|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Februarčice
6.10.2005 8:41:46   
tinkatonka
Hoj!

Sem odprla novo temo, ker je tista že na parih straneh, pa da spet štrartamo od začetka. In zakaj sem danes še razpoložena za odpiranje nove teme.....oh ja. Včeraj sem z dobro voljo in polno denarnico odšla po nakupih v BTC in že na prvi stopnici, ki je bila očitno zame nepremagljiva, padla čez njo in odletela po tleh. Klecnila v gležnju, odrgnila koleno, a hvala bogu trebušček ni poškodovan, niti nisem z njim udarila ob tla, ker sem se ujela tudi z roko.  Ampak imam pa zvito nogo in to boli kot hudič. Na urgenco sicer nisem šla, ker me tko in tko ne smejo slikat pa bom poskusila sama pocajtati ta zvin doma z obkladki in počivanjem. Zdaj pa skačem tu po bajti z berglami in non-stop moram ležat. Danes me še bolj boli kot včeraj, v naslednjih dneh pa upam da bo že kaj bolje. No in se malo smislim sama sebi, ker se mi ne da cel dan ležat! Tko da bom po vsej verjetnosti težila na RR-ju. Moje dete me je potem zvečer ornk zbrcalo user posted image , danes se pa še ni oglasilo, očitno še spančka user posted image !

Punce pazite se, da se vam ne zgodi kaj podobnega, posebno če ste tak štor ko sem jaz. Pazite nase in na svoje trebuščke.

Tina

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Februarčice
6.10.2005 8:55:30   
sarazan
Joj, joj, upam, da se bos hitro zlizala. Da se imas za storasto, pa ni nic groznega. Tudi jaz se ze nekaj casa zaletavam, spotikam,... ja, storasta sem k otrok, ki se uci hodit user posted image  Tezisce se ocitno res spreminja in ravnotezje ni vec 100% user posted image
Za enkrat pa vec kot modrice se nisem staknila. Upam, da tudi ne bom.

Imam prijateljico, ki se je naslonila s trebuhom na pecico in sploh ni opazila, da si cvre kozo. Sele, ko je malo zasmrdelo, je ugotovila, da se je opekla. Tisti mehur, ki ji je nastal, se se danes pozna.

Bomo bolj pazljive zdaj naprej, a ne?

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Februarčice
6.10.2005 9:41:21   
Eviii
o štoravosti ne bi razpravljala, ker mislim, da lahko dobim primat glede na moje dolgoletne izkušnje v tem športu. sicer morem potrkat na les, da v nosečnosti še nism nardila kake hujše, ampak se pa prou bojim. no eno neumnost sm nardila v soboto. okoli mene je letel en komar in sm se ga hotla znebit. sm bla kr precej jezna in sm samo zamahnla z dlanjo, da bi ga čimprej pokončala. in glej ga šment, sm udarla z vso močjo po bušiju. user posted image  je full začel-a tarnat in me je kr neki cajta bolelo. ne v smislu krčev al kej podobnega, da bi se sikirala (moč spet ni bla tko velika). drugače hodim po stopnicah ko stare none, ki stopijo najprej na eno stopnico z eno nogo, pol še z drugo in tko naprej. se mi ljudje že smejijo...

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Februarčice
6.10.2005 10:09:11   
BaGSi
Ja ti uboga Tinkatonka - hitro se pozdravi user posted image
Jaz pa kar nonstop šibam okoli in se morem vsake tolko časa prav skoncentrirat, da se ustavim. Ker je bil ta teden v službi zelo naporen (predvsem psihično), sem v tem trenutku med bolj utrujenimi. Včeraj pa sem še dobila zvečer kar hude krče, ki so se ponavljali v enakomernih presledkih; tako da me je kar prestrašilouser posted image . Izgleda da morem malo odklopit...
Sicer pa grem čez vikend na trgatev v MB, tako da upam (in vem), da me bodo doma maksimalno crkljali in čuvali user posted image

Lep dan vsem skupaj!!!!!user posted image

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Februarčice
6.10.2005 11:20:44   
GILDA
moja dogodivščina pa je bla taka, da sem v tretjem mesecu nosečnosti šla z fantom v grčijo(čeprav mi je G  zatežil, da raje ne na otok) ma mi smo sli ker smo že imeli pred poletjem vse plačano,...in vglavnem (na otokih kdor je že bil ve)PIHA nek orkasnki veter, ki ni niti malo podoben naši primorski burji,...smo bli na plaži, uživali, počivali in piha ,piha,...FUUUUUL in kar naenkrat se mi dvigne ležalnik in direkt v arkado in VALDA se mi je odprla glava,...panika ful,..taxi, bolnica,...grki so fuuul na easy in sem dve ure v bolnici čakala, da me je sploh kdo pogledal,...pa ne šivov, pa ne inekcij,..skratka samo flajšter in nič več tunkanja do konc dopusta,..bla sem kot en mike tayson,...skratka nič hujšega ma ko si najmanj pričakuješ se zgodi,....

(odgovor članu BaGSi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Februarčice
6.10.2005 11:32:29   
Eviii
ma kaj je to z nami, februarčice? smo samo mi nerodne al druge o takih stvareh ne pišejo??? meni se zdi, da imam nad sabo en velik črn oblak in da imam vse nesreče na tem planetu... do pred kratkim. z user posted image  ni nič več negativno (sami kaki dnevi tu pa tam, ko nam vpade energija) in se manj sikiram glede vsega in gledam bolj pozitivno na vse skupi.

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu GILDA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Februarčice
6.10.2005 12:37:14   
bobika
Pozdravljene!
Se že zelo dolgo nisem javila in tudi forum sem samo preletavala. Sem cele dneve delala in mi je za ostalo zmanjkalo energije.
Danes sem bila na pregledu - morfologiji. Ginekologinja nekaj časa gleda in išče potem pa reče, da ne najde srčka. Skoraj me je pobralo. Utrip je potem le videla, srčka pa vseeno ne. Rekla mi je, da našuser posted image  leži z ritko navzdol in pri teh otrocih se bolj slabo vidijo nekateri organi. Vse ostale organe je lepo videla. Dala mi je napotnico za mb porodnišnico, da se naročim na uz, ker imajo tam baje boljši uz. Potolažila me je še s tem, da to ni nič kaj rizičnega, da se zgodi in da pač iz preventive naroči na uz pri drugem zdravniku. Malo bolj pomirjena sem zapustila stavbo ginekologinje in se odpravila v bolnico. Tam sem bila kr takoj na vrsti in mi je doktor naredil uz. Moja g je rekla, da bom verjetno čez kakšna dva ali tri tedne naročena. Super, da sem bila že kr na vrsti. Res je ta uz boljši, kot pri g in se je tudi vse lepše videlo. Vse je bilo bp. user posted image . Tudi srček se je bolje videl.
Pa še naš user posted image je med manjšimi. Velik je za 20 teden, obseg trebuha ima za 21, femur (ne vem kaj je to - mislim pa da mehur) pa za 23t. Je pa v mejah normale.
Končno sem z bp izvidi lahko odšla domov in se  malo pomirila.
Za kg sem pa bila pohvaljena, ker sem se samo za eno zredila od prejšnjega pregleda user posted image

Ali  je bila katera iz foruma danes na pregledu pri g v mb? Ena punca je čakala v čakalnci z rokom na začetku februarja.

Glede narednosti pa sem jaz tudi med tistimi bolj nerodnimi. Saj zdaj v nosečnosti. Pred kakšnim mesecem sem padla po stopnicah. Na srečo ni bilo nič hudega le rahla bolečina v roki.
Tinkatonka hitro pozdravi nogo!user posted image

Sedaj pa sem se razpisala.
Lepo se imejte in veliko se smejte.
user posted image

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Februarčice
6.10.2005 12:53:39   
Ezi
Hojla dečve!

Tudi jaz sem blazno štorasta, moj me samo gleda, kaj mi je ... ok, da se ti kaj polije, ok, da ti kaj pade iz rok in podobno, ampak jaz se po ravnem spotikam, imam slabo ravnotežje, pa še kaj ... na vsake toliko se mi še vedno zvrti ... ampak, ko smo pri sitnostih ... mene blazno moti to, da mi moje milo detece v trebuščku, tako zelo dol pritiska, da že skoraj boli. Je to normalno? Sedeti ne morem dolgo, pa tudi ko stojim čutim pritisk in na otip je seveda spodnji del (čisto spodaj) trebuha trd. Ima katera podobne izkušnje?

No, u glavnem ... danes nisem ravno nasmejane volje ... ve pa le pazite nase in na svoje čmrlje!

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Februarčice
6.10.2005 13:18:22   
BaGSi
Bobika - fino, da je vse bp. Bi se jaz tudi prestrašla na tak komentar ginekologinje... No, v glavnem, da je vse supre. Femur pa pomeni stegnjenico...
Ezi - glede pritiska navzdol, pa bi jaz na tvojem mestu raje poklicala ginekologa.. Jaz sem imela dva tedna tak pritisk in mi je potem izmeril dolžino materničnega vratu, ki je bila bp . Za vsak slučaj (malo tudi zaradi mojega prvega prezgodnjega poroda) - nikoli ne veš... Je bil tvoj prvi otrok rojen prezgodaj?

LP!

(odgovor članu Ezi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Februarčice
6.10.2005 14:13:29   
Eviii
uf, jst mam zadnje cajte kr hude bolečine v križu, pa sem komi 20 tednov user posted image . ne vem, kaj še bo... vrjetno user posted image  nosim precej nizko in zadaj. bušija sploh nimam še skori nič. hlače so mi pa vse premajhne. sm jih glih včiri probala dat na rit (po dveh mescih) in sm zaprepaščeno ugotovila, da sm sicer shujšala v stegna, sm se pa precej razširla v medenici in pasu. tko da nič ne gre več gor. trdega trebuha nimam, ne morem pa dolgo sedet pr miru v položaju 90 stopinj. morem se premikat in vstat al pa ležat. samo sedet ne.

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu BaGSi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Februarčice
6.10.2005 14:28:46   
Kami
Živjo punce!
Jaz sem se danes zbudila ob 4h, ker je user posted image  očitno igral svojo ne vem ta ktero tekmo. Mi je trebuh kar padal iz ene strani na drugo in nikakor nisem našla pravega položaja. Ne spomnim se, da bi mi prvi tako močno brcal. Prav boleče. Sem pa v nedeljo gledala eno avstralsko nadaljevanko o družini s hiperaktivnim otrokom in je mama rekla, da se spomni, da je že med nosečnostjo v trebuhu non stop skakal. Ojojoj, upam, da to ni to! user posted image
Drugače pa se moram začet pripravljat za strokovni izpit, ki ga imam čez dobra dva tedna in FUUUUUL špeha za učit se. Pa še predavanja na faksu mi štartajo ta vikend. Ampak se jih zelo veselim!
Punce, pazite nase! Jaz nisem nič bolj štorasta kot običajno (kar je že tako veliko), sem pa zelo raztresena. To je ugotovil tudi moj user posted image , si čisto nič ne zapomnim, če si ne zapišem.
Kami

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Februarčice
6.10.2005 15:24:26   
bobika
Ezi, meni tudi pritiska tak dol na mehur. Samo ne vedno, le ko se dete premika. Kot nekakšno brcanje v mehur user posted image . Sem ravno včeraj razmišljala, da pravijo nosečke da brcanje ne boli. Saj ne boli samo pritisk na mehur je tako močan, da kr trznem. Sma pa z ginekologinjo ugotovli, da leži v obliki črke u in z ritko pritiska na mehur. Zdaj točno vem kdaj rita sem pa tjauser posted image . Baje večina dojenčkov leži ravno kontra - ritko v zrak. Ezi mogoče pa je tvoj tudi z ritko navzdol, vseeno pa raje pojdi k svojemu g.
Zanima me kje bi lahko videla povprečne velikosti user posted image  delo telesa, ki jih zmerijo na morfologiji? Sploh obstaja to kje na netu?

Jaz pa sem pozabila povedati, da sem med bolj pozabljivimi in nerodnimi. Se mi je na morju zgodila ena štorija. Zluštalo se mi je sadne kupe in sva z user posted image  šla v slaščičarno. Naročima pijačo in pol gledama kaj boma od sladkega pojedla. Sadna kupa mi ni bila najbolj simpatična zaradi sladoleda, pa sem si mislila pa naj bo. Pol pa moj dragi vidi da imajo tudi sadne solate in jaz vsa nesrečna rečem, eh pa ne bom zdaj komplicirala, če sem že sadno kupo naročila. Dragi me čudno pogleda in vpraša kje je on bil tačas. Tak sem bla zmedena, da sploh nisem vedela, da še nisva naročila nič sladkega, ampak samo pijačouser posted image  Takih štorij je še veliko, da se sploh ne spomnim dogodkov. Pač vedno nekaj novege slišimuser posted image

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Februarčice
6.10.2005 18:23:25   
BaGSi
jaz sem že iskala po netu, pa nisem našla nič pretirano pametnega....
imaš pa v materinski knjižici krivulje za BPD, HC in AC na strani 11...
kakšne pa so bile mere tvojega bebija na morfologiji?

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Februarčice
6.10.2005 18:34:35   
tinkatonka
Ker smo zdaj vse v tem obdobju nosečnosti, ko ste bile, nekatere pa še bomo na morfologiji imam eno vprašanje.
Koliko je bil user posted image  velik na morfologiji?

Sej imam v ponedeljek ze ta pregled, pa me vseeno firbec matra da vidim, koliko velko bitje nosim v sebi. Ce gledam malce kako bi moral rasti od prejsnjega pregleda potem je zdaj tm okrog 20 cm, a ne???

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Februarčice
6.10.2005 20:26:42   
sarazan
Kako velik je otrok, je težko izmeriti, ker ga ne spravijo več celega na monitor. Sploh, če je 22., 23. ali 24. teden že za tabo, ko prideš na pregled.
Je pa tako, da naj bi bil otroček velik nekje 18-20 cm okoli 20. tedna.

Če malo pobrskaš po http://www.pregnancy.org/pregnancy/ pa najdeš podatke, kaj se dogaja z otrokom za vsak teden posebej. No, pa njegova velikost je tudi napisana user posted image .


(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Februarčice
6.10.2005 20:39:10   
kylie
bobika, če si bila v Vošnjakovi sem bila jaz. Pri moji se tudi srček ni videl,ker je bila obrnjena na glavo in je spala?! pa sem mogla še enkrat prit zjutraj.

lp

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Februarčice
7.10.2005 8:18:09   
BaGSi
rast in teža zarodka:

http://www.ringaraja.net/nosecnostClanekPodrobno.asp?id=138&kat=8&podkat=

drugače pa na morfologiji zmerijo dolžino stegnjenice, obseg trebuha in biparietalni premer glave; lahko pa ti izračunajo tudi približno težo (ki lahko odstopa +-15%). Moja user posted image  je bila težka cca. 480 g pri 21t 2d

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Februarčice
7.10.2005 9:31:21   
tinkatonka
hojla!

No pa še eno vprašanje...

Meni je moja G. rekla naj se naročim na merjenje dolžine materničnega vratu, ki ga izvajajo v ljubljanski porodnišnici. Ta pregled naj bi bil dober zato, ker ugotavlja verjetnost prezgodnjega poroda glede na dolžino mat.vratu. Pregled je pa brezplačen, ker gre za neko študijo in je ultrazvočni pregled. Jaz sem se danes naročila in imam pregled pri 23t3d.

Ali je tudi vam vaša G. rekla da opravite ta pregled? .

Tina

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Februarčice
7.10.2005 9:40:28   
sarazan
Meni kaj takega moja G ni svetovala. Ker imam naslednji pregled šele v začetku novembra (26.teden), bom mogoče za kaj takega že prepozna.

A je kaj važno, kdaj ti merijo dolžino mat. vratu?

_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Februarčice
7.10.2005 10:16:26   
marty5
Uh, punce.....ta teden je prav naporen, sploh zadnja 2 dneva. V službi se mi trga, ker ugotavljam, da nekateri res nimajo 3 čiste.....

Včeraj sem se od vsega stresa doma prav zjokala. Zvečer sem imela rahle krče/špikanje v trebuhu (sicer ne vem, če od tega), da sem si rekla, zdaj pa dovolj. Samo lahko je rečt, drugo pa izvest....Tolažim se s tem, da moram še par mesecev stisnit zobe in bo. Zvečer sem potem še gledala Trenja in se spet vsa razburila, ko sem poslušala nakladanja o bolniškah.

Me je pa prav ruknil podatek, da je od 17.000 nosečk, kar 11.000 na rizični nosečnosti....Ojej, boljše da neham - očitno imam bolj črn teden user posted image

Drugače pa me vsaj moj/a user posted image  razveseljuje. V ponedeljke imamo morfologijo in upam, da bo vse ok in morda bomo končno izvedeli, če bomo dobili fantka ali punčko. Sem prav neučakana. Brca pa ko mali user posted image .....sem ugotovila, da ji je izjemno všeč pesem Do Portoroža od Kumra user posted image  Je bila parkrat na radiu, ko sem se v avtu vozila in smo imeli prave plesne vaje v trebuščku...

Punce, petek je user posted image user posted image user posted image  Naj čim hitreje mine, vikend pa maksimalno izkoristite!

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Februarčice
7.10.2005 10:39:40   
tinkatonka
Hojla!

Ne vem če je važno v katerem tednu ti zmerijo dolžino mat.vratu. Lahko pa ti posredujem tel.številko na PS, pa pokličeš tja in se pozanimaš. Še prej pa pokliči svojo G. in jo vprašaj, kaj ona misli o tem. Baje gre to za eno študijo. Zato je pregled tudi brezplačen. In se baje splača it. Ti izračunajo baje tko verjetnost kot pri NS.

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Februarčice
7.10.2005 11:32:26   
BaGSi
Če se ne motim, je bila ta študija lansko leto in naj bi bila zaključena - vsaj koliko sem jaz slišala; je pa bolje poklicat ijn vprašat.

Meni je dolžino MV meril moj ginekolog (za tak pregled je pomemben dober UZ in tega ne izvajajo vsi ginekologi...) in je tako: če je indikacija: tiščanje navzdol, prejšnji prezgodnji porod,... se dela brezplačno; drugače pa samoplačniško 5.000 SIT (vsaj pri mojem).

Glede časa, kdaj se dela res ni tako pomembno, je pa bolje pred 24 tednom, ker če je dolžina manjša od 1,5 cm, lahko delajo cerklažo (ki je po 24 tednu več ne izvajajo)

Čisto za primerjavo: jaz sem imela rezultat 21t2d - 5,4 cm; kar je odlično.

LP nosečke!!!

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Februarčice
7.10.2005 11:46:33   
tinkatonka
hoj!

No o tem pregledu - merjenje dolžine mat.vratu sme našla tole:
 
Prav je, da vam ob  pregledu ginekolog ponudi tudi ultrazvočni pregled, pri katerem oceni tveganje za prezgodnji porod z merjenjem dolžine materničnega vratu. Ta ne sme biti krajši od 15 mm. V nasprotnem je potrebno nadzor nad nosečnostjo poostriti in po potrebi seveda ukrepati. Najugodnejši čas za preiskavo je med 22. in 24. tednom nosečnosti.
 
Lp Tina

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu BaGSi)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Februarčice
7.10.2005 12:21:59   
malamisha
 Moja g. je izmerila maternični vrat kar sama (ni bilo najbolj prijetno, ker je bil vaginalni pregleduser posted image ).

Rezultat je bil dober, 44 mm...

Na morfologiji mi je vneto kazala obrazek, pa ledvičke, nogice, rokice...pa kaj ko nisem najbolj razločila, kaj je kajuser posted image

Glavno da vse poteka o.k. Naša pikica vneto raste, težka je skoraj 500 g, moji kg tudi vneto lezejo navzgor. Sem si že viličarja rezervirala, da me bo na koncu dvigoval iz posteljeuser posted image

lp iz celjskega konca

Anita


PDP 9.2.2006

_____________________________

19.2.2006 smo dobili princesko Mojco

30.7.2007 pridružila se nam je razbojnica Gabi


(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Februarčice
7.10.2005 12:32:47   
Kami
Čao punce!
Jaz pa sem šla danes gledat en pas za nosečnostni trebušček, ki mi ga je zaradi bolečin svetovala moja G. Ker stane kar 12.000 SIT me zanima, če ga je katera nosila oz. ga nosi in kakšne so vaše izkušnje z njim. Bi rada vedela, če res pomaga, predno se vržem v ta strošek.user posted image
Želim vam lep vikend, s kaj več sonca, kot smo ga imeli ta teden!

(odgovor članu malamisha)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?