|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   intenzivnost vadbe
30.5.2007 9:09:26   
deja01
Pozdravljene,

user posted image  sem 6 tednov in imam prvi pregled pri G 19.6. Ker sem se pred nosečnostjo precej intenzivjo ukvarjala s telovadbo (tek, kolesarjenje, planinarjenje - cca 5x tedensko po 1,5 h), me zanima, kako je s tem v zgodnji nosečnosti. Počutim se odlično, tako da bi z veseljem sedla na kolo, samo sem malo zaskrbljena, ker berem, da je treba na začetku bolj počivati, da se zarodek dobro vgnezdi, ker drugače lahko pride do SS.
Me pa malo boli trebuh in je malo napet, samo se mi zdi, da gre bolj za prebavne težave, pa na vsake 5-6 dni imam malo rozast izcedek (izcedka imam itak ful), ampak predvidevam, da je to od vnetja (me glivice matrajo kot user posted image , pa niti ne vem, če lahko kanesten uporabljam).

Hvala za pomoč in srečno vsem
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: intenzivnost vadbe
30.5.2007 12:53:29   
papica
Če se dobro počutiš ni nobenega razloga, da ne bi nadaljevala s telovadba, raje pa ne pretiravaj. Saj boš sama videla, če se boš slabo počutila, pač prekineš. Canesten (vaginalete) pa mi je ginekologinja predpisala šele sedaj, v četrtem mesecu, baje da v prvih treh mesecih nosečnosti ni priporočljiv (za kremo ne vem).

(odgovor članu deja01)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: intenzivnost vadbe
30.5.2007 13:13:13   
deja01
Papica hvala za odgovor. Zdaj komaj cakam, da grem domov iz sluzbe in skocim na kolo user posted image user posted image user posted image .
Glede glivic bo pa zgleda treba se mal potrpet user posted image .
Ampak če bo samo to, tud ni panike user posted image

Lp

(odgovor članu papica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: intenzivnost vadbe
30.5.2007 21:36:45   
ronja
deja, canesten mazilo mislim, da ti dajo tudi prej, vendar vseeno rajši vprašaj strokovnjake. Za silo si lahko pomagaš tudi z jogurtom, da se ti obnovi prava flora (lactobacilus), ta ne more  škodit otročku.

Če imaš rozast izcedek, potem malo pazi, da ne nabiješ pulza tja nekam v višave, da res ne bi kaj sprožila, sicer pa se midno vozi s kolesom in vse ostalo, samo pulz naj ne bo več kot 140, okidoki?;) Pa ni treba zdaj merit, toliko, da se lahko pogovarjaš zraven, ko športaš, pa bo vse ok.

(odgovor članu deja01)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: intenzivnost vadbe
31.5.2007 8:27:42   
deja01
Ronja, hvala za odgovor.
Sem tud že sama pomislila na jogurt ... Samo, kako to zgleda - tampon namočiš v jogur, al kaj?
Glede pulza pa vem, ja - izbiram proge brez klancev user posted image , pa kepo na izi.

lp

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: intenzivnost vadbe
31.5.2007 8:28:12   
deja01
ups, lepo na izi user posted image

(odgovor članu deja01)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: intenzivnost vadbe
14.6.2007 16:04:54   
ronja
Ja, tampon namočiš v jogurt, zato je lažje, če je tekočiuser posted image , kak LCA ali Ego, da ma veliko lactobacilusa, skratka.

Pulz pa samo da se lahko lepo pogovarjaš, klanci pa rajši bolj na izi;) Mene vedno bolj čudno gledajo na biciklu, ne vem zakajuser posted image

(odgovor članu deja01)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: intenzivnost vadbe
19.7.2007 14:10:51   
Ronja33
hmmm, tole glede intenzivnosti me še malo zanima. Sama namreč tečem že leta, zadnje leto in pol pa zelo intenzivno tudi treniram in moram reči, da nisem zgolj rekreativka. Zato me tale meja 140bpm malo bolj zanima. Vajena sem namreč pulza 160 - 185 (185 max), seveda pa vem, da to v nosečnosti ne bo več mogoče. Ampak vseeno mi je 140 nekam malo (še posebej glede na to, da se nosečnici že sicer zviša pulz). Kako je določena ta številka? Pulz je namreč zelo odvisen od posameznika, že starost je velik faktor...

hvaležna za vsako info user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: intenzivnost vadbe
19.7.2007 14:22:19   
birdy
Ronja33, sicer nimam pojma, bi pa na tvojem mestu vprašala ali G ali navadnega zdravnika. Pomoje tud navaden zdravnik ve kako in kaj

_____________________________

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010


(odgovor članu Ronja33)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: intenzivnost vadbe
19.7.2007 21:19:44   
loncica
Ronja33, tudi jaz sem navajena podobnih pulzov kot ti. Pri takem pulzu sem zdržala več ur kolesarjenja, planinarjenja... . Sedaj pa se kar držim tega da ga čez 140 ne nabijam. Mi je rekla G, ko sva se o tem pogovarjale, da je bila v devetdesetih v ZDA moda, da so vse nosečnice trimčkale, potem pa jih je veliko rodilo zahirančke. Fora je namreč, da pri višjem pulzu kisik gre v mišice in ne do otročka.

Jaz na tvojem mestu ne bi pretiravala. Saj se, da veš. Jaz se še vedno športam, ampak pa bolj na izi.

Lp

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: intenzivnost vadbe
20.7.2007 13:46:29   
Ronja33
Hvala loncica!
Sem namreč še čisto na začetku, edina ovira trenutno so visoke temperature in malo boleče prsi user posted image .
Še eno vprašanje imam (mogoče malo neumno, ampak mislim, da je to za prvo nosečnost opravičljivo user posted image ) - ali je možno z vadbo spodbuditi SS??? Pa ne mislim hudih treningov, ampak normalen tek, kjer mogoče pulz naraste čez 140...
(pa ne mi rečt, da naj vprašam G, ker ga bom videla šele čez en teden, jaz pa hočem vedeti že zdaaaaaaj user posted image )

(malo nepotrpežljiva...)

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: intenzivnost vadbe
20.7.2007 14:30:03   
loncica
To je zdaj dobro vprašanje. Pojma nimam. Jaz sem imela v 8t rjavkast izcedek in ko sem vprašala G, od česa to pride je rekla, da ne vejo. Jaz sem šla v torek na Veliko planino (je bilo nekaj več kot 5 uzr hoje vsega skupaj), v petek pa rjavkast izcedek, zaradi počene žile v maternici. Zdaj ali je bilo to zaradi tega ne bom nikoli vedela. Eni pravijo, da živi normalno, drugi pa da se je treba prve tri mesece pazit. Tako, da jaz pametnega nasveta nimam. Bom pa v naslednji nosečnosti jaz na začetku bolj pazila.

Srečno!

(odgovor članu Ronja33)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: intenzivnost vadbe
20.7.2007 14:57:17   
birdy
Jaz sem bila tudi na Velki planini, ko sem bila približno dva meseca noseča (pa sem totalno brez kondicije) pa ni bilo nobenega izcedka ali kaj podobnega. Tako da Loncica, pomoje to ni bilo od tega.
Ampak, saj vem, dvom vedno ostaja. In to pri vsaki nosečki.

_____________________________

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010


(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: intenzivnost vadbe
23.7.2007 7:54:06   
tamala156
Kar se treninga v nosečnosti tiče je odvisno od vaše pripravljenosti že preden ste zanosile. Gre za aerobno anaerobni prag. Anaerobni je tam, kjer vaše telo deluje brez kisika. Aerobni pa kisik in ponavadi znaša okoli 80 % maksimalnega srčnega utripa. Maksimalni pomeni tistega , ki je bil najvišji v času treninga. NPR ko narediš šprint - prideš tudi do 198 udarcev / minuto. To je maximalni in zračunaš 80 % od tega in dobiš aerobni prag. Ta je pa različen od posameznice. Moje osebno mnenje je, da moraš nadaljevati z vadbo tako kot pred tem paziti je treba le na višino srčnega utripa, ker ne sme iti v anaerobno območje - to za otročička pomeni, da ostane brez kiska. kar se treningov tiče pa odsvetujejo vse vadbe , kjer lahko pride do padca in mehanskih poškodb , ne zaradi intenzivnosti ampak zaradi padcev.

Sama osebno priporočam hojo lahko tudi v hrib , kolesarjenje na stacionarnem kolesu, plavanje, pilates.. seveda pa ob uporabi merilca srčnega utripa...

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: intenzivnost vadbe
26.7.2007 21:13:28   
Ronja33
Hvala vsem za vaše nasvete in izkušnje. Žal sem zadnji teden zaradi rjavega izcedka na bolniški, tako da tudi z mojim tekom ni nič. Sicer dvomim, da je do tega prišlo zaradi teka, saj sem nekaj časa (ko še nisem vedela, da sem noseča) normalno trenirala in celo tekla na dveh tekmah. Ampak vseeno bom za nekaj časa močno zmanjšala intenzivnost, saj ni vredno tvegati...

Ronja

(odgovor članu tamala156)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?