolniški in menda še nekej časa bo, drugač bi se že tam pozanimala. Skratka. Sem absolventka, PDP imam 20.6.2012. Zaposlim se s 1.1.2012, se pravi se mi v porodniško še šteje marčevska plača. Zaposlena bom za polovični delovni čas. Neto plače bom mela 500 eur, ker pa mam enga mejhnga otroka doma, mi država plača 50% od minimalne plače, to je cerka 250 eur, ane? te 3 mesce bi si 100 eur plačvala še dodatno prispevke. Tako da zdej mene zanima, če mi lahko katera pove, kuk prbližn bom mela porodniške? A se pol šteje, da mam prispevkov 650 eur na mesec, se pravi kot bi mela poln delovni čas 3 mesce in neto 900 eur? Gre to tako?user posted image   Najlepša hvala in lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Porodniška - če zna kera zračunat ...
17.11.2011 17:25:10   
kajajaka
IZVIRNO SPOROČILO: nimanorwen

Lepo pozdravljene. Moja situacija je taka, če katera ve bolj kot jaz, bom zelo veselauser posted image  Sicer sem bila že na našem CSD, ampak je gospa k ma čez porodniške na bolniški in menda še nekej časa bo, drugač bi se že tam pozanimala. Skratka. Sem absolventka, PDP imam 20.6.2012. Zaposlim se s 1.1.2012, se pravi se mi v porodniško še šteje marčevska plača. Zaposlena bom za polovični delovni čas. Neto plače bom mela 500 eur, ker pa mam enga mejhnga otroka doma, mi država plača 50% od minimalne plače, to je cerka 250 eur, ane? ne, ni tako. lahko koristiš 48.člen zakona o starševstvu - skrajšan delovnik, kar pomeni, da ti država doplačuje prispevke (nič ne dobiš denarja, samo v delovno dobo se ti šteje kot da delaš 8 ur))  in tega ne moreš prištevati k neto plači, ki jo boš dobivala...
te 3 mesce bi si 100 eur plačvala še dodatno prispevke. - če boš koristila krajši delovnik si prispevkov ne rabiš plačevati, ker ti jih že "častijo". Ampak le do minimalne plače - torej pride manj kot 100€
Tako da zdej mene zanima, če mi lahko katera pove, kuk prbližn bom mela porodniške? Za osnovo za porodniško se upoštevajo prihodki zadnjih 12 mesecev... Kaj pa te mesece sedaj do 31.12.2011 nimaš nobenih dohodkov? Če jih imaš, se štejejo.

A se pol šteje, da mam prispevkov 650 eur na mesec, se pravi kot bi mela poln delovni čas 3 mesce in neto 900 eur? Gre to tako?user posted image   Najlepša hvala in lp

Mislim, da ne ločiš bruto, neto plačo in prispevke.... Iz tega kar pišeš jaz lahko le sklepam, da misliš tako: da imaš 900€ bruto plače A to za 4 urni delovnikali za polni del. čas?!!! (bruto: toliko ima delodajalec stroškov s tabo), neto plačilo je potem recimo okoli 650€ - je tisto kar dobiš ven (torej bruto minus prispevki) - dejanski keš. Prispevki za se delijo na različne prispevke (spiz, porodniško varstvo, brezposelnost...) in zajemajo ta del, ki ga delodajalec plača zate, a tega denarja ti nikoli ne vidiš (po domače).
 
Predlagam ti, da počakaš na svojo svetovalko na CSD, ki ti bo bolj dejansko na tvojem primeru lahko razložila... ker je v tvojem pisanju žal preveč nejasnosti, da bi ti lahko pomagali z izračunom...

(odgovor članu nimanorwen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Porodniška - če zna kera zračunat ...
17.11.2011 17:30:42   
nimanorwen
no super, da se je ena oglasila, hvala kajajakauser posted image nene, jest ločim bruto pa neto (sm je pa res zmeden napisan ja). samo nism vedla zdej a se ti državni prispevki kam štejejo (vem, da tega dnarja ne vidm in prispevkov na splošno, jest dobim samo pač neto na račun). ubistvu sm zvedla, kar me zanima (glede državnih in plačevanja prispevkov še dodatno). sem očitno to s prispevki, ki si jih sam "zvišaš" dobila napačne infouser posted image zdej pa prejemam samo štipendijo, nč druzga. hvala še enkat!

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Porodniška - če zna kera zračunat ...
17.11.2011 17:44:45   
kajajaka
Prispevke si lahko sama doplačuješ za višji znesek... ampak, ne bo bistvene (če sploh kakšna) razlike pri višini porodniške, ker se upoštevajo prihodki (ne le prispevki). Poleg tega gre le za 3 mesece. Mislim, da nima smisla, da preplačuješ...

(odgovor članu nimanorwen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Porodniška - če zna kera zračunat ...
17.11.2011 17:49:51   
Taddy78
hmmm, res si malo nejasno napisala, sploh tistega o prispevkih za prvega otroka ne razumem ravno.

Če si oz. boš zaposlena za polovičen delovni čas od neto plače 500 evrov odštej cca 180 evrov in dobiš višino porodniške.
Do otrokovega 3.leta (mislim na prvega otroka) ti država plačuje prispevke za ostale 4.ure, ampak si pač to moraš zrihtat. Pri drugem otroku se ta leta še podaljšajo.
Višjo porodniško lahko dobiš v primeru, da prejemaš višjo plačo, tako da ne vem zakaj bi si plačevala kake prispevke oz. ne vem kako bi iz neto 500evrov s plačilom prispevkov prišla na neto 900evrov..

(odgovor članu nimanorwen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Porodniška - če zna kera zračunat ...
17.11.2011 17:52:16   
kajajaka
če se ni kaj spemenilo v zadnjem letu... imaš tu približno enak primer in izračun (približno 55% minimalne)

http://www.svetovalnica.com/klepetalnica/viewtopic.php?t=9173

srečno

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Porodniška - če zna kera zračunat ...
17.11.2011 18:45:22   
sazi
Zaposlena moraš biti (uradno) za polni delovni čas. Za izkoriščenje možnosti krajšega delovnega urediš posebej. Če se že v štartu zaposliš za polovico, se ti ta računica ne bo izšla.

Če se zaposliš 1.1.2012 in imaš PDP 20.6.2012, se ti v izračun lahko šteje tudi aprilska plača, saj moraš papirje za porodniško oddati najkasneje 30 dni pred PDP. Torej ti gre v izračun:
4 tvoje bruto plače + 4 fiktivne minimalne plače za polovični delovnik (toliko dobiš od plačanih prispevkov države) za ostalih 8 mesecev pa se vzame 5% minimalne plače (ampak mislim, da še tiste prejšnje minimalne, ki se upošteva za socialne transferje in je manjša od trenutno veljavne minimalne plače, ki jo dobijo zaposleni).

Upam, da sem kaj pomagala.

(odgovor članu nimanorwen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Porodniška - če zna kera zračunat ...
17.11.2011 18:59:31   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: sazi

Zaposlena moraš biti (uradno) za polni delovni čas. Za izkoriščenje možnosti krajšega delovnega urediš posebej. Če se že v štartu zaposliš za polovico, se ti ta računica ne bo izšla. Zakaj pa se v tem primeru računica ne bi izšla? Nikjer ni omejitve, da že od prvega dneva ne bi smela biti zaposlena za 1/2 delovni čas zaradi starševstva. Samo fajn je, da čimprej oz. že v naprej uredi papirje z delodajalcem (aneks k pogodbi) in CSD. Drugače pa se lahko ta pravica uveljavlja tudi še za 60 dni vnazaj.

Če se zaposliš 1.1.2012 in imaš PDP 20.6.2012, se ti v izračun lahko šteje tudi aprilska plača, saj moraš papirje za porodniško oddati najkasneje 30 dni pred PDP. Papirje je potrebno oddati 60 dni pred PDP; verjetno si mislila 30 dni pred pričetkom porodniškega dopusta. Včasih se da z uradniki na CSD dogovoriti, da se papirje odda še kasneje in da se šteje še ena plača v izračun (ob tem se je dobro še uskladiti še z delodajalcem, da zadnjo plačo izplača že npr. 31.5., kar je možno). 
Torej ti gre v izračun:
4 tvoje bruto plače + 4 fiktivne minimalne plače za polovični delovnik (t.j. 374,05 € bruto mesečno) (toliko dobiš od plačanih prispevkov države) za ostalih 8 mesecev pa se vzame 5% minimalne plače (ampak mislim, da še tiste prejšnje minimalne, ki se upošteva za socialne transferje in je manjša od trenutno veljavne minimalne plače, ki jo dobijo zaposleni).

Upam, da sem kaj pomagala.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Porodniška - če zna kera zračunat ...
17.11.2011 19:03:16   
sazi
Petea - zaposlena MORA biti uradno za 8 ur. Če sklene pogodbo za polovični delovni čas, ji pravica do plačila prispevka za naslednje 4 ure ne pripada. Seveda pa se ji pravica in prispevki plačujejo od 1. dneva zaposlitve - torej zaposlitev za 8 ur, zraven pa dodatek v pogodbi ali pa aneks, da bo delala samo 4 ure zaradi koriščenja.....

Ne, papirjev za porodniško ti ni treba oddati 60 dni pred PDP. V bistvu jih prej niti ne moreš. Odati jih moraš v česu med 60 dni pred PDP in pred nastopom porodniške. Sama sem jih obakrat oddala 5-7 dni pred nastopom porodniške, pa nihče ni niti trznil, kaj šele kompliciral - je pa res, da se vedno pozanimam, da vse štima in ne nosim nepoponih vlog.


(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?